Connect with us

Fitness

Functionele training opnemen in je trainingsroutine

Angelo

Published

on

Functionele training opnemen in je trainingsroutine

Functional training klinkt misschien als de zoveelste rage-workout, maar in werkelijkheid kan het opnemen van doelgerichte oefeningen in je workout kracht, stabiliteit en mobiliteit verbeteren.

Functionele training draait om het trainen van je lichaam voor alledaagse activiteiten, zoals een voorwerp van de vloer tillen, je bagage in een bagagevak in het vliegtuig laden of aan de kant springen om uit de weg te gaan bij het navigeren door openbare ruimtes.

Wat is functionele training?

Functionele fitness geeft simpelweg de voorkeur aan natuurlijke bewegingen boven oefeningen die met een machine worden gedaan of weinig praktisch nut hebben.

Functionele training zijn oefeningen die op een bepaalde manier worden uitgevoerd om natuurlijke bewegingen en activiteiten na te bootsen die buiten de sportschool plaatsvinden.

Het doel is om je lichaam te laten bewegen via diverse bewegingspatronen, waarbij de nadruk ligt op samengestelde oefeningen waarbij meerdere spieren en gewrichten samenwerken.

Dit zijn bewegingspatronen met een doel. Bewegingen zoals squats of pull-ups worden als functioneler beschouwd dan het gebruik van een leg press of lat pulldown machine.

De oefeningen lopen parallel met alledaagse activiteiten zoals hurken, zitten, opstaan, lopen, een zwaar voorwerp oppakken of een deur openduwen.

Wat zijn de voordelen van functionele training?

Gezondere bewegingspatronen

Je lichaam is ontworpen voor bepaalde bewegingspatronen die helpen je spieren in balans te houden. Het opzettelijk trainen van deze bewegingspatronen kan spanning, pijn of onevenwichtigheden in de spieren voorkomen.

Deze oefeningen isoleren niet slechts één spieractie, maar gebruiken meerdere spiergroepen tegelijk voor een efficiënte beweging. Enkele menselijke bewegingspatronen zijn basisbewegingen zoals het heupscharnier, de squat, de lunge, de push, pull of rotatie.

Verbeterde lichaamsbouw

Omdat functionele training meerdere spiergroepen tegelijk aanspreekt, kan het helpen bij het ontwikkelen van een slanker, strakker en atletischer uitziend lichaam. Als je regelmatig traint, is het resultaat natuurlijk een sterker lichaam.

Functionele training is ook geweldig voor gewichtsverlies omdat je met samengestelde oefeningen meestal meer calorieën verbrandt.

Verbeterde coördinatie, lichaamsbewustzijn en mobiliteit

Functionele trainingsoefeningen verbeteren de algemene coördinatie en mobiliteit. Mobiliteit is het vermogen om doelgericht, vrij en efficiënt door het volledige bewegingsbereik van elk gewricht te bewegen.

Als spieren aan de ene kant van een gewricht verkort zijn, zorgen ze ervoor dat de spieren aan de andere kant langer worden. Dit belemmert op zijn beurt het vermogen van het gewricht om te bewegen zoals het bedoeld is.

Geïntegreerde bewegingspatronen zoals duwen, trekken, hurken of opstaan kunnen de mobiliteit van de gewrichten verbeteren en tegelijkertijd de algehele spiercoördinatie verbeteren.

Hoe functionele training integreren?

Het beste aan het opnemen van functionele training in je routine is dat het volledig aanpasbaar is, zodat je met beginners-, gevorderden- en geavanceerde trainingsbewegingen je workout kunt opleuken, ongeacht je fitnessniveau.

Deze basisoefeningen kunnen ook worden uitgebreid met elastieken, medicijnballen, touwen, kettlebells, zandzakken en zelfs banden.

Hier is een lijst met waardevolle bewegingen die het lichaamsbewustzijn, de bewegingspatronen en de kracht van het hele lichaam verbeteren. Beginners kunnen 8-12 herhalingen en 1-2 sets doen, gevorderden kunnen 12-15 herhalingen en 2-3 sets doen en gevorderden kunnen 15 herhalingen en 3-4 sets doen.

Pull-ups

Pull-ups opnemen in je fitnessroutine lijkt misschien een onmogelijke taak, maar er kunnen veel aanpassingen worden gedaan om deze oefening toegankelijk te maken voor elk fitnessniveau.

Pull-up variaties met een 41″ lus weerstandsband of een ondersteunde pull-up machine zijn een geweldige plek om te beginnen. Dit is de perfecte manier om deze oefening in je routine op te nemen als een traditionele pull-up nog niet haalbaar voor je is.

Gebruik de spieren in je rug (latissimus dorsi, trapezius en rhomboids), schouders (deltoids en rotator cuff), armen (biceps) en core (rectus abdominis en de transversus abdominis), buig je ellebogen terwijl je je lichaam omhoog tilt, waardoor je kin of borst boven het niveau van de stang komt.

Woman maker/Man maker

Deze oefening is een combinatie van verschillende functionele bewegingen, waaronder een burpee, renegade row, push-up, squat clean en overhead press. Deze oefening vereist een goede verbinding met je core en bilspieren en vereist dat je je bewust bent van elke beweging.

Beweeg langzaam om ervoor te zorgen dat je niet overcompenseert in spiergroepen die niet geactiveerd zouden moeten worden. Als dit de eerste keer is dat je deze oefening doet, probeer dan eerst elke afzonderlijke beweging op te splitsen om te zorgen voor de juiste vorm, voordat je de bewegingen combineert.

Sledetrekken/duwen

Deze oefening klinkt misschien eenvoudig, maar het kan al snel een van de meest uitdagende onderdelen van je training worden. Je laadt de slee gewoon op met een gewicht naar keuze en duwt of trekt hem dan over een bepaalde afstand.

Hoewel het zeer veeleisend is, is het ook een gewrichtsvriendelijke oefening die de conditie kan verbeteren. Het beste aan deze oefening is dat hij geschikt is voor alle fitnessniveaus en leeftijden.

Eénarmige bell snatch

De kettlebell snatch is een krachtoefening voor het hele lichaam waarbij bijna elke grote spier in één beweging wordt gebruikt. Deze beweging vereist coördinatie tussen de benen, heupen, core, rug en schouders om de benodigde kracht te genereren om de kettlebell boven het hoofd te tillen.

Omdat de kettlebell boven het hoofd wordt getild, is er veel schouderstabiliteit nodig. Dit kan helpen om de gezondheid van de schouders te verbeteren en de algehele mobiliteit van de schouders te vergroten.

Aangezien dit een unilaterale oefening is, wat betekent dat er maar aan één kant van het lichaam wordt gewerkt, kan het helpen om eventuele spierdisbalansen aan te pakken en de stabiliteit van de romp te verbeteren.

Jump squat

Sprongsquats zijn een dynamische oefening die kracht, vermogen, uithoudingsvermogen en explosiviteit verbetert. Wanneer je squat, werken je heup-, knie- en enkelgewrichten door middel van flexie en extensie.

Je bilspieren en quads, de werkende spieren, drijven de beweging aan terwijl ze worden ondersteund door hamstrings, kuiten en erector spinae die als synergisten werken.

Jump squats kunnen helpen om je risico op blessures te verminderen door je beenspieren te versterken en je algehele stabiliteit van je onderlichaam te verbeteren.

Dumbbell Thruster

Naast de Woman Maker/Man Maker is de dumbbell thruster een slopende maar efficiënte, functionele beweging voor het hele lichaam. De thruster is in wezen een combinatie van twee bewegingen: de front squat en de push press.

Deze samengestelde beweging maakt gebruik van een combinatie van balans, coördinatie, flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. De mechanica van de beweging vereist dat je belangrijkste gewrichten van volledige flexie naar volledige extensie bewegen.

Push up

Push-ups zijn een samengestelde oefening waarbij meerdere spiergroepen tegelijk worden gebruikt. Dit is een geweldige manier om de spieren van je bovenlichaam te versterken.

De spieren die bij deze beweging worden geactiveerd, lopen direct parallel met bewegingen in je dagelijks leven. Je vertrouwt op deze spieren voor veel activiteiten, van het oppakken van dingen tot het duwen van een winkelwagentje.

Conclusie

Functionele training is misschien niet gericht op het opbouwen van de grootste spieren, maar ze zijn essentieel voor het opbouwen van een basislijn van functionele kracht en mobiliteit.

Hierdoor kun je verschillende andere oefeningen effectiever uitvoeren in je trainingsroutine en, nog belangrijker, je met meer gemak door je leven bewegen.

Bronnen

Als expert op het gebied van fitness, voeding, en diëtetiek, vormt een gezonde levensstijl de kern van mijn bestaan.Mijn passie ligt in het delen van diepgaande kennis en praktijkervaring om anderen te ondersteunen bij het realiseren van hun persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelstellingen.Met een toegewijde aanpak en een schat aan expertise, streef ik ernaar om elk individu te begeleiden op hun unieke pad naar welzijn en optimale gezondheid.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Fitness

Bodybuildster worden: Starten met bodybuilding

Angelo

Published

on

By

Een gespierde vrouwelijke bodybuildster

Als vrouw starten met bodybuilding en een succesvolle bodybuildster worden kent enkele unieke uitdagingen, vooral vanwege de natuurlijke hormoonverschillen met mannen.

Vrouwen produceren minder testosteron, een cruciaal hormoon voor spiergroei, wat betekent dat het ontwikkelen van grote spieren extra inzet vereist in vergelijking met mannen, die van nature hogere testosteronniveaus hebben.

Hier zijn vijf stappen die je als vrouw kunt volgen om succesvol te worden in bodybuilding:

Stap 1: Bepaal en verfijn je doelstellingen

Begin met het vaststellen van je einddoel in de bodybuilding. Wees specifiek met wat je wilt bereiken en breek dit grote doel op in kleinere, haalbare subdoelen.

Vervolgens plan je de stappen die nodig zijn om deze subdoelen te bereiken, inclusief je dagelijkse caloriebehoefte en de benodigde supplementen zoals creatine en whey-eiwitten.

Dit helpt je gefocust en op koers te blijven richting je hoofddoel.

Stap 2: Vind de perfecte sportschool

Voor een bodybuildster is de keuze van de sportschool cruciaal. Zoek een gym die niet alleen goed in je dagelijkse routine past, maar ook de juiste uitrusting biedt.

Het is essentieel dat je een sportschool kiest waar je toegang hebt tot zowel fitnessapparaten als vrije gewichten, zodat je een veelzijdig trainingsregime kunt volgen.

Stap 3: Focus op grote spiergroepen (compound oefeningen)

Voor optimale krachtopbouw, begin je trainingssessies met oefeningen gericht op de grote spiergroepen. Dit zijn je rug, borst en benen.

Compound oefeningen, die meerdere spiergroepen tegelijk aanspreken, zijn ideaal om mee te starten vanwege hun effectiviteit en efficiëntie.

Na deze intensieve training van de grote spiergroepen, kun je je aandacht richten op de kleinere spiergroepen door isolatieoefeningen met losse gewichten uit te voeren.

Stap 4: Integreer cardiotraining in je trainingsschema

Het is essentieel om cardiotraining op te nemen in je routine, omdat een sterk cardiovasculair systeem cruciaal is voor het efficiënt transporteren van zuurstof en voedingsstoffen via je bloed.

Voor een bodybuildster zijn niet alleen de spieren belangrijk; de voeding die naar die spieren wordt getransporteerd is net zo cruciaal voor groei.

Een krachtig hart zorgt voor een effectievere distributie van deze essentiële voedingsstoffen, wat direct bijdraagt aan spierontwikkeling en algehele gezondheid.

Stap 5: Optimaliseer je voedingsplan

De sleutel tot succes in bodybuilding ligt niet alleen in intensieve trainingen, maar ook in een zorgvuldig afgestemd voedingsplan.

“Train als een beest, eet als een paard, en slaap als een baby” is een populaire wijsheid die het belang van een holistische benadering benadrukt.

Zorg voor een voedingsschema dat rijkelijk is voorzien van eiwitten, koolhydraten, en vetten, afgestemd op jouw specifieke behoeften om je einddoel te bereiken.

Vergeet ook niet het belang van rust; spiergroei vindt plaats tijdens herstelmomenten, vooral tijdens de slaap.

Veelgestelde vragen

Wat verdien je als bodybuilder?

In Nederland ligt het gemiddelde bruto maandsalaris van een Fitness Instructeur rond de € 2.390. De salarissen beginnen bij ongeveer € 2.035 en kunnen oplopen tot € 2.750, afhankelijk van verschillende factoren. Op deze pagina wordt een uitgebreid overzicht aangeboden van de gemiddelde brutolonen, uitgesplitst per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en type dienstverband.

Wat eet een bodybuilder per dag?

Een typisch bodybuilderdieet is rijk aan groenten, eiwitten en gezonde vetten. Het voedingsplan is gebaseerd op een stevige basis van groenten en complexe koolhydraten. Voor een optimale voedingsbalans bestaat het ideale dieet voor een bodybuilder uit 25% compacte koolhydraten, zoals rijst of aardappelen, en 25% vezelrijke koolhydraten, afkomstig van groene groenten.

Hoe lang duurt het om gespierd te worden?

Men zegt dat na ongeveer 12 weken van consistente training de spieren optimaal beginnen te ontwikkelen. Een studie uit 2012, die verscheen in het Journal of Strength and Conditioning Research, toonde aan dat het gemiddeld drie maanden duurt voordat er merkbare verbeteringen in spiermassa zijn.

Kan iedereen bodybuilder worden?

Misschien was het oorspronkelijk niet je bedoeling om een bodybuilder te worden, maar technisch gezien valt iedereen die dagelijks tijd besteedt aan en zijn leven aanpast voor bodybuilding, onder de categorie van bodybuilders.

Continue Reading

Afvallen

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Angelo

Published

on

By

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Bokszaktraining is een uitstekende keuze voor iedereen die streeft naar vetverbranding, spieropbouw, en mentale ontspanning—allemaal in één enkele sessie!

Die enigszins vergeten bokszak in de hoek van de sportschool? Dat is niet alleen een hulpmiddel voor boksers. Bokszaktraining is veel meer dan een oefening voor het bovenlichaam en krachtontwikkeling.

In dit artikel duiken we in de vele voordelen van trainen met een bokszak. Bereid je voor om verrast te worden door wat deze workout voor je kan betekenen!

Wat is bokszaktraining?

Bokszaktrainingen zijn enorm populair geworden en met goede reden. Ze bieden een uitstekende manier om stress te verlichten en zijn perfect voor vetverbranding en het verbeteren van je conditie.

Of je nu gewicht wilt verliezen of gewoon fitter wilt worden, bokszaktraining combineert stoten en trappen in één dynamische workout. En het beste? Zelfs beginners kunnen direct beginnen!

Start je training altijd met een goede warming-up. Daarna ga je aan de slag met bokshandschoenen, waarbij je stoten en trappen afwisselt, afhankelijk van je voorkeur voor boksen of kickboksen.

Je kunt de intensiteit aanpassen aan je eigen niveau en geleidelijk opvoeren. Je zult merken dat je uithoudingsvermogen toeneemt en je de sessies langer volhoudt.

Wat betreft de keuze van de bokszak, er is voor elk huis wel een passende optie, of je nu kiest voor een staande of hangende bokszak. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en soorten, dus kies een bokszak die het beste past bij jouw behoeften.

Wat handschoenen betreft, de maat is meestal gebaseerd op gewicht; vrouwen kiezen doorgaans voor 10 of 12 oz, terwijl mannen vaak voor 14 of 16 oz gaan.

De voordelen van bokszaktraining

Waarom zou je starten met bokszaktraining? Er zijn veel redenen! Allereerst biedt bokszaktraining een uitstekende uitlaatklep om stress kwijt te raken en spanning af te reageren.

Voor wie een intense, volledige lichaamstraining zoekt, biedt bokszaktraining een uitstekende mogelijkheid om in korte tijd veel calorieën te verbranden.

Een groot voordeel van de bokszak is de flexibiliteit om thuis te trainen wanneer het jou uitkomt, of je nu kiest voor een staand model of een traditionele hangende bokszak.

Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die de fysieke interactie van sparren willen vermijden, maar toch de technieken van sporten zoals kickboksen willen beoefenen.

Bokszaktraining activeert alle spieren in je lichaam, wat het een bijzonder effectieve workout maakt. Een geschikte bokszak stelt zelfs beginners in staat om de juiste technieken voor trappen en stoten aan te leren.

Na elke sessie zul je merken dat je conditie verbetert, wat ideaal is om je fitheid op peil te houden of te verbeteren.

Kun je afvallen met bokszaktraining?

Kun je afvallen door te trainen met een bokszak? Zeker weten! Bokszaktraining is een full body workout die je helpt om intensief te trainen en daardoor veel calorieën te verbranden. Maar wat maakt bokszaktraining zo effectief voor gewichtsverlies?

Je combineert stoten tegen de bokszak met lichaamsoefeningen zoals squats, waardoor je een breed scala aan basistechnieken leert.

Ongeacht of je kiest voor een staande of een hangende bokszak, je kunt comfortabel thuis trainen op jouw eigen tempo. Tijdens je sessies verbeter je niet alleen je trap- en stoottechnieken, maar bouw je ook spierkracht op.

Bokszaktraining is niet alleen goed voor het versterken van spieren, maar ook voor het behouden van je conditie. Door regelmatig te trainen volgens een gestructureerd schema verbeter je continu je fysieke fitheid.

Pluspunt is dat je tijdens de training korte pauzes kunt inlassen voor herstel, om daarna weer met volle energie verder te gaan.

Dus, als je op zoek bent naar een dynamische en uitdagende manier om af te vallen, dan is bokszaktraining zeker een goede keuze!

Wat is een goede aanvulling op bokszaktraining?

Hoewel bokszaktraining op zichzelf al een complete lichaamstraining is, zijn er bepaalde oefeningen die uitstekend combineren met je boksroutine om een evenwichtige fitnessaanpak te garanderen.

Een van deze oefeningen is pull-ups. Het uitvoeren van pull-ups met een optrekstang versterkt je bovenrug, schouders en armen, wat cruciaal is voor krachtige stoten.

Een sterker bovenlichaam verhoogt de impact van je stoten op de bokszak aanzienlijk. Er is een breed scala aan optrekstangen beschikbaar, van complete pull-up stations tot eenvoudig te installeren stangen die je tussen je deurpost kunt klemmen.

Touwtjespringen is ook een perfecte aanvulling op bokszaktraining. Deze activiteit verbetert niet alleen je cardiovasculaire conditie, maar versterkt ook je benen en uithoudingsvermogen, wat essentieel is voor effectieve traptechnieken.

Waarom zou je thuis met een bokszak trainen?

Thuis op de bokszak trainen is een uitstekende manier om in vorm te blijven, calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.

Deze vorm van training biedt een geweldige flexibiliteit; je kunt oefenen op momenten die jou het beste uitkomen, zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft.

Zowel hangende als staande bokszakken zijn geschikt om thuis te gebruiken. Ze stellen je in staat om op eigen tempo de basis van boksen onder de knie te krijgen.

Voor beginners is dit ideaal omdat ze zonder de druk van een publiek kunnen oefenen, terwijl gevorderden de mogelijkheid hebben om hun technieken verder te verfijnen.

Het bezit van een bokszak thuis is perfect voor wie privacy tijdens de training op prijs stelt. Je vermijdt wachttijden en de blikken van anderen; het is gewoon jij, je handschoenen, en je bokszak.

Dit zorgt ervoor dat je elke sessie zichtbare vooruitgang kunt boeken en aan zelfvertrouwen wint.

Trainen met een bokszak thuis is niet alleen effectief maar ook bijzonder praktisch en comfortabel. Het helpt je gemotiveerd te blijven en sneller je fitnessdoelen te bereiken!

Continue Reading

Afvallen

Buikvet kwijtraken 50 plus: Tips om buikvet te verliezen

Angelo

Published

on

By

Buikvet verliezen als je 50 plus bent

Voor veel vijftigplussers blijkt het een uitdaging om buikvet te verliezen naarmate ze ouder worden. Dit is een veelvoorkomend probleem, maar er zijn gelukkig effectieve strategieën beschikbaar om dit aan te pakken.

In dit artikel delen we praktische tips om buikvet te verminderen voor wie de vijftig is gepasseerd. We bieden ook advies over het aannemen van een gezonde levensstijl op deze leeftijd.

Wat is buikvet en waarom is het slecht?

Buikvet, ook bekend als visceraal vet, is het type vet dat zich nestelt rondom vitale organen in de buik zoals de lever, alvleesklier en darmen.

Dit vet verschilt van het subcutane vet dat zich net onder de huid bevindt. Een normale hoeveelheid buikvet fungeert als beschermende laag voor de organen, maar te veel ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Overmatig buikvet is gekoppeld aan een verhoogd risico op verschillende chronische aandoeningen, waaronder type 2 diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, bepaalde soorten kanker en mogelijk zelfs dementie.

Het vet in de buikholte produceert ontstekingsbevorderende stoffen en hormonen die de normale lichaamsfuncties kunnen verstoren.

Met het ouder worden neemt vaak de hoeveelheid vet toe terwijl de spiermassa afneemt. Dit kan leiden tot gewichtstoename en een tragere stofwisseling, wat het moeilijker maakt om een gezond gewicht te behouden.

Het verminderen van buikvet is cruciaal voor het bevorderen van de gezondheid en kan bereikt worden door een gezonde levensstijl aan te nemen.

Dit omvat een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, beheer van stress en voldoende slaap. Hoewel dit een flinke inspanning kan lijken, is het de moeite waard.

Het verliezen van buikvet kan leiden tot significante verbeteringen in je bloedsuikerspiegel, bloeddruk en een verlaagd risico op ernstige gezondheidsproblemen.

Tips om buik vet kwijt te raken als je 50 plus bent

Dat buikvet verlies je natuurlijk niet zomaar, daar moet je iets voor doen. Met deze tips kom je al een heel eind.

Adopteer een gebalanceerd voedingspatroon

  Het verliezen van buikvet na je 50ste vraagt om een gezond en evenwichtig dieet. Beperk de consumptie van geraffineerde koolhydraten en suikers en vervang deze door voedzame alternatieven zoals volle granen, groenten, fruit en magere eiwitten.

  Integreer gezonde vetten zoals olijfolie, avocado’s en noten die essentiële voedingsstoffen leveren.

  Minimaliseer daarnaast de inname van bewerkte voedingsmiddelen die vaak rijk zijn aan toegevoegde suikers en verzadigde vetten. Combineer dit met een caloriebeperking en het nauwkeurig bijhouden van je macro’s.

  Intensiveer je fysieke activiteit

   Consistente lichaamsbeweging is essentieel voor het verminderen van buikvet, ongeacht je leeftijd.

   Zoek activiteiten die je plezierig vindt en consistent kunt uitvoeren. Cardio-oefeningen zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen zijn effectief voor het verbranden van calorieën.

   Krachttraining, zoals gewichtheffen of weerstandsoefeningen, is ook belangrijk voor het opbouwen van spiermassa en het stimuleren van je metabolisme.

   Beheers stress en zorg voor voldoende slaap

    Stress en slaaptekort kunnen leiden tot gewichtstoename, vooral rond de middel. Verminder stress door ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie of diepe ademhaling. Zorg ook voor een adequate slaapduur en -kwaliteit, omdat slaapgebrek hormonale disbalansen kan veroorzaken die leiden tot voedselcravings.

    Hydrateer goed en beperk alcoholconsumptie

     Voldoende water drinken is cruciaal voor een effectieve stofwisseling en spijsvertering. Het helpt ook om een verzadigd gevoel te behouden, wat overeten kan voorkomen. Beperk daarentegen alcoholconsumptie, want alcohol levert niet alleen veel calorieën maar bevordert ook de ophoping van buikvet.

     Eiwitten en gezonde vetten

     Eiwitten en vetten zijn effectief in het stimuleren van de afgifte van verzadigingshormonen, waardoor je langer vol blijft en minder snel trek hebt.

     Kies voor voedsel dat laag in calorieën is maar wel veel ruimte in je maag inneemt, zoals waterrijke en vezelrijke groenten, fruit en peulvruchten. Dit helpt de afgifte van ghreline, het hongerhormoon, te verminderen.

     Bronnen

     •  Frédéric Dutheil, Gérard Lac, Bruno Lesourd, Robert Chapier, Guillaume Walther, Agnès Vinet, Vincent Sapin, Julien Verney, Lemlih Ouchchane, Martine Duclos, Philippe Obert, Daniel Courteix.  Different modalities of exercise to reduce visceral fat mass and cardiovascular risk in metabolic syndrome: the RESOLVE randomized trial . PMID: 23714599 DOI: 10.1016/j.ijcard.2013.05.012
     •  Kevin D Ballard, Erin E Quann, Brian R Kupchak, Brittanie M Volk, Diana M Kawiecki, Maria Luz Fernandez, Richard L Seip, Carl M Maresh, William J Kraemer, Jeff S Volek. Dietary carbohydrate restriction improves insulin sensitivity, blood pressure, microvascular function, and cellular adhesion markers in individuals taking statins. PMID: 24176230 DOI: 10.1016/j.nutres.2013.07.022.
     • Yunjuan Gu, Aihua Zhao, Fengjie Huang, Yinan Zhang, Jiajian Liu, Congrong Wang, Wei Jia, Guoxiang Xie, Weiping Jia. Very low carbohydrate diet significantly alters the serum metabolic profiles in obese subjects. PMID: 24224694 PMCID: PMC6088239 DOI: 10.1021/pr4008199. 
     • Andrew G Rundle, Pam Factor-Litvak, Shakira F Suglia, Ezra S Susser, Katrina L Kezios, Gina S Lovasi, Piera M Cirillo, Barbara A Cohn , Bruce G Link. Tracking of Obesity in Childhood into Adulthood: Effects on Body Mass Index and Fat Mass Index at Age 50. PMID: 32191541 PMCID: PMC7099417 DOI: 10.1089/chi.2019.0185.
     Continue Reading

     Trending