Connect with us

Fitness

De power clean: wat is het en hoe voer je hem correct uit!

Angelo

Published

on

Power clean

De power clean is een belangrijke oefening in krachttraining en gewichtheffen. Het is een samengestelde beweging die meerdere spiergroepen tegelijkertijd traint. Het is daarom een effectieve oefening voor het opbouwen van explosieve kracht en het verbeteren van de algehele fitheid.

In dit artikel bespreken we wat de power clean precies is, het verschil tussen de power clean en de hang power clean en hoe je deze oefeningen op de juiste manier uitvoert.

Wat is een power clean?

De power clean is een Olympische gewichthefoefening waarbij een halter van de grond wordt getild tot aan de schouders, met behulp van een explosieve beweging. De oefening wordt uitgevoerd door een halterstang met gewichten op te tillen vanaf de grond, terwijl de voeten op heupbreedte staan en de handen iets breder dan schouderbreedte op de stang geplaatst zijn. Vervolgens wordt de halterstang omhoog getrokken door de heupen en benen explosief te strekken. De halterstang wordt vervolgens opgevangen op de schouders, in een squat positie.

De historie van de power clean

De Power Clean is een relatief nieuwe krachtoefening in de wereld van fitness en krachttraining. De oefening werd oorspronkelijk ontwikkeld voor atleten die meededen aan Olympische gewichthefwedstrijden. Het is niet bekend wie de oefening precies heeft uitgevonden, maar het is waarschijnlijk dat het in de jaren 50 of 60 van de vorige eeuw werd ontwikkeld.

De oorspronkelijke versie van de power clean was de clean en jerk, een oefening waarbij de atleet de halter van de grond moest tillen en opschonen naar de borst voordat hij hem boven zijn hoofd duwde. Deze oefening werd echter als te gevaarlijk beschouwd voor de meeste sporters en werd daarom aangepast tot de Power Clean.

Sinds de introductie van de Power Clean is de oefening steeds populairder geworden onder fitness- en krachtsporters. Het is een zeer effectieve oefening om kracht en explosiviteit in de onderste ledematen en de rugspieren te ontwikkelen. Bovendien is het een veelzijdige oefening die gemakkelijk kan worden aangepast aan verschillende trainingsniveaus en doelen.

Wat is het verschil tussen een hang power clean en een power clean?

Bij de hang power clean begint de halterstang niet op de grond, maar hangt deze op heuphoogte. De uitvoering van de beweging is vergelijkbaar met de power clean, met als enige verschil dat je de beweging start vanuit de hangpositie.

Het grootste verschil tussen de hang power clean en de power clean is dat bij de hang power clean de startpositie hoger is en de oefening minder complex is. Hierdoor is de hang power clean vaak gemakkelijker uit te voeren dan de power clean, vooral voor beginners.

Uitvoering van de power clean

De power clean is een zeer effectieve oefening om meerdere spiergroepen te trainen. Het is een compoundoefening die voornamelijk gericht is op het ontwikkelen van explosieve kracht in het lichaam. Het is belangrijk om de oefening correct uit te voeren om blessures te voorkomen en het maximale uit de oefening te halen. Hieronder volgt een stap-voor-stap uitleg van de uitvoering van de power clean:

 1. Plaats de halterstang op de grond en stap er met je voeten onder.
 2. Plaats je voeten op schouderbreedte en grijp de stang iets breder vast dan schouderbreedte.
 3. Zak naar beneden en houd je rug recht. Je heupen moeten iets lager zijn dan je knieën. Je knieën moeten over je tenen wijzen en je gewicht moet op de hakken van je voeten rusten.
 4. Pak de stang vast en adem in.
 5. Houd je rug recht en til de stang van de grond. Het gewicht moet op je hielen rusten terwijl je de stang omhoog brengt.
 6. Til de stang op tot op heuphoogte door je heupen en knieën te strekken en je bovenlichaam rechtop te houden. Je moet een rechte lijn vormen vanaf je schouders tot aan je heupen.
 7. Wanneer de stang op heuphoogte is, maak je een explosieve beweging met je armen. Trek de stang omhoog en richt je ellebogen naar buiten. Je moet de stang dicht tegen je lichaam aan trekken en je polsen moeten recht blijven.
 8. Vang de stang op door in een gehurkte positie te komen. Je moet het gewicht opvangen op je schouders. Laat de stang vervolgens langzaam terugzakken naar de beginpositie.

Belangrijk is om bij deze oefening te zorgen voor een goede uitvoering. Hierdoor voorkom je blessures en kun je het maximale resultaat uit de oefening halen. De power clean is een technische oefening waarbij het belangrijk is om de juiste houding en positie aan te houden gedurende de hele oefening.

Verder is het belangrijk om te starten met een relatief licht gewicht om de techniek goed onder de knie te krijgen. Zodra je de oefening goed beheerst, kun je het gewicht langzaam verhogen.

Door de power clean op de juiste manier uit te voeren, train je verschillende spiergroepen, zoals de billen, quadriceps, hamstrings, onderrug, schouders en armen. Het is een uitstekende oefening om explosieve kracht te ontwikkelen en is daardoor populair onder sporters die hun prestaties willen verbeteren.

Uitvoering van de hang power clean

Bij de hang power clean begin je met de halterstang op heuphoogte. Plaats je voeten op heupbreedte en je handen iets breder dan schouderbreedte op de stang. Houd je rug recht en je hoofd omhoog. Til de halterstang vervolgens explosief vanuit de hangpositie door je heupen en benen te stre

kken. Trek de stang omhoog naar je schouders door je ellebogen snel omhoog te brengen en je handen onder de stang te brengen. Zorg ervoor dat je ellebogen hoog blijven en dat je de stang dicht tegen je lichaam aantrekt tijdens de beweging.

Als je de stang op schouderhoogte hebt gebracht, buig je lichtjes door je knieën en strek je vervolgens je benen en armen om de stang omhoog te duwen. Hierbij maak je een sprongetje en land je met gestrekte armen en licht gebogen knieën. Vervolgens laat je de stang gecontroleerd zakken naar de beginpositie en herhaal je de oefening.

Het is belangrijk om tijdens de hang power clean te blijven focussen op je techniek en de beweging gecontroleerd uit te voeren. Begin met een licht gewicht en bouw dit geleidelijk op als je meer ervaring hebt en de beweging goed beheerst.

In vergelijking met de power clean vereist de hang power clean minder kracht en techniek, maar is het nog steeds een effectieve oefening om kracht en explosiviteit te ontwikkelen. Het is een goede optie voor beginners die de power clean nog niet goed onder de knie hebben, maar toch hun kracht en explosiviteit willen verbeteren.

Mobiliteit bij de power clean

Mobiliteit is een belangrijke factor bij het uitvoeren van een goede Power Clean. Vooral de enkel-, heup- en schoudermobiliteit zijn cruciaal om de oefening goed te kunnen uitvoeren. Het ontbreken van voldoende mobiliteit kan leiden tot blessures of een minder efficiënte uitvoering.

Welke spiergroepen train je bij een power clean?

Bij een Power Clean train je voornamelijk de explosiviteit en kracht in de beenspieren, met name de quadriceps, hamstrings en bilspieren. Daarnaast train je ook de core-spieren, zoals de buikspieren en de onderrug. Bij een goede uitvoering van de Power Clean worden ook de schouders en bovenrug flink aan het werk gezet.

Welke spiergroepen train je bij een hang power clean?

Bij een Hang Power Clean worden in principe dezelfde spiergroepen getraind als bij een reguliere Power Clean. Het verschil zit hem voornamelijk in de beginpositie en de benodigde kracht om de halterstang in beweging te krijgen. Bij een Hang Power Clean is er meer kracht nodig in de armen en schouders om de stang vanuit de hangpositie omhoog te trekken.

Benodigdheden bij een power clean

Voor het uitvoeren van een Power Clean heb je een halterstang en gewichten nodig. Het is belangrijk om te kiezen voor een halterstang die geschikt is voor het uitvoeren van de oefening en gewichten die passen bij je krachtniveau. Daarnaast zijn gewichthefschoenen aan te raden vanwege de goede grip en ondersteuning die ze bieden.

Als expert op het gebied van fitness, voeding, en diëtetiek, vormt een gezonde levensstijl de kern van mijn bestaan.Mijn passie ligt in het delen van diepgaande kennis en praktijkervaring om anderen te ondersteunen bij het realiseren van hun persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelstellingen.Met een toegewijde aanpak en een schat aan expertise, streef ik ernaar om elk individu te begeleiden op hun unieke pad naar welzijn en optimale gezondheid.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Fitness

Bodybuildster worden: Starten met bodybuilding

Angelo

Published

on

By

Een gespierde vrouwelijke bodybuildster

Als vrouw starten met bodybuilding en een succesvolle bodybuildster worden kent enkele unieke uitdagingen, vooral vanwege de natuurlijke hormoonverschillen met mannen.

Vrouwen produceren minder testosteron, een cruciaal hormoon voor spiergroei, wat betekent dat het ontwikkelen van grote spieren extra inzet vereist in vergelijking met mannen, die van nature hogere testosteronniveaus hebben.

Hier zijn vijf stappen die je als vrouw kunt volgen om succesvol te worden in bodybuilding:

Stap 1: Bepaal en verfijn je doelstellingen

Begin met het vaststellen van je einddoel in de bodybuilding. Wees specifiek met wat je wilt bereiken en breek dit grote doel op in kleinere, haalbare subdoelen.

Vervolgens plan je de stappen die nodig zijn om deze subdoelen te bereiken, inclusief je dagelijkse caloriebehoefte en de benodigde supplementen zoals creatine en whey-eiwitten.

Dit helpt je gefocust en op koers te blijven richting je hoofddoel.

Stap 2: Vind de perfecte sportschool

Voor een bodybuildster is de keuze van de sportschool cruciaal. Zoek een gym die niet alleen goed in je dagelijkse routine past, maar ook de juiste uitrusting biedt.

Het is essentieel dat je een sportschool kiest waar je toegang hebt tot zowel fitnessapparaten als vrije gewichten, zodat je een veelzijdig trainingsregime kunt volgen.

Stap 3: Focus op grote spiergroepen (compound oefeningen)

Voor optimale krachtopbouw, begin je trainingssessies met oefeningen gericht op de grote spiergroepen. Dit zijn je rug, borst en benen.

Compound oefeningen, die meerdere spiergroepen tegelijk aanspreken, zijn ideaal om mee te starten vanwege hun effectiviteit en efficiëntie.

Na deze intensieve training van de grote spiergroepen, kun je je aandacht richten op de kleinere spiergroepen door isolatieoefeningen met losse gewichten uit te voeren.

Stap 4: Integreer cardiotraining in je trainingsschema

Het is essentieel om cardiotraining op te nemen in je routine, omdat een sterk cardiovasculair systeem cruciaal is voor het efficiënt transporteren van zuurstof en voedingsstoffen via je bloed.

Voor een bodybuildster zijn niet alleen de spieren belangrijk; de voeding die naar die spieren wordt getransporteerd is net zo cruciaal voor groei.

Een krachtig hart zorgt voor een effectievere distributie van deze essentiële voedingsstoffen, wat direct bijdraagt aan spierontwikkeling en algehele gezondheid.

Stap 5: Optimaliseer je voedingsplan

De sleutel tot succes in bodybuilding ligt niet alleen in intensieve trainingen, maar ook in een zorgvuldig afgestemd voedingsplan.

“Train als een beest, eet als een paard, en slaap als een baby” is een populaire wijsheid die het belang van een holistische benadering benadrukt.

Zorg voor een voedingsschema dat rijkelijk is voorzien van eiwitten, koolhydraten, en vetten, afgestemd op jouw specifieke behoeften om je einddoel te bereiken.

Vergeet ook niet het belang van rust; spiergroei vindt plaats tijdens herstelmomenten, vooral tijdens de slaap.

Veelgestelde vragen

Wat verdien je als bodybuilder?

In Nederland ligt het gemiddelde bruto maandsalaris van een Fitness Instructeur rond de € 2.390. De salarissen beginnen bij ongeveer € 2.035 en kunnen oplopen tot € 2.750, afhankelijk van verschillende factoren. Op deze pagina wordt een uitgebreid overzicht aangeboden van de gemiddelde brutolonen, uitgesplitst per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en type dienstverband.

Wat eet een bodybuilder per dag?

Een typisch bodybuilderdieet is rijk aan groenten, eiwitten en gezonde vetten. Het voedingsplan is gebaseerd op een stevige basis van groenten en complexe koolhydraten. Voor een optimale voedingsbalans bestaat het ideale dieet voor een bodybuilder uit 25% compacte koolhydraten, zoals rijst of aardappelen, en 25% vezelrijke koolhydraten, afkomstig van groene groenten.

Hoe lang duurt het om gespierd te worden?

Men zegt dat na ongeveer 12 weken van consistente training de spieren optimaal beginnen te ontwikkelen. Een studie uit 2012, die verscheen in het Journal of Strength and Conditioning Research, toonde aan dat het gemiddeld drie maanden duurt voordat er merkbare verbeteringen in spiermassa zijn.

Kan iedereen bodybuilder worden?

Misschien was het oorspronkelijk niet je bedoeling om een bodybuilder te worden, maar technisch gezien valt iedereen die dagelijks tijd besteedt aan en zijn leven aanpast voor bodybuilding, onder de categorie van bodybuilders.

Continue Reading

Afvallen

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Angelo

Published

on

By

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Bokszaktraining is een uitstekende keuze voor iedereen die streeft naar vetverbranding, spieropbouw, en mentale ontspanning—allemaal in één enkele sessie!

Die enigszins vergeten bokszak in de hoek van de sportschool? Dat is niet alleen een hulpmiddel voor boksers. Bokszaktraining is veel meer dan een oefening voor het bovenlichaam en krachtontwikkeling.

In dit artikel duiken we in de vele voordelen van trainen met een bokszak. Bereid je voor om verrast te worden door wat deze workout voor je kan betekenen!

Wat is bokszaktraining?

Bokszaktrainingen zijn enorm populair geworden en met goede reden. Ze bieden een uitstekende manier om stress te verlichten en zijn perfect voor vetverbranding en het verbeteren van je conditie.

Of je nu gewicht wilt verliezen of gewoon fitter wilt worden, bokszaktraining combineert stoten en trappen in één dynamische workout. En het beste? Zelfs beginners kunnen direct beginnen!

Start je training altijd met een goede warming-up. Daarna ga je aan de slag met bokshandschoenen, waarbij je stoten en trappen afwisselt, afhankelijk van je voorkeur voor boksen of kickboksen.

Je kunt de intensiteit aanpassen aan je eigen niveau en geleidelijk opvoeren. Je zult merken dat je uithoudingsvermogen toeneemt en je de sessies langer volhoudt.

Wat betreft de keuze van de bokszak, er is voor elk huis wel een passende optie, of je nu kiest voor een staande of hangende bokszak. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en soorten, dus kies een bokszak die het beste past bij jouw behoeften.

Wat handschoenen betreft, de maat is meestal gebaseerd op gewicht; vrouwen kiezen doorgaans voor 10 of 12 oz, terwijl mannen vaak voor 14 of 16 oz gaan.

De voordelen van bokszaktraining

Waarom zou je starten met bokszaktraining? Er zijn veel redenen! Allereerst biedt bokszaktraining een uitstekende uitlaatklep om stress kwijt te raken en spanning af te reageren.

Voor wie een intense, volledige lichaamstraining zoekt, biedt bokszaktraining een uitstekende mogelijkheid om in korte tijd veel calorieën te verbranden.

Een groot voordeel van de bokszak is de flexibiliteit om thuis te trainen wanneer het jou uitkomt, of je nu kiest voor een staand model of een traditionele hangende bokszak.

Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die de fysieke interactie van sparren willen vermijden, maar toch de technieken van sporten zoals kickboksen willen beoefenen.

Bokszaktraining activeert alle spieren in je lichaam, wat het een bijzonder effectieve workout maakt. Een geschikte bokszak stelt zelfs beginners in staat om de juiste technieken voor trappen en stoten aan te leren.

Na elke sessie zul je merken dat je conditie verbetert, wat ideaal is om je fitheid op peil te houden of te verbeteren.

Kun je afvallen met bokszaktraining?

Kun je afvallen door te trainen met een bokszak? Zeker weten! Bokszaktraining is een full body workout die je helpt om intensief te trainen en daardoor veel calorieën te verbranden. Maar wat maakt bokszaktraining zo effectief voor gewichtsverlies?

Je combineert stoten tegen de bokszak met lichaamsoefeningen zoals squats, waardoor je een breed scala aan basistechnieken leert.

Ongeacht of je kiest voor een staande of een hangende bokszak, je kunt comfortabel thuis trainen op jouw eigen tempo. Tijdens je sessies verbeter je niet alleen je trap- en stoottechnieken, maar bouw je ook spierkracht op.

Bokszaktraining is niet alleen goed voor het versterken van spieren, maar ook voor het behouden van je conditie. Door regelmatig te trainen volgens een gestructureerd schema verbeter je continu je fysieke fitheid.

Pluspunt is dat je tijdens de training korte pauzes kunt inlassen voor herstel, om daarna weer met volle energie verder te gaan.

Dus, als je op zoek bent naar een dynamische en uitdagende manier om af te vallen, dan is bokszaktraining zeker een goede keuze!

Wat is een goede aanvulling op bokszaktraining?

Hoewel bokszaktraining op zichzelf al een complete lichaamstraining is, zijn er bepaalde oefeningen die uitstekend combineren met je boksroutine om een evenwichtige fitnessaanpak te garanderen.

Een van deze oefeningen is pull-ups. Het uitvoeren van pull-ups met een optrekstang versterkt je bovenrug, schouders en armen, wat cruciaal is voor krachtige stoten.

Een sterker bovenlichaam verhoogt de impact van je stoten op de bokszak aanzienlijk. Er is een breed scala aan optrekstangen beschikbaar, van complete pull-up stations tot eenvoudig te installeren stangen die je tussen je deurpost kunt klemmen.

Touwtjespringen is ook een perfecte aanvulling op bokszaktraining. Deze activiteit verbetert niet alleen je cardiovasculaire conditie, maar versterkt ook je benen en uithoudingsvermogen, wat essentieel is voor effectieve traptechnieken.

Waarom zou je thuis met een bokszak trainen?

Thuis op de bokszak trainen is een uitstekende manier om in vorm te blijven, calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.

Deze vorm van training biedt een geweldige flexibiliteit; je kunt oefenen op momenten die jou het beste uitkomen, zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft.

Zowel hangende als staande bokszakken zijn geschikt om thuis te gebruiken. Ze stellen je in staat om op eigen tempo de basis van boksen onder de knie te krijgen.

Voor beginners is dit ideaal omdat ze zonder de druk van een publiek kunnen oefenen, terwijl gevorderden de mogelijkheid hebben om hun technieken verder te verfijnen.

Het bezit van een bokszak thuis is perfect voor wie privacy tijdens de training op prijs stelt. Je vermijdt wachttijden en de blikken van anderen; het is gewoon jij, je handschoenen, en je bokszak.

Dit zorgt ervoor dat je elke sessie zichtbare vooruitgang kunt boeken en aan zelfvertrouwen wint.

Trainen met een bokszak thuis is niet alleen effectief maar ook bijzonder praktisch en comfortabel. Het helpt je gemotiveerd te blijven en sneller je fitnessdoelen te bereiken!

Continue Reading

Afvallen

Buikvet kwijtraken 50 plus: Tips om buikvet te verliezen

Angelo

Published

on

By

Buikvet verliezen als je 50 plus bent

Voor veel vijftigplussers blijkt het een uitdaging om buikvet te verliezen naarmate ze ouder worden. Dit is een veelvoorkomend probleem, maar er zijn gelukkig effectieve strategieën beschikbaar om dit aan te pakken.

In dit artikel delen we praktische tips om buikvet te verminderen voor wie de vijftig is gepasseerd. We bieden ook advies over het aannemen van een gezonde levensstijl op deze leeftijd.

Wat is buikvet en waarom is het slecht?

Buikvet, ook bekend als visceraal vet, is het type vet dat zich nestelt rondom vitale organen in de buik zoals de lever, alvleesklier en darmen.

Dit vet verschilt van het subcutane vet dat zich net onder de huid bevindt. Een normale hoeveelheid buikvet fungeert als beschermende laag voor de organen, maar te veel ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Overmatig buikvet is gekoppeld aan een verhoogd risico op verschillende chronische aandoeningen, waaronder type 2 diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, bepaalde soorten kanker en mogelijk zelfs dementie.

Het vet in de buikholte produceert ontstekingsbevorderende stoffen en hormonen die de normale lichaamsfuncties kunnen verstoren.

Met het ouder worden neemt vaak de hoeveelheid vet toe terwijl de spiermassa afneemt. Dit kan leiden tot gewichtstoename en een tragere stofwisseling, wat het moeilijker maakt om een gezond gewicht te behouden.

Het verminderen van buikvet is cruciaal voor het bevorderen van de gezondheid en kan bereikt worden door een gezonde levensstijl aan te nemen.

Dit omvat een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, beheer van stress en voldoende slaap. Hoewel dit een flinke inspanning kan lijken, is het de moeite waard.

Het verliezen van buikvet kan leiden tot significante verbeteringen in je bloedsuikerspiegel, bloeddruk en een verlaagd risico op ernstige gezondheidsproblemen.

Tips om buik vet kwijt te raken als je 50 plus bent

Dat buikvet verlies je natuurlijk niet zomaar, daar moet je iets voor doen. Met deze tips kom je al een heel eind.

Adopteer een gebalanceerd voedingspatroon

  Het verliezen van buikvet na je 50ste vraagt om een gezond en evenwichtig dieet. Beperk de consumptie van geraffineerde koolhydraten en suikers en vervang deze door voedzame alternatieven zoals volle granen, groenten, fruit en magere eiwitten.

  Integreer gezonde vetten zoals olijfolie, avocado’s en noten die essentiële voedingsstoffen leveren.

  Minimaliseer daarnaast de inname van bewerkte voedingsmiddelen die vaak rijk zijn aan toegevoegde suikers en verzadigde vetten. Combineer dit met een caloriebeperking en het nauwkeurig bijhouden van je macro’s.

  Intensiveer je fysieke activiteit

   Consistente lichaamsbeweging is essentieel voor het verminderen van buikvet, ongeacht je leeftijd.

   Zoek activiteiten die je plezierig vindt en consistent kunt uitvoeren. Cardio-oefeningen zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen zijn effectief voor het verbranden van calorieën.

   Krachttraining, zoals gewichtheffen of weerstandsoefeningen, is ook belangrijk voor het opbouwen van spiermassa en het stimuleren van je metabolisme.

   Beheers stress en zorg voor voldoende slaap

    Stress en slaaptekort kunnen leiden tot gewichtstoename, vooral rond de middel. Verminder stress door ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie of diepe ademhaling. Zorg ook voor een adequate slaapduur en -kwaliteit, omdat slaapgebrek hormonale disbalansen kan veroorzaken die leiden tot voedselcravings.

    Hydrateer goed en beperk alcoholconsumptie

     Voldoende water drinken is cruciaal voor een effectieve stofwisseling en spijsvertering. Het helpt ook om een verzadigd gevoel te behouden, wat overeten kan voorkomen. Beperk daarentegen alcoholconsumptie, want alcohol levert niet alleen veel calorieën maar bevordert ook de ophoping van buikvet.

     Eiwitten en gezonde vetten

     Eiwitten en vetten zijn effectief in het stimuleren van de afgifte van verzadigingshormonen, waardoor je langer vol blijft en minder snel trek hebt.

     Kies voor voedsel dat laag in calorieën is maar wel veel ruimte in je maag inneemt, zoals waterrijke en vezelrijke groenten, fruit en peulvruchten. Dit helpt de afgifte van ghreline, het hongerhormoon, te verminderen.

     Bronnen

     •  Frédéric Dutheil, Gérard Lac, Bruno Lesourd, Robert Chapier, Guillaume Walther, Agnès Vinet, Vincent Sapin, Julien Verney, Lemlih Ouchchane, Martine Duclos, Philippe Obert, Daniel Courteix.  Different modalities of exercise to reduce visceral fat mass and cardiovascular risk in metabolic syndrome: the RESOLVE randomized trial . PMID: 23714599 DOI: 10.1016/j.ijcard.2013.05.012
     •  Kevin D Ballard, Erin E Quann, Brian R Kupchak, Brittanie M Volk, Diana M Kawiecki, Maria Luz Fernandez, Richard L Seip, Carl M Maresh, William J Kraemer, Jeff S Volek. Dietary carbohydrate restriction improves insulin sensitivity, blood pressure, microvascular function, and cellular adhesion markers in individuals taking statins. PMID: 24176230 DOI: 10.1016/j.nutres.2013.07.022.
     • Yunjuan Gu, Aihua Zhao, Fengjie Huang, Yinan Zhang, Jiajian Liu, Congrong Wang, Wei Jia, Guoxiang Xie, Weiping Jia. Very low carbohydrate diet significantly alters the serum metabolic profiles in obese subjects. PMID: 24224694 PMCID: PMC6088239 DOI: 10.1021/pr4008199. 
     • Andrew G Rundle, Pam Factor-Litvak, Shakira F Suglia, Ezra S Susser, Katrina L Kezios, Gina S Lovasi, Piera M Cirillo, Barbara A Cohn , Bruce G Link. Tracking of Obesity in Childhood into Adulthood: Effects on Body Mass Index and Fat Mass Index at Age 50. PMID: 32191541 PMCID: PMC7099417 DOI: 10.1089/chi.2019.0185.
     Continue Reading

     Trending