Triceps thuis trainen
Fitness

Triceps oefeningen thuis doen

Tricep oefeningen zijn een belangrijk onderdeel van een goed afgeronde workout. De triceps, of triceps brachii, zijn de spieren aan de achterkant van de bovenarm en zijn verantwoordelijk voor het strekken van de arm. Sterke triceps zijn belangrijk voor het verbeteren van de prestaties in veel sporten, zoals gewichtheffen en boksen, en kunnen ook bijdragen aan een strakkere, gedefinieerde uitstraling van de armen. Gelukkig kan je triceps oefeningen thuis doen om deze spieren te trainen, zonder dat je speciale apparatuur of een sportschoolabonnement nodig hebt.

Een van de meest eenvoudige oefeningen die je thuis kunt doen, is de push-up. Push-ups zijn een compound oefening, wat betekent dat ze meerdere spiergroepen tegelijkertijd aanspreken. Naast de triceps, werken push-ups ook de borst, schouders en core. Om push-ups te doen, ga je op handen en knieën staan, met de handen direct onder de schouders. Span je core aan en laat je lichaam naar beneden zakken, terwijl je je ellebogen naar achteren beweegt, totdat je borst naar de grond komt. Duw vervolgens weer omhoog totdat je in de startpositie terug bent. Probeer te beginnen met twee of drie sets van tien herhalingen, en werk langzaam op naar meer.

Doe deze triceps oefeningen thuis en je zult merken dat je langzaam maar zeker steeds sterk wordt en een strakker en mooier gevormde triceps gaat krijgen.

Triceps thuis trainen

Een andere eenvoudige oefening die je thuis kunt doen, is de dip. Dips kun je doen met behulp van twee stoelen of een bank. Ga met je rug naar de bank zitten, met je handen op de rand van de bank, en til je benen op zodat je op je handen en voeten balanceert. Buig vervolgens je ellebogen en laat je lichaam naar beneden zakken, terwijl je je triceps aanspant.

Duw vervolgens weer omhoog totdat je in de startpositie terug bent. Probeer te beginnen met twee of drie sets van tien herhalingen, en werk langzaam op naar meer. Door deze triceps oefeningen thuis uit te voeren zal je snel verschil merken in je uithoudingsvermogen en algemene vorm.

Tegenwoordig kan je ook al voor niet te veel geld een pull-up station kopen. Hierdoor kan je de triceps oefeningen thuis doen omdat er ook altijd een dipping mogelijkheid op zit. Je slaat dus twee vliegen in één klap!

Een andere oefening die je thuis kunt doen, is de tricep push down. Dit kan met behulp van een eenvoudige weerstandsband. Hierbij ga je staan met de weerstandsband vastgemaakt aan een stabiele ondergrond zoals een deur, en trek je de band naar beneden, terwijl je je ellebogen dicht bij je lichaam houdt. Probeer te beginnen met twee of drie sets van tien herhaling, en werk langzaam op naar meer. Door deze triceps oefeningen thuis te doen ga je snel merken dat je spieren opbouwt en een mooiere strakkere vorm in je armen krijgt.

Een andere oefening die je thuis kunt doen, is de tricep kickback. Hierbij heb je een gewicht of een fles water nodig. Begin in een opstaande positie met je voeten op heupbreedte, buig voorover en houd het gewicht in je rechterhand. Buig vervolgens je rechterarm en houd je elleboog dicht tegen je zij aan. Strek vervolgens je arm achter je uit, terwijl je de triceps aanspant. Herhaal de oefening met de andere arm. Probeer te beginnen met twee of drie sets van tien herhalingen, en werk langzaam op naar meer.

Triceps thuis trainen

Als je geen gewichten of weerstandsbanden hebt, kun je ook gebruik maken van je eigen lichaamsgewicht. Een oefening die je thuis kunt doen, is de Diamond Push-up. Hierbij plaats je je handen naast elkaar, met de vingers naar elkaar toe wijzend, vormend een diamant. Voer vervolgens een push-up uit zoals hierboven beschreven. Deze oefening is een beetje moeilijker dan de normale push-up, omdat de triceps meer belast worden.

Het is belangrijk om te onthouden dat je altijd rust moet nemen tussen de sets en dat je op een verantwoorde manier moet opbouwen. Als je gewicht gebruikt, begin dan met lichtere gewichten en werk langzaam op naar zwaardere gewichten. Ook is het belangrijk om je lichaam goed te strekken na een workout, om spierspanning te verminderen en blessures te voorkomen wanneer je jouw triceps oefeningen thuis gaat doen.

Er zijn veel oefeningen die je thuis kunt doen om de triceps te trainen, zoals push-ups, dips, tricep push downs, tricep kickbacks en Diamond push-ups. Het belangrijkste is om op een verantwoorde manier op te bouwen, rust te nemen tussen de sets en je lichaam goed te strekken na een workout. Door deze oefeningen regelmatig uit te voeren, zullen je triceps sterk, gedefinieerd en gezond worden.

Waarom is het belangrijk om mijn triceps thuis te trainen?

Triceps zijn een belangrijk onderdeel van een goed afgeronde workout. Sterke triceps zijn belangrijk voor het verbeteren van de prestaties in veel sporten, zoals gewichtheffen en boksen, en kunnen ook bijdragen aan een strakkere, gedefinieerde uitstraling van de armen.

Welke oefeningen kan ik thuis doen om mijn triceps te trainen?

Als je triceps oefeningen thuis wilt doen dan zijn er veel verschillende oefeningen mogelijk om de triceps te trainen, zoals push-ups, dips, tricep pushdowns, tricep kickbacks en Diamond push-ups.

Wat heb ik nodig om mijn triceps thuis te trainen?

Je kunt je triceps oefeningen thuis  doen met behulp van een eenvoudige weerstandsband of een gewicht, zoals een fles water. Je kunt ook gebruik maken van je eigen lichaamsgewicht. Je kunt ook voor weinig geld een dipping belt kopen. Dit is een riem waar je één of meerdere gewichten aan kunt hangen.

Hoe vaak moet ik mijn triceps thuis trainen?

Het is aan te raden om triceps oefeningen 2-3 keer per week uit te voeren als onderdeel van een goed afgeronde workout.

Wat moet ik doen na het trainen van mijn triceps thuis?

Het is belangrijk om te onthouden dat je altijd rust moet nemen tussen de sets en dat je op een verantwoorde manier moet opbouwen. Als je gewicht gebruikt, begin dan met lichtere gewichten en werk langzaam op naar zwaardere gewichten. Ook is het belangrijk om je lichaam goed te strekken na een workout, om spierspanning te verminderen en blessures te voorkomen. Als je jouw triceps oefeningen thuis uitvoert met gewichten en dus zonder professionele begeleiding, bouw het dan echt stap voor stap op en gun je lichaam de tijd om te helen.
close

BLIJF OP DE HOOGTE!

WIL JIJ EEN UPDATE ONTVANGEN WANNEER ER EEN NIEUW BLOG TE LEZEN IS? SCHRIJF JE DAN IN!

Jouw e-mail adres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te stellen van nieuwe blogs.

Deel dit artikel!

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *