Connect with us

Fitness

Sissy squat: Alles over de sissy squat en sissy squat bench

Angelo

Published

on

Bovenbenen trainen

Vandaag hebben we het over de sissy squat, een vaak onderschatte maar krachtige oefening die je kan helpen om je quadriceps te versterken en je beenspieren naar het volgende niveau te tillen. Met alleen je lichaamsgewicht of wat extra gewichten, kan de sissy squat een fantastische toevoeging zijn aan je trainingsroutine. 

Voor wie is het geschikt?

Sissy squats zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden in de fitnesswereld. Als je net begint, bieden ze een uitstekende manier om bekend te raken met krachttraining en tegelijkertijd je beenspieren te versterken. Deze oefening is vooral gunstig voor mensen die hun quadriceps willen isoleren en versterken, omdat het direct gericht is op deze spiergroep.

Voor gevorderde sporters kan de sissy squat een uitstekende aanvulling zijn op het bestaande trainingsregime. De oefening kan zowel met het eigen lichaamsgewicht als met extra gewicht worden uitgevoerd, waardoor het gemakkelijk is om de intensiteit te verhogen naarmate je sterker wordt.

Het is belangrijk op te merken dat sissy squats niet voor iedereen geschikt zijn. Mensen met knieproblemen moeten deze oefening mogelijk vermijden vanwege de druk die het op de knieën kan uitoefenen. Het is altijd raadzaam om een arts of een gekwalificeerde fitnessprofessional te raadplegen voordat je een nieuwe oefening aan je routine toevoegt, vooral als je bestaande medische aandoeningen hebt.

Sterkere core

Met sissy squats kun je niet alleen je benen trainen, maar ook een sterkere core ontwikkelen. De oefening is uitermate geschikt voor het trainen van meerdere spiergroepen tegelijk, waaronder je quadriceps, hamstrings, billen en buikspieren. En het mooie is dat je geen speciaal fitnessapparaat nodig hebt; het enige wat je nodig hebt is jouw lichaam en de juiste techniek.

Tijdens de uitvoering van een sissy squat is de focus vooral gericht op de quadriceps, aan de voorkant van je bovenbenen. Maar door de houding die je aanneemt – waarbij je op de tenen staat en langzaam en gecontroleerd door je knieën zakt – worden ook je buik- en bilspieren aangespannen. Dit zorgt voor een extra belasting, waardoor ook deze spieren aan het werk worden gezet.

Daarnaast helpt de sissy squat ook om je balans en stabiliteit te verbeteren. Omdat je de oefening op de tenen uitvoert, moeten je core-spieren hard werken om je evenwicht te bewaren. Dit is een geweldige manier om je core te versterken en je balans te verbeteren, wat je kan helpen in andere oefeningen en in het dagelijkse leven.

Dus als je op zoek bent naar een oefening die niet alleen je benen versterkt, maar ook je core, dan is de sissy squat een geweldige optie. Vergeet niet om de oefening altijd langzaam en gecontroleerd uit te voeren en houd je lichaam recht om de maximale voordelen te behalen.

Betere houding

Een betere houding is een van de vele voordelen die sissy squats kunnen bieden. Deze oefening richt zich op je quadriceps, maar door de unieke techniek die bij deze beweging betrokken is, wordt ook je core geactiveerd, wat helpt om je wervelkolom te ondersteunen en je houding te verbeteren.

Tijdens een sissy squat moet je je lichaam recht houden terwijl je knieën buigen en je billen naar de vloer zakken. Dit vergt aanzienlijke stabiliteit en controle, wat je dwingt om je core aan te spannen en rechtop te blijven. De nadruk op de quadriceps en de core ondersteuning maakt het een ideaal platform om meerdere spiergroepen tegelijk te trainen, wat bijdraagt aan een algehele verbetering van je houding.

Deze oefening is echter niet zonder uitdaging. Het is cruciaal om de oefening correct uit te voeren om letsel te voorkomen en het meeste uit je training te halen. Houd je core strak, je rug recht en focus op een langzame, gecontroleerde beweging. Als je dit doet, zul je al snel merken dat je houding verbetert, zowel in de sportschool als daarbuiten.

Sterkere knieën

Sissy squats zijn een effectieve manier om sterkere knieën te krijgen, en dat is te danken aan de unieke beweging van deze oefening. Terwijl de nadruk op de quadriceps ligt, zijn ook je knieën flink aan het werk.

Bij het uitvoeren van een sissy squat, buig je je knieën en laat je je lichaam naar achteren zakken, terwijl je jezelf op de tenen in evenwicht houdt. Deze beweging zorgt ervoor dat je knieën een belangrijke rol spelen in de oefening, wat helpt bij het versterken van de omliggende spieren en pezen.

Een sterke knie is cruciaal voor allerlei soorten fysieke activiteiten, van hardlopen en fietsen tot zwaar tillen en zelfs gewoon lopen. Door je knieën te versterken met sissy squats, kun je helpen om ze gezond en sterk te houden, wat het risico op blessures kan verminderen.

Maar let op, hoewel sissy squats je knieën kunnen versterken, kunnen ze bij onjuiste uitvoering ook belastend zijn voor je knieën. Het is dus essentieel om de oefening correct uit te voeren en te zorgen voor een goede vorm: houd je rug recht, buig je knieën langzaam en houd volledige controle over de beweging. Met de juiste techniek kun je optimaal profiteren van de voordelen van sissy squats voor je knieën.

Hoe voer je de sissy squat uit?

De sissy squat is een uitdagende maar waardevolle oefening voor je beenspieren, voornamelijk de quadriceps. Maar hoe voer je het correct uit? Volg deze eenvoudige stappen om te leren hoe je een perfecte sissy squat uitvoert:

 1. Begin door rechtop te staan, met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Je gewicht moet gelijkmatig verdeeld zijn over je voeten.
 2. Hef je hielen van de vloer op, zodat je op je tenen staat. Houd deze positie vast gedurende de hele oefening voor stabiliteit en balans.
 3. Buig nu je knieën en laat je lichaam langzaam naar achteren zakken. Probeer je lichaam zo recht mogelijk te houden terwijl je zakt, met de focus op je quadriceps.
 4. Ga zo diep mogelijk zonder dat je controle verliest, idealiter totdat je knieën een hoek van 90 graden bereiken.
 5. Duw jezelf dan weer omhoog naar de startpositie, waarbij je je quadriceps aanspant.

Het is belangrijk dat je de oefening langzaam en gecontroleerd uitvoert om het maximale voordeel te behalen en om jezelf te beschermen tegen mogelijk letsel. Vergeet niet om je buikspieren aangespannen te houden tijdens de hele oefening om je core te stabiliseren en je rug te ondersteunen. Veel succes met deze uitdagende maar zeer effectieve been- en core-oefening!

Wat is een sissy squat machine?

Een sissy squat machine, ook wel bekend als een sissy squat station of sissy squat krachtstation, is een fitnessapparaat ontworpen om sissy squats effectief en veilig uit te voeren. Het helpt je om je evenwicht te behouden terwijl je de squat uitvoert, wat de oefening toegankelijker maakt en je helpt om je techniek te perfectioneren.

Het krachtstation bestaat meestal uit een stalen frame voorzien van kussens en pads op strategische plaatsen voor comfort en ondersteuning. De lengte van het toestel kan verstelbaar zijn om te passen bij de lengte en voorkeuren van de gebruiker, wat helpt om ervoor te zorgen dat de oefening op een veilige en effectieve manier wordt uitgevoerd.

Het doel van een sissy squat machine is om de gebruiker in staat te stellen zich volledig te focussen op de oefening, met name de quadriceps, zonder zich zorgen te hoeven maken over balans of stabiliteit. Het is een nuttig hulpmiddel voor zowel beginners als gevorderde sporters die hun beenspieren willen trainen en versterken.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat, hoewel een sissy squat machine een handig hulpmiddel kan zijn, het nog steeds essentieel is om de oefening correct uit te voeren en volledige controle over de beweging te behouden om letsel te voorkomen en het maximale voordeel te behalen.

Voordelen van trainen met een sissy squat machine

Het trainen met een sissy squat machine heeft meerdere voordelen die je fitnessroutine kunnen verbeteren. Een van de belangrijkste voordelen is de nadruk die het legt op de quadriceps. Door het unieke ontwerp van de machine, isoleert het de quadriceps meer dan traditionele squats, wat kan leiden tot meer kracht en definitie in deze spiergroep.

Een ander voordeel is dat je de oefening met volledige controle kunt uitvoeren. Dankzij de steun van de machine, kan je je volledig focussen op de squatbeweging zonder je zorgen te hoeven maken over evenwicht of stabiliteit. Dit betekent ook dat je de oefening kunt uitvoeren zonder een halterstang of extra gewichten, waardoor het een goede keuze is voor beginners of mensen die aan hun techniek werken.

Bovendien is de sissy squat machine een veelzijdig fitnessapparaat. Naast sissy squats, kan je ook andere oefeningen uitvoeren, zoals sit-ups of Russian twists, waardoor je meerdere spiergroepen tegelijk kunt trainen. Dit maakt het een uitstekende toevoeging aan elke fitnessroutine, of je nu een ervaren sporter bent of net begint met je fitnessreis.

Als expert op het gebied van fitness, voeding, en diëtetiek, vormt een gezonde levensstijl de kern van mijn bestaan.Mijn passie ligt in het delen van diepgaande kennis en praktijkervaring om anderen te ondersteunen bij het realiseren van hun persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelstellingen.Met een toegewijde aanpak en een schat aan expertise, streef ik ernaar om elk individu te begeleiden op hun unieke pad naar welzijn en optimale gezondheid.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Fitness

Bodybuildster worden: Starten met bodybuilding

Angelo

Published

on

By

Een gespierde vrouwelijke bodybuildster

Als vrouw starten met bodybuilding en een succesvolle bodybuildster worden kent enkele unieke uitdagingen, vooral vanwege de natuurlijke hormoonverschillen met mannen.

Vrouwen produceren minder testosteron, een cruciaal hormoon voor spiergroei, wat betekent dat het ontwikkelen van grote spieren extra inzet vereist in vergelijking met mannen, die van nature hogere testosteronniveaus hebben.

Hier zijn vijf stappen die je als vrouw kunt volgen om succesvol te worden in bodybuilding:

Stap 1: Bepaal en verfijn je doelstellingen

Begin met het vaststellen van je einddoel in de bodybuilding. Wees specifiek met wat je wilt bereiken en breek dit grote doel op in kleinere, haalbare subdoelen.

Vervolgens plan je de stappen die nodig zijn om deze subdoelen te bereiken, inclusief je dagelijkse caloriebehoefte en de benodigde supplementen zoals creatine en whey-eiwitten.

Dit helpt je gefocust en op koers te blijven richting je hoofddoel.

Stap 2: Vind de perfecte sportschool

Voor een bodybuildster is de keuze van de sportschool cruciaal. Zoek een gym die niet alleen goed in je dagelijkse routine past, maar ook de juiste uitrusting biedt.

Het is essentieel dat je een sportschool kiest waar je toegang hebt tot zowel fitnessapparaten als vrije gewichten, zodat je een veelzijdig trainingsregime kunt volgen.

Stap 3: Focus op grote spiergroepen (compound oefeningen)

Voor optimale krachtopbouw, begin je trainingssessies met oefeningen gericht op de grote spiergroepen. Dit zijn je rug, borst en benen.

Compound oefeningen, die meerdere spiergroepen tegelijk aanspreken, zijn ideaal om mee te starten vanwege hun effectiviteit en efficiëntie.

Na deze intensieve training van de grote spiergroepen, kun je je aandacht richten op de kleinere spiergroepen door isolatieoefeningen met losse gewichten uit te voeren.

Stap 4: Integreer cardiotraining in je trainingsschema

Het is essentieel om cardiotraining op te nemen in je routine, omdat een sterk cardiovasculair systeem cruciaal is voor het efficiënt transporteren van zuurstof en voedingsstoffen via je bloed.

Voor een bodybuildster zijn niet alleen de spieren belangrijk; de voeding die naar die spieren wordt getransporteerd is net zo cruciaal voor groei.

Een krachtig hart zorgt voor een effectievere distributie van deze essentiële voedingsstoffen, wat direct bijdraagt aan spierontwikkeling en algehele gezondheid.

Stap 5: Optimaliseer je voedingsplan

De sleutel tot succes in bodybuilding ligt niet alleen in intensieve trainingen, maar ook in een zorgvuldig afgestemd voedingsplan.

“Train als een beest, eet als een paard, en slaap als een baby” is een populaire wijsheid die het belang van een holistische benadering benadrukt.

Zorg voor een voedingsschema dat rijkelijk is voorzien van eiwitten, koolhydraten, en vetten, afgestemd op jouw specifieke behoeften om je einddoel te bereiken.

Vergeet ook niet het belang van rust; spiergroei vindt plaats tijdens herstelmomenten, vooral tijdens de slaap.

Veelgestelde vragen

Wat verdien je als bodybuilder?

In Nederland ligt het gemiddelde bruto maandsalaris van een Fitness Instructeur rond de € 2.390. De salarissen beginnen bij ongeveer € 2.035 en kunnen oplopen tot € 2.750, afhankelijk van verschillende factoren. Op deze pagina wordt een uitgebreid overzicht aangeboden van de gemiddelde brutolonen, uitgesplitst per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en type dienstverband.

Wat eet een bodybuilder per dag?

Een typisch bodybuilderdieet is rijk aan groenten, eiwitten en gezonde vetten. Het voedingsplan is gebaseerd op een stevige basis van groenten en complexe koolhydraten. Voor een optimale voedingsbalans bestaat het ideale dieet voor een bodybuilder uit 25% compacte koolhydraten, zoals rijst of aardappelen, en 25% vezelrijke koolhydraten, afkomstig van groene groenten.

Hoe lang duurt het om gespierd te worden?

Men zegt dat na ongeveer 12 weken van consistente training de spieren optimaal beginnen te ontwikkelen. Een studie uit 2012, die verscheen in het Journal of Strength and Conditioning Research, toonde aan dat het gemiddeld drie maanden duurt voordat er merkbare verbeteringen in spiermassa zijn.

Kan iedereen bodybuilder worden?

Misschien was het oorspronkelijk niet je bedoeling om een bodybuilder te worden, maar technisch gezien valt iedereen die dagelijks tijd besteedt aan en zijn leven aanpast voor bodybuilding, onder de categorie van bodybuilders.

Continue Reading

Afvallen

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Angelo

Published

on

By

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Bokszaktraining is een uitstekende keuze voor iedereen die streeft naar vetverbranding, spieropbouw, en mentale ontspanning—allemaal in één enkele sessie!

Die enigszins vergeten bokszak in de hoek van de sportschool? Dat is niet alleen een hulpmiddel voor boksers. Bokszaktraining is veel meer dan een oefening voor het bovenlichaam en krachtontwikkeling.

In dit artikel duiken we in de vele voordelen van trainen met een bokszak. Bereid je voor om verrast te worden door wat deze workout voor je kan betekenen!

Wat is bokszaktraining?

Bokszaktrainingen zijn enorm populair geworden en met goede reden. Ze bieden een uitstekende manier om stress te verlichten en zijn perfect voor vetverbranding en het verbeteren van je conditie.

Of je nu gewicht wilt verliezen of gewoon fitter wilt worden, bokszaktraining combineert stoten en trappen in één dynamische workout. En het beste? Zelfs beginners kunnen direct beginnen!

Start je training altijd met een goede warming-up. Daarna ga je aan de slag met bokshandschoenen, waarbij je stoten en trappen afwisselt, afhankelijk van je voorkeur voor boksen of kickboksen.

Je kunt de intensiteit aanpassen aan je eigen niveau en geleidelijk opvoeren. Je zult merken dat je uithoudingsvermogen toeneemt en je de sessies langer volhoudt.

Wat betreft de keuze van de bokszak, er is voor elk huis wel een passende optie, of je nu kiest voor een staande of hangende bokszak. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en soorten, dus kies een bokszak die het beste past bij jouw behoeften.

Wat handschoenen betreft, de maat is meestal gebaseerd op gewicht; vrouwen kiezen doorgaans voor 10 of 12 oz, terwijl mannen vaak voor 14 of 16 oz gaan.

De voordelen van bokszaktraining

Waarom zou je starten met bokszaktraining? Er zijn veel redenen! Allereerst biedt bokszaktraining een uitstekende uitlaatklep om stress kwijt te raken en spanning af te reageren.

Voor wie een intense, volledige lichaamstraining zoekt, biedt bokszaktraining een uitstekende mogelijkheid om in korte tijd veel calorieën te verbranden.

Een groot voordeel van de bokszak is de flexibiliteit om thuis te trainen wanneer het jou uitkomt, of je nu kiest voor een staand model of een traditionele hangende bokszak.

Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die de fysieke interactie van sparren willen vermijden, maar toch de technieken van sporten zoals kickboksen willen beoefenen.

Bokszaktraining activeert alle spieren in je lichaam, wat het een bijzonder effectieve workout maakt. Een geschikte bokszak stelt zelfs beginners in staat om de juiste technieken voor trappen en stoten aan te leren.

Na elke sessie zul je merken dat je conditie verbetert, wat ideaal is om je fitheid op peil te houden of te verbeteren.

Kun je afvallen met bokszaktraining?

Kun je afvallen door te trainen met een bokszak? Zeker weten! Bokszaktraining is een full body workout die je helpt om intensief te trainen en daardoor veel calorieën te verbranden. Maar wat maakt bokszaktraining zo effectief voor gewichtsverlies?

Je combineert stoten tegen de bokszak met lichaamsoefeningen zoals squats, waardoor je een breed scala aan basistechnieken leert.

Ongeacht of je kiest voor een staande of een hangende bokszak, je kunt comfortabel thuis trainen op jouw eigen tempo. Tijdens je sessies verbeter je niet alleen je trap- en stoottechnieken, maar bouw je ook spierkracht op.

Bokszaktraining is niet alleen goed voor het versterken van spieren, maar ook voor het behouden van je conditie. Door regelmatig te trainen volgens een gestructureerd schema verbeter je continu je fysieke fitheid.

Pluspunt is dat je tijdens de training korte pauzes kunt inlassen voor herstel, om daarna weer met volle energie verder te gaan.

Dus, als je op zoek bent naar een dynamische en uitdagende manier om af te vallen, dan is bokszaktraining zeker een goede keuze!

Wat is een goede aanvulling op bokszaktraining?

Hoewel bokszaktraining op zichzelf al een complete lichaamstraining is, zijn er bepaalde oefeningen die uitstekend combineren met je boksroutine om een evenwichtige fitnessaanpak te garanderen.

Een van deze oefeningen is pull-ups. Het uitvoeren van pull-ups met een optrekstang versterkt je bovenrug, schouders en armen, wat cruciaal is voor krachtige stoten.

Een sterker bovenlichaam verhoogt de impact van je stoten op de bokszak aanzienlijk. Er is een breed scala aan optrekstangen beschikbaar, van complete pull-up stations tot eenvoudig te installeren stangen die je tussen je deurpost kunt klemmen.

Touwtjespringen is ook een perfecte aanvulling op bokszaktraining. Deze activiteit verbetert niet alleen je cardiovasculaire conditie, maar versterkt ook je benen en uithoudingsvermogen, wat essentieel is voor effectieve traptechnieken.

Waarom zou je thuis met een bokszak trainen?

Thuis op de bokszak trainen is een uitstekende manier om in vorm te blijven, calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.

Deze vorm van training biedt een geweldige flexibiliteit; je kunt oefenen op momenten die jou het beste uitkomen, zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft.

Zowel hangende als staande bokszakken zijn geschikt om thuis te gebruiken. Ze stellen je in staat om op eigen tempo de basis van boksen onder de knie te krijgen.

Voor beginners is dit ideaal omdat ze zonder de druk van een publiek kunnen oefenen, terwijl gevorderden de mogelijkheid hebben om hun technieken verder te verfijnen.

Het bezit van een bokszak thuis is perfect voor wie privacy tijdens de training op prijs stelt. Je vermijdt wachttijden en de blikken van anderen; het is gewoon jij, je handschoenen, en je bokszak.

Dit zorgt ervoor dat je elke sessie zichtbare vooruitgang kunt boeken en aan zelfvertrouwen wint.

Trainen met een bokszak thuis is niet alleen effectief maar ook bijzonder praktisch en comfortabel. Het helpt je gemotiveerd te blijven en sneller je fitnessdoelen te bereiken!

Continue Reading

Afvallen

Buikvet kwijtraken 50 plus: Tips om buikvet te verliezen

Angelo

Published

on

By

Buikvet verliezen als je 50 plus bent

Voor veel vijftigplussers blijkt het een uitdaging om buikvet te verliezen naarmate ze ouder worden. Dit is een veelvoorkomend probleem, maar er zijn gelukkig effectieve strategieën beschikbaar om dit aan te pakken.

In dit artikel delen we praktische tips om buikvet te verminderen voor wie de vijftig is gepasseerd. We bieden ook advies over het aannemen van een gezonde levensstijl op deze leeftijd.

Wat is buikvet en waarom is het slecht?

Buikvet, ook bekend als visceraal vet, is het type vet dat zich nestelt rondom vitale organen in de buik zoals de lever, alvleesklier en darmen.

Dit vet verschilt van het subcutane vet dat zich net onder de huid bevindt. Een normale hoeveelheid buikvet fungeert als beschermende laag voor de organen, maar te veel ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Overmatig buikvet is gekoppeld aan een verhoogd risico op verschillende chronische aandoeningen, waaronder type 2 diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, bepaalde soorten kanker en mogelijk zelfs dementie.

Het vet in de buikholte produceert ontstekingsbevorderende stoffen en hormonen die de normale lichaamsfuncties kunnen verstoren.

Met het ouder worden neemt vaak de hoeveelheid vet toe terwijl de spiermassa afneemt. Dit kan leiden tot gewichtstoename en een tragere stofwisseling, wat het moeilijker maakt om een gezond gewicht te behouden.

Het verminderen van buikvet is cruciaal voor het bevorderen van de gezondheid en kan bereikt worden door een gezonde levensstijl aan te nemen.

Dit omvat een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, beheer van stress en voldoende slaap. Hoewel dit een flinke inspanning kan lijken, is het de moeite waard.

Het verliezen van buikvet kan leiden tot significante verbeteringen in je bloedsuikerspiegel, bloeddruk en een verlaagd risico op ernstige gezondheidsproblemen.

Tips om buik vet kwijt te raken als je 50 plus bent

Dat buikvet verlies je natuurlijk niet zomaar, daar moet je iets voor doen. Met deze tips kom je al een heel eind.

Adopteer een gebalanceerd voedingspatroon

  Het verliezen van buikvet na je 50ste vraagt om een gezond en evenwichtig dieet. Beperk de consumptie van geraffineerde koolhydraten en suikers en vervang deze door voedzame alternatieven zoals volle granen, groenten, fruit en magere eiwitten.

  Integreer gezonde vetten zoals olijfolie, avocado’s en noten die essentiële voedingsstoffen leveren.

  Minimaliseer daarnaast de inname van bewerkte voedingsmiddelen die vaak rijk zijn aan toegevoegde suikers en verzadigde vetten. Combineer dit met een caloriebeperking en het nauwkeurig bijhouden van je macro’s.

  Intensiveer je fysieke activiteit

   Consistente lichaamsbeweging is essentieel voor het verminderen van buikvet, ongeacht je leeftijd.

   Zoek activiteiten die je plezierig vindt en consistent kunt uitvoeren. Cardio-oefeningen zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen zijn effectief voor het verbranden van calorieën.

   Krachttraining, zoals gewichtheffen of weerstandsoefeningen, is ook belangrijk voor het opbouwen van spiermassa en het stimuleren van je metabolisme.

   Beheers stress en zorg voor voldoende slaap

    Stress en slaaptekort kunnen leiden tot gewichtstoename, vooral rond de middel. Verminder stress door ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie of diepe ademhaling. Zorg ook voor een adequate slaapduur en -kwaliteit, omdat slaapgebrek hormonale disbalansen kan veroorzaken die leiden tot voedselcravings.

    Hydrateer goed en beperk alcoholconsumptie

     Voldoende water drinken is cruciaal voor een effectieve stofwisseling en spijsvertering. Het helpt ook om een verzadigd gevoel te behouden, wat overeten kan voorkomen. Beperk daarentegen alcoholconsumptie, want alcohol levert niet alleen veel calorieën maar bevordert ook de ophoping van buikvet.

     Eiwitten en gezonde vetten

     Eiwitten en vetten zijn effectief in het stimuleren van de afgifte van verzadigingshormonen, waardoor je langer vol blijft en minder snel trek hebt.

     Kies voor voedsel dat laag in calorieën is maar wel veel ruimte in je maag inneemt, zoals waterrijke en vezelrijke groenten, fruit en peulvruchten. Dit helpt de afgifte van ghreline, het hongerhormoon, te verminderen.

     Bronnen

     •  Frédéric Dutheil, Gérard Lac, Bruno Lesourd, Robert Chapier, Guillaume Walther, Agnès Vinet, Vincent Sapin, Julien Verney, Lemlih Ouchchane, Martine Duclos, Philippe Obert, Daniel Courteix.  Different modalities of exercise to reduce visceral fat mass and cardiovascular risk in metabolic syndrome: the RESOLVE randomized trial . PMID: 23714599 DOI: 10.1016/j.ijcard.2013.05.012
     •  Kevin D Ballard, Erin E Quann, Brian R Kupchak, Brittanie M Volk, Diana M Kawiecki, Maria Luz Fernandez, Richard L Seip, Carl M Maresh, William J Kraemer, Jeff S Volek. Dietary carbohydrate restriction improves insulin sensitivity, blood pressure, microvascular function, and cellular adhesion markers in individuals taking statins. PMID: 24176230 DOI: 10.1016/j.nutres.2013.07.022.
     • Yunjuan Gu, Aihua Zhao, Fengjie Huang, Yinan Zhang, Jiajian Liu, Congrong Wang, Wei Jia, Guoxiang Xie, Weiping Jia. Very low carbohydrate diet significantly alters the serum metabolic profiles in obese subjects. PMID: 24224694 PMCID: PMC6088239 DOI: 10.1021/pr4008199. 
     • Andrew G Rundle, Pam Factor-Litvak, Shakira F Suglia, Ezra S Susser, Katrina L Kezios, Gina S Lovasi, Piera M Cirillo, Barbara A Cohn , Bruce G Link. Tracking of Obesity in Childhood into Adulthood: Effects on Body Mass Index and Fat Mass Index at Age 50. PMID: 32191541 PMCID: PMC7099417 DOI: 10.1089/chi.2019.0185.
     Continue Reading

     Trending