Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

FitnessGezondheid

XXL Nutrition Whey Isolaat review 2023

Bij trainen en sporten hoort natuurlijk gezonde voeding, vaak gepaard met supplementen. En raad eens? Vandaag hebben we het over een hot item in de wereld van voeding en fitness – het XXL Nutrition Whey Isolaat

Dit wonderbaarlijke product belooft de essentie van onze spierherstelroutine te revolutioneren. Dus laten we het eens hebben over dit beest van een eiwitsupplement en ontdekken of het de hype waard is.

Lees snel onze XXL Nutrition Whey Isolaat review 2023 om er precies achter te komen wat dit goedje te bieden heeft!

Wat doet het volgens de fabrikant

Nu ben je natuurlijk benieuwd naar wat de XXL Nutrition beloofd!? Ik quote het volgende:

De Whey Isolaat van XXL Nutrition heeft de hoogst mogelijke zuiverheid, en hierdoor een hoog eiwitpercentage en een laag lactosegehalte.

en ze zeggen ook:

Omdat we enkel gebruik maken van de meest zuivere whey bevat Whey Isolaat een ongekend eiwitpercentage van maar liefst 89%*. Deze whey isolaat is geproduceerd met koude cross-flow microfiltratie, waarmee de natuurlijke structuur van de eiwitten behouden blijft en deze maximaal door het lichaam openomen kan worden. Zo blijft het eiwitgehalte zo hoog mogelijk, is het rijk aan BCAA’s én laag in vet en koolhydraten. In Whey Isolaat is tevens slechts 0,8% lactose gemeten bij verschillende labtesten, waardoor het vrijwel lactosevrij is.

Oplossing en smaak

Het mooie van dit eiwitpoeder is de flexibiliteit en het gebruiksgemak. Gooi een maatschepje in je shaker, voeg water of melk toe (ongeveer 250 ml, afhankelijk van hoe dik of dun je je shake wilt), geef het een goede shake, en voila! Je hebt een power-packed, spierherstellende shake die klaar is om te worden genuttigd.

Ik gebruik zelf al ongeveer één jaar de chocolade variant. Ik heb nagenoeg nooit klontjes en de smaak is zeer goed te doen. Het smaakt totaal niet chemisch, iets wat bij veel andere eiwit shakes wel het geval is.

Nu, het cruciale onderdeel – hoeveel van dit spul heb je eigenlijk nodig? Een typische portie is ongeveer 30 gram, dat is één maatschepje, en deze bevat een indrukwekkende hoeveelheid van 24,96 gram eiwit. Maar vergeet niet, de benodigde hoeveelheid kan variëren, afhankelijk van jouw specifieke doelen en lichaamsgewicht.

Ik zelf neem in de ochtend en na mijn training een shake. In je shake zit dan 8,2 gram eiwitten van de melk (250 ml volle melk) en nog eens 24,96 gram eiwit van de Whey. Dat is in totaal 33,16 gram eiwitten per shake!

De melk bevat ongeveer 152 kcal terwijl de Whey poeder 109,57 kcal bevat. In totaal kom je dan uit op zo’n 261,57 kcal per shake. Wanneer je twee shakes op een dag neemt heb je dus 66.32 gram eiwit en 523,14 kcal binnen.

Effect op training en herstel

Eerst even een korte opfrisser: na een goede zweetsessie in de sportschool, heeft je lichaam eiwitten nodig om die vermoeide spieren te herstellen en te groeien. Hier komt onze ster van de dag, XXL Nutrition Whey Isolaat, in het spel!

Whey Isolaat is als een soort superheld voor je spieren na een training. Het is een snel verteerbare bron van eiwitten, wat betekent dat het sneller in je bloedbaan terechtkomt en zo de vermoeide, uitgewerkte spieren bereikt om ze te helpen herstellen en sterker te worden. Dat betekent minder spierpijn en een snellere terugkeer naar de sportschool voor je volgende sessie – klinkt dat niet geweldig?

Maar wat maakt dit XXL Nutrition product nu zo bijzonder? Naast het feit dat het een zeer zuivere vorm van whey isolaat bevat, is het ook laag in koolhydraten en vetten. Dit maakt het een ideale keuze voor mensen die hun calorie-inname willen beperken terwijl ze hun eiwitinname optimaliseren.

Het is niet alleen geweldig voor je spieren, maar ook voor je humeur en motivatie. Als je minder tijd nodig hebt om te herstellen, kun je consistent blijven trainen, en we weten allemaal hoe goed het voelt om die trainingen af te vinken en dichter bij onze doelen te komen, toch?

Is het product te vertrouwen?

Nu vraag je jezelf natuurlijk af, is dit product te vertrouwen en werkt het echt? Het antwoord is vrij simpel. Ja! Ze hebben hun eigen product ook onafhankelijk laten testen. De test kan je hier vinden.

Wat de onafhankelijk test in het kort aangeeft is dat wat de fabrikant beloofd, ook echt waar is. De eiwitten zijn van zeer hoge kwaliteit, er zit héél weinig suiker in en het koolhydraatgehalte is prima. Daarnaast is ook de aminozuuranalyse geslaagt.

Prijs kwaliteit

De prijs kwaliteit verhouding van XXL Nutrition is in mijn optiek oké. Ze leveren goede kwaliteit en als je het vergelijkt met andere leveranciers dan scheelt het niet enorm veel qua prijs.

LeverancierHoeveelheidPrijs
xlnutrition.com2500 gram€ 78,99
bodyandfit.com2260 gramvan € 121,99 voor € 73,19
powersupplements.nl1000 gram€ 33,90
body-supplies.nl2000 gram€ 59,90

Ingrediënten

Nu ben je natuurlijk ook nieuwsgierig naar de ingrediënten en wat ze nu eigenlijk allemaal doen, toch? Ik zal onderstaand een opsomming voor je maken met de ingrediënten en wat ze precies doen.

Energie

Energie wordt gemeten in kilocalorieën (kcal) of kilojoules (kJ), en deze waarden geven je een idee van hoeveel energie je lichaam krijgt door het consumeren van een bepaalde hoeveelheid van het product. Deze energie wordt door je lichaam gebruikt voor alle fysieke en biochemische processen, van beweging en lichaamstemperatuur regelen tot het opbouwen en repareren van weefsel.

Bij een product als XXL Nutrition Whey Isolaat komt de energie voornamelijk uit het hoge eiwitgehalte, maar ook uit een klein beetje vet en koolhydraten. Eiwitten zijn een essentiële bron van energie, vooral voor het opbouwen en herstellen van spierweefsel.

Dus wanneer je een portie XXL Nutrition Whey Isolaat consumeert, krijg je niet alleen een krachtige dosis spieropbouwende eiwitten, maar ook een energieboost die je kan helpen om je workouts te poweren en je door je dag te helpen.

Vet

Vet is een van de drie macronutriënten, samen met eiwitten en koolhydraten, die essentieel zijn voor onze gezondheid en welzijn. Vetten zijn rijk aan energie, leveren 9 kilocalorieën per gram, meer dan het dubbele van de energie die wordt geleverd door eiwitten of koolhydraten.

Ze spelen een aantal cruciale rollen in het lichaam. Vetten zijn bijvoorbeeld noodzakelijk voor de opbouw van celmembranen, de isolatie en bescherming van organen, en ze helpen bij de opname van bepaalde vitamines zoals vitamine A, D, E en K. Ze vormen ook een essentiële bron van energie voor het lichaam, vooral bij langdurige lichamelijke activiteit.

Maar niet alle vetten zijn gelijk gecreëerd. Er zijn verschillende soorten vetten, waaronder verzadigde vetten, onverzadigde vetten en transvetten. Verzadigde vetten en transvetten staan bekend als de ‘slechte’ vetten, omdat ze in grote hoeveelheden kunnen bijdragen aan gezondheidsproblemen zoals hartziekten. Onverzadigde vetten daarentegen, waaronder mono- en polyonverzadigde vetten, kunnen juist gunstig zijn voor de hartgezondheid als ze met mate worden geconsumeerd.

In het geval van XXL Nutrition Whey Isolaat is de hoeveelheid vet in het product minimaal, waardoor het een goede optie is voor mensen die hun vetinname willen beperken.

Koolhydraten

Koolhydraten zijn een ander type macronutriënt. Ze zijn de primaire energieleveranciers voor je lichaam, vooral voor je hersenen en je spieren tijdens lichamelijke activiteit.

Koolhydraten worden onderverdeeld in drie categorieën: suikers, zetmeel en vezels. Suikers zijn de eenvoudigste vorm van koolhydraten en kunnen snel in het lichaam worden opgenomen voor directe energie. Zetmeel zijn complexere koolhydraten die het lichaam moet afbreken voordat het ze kan gebruiken voor energie. Vezels zijn een speciaal type koolhydraat dat niet kan worden afgebroken door het menselijk lichaam, maar dat wel bijdraagt aan de spijsverteringsgezondheid.

In de context van eiwitshakes zoals XXL Nutrition Whey Isolaat, zijn koolhydraten doorgaans aanwezig in minimale hoeveelheden. Dit komt omdat het hoofddoel van deze producten is om een hoge dosis eiwit te leveren voor spierherstel en -opbouw, met weinig extra calorieën van koolhydraten en vetten.

De lage hoeveelheid koolhydraten in het XXL Nutrition Whey Isolaat maakt het een goede optie voor mensen die een koolhydraatarm of ketogeen dieet volgen, of voor mensen die hun totale calorie-inname willen verminderen.

Vezels

Vezels zijn een type koolhydraat dat je lichaam niet kan verteren. In plaats van te worden omgezet in suiker zoals andere koolhydraten, reist vezel door je lichaam en helpt het bij verschillende functies. Er zijn twee soorten vezels: oplosbare vezels, die kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterol- en bloedsuikerniveau, en onoplosbare vezels, die helpen bij de spijsvertering.

Een vezelrijk dieet is essentieel voor een gezonde spijsvertering. Het kan helpen bij het voorkomen van constipatie, het bevorderen van de gezondheid van de darmen, en het kan zelfs bijdragen aan gewichtsverlies door je een vol gevoel te geven en zo overeten te voorkomen.

Wat betreft eiwitpoeders zoals XXL Nutrition Whey Isolaat, ze zijn meestal niet een significante bron van vezels. Hun primaire doel is het leveren van eiwitten, niet vezels.

Eiwit

Eiwitten zijn een van de drie macronutriënten, naast koolhydraten en vetten, die je lichaam nodig heeft om te functioneren. Ze zijn opgebouwd uit kleinere eenheden die aminozuren worden genoemd. Sommige van deze aminozuren kan je lichaam zelf aanmaken, terwijl anderen, de zogenaamde essentiële aminozuren, uit je dieet moeten komen.

Eiwitten vervullen talloze functies in je lichaam. Ze helpen bij de groei en het herstel van weefsels (waaronder je spieren), ze vormen enzymen die helpen bij metabole reacties, ze zijn nodig voor het maken van antilichamen die je immuunsysteem ondersteunen, en nog veel meer.

In de context van fitness en lichaamsbeweging zijn eiwitten absoluut cruciaal. Wanneer je traint, veroorzaak je eigenlijk kleine scheurtjes in je spierweefsel. Je lichaam repareert deze schade met behulp van eiwitten, wat uiteindelijk leidt tot sterkere, grotere spieren. Dit is waar eiwitsupplementen zoals XXL Nutrition Whey Isolaat om de hoek komen kijken.

XXL Nutrition Whey Isolaat is een hoogwaardige bron van eiwitten die snel door je lichaam wordt opgenomen. Het biedt je lichaam de bouwstenen die het nodig heeft om je spieren te herstellen en te groeien na een zware training.

Over het algemeen kan het regelmatig consumeren van een eiwitshake na je training helpen bij het stimuleren van spiergroei, het versnellen van herstel, en het verminderen van spierpijn.

BCAA’s

BCAA’s staan voor vertakte-keten aminozuren, een groep van drie essentiële aminozuren: leucine, isoleucine en valine. Ze worden ‘vertakte keten’ genoemd vanwege hun chemische structuur, die een ‘vertakte’ zijketen van een koolstofatoom heeft.

Wat maakt BCAA’s zo speciaal? Wel, ze zijn essentieel, wat betekent dat je lichaam ze niet zelf kan aanmaken en ze uit je dieet moet halen. Bovendien zijn ze uniek onder de aminozuren omdat ze direct door je spieren kunnen worden gebruikt voor energie tijdens het sporten. Hierdoor kunnen BCAA’s bijdragen aan het verbeteren van de trainingsprestaties en het verminderen van spiervermoeidheid.

Bovendien speelt leucine, een van de BCAA’s, een cruciale rol in het stimuleren van de eiwitsynthese in je spieren. Dit betekent dat het helpt bij het repareren en opbouwen van spierweefsel na een training, waardoor het bijdraagt aan spiergroei en herstel.

Wat betreft XXL Nutrition Whey Isolaat, dit product is rijk aan BCAA’s, wat het een geweldige keuze maakt voor na de training. Door deze shake te consumeren na een intensieve workout, geef je je lichaam de BCAA’s en andere aminozuren die het nodig heeft om je spieren te herstellen en te laten groeien.

Soorten verpakkingen

Er zijn verschillende verpakkingen beschikbaar zodat je het eens kunt testen, of direct flink kunt inslaan om spieren te kweken. De volgende verpakkingen zijn beschikbaar:

  • 30 gram
  • 450 gram
  • 1000 gram
  • 2500 gram
  • Sample Pack (10×30 gram)

Waar kan ik het kopen?

Je kunt het natuurlijk bij XXL Nutrition zelf kopen, of via Bol.com waar je ook achteraf kan betalen 😉

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.