Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

Fitness

Fitness schema vrouw buik billen benen: bbb trainingsschema

In dit artikel gaan we het hebben over een op maat gemaakt fitnessschema, speciaal gericht op buik, billen en benen, zodat jij je straks zowel sterk als stralend voelt!

Waarom fitness schema vrouw buik billen benen volgen?

Ben je op zoek naar een goed fitness schema specifiek gericht op je buik, billen en benen? Dan heb ik precies wat je nodig hebt! Een BBB workout schema kan erg effectief zijn om deze specifieke spiergroepen te trainen en te verstevigen.

Dit schema voor thuis of in de sportschool, bevat verschillende oefeningen zoals de squat, bulgarian split squat en lunges. Deze benen oefeningen richten zich op de hamstrings en billen, terwijl je buikspieren aangespannen blijven. Voor elke oefening doe je bijvoorbeeld 1 set van een bepaald aantal herhalingen, met een hoek van 90 graden bij de squat en lunges. Vergeet niet om je lichaam te luisteren en voldoende rust te nemen, zoals 1 minuut rust tussen sets.

Op maandag, woensdag en vrijdag, kun je bijvoorbeeld aan de slag met dit BBB schema. Begin met een aantal oefeningen en voeg bij elke training meer herhalingen toe. Ook de hip thrust en barbell squat zijn onderdeel van dit schema, bijzonder effectief voor de bilspieren.

Voeding speelt ook een belangrijke rol. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt om je spiermassa te ondersteunen. Klik dan snel verder voor een uitgebreidere blik op dit handige fitness schema. Met de juiste oefeningen, kun je snel vooruitgang boeken op weg naar die strakke buik en stevige billen en benen.

De voordelen van een BBB schema?

Het volgen van een fitnessschema gericht op buik, billen en benen – vaak aangeduid als een BBB-schema – is een geweldige manier om deze specifieke gebieden te versterken en te vormen. Vaak richten vrouwen zich op deze zones omdat ze op deze plekken willen afvallen, spieren willen opbouwen of hun lichaam meer willen vormgeven.

Het volgen van zo’n specifiek schema heeft een aantal voordelen. Ten eerste, door deze gerichte oefeningen, kun je effectief werken aan het verbeteren van je houding, kracht en uithoudingsvermogen in deze gebieden. Ten tweede helpt het je om een beter bewustzijn van je lichaam te krijgen en te leren hoe je de juiste spieren aanspant voor optimale resultaten. Ten derde kan het consistent volgen van een goed opgezet schema helpen bij het ontwikkelen van een routine, wat essentieel is voor het behalen van lange termijn fitnessdoelen.

Bovendien is het de moeite waard om te benadrukken dat het trainen van je onderlichaam – billen en benen – niet alleen bijdraagt aan een mooiere lichaamsvorm, maar ook je stofwisseling kan stimuleren. Dat komt omdat deze grote spiergroepen meer calorieën verbranden, zelfs in rust. Dus, of je nu je algehele conditie wilt verbeteren, je lichaam wilt vormgeven, of je wilt richten op kracht en uithoudingsvermogen, een fitness schema voor buik, billen en benen is een uitstekende keuze!

Waar moet je op letten als je een BBB schema volgt?

Wanneer je een BBB schema volgt, gericht op benen en billen, zijn er enkele belangrijke punten waar je op moet letten. Ten eerste, begin altijd in een goede startpositie voor elke oefening. Buig bijvoorbeeld je knie en breng je lichaam naar beneden in een squat, houd daarbij je bovenlichaam recht.

Ten tweede, span je buikspieren aan tijdens deze oefeningen om je kern te versterken en een evenwichtige workout te krijgen. Denk eraan om je voeten stevig op de grond te zetten en je rug recht te houden.

Ten derde, zorg dat je voldoende rust neemt tussen je sets en wissel dan van been of oefening. Herinner jezelf eraan dat je niet alleen je benen en billen traint, maar ook je bovenlichaam betrekt voor een totale lichaamsworkout.

Daarnaast is het belangrijk om bij te houden wat je eet. Zorg je ervoor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt om spiergroei en herstel te ondersteunen. En, vergeet niet om je lichaam de nodige rust te geven. Probeer bijvoorbeeld 3 dagen in de week te trainen, zoals op maandag, woensdag en vrijdag.

Tot slot, of je nu thuis traint of in de sportschool, onthoud dat consistentie de sleutel is. Geef niet op na een paar weken, maar houd vol en je zult de resultaten zien!

Hoe vaak moet je buik billen benen trainen?

Wanneer het gaat om het trainen van je buik, billen en benen, is frequentie net zo belangrijk als de oefeningen zelf. Een goed uitgangspunt is om deze spiergroepen twee tot drie keer per week te trainen. Dit zorgt voor een balans tussen effectieve training en voldoende hersteltijd, wat cruciaal is voor spiergroei en preventie van blessures.

Als je een beginner bent, start dan met twee dagen per week, zoals maandag en donderdag, of dinsdag en vrijdag. Dit geeft je lichaam de tijd om te wennen aan de nieuwe belasting en bewegingen.

Ben je al verder gevorderd, dan kun je naar drie keer per week gaan. Dit kan bijvoorbeeld op maandag, woensdag en vrijdag, met een rustdag tussen de trainingsdagen.

Onthoud dat consistentie de sleutel is tot resultaten. Geef je lichaam de tijd om zich aan te passen en verwacht geen onmiddellijke veranderingen. Trainen is een proces, geen snelle oplossing.

En last but not least, luister naar je lichaam. Als je je moe of pijnlijk voelt, geef jezelf dan extra rust. Het is beter om één training over te slaan dan om een blessure op te lopen door overtraining.

Kunnen mannen ook een fitness schema vrouwen buik billen benen schema volgen?

Absoluut, mannen kunnen zeker een fitness schema volgen dat gericht is op de buik, billen en benen. Hoewel deze schema’s vaak worden geassocieerd met vrouwen – waarschijnlijk vanwege de focus op gebieden waar vrouwen typisch vorm en definitie willen bereiken – zijn de principes van krachttraining en spieropbouw universeel.

In feite kan het voor mannen voordelig zijn om zo’n schema te volgen. Veel mannen richten zich tijdens hun trainingen voornamelijk op hun bovenlichaam en verwaarlozen hierdoor hun onderlichaam. Een evenwichtige aanpak van het trainen van alle spiergroepen is echter essentieel voor algemene kracht, lichaamsbouw en functie.

Bovendien zijn de benen en billen de grootste spiergroepen in ons lichaam, dus het trainen van deze zones kan de algehele stofwisseling stimuleren en bijdragen aan vetverlies.

Onthoud dat ieder lichaam uniek is. Het gaat er niet om welk schema je volgt, maar dat je een schema kiest dat past bij je doelen, je niveau, en dat je het consistent uitvoert. Met de juiste inspanning en toewijding kan iedereen, ongeacht geslacht, de voordelen plukken van een goed uitgebalanceerd fitnessschema.

Beste oefeningen voor BBB trainen

Of je nu thuis traint of in de sportschool, er zijn tal van effectieve oefeningen die je kunt doen voor het trainen van je buik, billen en benen. Hier zijn een paar van de beste:

 • Squats: De squat is een basisoefening die geweldig is voor het trainen van je billen en benen. Zorg ervoor dat je je rug recht houdt en je knieën niet voorbij je tenen laat gaan.
 • Lunges: Lunges zijn ook effectief voor het trainen van je benen en billen. Je kunt ze uitdagender maken door gewichten toe te voegen of door ze in een walking lunge om te zetten.
 • Hip Thrusts: Deze oefening is perfect voor het trainen van je bilspieren. Zorg ervoor dat je je heupen goed omhoog duwt en je billen aanspant op het hoogste punt.
 • Planks: Planks zijn een van de beste oefeningen voor je buikspieren. Ze trainen je hele core, waaronder je buikspieren, rug en heupen.
 • Mountain Climbers: Deze oefening is geweldig voor zowel je buikspieren als je cardiovasculaire fitheid.
 • Glute Bridge: Nog een uitstekende oefening voor je billen. Zorg ervoor dat je je heupen zo hoog mogelijk duwt en je bilspieren aanspant.
 • Leg Raises: Deze oefening is gericht op je onderste buikspieren. Zorg ervoor dat je je benen langzaam op en neer beweegt voor de beste resultaten.

Onthoud dat de beste oefeningen de oefeningen zijn die je consistent doet, dus kies de oefeningen die je leuk vindt en die je kunt volhouden!

BBB schema vrouwen thuis zonder gewichten

Geen probleem als je geen toegang hebt tot de sportschool of geen gewichten thuis hebt, je kunt nog steeds een effectieve buik, billen en benen (BBB) training doen. Hier is een eenvoudig thuis trainingschema dat je kunt volgen:

 • Squats – 15 herhalingen: Ga staan met je voeten op heupbreedte uit elkaar, buig je knieën en laat je heupen zakken alsof je op een stoel gaat zitten. Houd je borst omhoog en je rug recht. Duw jezelf terug omhoog naar de startpositie.
 • Lunges – 15 herhalingen per been: Stap met één voet naar voren en laat je lichaam zakken tot beide knieën een hoek van 90 graden vormen. Duw jezelf omhoog en stap terug naar de startpositie. Wissel van been.
 • Planks – houd 30 seconden vast: Ga op je buik liggen. Steun op je ellebogen en tenen, houd je lichaam in een rechte lijn van je hoofd tot je hielen.
 • Glute Bridges – 15 herhalingen: Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en voeten plat op de grond. Duw je heupen omhoog terwijl je je bilspieren aanspant. Laat je heupen langzaam weer zakken naar de startpositie.
 • Leg Raises – 15 herhalingen: Ga op je rug liggen met je benen gestrekt. Til je benen op tot ze loodrecht op de vloer staan, en laat ze daarna langzaam zakken zonder de grond te raken.

Doe deze oefeningen achter elkaar als een circuit, en herhaal het circuit drie keer. Neem een minuut rust tussen de circuits. Probeer dit schema twee tot drie keer per week te doen en je zult al snel verbeteringen zien in je kracht en lichaamsvorm.

Onthoud dat je altijd naar je lichaam moet luisteren en de oefeningen op je eigen tempo moet doen. Het is belangrijker om de oefeningen correct uit te voeren dan om ze snel te doen. En vergeet niet, consistentie is de sleutel tot succes!

Fitness schema vrouw buik billen benen afvallen tips voor beginners

Wil je een strakkere buik, rondere billen en stevigere benen? Misschien wil je ook een paar kilootjes verliezen? Het BBB (Buik, Billen, Benen) trainingsschema is dan perfect voor jou! Maar voordat je direct aan de slag gaat, zijn hier enkele tips voor beginners.

Allereerst, onthoud dat het niet alleen gaat om de oefeningen die je doet, maar ook om wat je eet. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt om je spieren te helpen herstellen en groeien. Als je wilt afvallen, kijk dan ook naar je algehele calorie-inname.

Het kiezen van de juiste oefeningen is ook belangrijk. In een goed billen en benen schema zul je oefeningen zoals squats, lunges en glute bridges tegenkomen. Voor je buikspieren zijn planks en crunches goede opties. Of je nu thuis traint of in de sportschool, deze oefeningen kunnen eenvoudig worden aangepast aan je fitnessniveau.

Bij elke oefening is je houding van cruciaal belang. Zet je voeten op heupbreedte uit elkaar, houd je bovenlichaam recht en span je core aan. Wanneer je bijvoorbeeld een squat doet, ga dan met je rug recht naar beneden alsof je op een stoel zit, en kom weer omhoog.

Begin met een aantal sets van elke oefening, met een aantal herhalingen (reps) die je comfortabel aankunt. Naarmate je sterker wordt, kun je de oefening zwaarder maken door meer gewicht toe te voegen of meer herhalingen te doen.

En tot slot, wees geduldig met jezelf. Het kost tijd om resultaten te zien, dus houd vol en blijf consistent. Je zult merken dat je elke keer wanneer je traint, sterker en fitter wordt.

Gratis fitness schema vrouw buik billen benen

Onderstaand vind je een voorbeeld schema dat je kan gebruiken. Let er op dat rustdagen essentieel zijn om je spieren genoeg tijd te geven om te herstellen, en dus groeien.

Dag 1 – Benen en Billen:

 • Squats: 3 sets van 12-15 herhalingen
 • Lunges: 3 sets van 12-15 herhalingen per been
 • Glute Bridge: 3 sets van 12-15 herhalingen
 • Bulgarian Split Squats: 3 sets van 12-15 herhalingen per been

Dag 2 – Rustdag

Gebruik deze dag om te herstellen, te stretchen en aan je voeding te denken.

Dag 3 – Buik en Core:

 • Plank: 3 sets, houd 30 seconden tot 1 minuut vast
 • Leg Raises: 3 sets van 12-15 herhalingen
 • Russian Twists: 3 sets van 15-20 herhalingen
 • Bicycle Crunches: 3 sets van 15-20 herhalingen per zijde

Dag 4 – Rustdag

Dag 5 – Benen en Billen:

 • Squats: 3 sets van 12-15 herhalingen
 • Step-ups: 3 sets van 12-15 herhalingen per been
 • Hip Thrusts: 3 sets van 12-15 herhalingen
 • Walking Lunges: 3 sets van 12-15 herhalingen per been

Dag 6 – Rustdag

Dag 7 – Buik en Core:

 • Plank: 3 sets, houd 30 seconden tot 1 minuut vast
 • Mountain Climbers: 3 sets van 15-20 herhalingen per been
 • V-ups: 3 sets van 12-15 herhalingen
 • Side Planks: 3 sets per zijde, houd 30 seconden tot 1 minuut vast

Dit schema is een geweldig startpunt, maar vergeet niet dat je altijd kunt en moet aanpassen op basis van je eigen fitnessniveau en doelen. Vergeet ook niet om voldoende te rusten en je voeding in de gaten te houden!

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.