Connect with us

Fitness

De incline bench press: Alles wat je moet weten

Angelo

Published

on

Benchen

Duik je net in de wereld van fitness? Voel je de drang om je borstspieren een beetje meer liefde te geven? De incline bench press is een absolute gamechanger als het gaat om die bovenste borstspieren. Lees snel verder om alle ins and outs te leren.

Uit welke spieren bestaat je borst?

Je borstspieren, ook wel pectoralen genoemd, bestaan voornamelijk uit twee grote spiergroepen:

Pectoralis Major: Dit is de grootste spier van de borst en bestaat uit twee duidelijke delen:

 • Sterno-costale kop: Dit is het grootste deel van je borstspier dat zich uitstrekt over het midden van je borst.
 • Claviculaire kop: Dit is het bovenste deel van je borstspier dat dichter bij je sleutelbeen ligt.

Pectoralis Minor: Deze spier ligt onder de pectoralis major en speelt een rol bij de beweging van het schouderblad.

Welke spieren train je met de incline bench press?

De incline bench press is een oefening die je niet mag missen in de sportschool, vooral als je een goed ontwikkelde bovenkant van de borst nastreeft. Bij deze variant van bankdrukken stel je de bank in op een schuine hoek, meestal tussen 30 en 45 graden. Deze hellingshoek legt de nadruk op het bovenste gedeelte van de borst, terwijl het bovenste gedeelte van de borst gestimuleerd wordt voor spiergroei.

Incline bench press uitvoering

De incline bench press, zowel in zijn barbell als dumbbell varianten, is een favoriete oefening onder atleten en sporters voor het richten op de bovenborst en de voorste schouderspier. Bij correcte uitvoering is het ook een geweldige compound oefening die de triceps en schouderspieren traint.

Stel eerst je bankje in: een hoek van 30 tot 45 graden is ideaal, hoewel sommige sporters kiezen voor een hoek groter dan 45 graden, afhankelijk van hun mobiliteit van de schouders en specifieke trainingsdoelen. De bank moet verstelbaar zijn om de gewenste hoek te bereiken.

Stappen voor de uitvoering van de incline bench press:

 1. Ga liggen op het bankje en zorg voor een stabiele positie, vooral in je onderrug.
 2. Voor de barbell incline bench press: pak de stang met een schouderbrede of iets wijdere greep. Bij gebruik van dumbbells, neem de dumbbells in elke hand en start met je armen loodrecht op de vloer.
 3. Laat het gewicht gecontroleerd zakken, waarbij je vooral let op de mobiliteit en stabiliteit van je ellebogen en schouders tijdens de oefening. Het doel is om de stang of dumbbells net boven de borstkas te krijgen.
 4. In de concentrische fase, til het gewicht explosief op, terwijl je de spanning op de borst en triceps behoudt.
 5. Herhaal dit voor 8-12 reps, waarbij je je focust op de kwaliteit van elke herhaling.

Tijdens het bankdrukken is het belangrijk om constant momentum en spanning te behouden.

Onthoud: de incline press is meer dan alleen een “andere variant” van het traditionele bankdrukken. Het is een doelgerichte, samengestelde krachttraining oefening die, wanneer correct uitgevoerd, kan bijdragen aan een meer ontwikkelde bovenborst en sterke triceps. 

Veelvoorkomende fouten bij de incline bench press

Het uitvoeren van de incline bench press is een geweldige manier om de bovenkant van je chest te trainen. Maar zoals bij elke goede oefening, kunnen er fouten insluipen die de effectiviteit verminderen en het risico op blessures vergroten. Hier zijn enkele van de meest voorkomende misstappen en hoe je ze kunt vermijden:

 1. Verkeerde hoek: Veel sporters denken dat een steeper (bijvoorbeeld 60 graden) altijd beter is bij schuin bankdrukken. Echter, de optimale hoek ligt meestal rond de 30 graden. Een te steile hoek kan te veel druk op de schouders leggen.
 2. Foute grip: Je handen te ver uit elkaar plaatsen of juist te dichtbij kan de nadruk verschuiven van je borstspiervezels. Een schouderbrede grip is meestal ideaal.
 3. Niet diep genoeg gaan: Tijdens de chest press, het gewicht niet ver genoeg laten zakken betekent dat je de borstspieren niet volledig activeert. De halterstang of dumbbells moeten dicht bij de borst komen, zonder daadwerkelijk te raken.
 4. Verkeerde startpositie: De onderarmen moeten verticaal zijn vanaf de zijkant gezien. Als ze naar voren of achteren hellen, kan dit druk op de gewrichten leggen.
 5. Gebruik van te veel gewicht: Als je tijdens je laatste herhaling de techniek verliest, kan het zijn dat je te zwaar traint. Het is essentieel om een gewicht te kiezen waarmee je de press correct kunt uitvoeren.

Als je twijfelt over je techniek, is het raadzaam om een personal trainer te raadplegen of goed naar voorbeeld filmpjes op YouTube te kijken. Veel trainers vergelijken de incline bench press met de squat als het gaat om de noodzaak van goede techniek. Het is een krachtige oefening, maar alleen als je hem goed doet!

De voordelen van de incline bench press

De incline bench press is een favoriete oefening onder fitnessliefhebbers, en dat is niet zonder reden. Deze variant van het traditionele bankdrukken biedt specifieke voordelen die je helpen om een volledig ontwikkelde borstspier op te bouwen:

 • Accent op de bovenborst: Waar standaard bankdrukken zich richt op de gehele borstspier, legt de incline bench press de nadruk op het bovenste gedeelte. Dit helpt om die begeerde borstvorm te krijgen en voorkomt een onevenwichtige ontwikkeling.
 • Versterking van de schouders: Naast de borstspieren worden ook de voorste schouderspieren extra geactiveerd. Dit draagt bij aan zowel kracht als esthetiek.
 • Meer variatie: Door incline bench pressing toe te voegen aan je routine, introduceer je variatie, wat essentieel is voor spiergroei en om plateaus te doorbreken.
 • Minder stress op de onderrug: Door de inclinatie kan er minder druk op de onderrug komen in vergelijking met vlak bankdrukken, waardoor het risico op rugklachten kan verminderen.
 • Veelzijdigheid: Of je nu met barbells, dumbbells of zelfs machines werkt, de incline bench press kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, aangepast aan je behoeften en voorkeuren.

Incorporeren van deze oefening in je trainingsroutine kan dus een gamechanger zijn voor je borst- en schouderontwikkeling!

Variaties op de incline bench press

De incline bench press is een krachtige oefening op zich, maar variatie kan je helpen om verschillende spiervezels te targeten en je routine fris te houden. Hier zijn enkele populaire varianten:

 1. Incline Dumbbell Press: In plaats van een halterstang, voer je de incline press uit met dumbbells. Dit zorgt ervoor dat je armen onafhankelijk van elkaar bewegen, waardoor stabiliserende spieren extra worden geactiveerd.
 2. Wijdere of smallere grip: Door je handen dichter bij elkaar te plaatsen of verder dan schouderbreedte uit elkaar, kun je de nadruk verleggen op verschillende delen van de borst en triceps.
 3. Incline Barbell Bench Press: De traditionele manier om de incline bench press te trainen. Hierbij gebruik je een halterstang en kun je vaak zwaardere gewichten tillen dan met dumbbells.
 4. Veranderde hoek van inclinatie: Niet elke bankdruk hoeft op dezelfde hoek te worden uitgevoerd. Door de hoek van de bank te variëren, kun je verschillende delen van de borstspieren prikkelen.

Door deze variaties te integreren, kun je continu je borstspieren uitdagen en optimale groei stimuleren. Probeer ze uit en kijk welke het beste bij je past!

Een goede YouTube video over de incline bench press

Onderstaand vind je een goede uitleg over de incline bench press door Jeff Nippard:

Referenties:

 • Influence of bench angle on upper extremity muscular activation during bench press exercise. Bezoeken
 • The Effects of Bench Press Variations in Competitive Athletes on Muscle Activity and Performance. Bezoeken
 • Effects of Horizontal and Incline Bench Press on Neuromuscular Adaptations in Untrained Young Men. Bezoeken
 • Analysis of the Activation of Upper-Extremity Muscles During Various Chest Press Modalities. Bezoeken

Als expert op het gebied van fitness, voeding, en diëtetiek, vormt een gezonde levensstijl de kern van mijn bestaan.Mijn passie ligt in het delen van diepgaande kennis en praktijkervaring om anderen te ondersteunen bij het realiseren van hun persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelstellingen.Met een toegewijde aanpak en een schat aan expertise, streef ik ernaar om elk individu te begeleiden op hun unieke pad naar welzijn en optimale gezondheid.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Fitness

Bodybuildster worden: Starten met bodybuilding

Angelo

Published

on

By

Een gespierde vrouwelijke bodybuildster

Als vrouw starten met bodybuilding en een succesvolle bodybuildster worden kent enkele unieke uitdagingen, vooral vanwege de natuurlijke hormoonverschillen met mannen.

Vrouwen produceren minder testosteron, een cruciaal hormoon voor spiergroei, wat betekent dat het ontwikkelen van grote spieren extra inzet vereist in vergelijking met mannen, die van nature hogere testosteronniveaus hebben.

Hier zijn vijf stappen die je als vrouw kunt volgen om succesvol te worden in bodybuilding:

Stap 1: Bepaal en verfijn je doelstellingen

Begin met het vaststellen van je einddoel in de bodybuilding. Wees specifiek met wat je wilt bereiken en breek dit grote doel op in kleinere, haalbare subdoelen.

Vervolgens plan je de stappen die nodig zijn om deze subdoelen te bereiken, inclusief je dagelijkse caloriebehoefte en de benodigde supplementen zoals creatine en whey-eiwitten.

Dit helpt je gefocust en op koers te blijven richting je hoofddoel.

Stap 2: Vind de perfecte sportschool

Voor een bodybuildster is de keuze van de sportschool cruciaal. Zoek een gym die niet alleen goed in je dagelijkse routine past, maar ook de juiste uitrusting biedt.

Het is essentieel dat je een sportschool kiest waar je toegang hebt tot zowel fitnessapparaten als vrije gewichten, zodat je een veelzijdig trainingsregime kunt volgen.

Stap 3: Focus op grote spiergroepen (compound oefeningen)

Voor optimale krachtopbouw, begin je trainingssessies met oefeningen gericht op de grote spiergroepen. Dit zijn je rug, borst en benen.

Compound oefeningen, die meerdere spiergroepen tegelijk aanspreken, zijn ideaal om mee te starten vanwege hun effectiviteit en efficiëntie.

Na deze intensieve training van de grote spiergroepen, kun je je aandacht richten op de kleinere spiergroepen door isolatieoefeningen met losse gewichten uit te voeren.

Stap 4: Integreer cardiotraining in je trainingsschema

Het is essentieel om cardiotraining op te nemen in je routine, omdat een sterk cardiovasculair systeem cruciaal is voor het efficiënt transporteren van zuurstof en voedingsstoffen via je bloed.

Voor een bodybuildster zijn niet alleen de spieren belangrijk; de voeding die naar die spieren wordt getransporteerd is net zo cruciaal voor groei.

Een krachtig hart zorgt voor een effectievere distributie van deze essentiële voedingsstoffen, wat direct bijdraagt aan spierontwikkeling en algehele gezondheid.

Stap 5: Optimaliseer je voedingsplan

De sleutel tot succes in bodybuilding ligt niet alleen in intensieve trainingen, maar ook in een zorgvuldig afgestemd voedingsplan.

“Train als een beest, eet als een paard, en slaap als een baby” is een populaire wijsheid die het belang van een holistische benadering benadrukt.

Zorg voor een voedingsschema dat rijkelijk is voorzien van eiwitten, koolhydraten, en vetten, afgestemd op jouw specifieke behoeften om je einddoel te bereiken.

Vergeet ook niet het belang van rust; spiergroei vindt plaats tijdens herstelmomenten, vooral tijdens de slaap.

Veelgestelde vragen

Wat verdien je als bodybuilder?

In Nederland ligt het gemiddelde bruto maandsalaris van een Fitness Instructeur rond de € 2.390. De salarissen beginnen bij ongeveer € 2.035 en kunnen oplopen tot € 2.750, afhankelijk van verschillende factoren. Op deze pagina wordt een uitgebreid overzicht aangeboden van de gemiddelde brutolonen, uitgesplitst per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en type dienstverband.

Wat eet een bodybuilder per dag?

Een typisch bodybuilderdieet is rijk aan groenten, eiwitten en gezonde vetten. Het voedingsplan is gebaseerd op een stevige basis van groenten en complexe koolhydraten. Voor een optimale voedingsbalans bestaat het ideale dieet voor een bodybuilder uit 25% compacte koolhydraten, zoals rijst of aardappelen, en 25% vezelrijke koolhydraten, afkomstig van groene groenten.

Hoe lang duurt het om gespierd te worden?

Men zegt dat na ongeveer 12 weken van consistente training de spieren optimaal beginnen te ontwikkelen. Een studie uit 2012, die verscheen in het Journal of Strength and Conditioning Research, toonde aan dat het gemiddeld drie maanden duurt voordat er merkbare verbeteringen in spiermassa zijn.

Kan iedereen bodybuilder worden?

Misschien was het oorspronkelijk niet je bedoeling om een bodybuilder te worden, maar technisch gezien valt iedereen die dagelijks tijd besteedt aan en zijn leven aanpast voor bodybuilding, onder de categorie van bodybuilders.

Continue Reading

Afvallen

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Angelo

Published

on

By

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Bokszaktraining is een uitstekende keuze voor iedereen die streeft naar vetverbranding, spieropbouw, en mentale ontspanning—allemaal in één enkele sessie!

Die enigszins vergeten bokszak in de hoek van de sportschool? Dat is niet alleen een hulpmiddel voor boksers. Bokszaktraining is veel meer dan een oefening voor het bovenlichaam en krachtontwikkeling.

In dit artikel duiken we in de vele voordelen van trainen met een bokszak. Bereid je voor om verrast te worden door wat deze workout voor je kan betekenen!

Wat is bokszaktraining?

Bokszaktrainingen zijn enorm populair geworden en met goede reden. Ze bieden een uitstekende manier om stress te verlichten en zijn perfect voor vetverbranding en het verbeteren van je conditie.

Of je nu gewicht wilt verliezen of gewoon fitter wilt worden, bokszaktraining combineert stoten en trappen in één dynamische workout. En het beste? Zelfs beginners kunnen direct beginnen!

Start je training altijd met een goede warming-up. Daarna ga je aan de slag met bokshandschoenen, waarbij je stoten en trappen afwisselt, afhankelijk van je voorkeur voor boksen of kickboksen.

Je kunt de intensiteit aanpassen aan je eigen niveau en geleidelijk opvoeren. Je zult merken dat je uithoudingsvermogen toeneemt en je de sessies langer volhoudt.

Wat betreft de keuze van de bokszak, er is voor elk huis wel een passende optie, of je nu kiest voor een staande of hangende bokszak. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en soorten, dus kies een bokszak die het beste past bij jouw behoeften.

Wat handschoenen betreft, de maat is meestal gebaseerd op gewicht; vrouwen kiezen doorgaans voor 10 of 12 oz, terwijl mannen vaak voor 14 of 16 oz gaan.

De voordelen van bokszaktraining

Waarom zou je starten met bokszaktraining? Er zijn veel redenen! Allereerst biedt bokszaktraining een uitstekende uitlaatklep om stress kwijt te raken en spanning af te reageren.

Voor wie een intense, volledige lichaamstraining zoekt, biedt bokszaktraining een uitstekende mogelijkheid om in korte tijd veel calorieën te verbranden.

Een groot voordeel van de bokszak is de flexibiliteit om thuis te trainen wanneer het jou uitkomt, of je nu kiest voor een staand model of een traditionele hangende bokszak.

Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die de fysieke interactie van sparren willen vermijden, maar toch de technieken van sporten zoals kickboksen willen beoefenen.

Bokszaktraining activeert alle spieren in je lichaam, wat het een bijzonder effectieve workout maakt. Een geschikte bokszak stelt zelfs beginners in staat om de juiste technieken voor trappen en stoten aan te leren.

Na elke sessie zul je merken dat je conditie verbetert, wat ideaal is om je fitheid op peil te houden of te verbeteren.

Kun je afvallen met bokszaktraining?

Kun je afvallen door te trainen met een bokszak? Zeker weten! Bokszaktraining is een full body workout die je helpt om intensief te trainen en daardoor veel calorieën te verbranden. Maar wat maakt bokszaktraining zo effectief voor gewichtsverlies?

Je combineert stoten tegen de bokszak met lichaamsoefeningen zoals squats, waardoor je een breed scala aan basistechnieken leert.

Ongeacht of je kiest voor een staande of een hangende bokszak, je kunt comfortabel thuis trainen op jouw eigen tempo. Tijdens je sessies verbeter je niet alleen je trap- en stoottechnieken, maar bouw je ook spierkracht op.

Bokszaktraining is niet alleen goed voor het versterken van spieren, maar ook voor het behouden van je conditie. Door regelmatig te trainen volgens een gestructureerd schema verbeter je continu je fysieke fitheid.

Pluspunt is dat je tijdens de training korte pauzes kunt inlassen voor herstel, om daarna weer met volle energie verder te gaan.

Dus, als je op zoek bent naar een dynamische en uitdagende manier om af te vallen, dan is bokszaktraining zeker een goede keuze!

Wat is een goede aanvulling op bokszaktraining?

Hoewel bokszaktraining op zichzelf al een complete lichaamstraining is, zijn er bepaalde oefeningen die uitstekend combineren met je boksroutine om een evenwichtige fitnessaanpak te garanderen.

Een van deze oefeningen is pull-ups. Het uitvoeren van pull-ups met een optrekstang versterkt je bovenrug, schouders en armen, wat cruciaal is voor krachtige stoten.

Een sterker bovenlichaam verhoogt de impact van je stoten op de bokszak aanzienlijk. Er is een breed scala aan optrekstangen beschikbaar, van complete pull-up stations tot eenvoudig te installeren stangen die je tussen je deurpost kunt klemmen.

Touwtjespringen is ook een perfecte aanvulling op bokszaktraining. Deze activiteit verbetert niet alleen je cardiovasculaire conditie, maar versterkt ook je benen en uithoudingsvermogen, wat essentieel is voor effectieve traptechnieken.

Waarom zou je thuis met een bokszak trainen?

Thuis op de bokszak trainen is een uitstekende manier om in vorm te blijven, calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.

Deze vorm van training biedt een geweldige flexibiliteit; je kunt oefenen op momenten die jou het beste uitkomen, zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft.

Zowel hangende als staande bokszakken zijn geschikt om thuis te gebruiken. Ze stellen je in staat om op eigen tempo de basis van boksen onder de knie te krijgen.

Voor beginners is dit ideaal omdat ze zonder de druk van een publiek kunnen oefenen, terwijl gevorderden de mogelijkheid hebben om hun technieken verder te verfijnen.

Het bezit van een bokszak thuis is perfect voor wie privacy tijdens de training op prijs stelt. Je vermijdt wachttijden en de blikken van anderen; het is gewoon jij, je handschoenen, en je bokszak.

Dit zorgt ervoor dat je elke sessie zichtbare vooruitgang kunt boeken en aan zelfvertrouwen wint.

Trainen met een bokszak thuis is niet alleen effectief maar ook bijzonder praktisch en comfortabel. Het helpt je gemotiveerd te blijven en sneller je fitnessdoelen te bereiken!

Continue Reading

Afvallen

Buikvet kwijtraken 50 plus: Tips om buikvet te verliezen

Angelo

Published

on

By

Buikvet verliezen als je 50 plus bent

Voor veel vijftigplussers blijkt het een uitdaging om buikvet te verliezen naarmate ze ouder worden. Dit is een veelvoorkomend probleem, maar er zijn gelukkig effectieve strategieën beschikbaar om dit aan te pakken.

In dit artikel delen we praktische tips om buikvet te verminderen voor wie de vijftig is gepasseerd. We bieden ook advies over het aannemen van een gezonde levensstijl op deze leeftijd.

Wat is buikvet en waarom is het slecht?

Buikvet, ook bekend als visceraal vet, is het type vet dat zich nestelt rondom vitale organen in de buik zoals de lever, alvleesklier en darmen.

Dit vet verschilt van het subcutane vet dat zich net onder de huid bevindt. Een normale hoeveelheid buikvet fungeert als beschermende laag voor de organen, maar te veel ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Overmatig buikvet is gekoppeld aan een verhoogd risico op verschillende chronische aandoeningen, waaronder type 2 diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, bepaalde soorten kanker en mogelijk zelfs dementie.

Het vet in de buikholte produceert ontstekingsbevorderende stoffen en hormonen die de normale lichaamsfuncties kunnen verstoren.

Met het ouder worden neemt vaak de hoeveelheid vet toe terwijl de spiermassa afneemt. Dit kan leiden tot gewichtstoename en een tragere stofwisseling, wat het moeilijker maakt om een gezond gewicht te behouden.

Het verminderen van buikvet is cruciaal voor het bevorderen van de gezondheid en kan bereikt worden door een gezonde levensstijl aan te nemen.

Dit omvat een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, beheer van stress en voldoende slaap. Hoewel dit een flinke inspanning kan lijken, is het de moeite waard.

Het verliezen van buikvet kan leiden tot significante verbeteringen in je bloedsuikerspiegel, bloeddruk en een verlaagd risico op ernstige gezondheidsproblemen.

Tips om buik vet kwijt te raken als je 50 plus bent

Dat buikvet verlies je natuurlijk niet zomaar, daar moet je iets voor doen. Met deze tips kom je al een heel eind.

Adopteer een gebalanceerd voedingspatroon

  Het verliezen van buikvet na je 50ste vraagt om een gezond en evenwichtig dieet. Beperk de consumptie van geraffineerde koolhydraten en suikers en vervang deze door voedzame alternatieven zoals volle granen, groenten, fruit en magere eiwitten.

  Integreer gezonde vetten zoals olijfolie, avocado’s en noten die essentiële voedingsstoffen leveren.

  Minimaliseer daarnaast de inname van bewerkte voedingsmiddelen die vaak rijk zijn aan toegevoegde suikers en verzadigde vetten. Combineer dit met een caloriebeperking en het nauwkeurig bijhouden van je macro’s.

  Intensiveer je fysieke activiteit

   Consistente lichaamsbeweging is essentieel voor het verminderen van buikvet, ongeacht je leeftijd.

   Zoek activiteiten die je plezierig vindt en consistent kunt uitvoeren. Cardio-oefeningen zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen zijn effectief voor het verbranden van calorieën.

   Krachttraining, zoals gewichtheffen of weerstandsoefeningen, is ook belangrijk voor het opbouwen van spiermassa en het stimuleren van je metabolisme.

   Beheers stress en zorg voor voldoende slaap

    Stress en slaaptekort kunnen leiden tot gewichtstoename, vooral rond de middel. Verminder stress door ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie of diepe ademhaling. Zorg ook voor een adequate slaapduur en -kwaliteit, omdat slaapgebrek hormonale disbalansen kan veroorzaken die leiden tot voedselcravings.

    Hydrateer goed en beperk alcoholconsumptie

     Voldoende water drinken is cruciaal voor een effectieve stofwisseling en spijsvertering. Het helpt ook om een verzadigd gevoel te behouden, wat overeten kan voorkomen. Beperk daarentegen alcoholconsumptie, want alcohol levert niet alleen veel calorieën maar bevordert ook de ophoping van buikvet.

     Eiwitten en gezonde vetten

     Eiwitten en vetten zijn effectief in het stimuleren van de afgifte van verzadigingshormonen, waardoor je langer vol blijft en minder snel trek hebt.

     Kies voor voedsel dat laag in calorieën is maar wel veel ruimte in je maag inneemt, zoals waterrijke en vezelrijke groenten, fruit en peulvruchten. Dit helpt de afgifte van ghreline, het hongerhormoon, te verminderen.

     Bronnen

     •  Frédéric Dutheil, Gérard Lac, Bruno Lesourd, Robert Chapier, Guillaume Walther, Agnès Vinet, Vincent Sapin, Julien Verney, Lemlih Ouchchane, Martine Duclos, Philippe Obert, Daniel Courteix.  Different modalities of exercise to reduce visceral fat mass and cardiovascular risk in metabolic syndrome: the RESOLVE randomized trial . PMID: 23714599 DOI: 10.1016/j.ijcard.2013.05.012
     •  Kevin D Ballard, Erin E Quann, Brian R Kupchak, Brittanie M Volk, Diana M Kawiecki, Maria Luz Fernandez, Richard L Seip, Carl M Maresh, William J Kraemer, Jeff S Volek. Dietary carbohydrate restriction improves insulin sensitivity, blood pressure, microvascular function, and cellular adhesion markers in individuals taking statins. PMID: 24176230 DOI: 10.1016/j.nutres.2013.07.022.
     • Yunjuan Gu, Aihua Zhao, Fengjie Huang, Yinan Zhang, Jiajian Liu, Congrong Wang, Wei Jia, Guoxiang Xie, Weiping Jia. Very low carbohydrate diet significantly alters the serum metabolic profiles in obese subjects. PMID: 24224694 PMCID: PMC6088239 DOI: 10.1021/pr4008199. 
     • Andrew G Rundle, Pam Factor-Litvak, Shakira F Suglia, Ezra S Susser, Katrina L Kezios, Gina S Lovasi, Piera M Cirillo, Barbara A Cohn , Bruce G Link. Tracking of Obesity in Childhood into Adulthood: Effects on Body Mass Index and Fat Mass Index at Age 50. PMID: 32191541 PMCID: PMC7099417 DOI: 10.1089/chi.2019.0185.
     Continue Reading

     Trending