Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

FitnessGezondheid

Aankomen met een mass gainer shake

Als je serieus bent over het bodybuilden, heb je waarschijnlijk al gehoord van mass gainers. Mass gainers, ook wel weight gainers genoemd, zijn een soort supplementen die je kunnen helpen de spieren te vergroten en je energie te verhogen. Ze zijn ook een geweldige manier om gewicht te verliezen en je lichaam in vorm te krijgen. Dus als je meer wilt weten over mass gainers en hoe je het meeste uit je bodybuilding programma kunt halen, lees dan verder.

Wat zijn Mass gainers?

Mass gainers zijn een combinatie van eiwitten, koolhydraten en vetten die worden gebruikt om spierweefsel te bouwen en het energieniveau te verhogen. Ze zijn beschikbaar in poedervorm en kunnen worden gemengd met water of melk voor een smoothie-achtig drankje.

Mass gainers in capsulevorm

Daarnaast zijn er ook mass gainers verkrijgbaar in capsulevorm. De meeste mass gainers bevatten een hoog percentage eiwitten, wat betekent dat ze veel voedingsstoffen leveren die nodig zijn voor het bouwen van spiermassa.

Veel koolhydraten in weight gainers

Je krijgt ook een hoog aantal koolhydraten uit deze supplementen, wat je energieniveau verhoogt. Veel mass gainers bevatten ook vetten, die worden gebruikt om de koolhydraten en eiwitten te verzadigen en je langer vol te houden.

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende soorten mass gainers zijn. Sommige zijn vetarme of zelfs vetarm en bevatten een hoog eiwit en koolhydraat percentage.

Sommige mass gainers bevatten meer vetten en bieden een hoog calorieinname, maar bevatten ook een hogere hoeveelheid eiwitten en koolhydraten. Het is belangrijk om een formule te kiezen die het beste bij je doelen past.

Je spiermassa vergroten met weight gainers

Als je mass gainers gebruikt om je spiermassa te vergroten, is het belangrijk om een dieet te volgen dat is samengesteld om je lichaam alle voedingsstoffen te geven die het nodig heeft om de spieren te bouwen.

Je moet ervoor zorgen dat je een gezond dieet volgt met veel eiwitten, koolhydraten en vetten en je dagelijkse calorieinname op peil houdt. Dit zal ervoor zorgen dat je lichaam alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft om de spiermassa te vergroten.

Daarnaast is het belangrijk om je lichaam voldoende rust te geven. Mass gainers verhogen je energieniveau en je spieren hebben rust nodig om te herstellen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende rust krijgt tussen je trainingen.

Verhogen van je calorie inname met weight gainers

Een ander belangrijk aspect van het gebruik van mass gainers is het verhogen van je calorie inname. Mass gainers bevatten meer calorieën dan je lichaam verbruikt, waardoor je meer energie hebt voor je trainingen. Dit helpt je om meer calorieën te verbranden en vet te verliezen tijdens je bodybuilding programma.

Als je serieus bent over bodybuilding, dan is het gebruik van mass gainers een goede manier om je spiermassa te vergroten en je energieniveau te verhogen.

Door een gezond dieet te volgen en voldoende rust te krijgen, kun je het meeste uit je mass gainer programma halen. Als je mass gainers gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je een formule kiest die bij je doelen past en dat je de aanbevolen doseringen volgt.

Als je deze richtlijnen volgt, zal je mass gainer programma je helpen je spiermassa te vergroten en je vet te verbranden.

De mass gainer shake

Wat zijn de nadelen van een mass gainer?

 1. Mass gainers bevatten vaak een hoog aantal calorieën en kunnen daardoor leiden tot het aankomen van ongewenst vetmassa.
 2. Mass gainers bevatten vaak een hoog aantal koolhydraten, wat kan leiden tot een daling van de energieniveaus naarmate de dag vordert.
 3. Mass gainers bevatten vaak een hoog aantal suikers, wat kan leiden tot een toename van het risico op diabetes.
 4. Mass gainers kunnen de natuurlijke spiergroei belemmeren, omdat ze de lichaamssamenstelling kunnen veranderen, waardoor er minder spiervezels worden gecreëerd.
 5. Mass gainers kunnen een ongezond eetpatroon bevorderen, omdat ze makkelijk te consumeren zijn en het gemakkelijk maken om kleine maaltijden te vervangen.
 6. Mass gainers bevatten vaak een hoog aantal additieven die het lichaam belasten.

Wat zijn de voordelen van een mass gainer?

De voordelen van een mass gainer zijn:

 1. Het kan helpen om spiermassa te vergroten.
 2. Het biedt een hoge concentratie aan eiwitten, wat essentieel is voor het verbeteren van spiergroei. Daarnaast bevatten veel mass gainers ook BCAA’s die ons helpen met fitness.
 3. Het biedt veel calorieën om jouw energieniveaus te verhogen.
 4. Het kan helpen om vet te verbranden.
 5. Het bevat veel complexe koolhydraten voor langdurige energie.
 6. Het bevat veel vezels om de spijsvertering te verbeteren.
 7. Het bevat vaak vitamines en mineralen voor extra voeding.
 8. Het helpt om spierherstel te verbeteren.

Kan je zelf een mass gainer maken?

Veel mensen streven ernaar om meer spiermassa te krijgen, maar weten niet precies hoe. Mass gainers zijn een populair supplement dat veel bodybuilders gebruiken om hun doelstellingen te bereiken. Maar wat als je geen mass gainer kunt kopen? Kan je je eigen mass gainer maken?

Het antwoord is ja. Je kunt je eigen mass gainer maken door een shake te maken met ingrediënten die je in je keuken kunt vinden. De ingrediënten die je nodig hebt zijn:

 1. melk
 2. eiwitpoeder
 3. havermout
 4. noten
 5. Een vrucht naar keuze
 6. honing

Al deze ingrediënten kunnen worden gebruikt om je eigen mass gainer shake te maken. Voeg alle ingrediënten toe aan een blender en meng het totdat het een homogene structuur heeft. Natuurlijk kan je ook een banaan toevoegen bijvoorbeeld voor wat extra calorieën.

Je kunt de shake zoet maken met honing of met een andere zoetstof naar keuze. Als je de shake klaar hebt, kun je deze innemen na een intensieve training om je spieren te helpen herstellen en groeien.

Let er wel op dat je niet te gek gaat doen met suikers, suiker zijn namelijk dik makers en je wilt op een gezonde manier aankomen, niet “dik” worden, want dit soort vet is lastiger kwijt te raken dan het vet wat je krijgt wanneer je op een gezonde manier dikker wordt.

Met behulp van een eigen gemaakte mass gainer kun je je spiermassa vergroten en je lichaam van essentiële voedingsstoffen voorzien. Vergeet echter niet dat een gezond dieet en regelmatige oefening ook vereist zijn om je doelstellingen te bereiken.

Man die zijn spieren flext in bodybuilding pose

Mass gainers, ook wel weight gainers genoemd, zijn een supplement die ontwikkeld zijn om spiermassa op te bouwen en het energieniveau te verhogen. Ze zijn verkrijgbaar in poeder- en capsulevorm en bevatten een combinatie van hoogwaardige eiwitten, complexe koolhydraten en soms extra vetten, vitamines en mineralen.

Veel merken bieden verschillende smaken aan, zoals chocolade, cookies and cream en, banaan, aardbeien maar ook witte chocolade.

Voor de beste resultaten moeten mass gainers worden gebruikt in combinatie met een gezonde levensstijl en een uitgebalanceerd dieet. Het is belangrijk om voldoende calorieën binnen te krijgen en te zorgen voor een evenwichtige verdeling van koolhydraten en eiwitten. Een mass gainer shake is een handige manier om snel calorieën binnen te krijgen en een boost aan voedingsstoffen te geven.

Hard gainers die moeite hebben om gewicht en spiermassa op te bouwen, kunnen profiteren van mass gainers als ze deze regelmatig gebruiken en een gezonde levensstijl volgen. Mass gainers kunnen ook een ideale aanvulling zijn voor atleten en sporters die hun energieniveau en spiermassa willen verhogen.

De echter hard gainers kunnen er ook nog voor kiezen om wat MCT Olie toe te voegen aan hun shakes voor een paar honderd extra calorieën.

MCT Olie bij je mass gainer toevoegen?

MTC olie is een populaire toevoeging voor diegenen die op zoek zijn naar net dat beetje extra om uit hun weight gainer of mass gainer te halen om hun fysieke gestalte te verbeteren.

Een weight gainer shake is een ideale supplement voor hard gainers die moeite hebben om voldoende calorieën binnen te krijgen om spiermassa op te bouwen. Wanneer je daar een dopje MCT olie aan toevoegt betekend dat al snel een extra 250 kcal.

MTC olie bevat per portie een hoog aantal calorieën, gram eiwit en extra vitamines en mineralen, wat het een uitstekend product maakt voor degenen die op zoek zijn naar extra calorieën.

MCT olie heeft geen smaak waardoor het een ideale toevoeging is aan je shake, zonder een rare smaak te krijgen. Letterlijk één slok MCT olie staat gelijk aan 250 kcal. Dit opgeteld bij je weight gainer komt neer op een berg aan calorieën en energie om te groeien.

Tot slot

 

Bij het kiezen van een mass gainer is het belangrijk om te kijken naar de calorie-inname per portie en de hoeveelheid gram eiwit, suiker en koolhydraten. Daarnaast moet je ook rekening houden met de smaak en de goede oplosbaarheid van het product. Een shake vol met klonten is namelijk niet te drinken!

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.