Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

Fitness

Bodybuilding poses

Bodybuilding poses zijn een cruciale onderdeel van fitness en bodybuilding. Ze helpen bij het tonen van de resultaten van hard werk en toewijding in de sportschool, en dienen als een motivatiebron voor anderen om ook te beginnen met fitness.

Er zijn verschillende soorten poses die gedaan worden in de wereld van bodybuilding, waaronder de front double biceps, de side chest, de back double biceps en de most muscular. Elk van deze poses benadrukt verschillende spieren en helpen bij het tonen van een gebalanceerde en symmetrische fysieke verschijning.

Het is belangrijk om deze poses te leren en te beheersen om een aantal redenen. Ten eerste zijn de poses een effectieve manier om spieren te benadrukken en te tonen. Bovendien helpen ze bij het ontwikkelen van een goede houding, waardoor het zelfvertrouwen verhoogt en de kans op blessures vermindert.

Er zijn verschillende wedstrijden en evenementen waar bodybuilding poses gebruikt worden om deelnemers te beoordelen. In deze wedstrijden worden de poses beoordeeld op technische uitvoering, houding en symmetrie. Hierdoor is het belangrijk om de poses te beheersen om een goede kans te maken om te winnen.

Het is belangrijk om te weten dat het leren van de juiste poses vereist veel oefening en discipline. Het is aanbevolen om te beginnen met het oefenen van de basis poses en vervolgens te werken aan meer complexe poses. Bovendien is het belangrijk om de juiste technieken te leren om blessures te voorkomen en de effectiviteit van de poses te verbeteren.

Hieronder zal ik je meer vertellen over de meest populaire bodybuilding poses.

Bodybuilding poses

De front lat spread

De front lat spread is een veelgebruikte pose bij bodybuilding wedstrijden, omdat het een van de basisposities is. Iedereen die staand op twee benen stevig in balans blijft, kan de pose perfect uitvoeren.

Bij deze pose sta je met uit elkaar staande voeten, rechtop en met de handen in de zij (gebald of niet). Het idee is om zelfverzekerd over te komen, alsof je de jury imponeert met je fysiek.

De front lat spread is bedoeld om de breedte van je rugspieren, schouders en borstspieren te tonen. De jury zal specifiek naar deze aspecten kijken bij de beoordeling.

Bij de uitvoering van de front lat spread zullen ook je armen en benen beoordeeld worden. De dikte van je voorarmen en de grootte en afscheiding van je quadriceps zullen specifiek in de gaten worden gehouden, dus zorg ervoor dat je deze onderdelen goed getraind hebt voor de wedstrijd.

Verder zal de voorkant van je kuiten ook worden opgemerkt.

De side chest

De side chest is een pose die soms grappig overkomt, ondanks dat hij er grappig uit kan zien, is het geen makkelijke uitdaging. Je moet er serieus mee aan de slag gaan om hem goed uit te kunnen voeren.

Om deze pose uit te voeren, sta je met één voet stevig op de grond en de andere op de tenen, terwijl je door je knieën zakt. Je draait je bovenlichaam naar de jury en houdt je armen gespannen voor je lichaam, terwijl je één pols vasthoudt met de andere hand.

In de meeste gevallen kun je kiezen aan welke kant je de pose uitvoert.

In de side chest pose zijn de grootte en dikte van je borstspieren goed zichtbaar, vandaar de naam van de oefening. De jury zal ook letten op de grootte van je schouders, armen, onderarmen en kuiten.

Verder zal de afstand tussen je dijen goed bekeken worden, zorg ervoor dat hier geen te grote ruimte tussen zit.

De front double biceps

Bij de front double biceps pose, die lijkt op het tonen van je spierballen als kind, hou je je armen omhoog terwijl je vuisten gebald zijn.

De focus ligt op je biceps en ook de grootte van je onderarm, breedte van je voorste rugspieren, quadriceps en kuitspieren zullen beoordeeld worden. Houd er rekening mee dat hoewel de pose gemakkelijk lijkt, er veel werk nodig is om er beter uit te zien.

Veel succesvolle bodybuilders hebben een ongeproportioneerde front double biceps, dus wees niet teleurgesteld als je resultaten niet meteen perfect zijn.

De rear lat spread

De rear lat spread pose is in wezen hetzelfde als de front lat spread, alleen wordt je rug in plaats van je gezicht naar de jury gericht. Je staat met je voeten uit elkaar en je handen in je zij, met aangespannen spieren.

De breedte van je rugspieren en de dikte van je trapezius spier worden beoordeeld, evenals je bilspieren, armspieren, hamstrings en achterste kuitspieren. Houd er rekening mee dat het staan met je rug naar de jury toe het enige verschil is in de uitvoering tussen deze pose en de front lat spread.

Bodybuilding poses

De rear double biceps

Bij de rear double biceps pose presenteer je de achterkant van je lichaam. Dit is een variatie op de double biceps, waarbij je bovenarmen op schouderhoogte worden gehouden en je onderarmen omhoog, terwijl je armspieren worden aangespannen.

Bij deze oefening sta je met je rug naar de jury.

De nadruk ligt bij deze pose op je biceps, waar massa en hoogte van worden beoordeeld. Daarnaast worden ook je rugspieren, waaronder de trapezius, teres major, infraspinatus, erector spinae en latissimus dorsi, op grootte en definitie bekeken.

Naast je rugspieren zullen ook je bilspieren, hamstrings en achterste kuitspieren worden beoordeeld, hoewel dit minder belangrijk is. Het is belangrijk om al deze spieren fatsoenlijk te trainen voor een wedstrijd.

De abdominal and thigh

De volgende oefening verschilt van de vorige twee, omdat het een geheel nieuwe pose is: de abdominal and thigh-pose. Hierbij zijn er twee opties. Bij de eerste variant houd je beide handen bij je nek en spant je buikspieren aan, terwijl je met je gezicht naar de jury staat. Ook je dijspieren dien je te spannen.

Bij de tweede variant leg je slechts één hand bij je nek en spant specifiek één zijde van je buik aan. Daarna wissel je van hand en spant je de andere zijde van je buik aan. Hierdoor zijn spieren die achter en tussen de voorste buikspieren liggen beter zichtbaar.

De focus van deze oefening ligt op het tonen van je buikspieren en dijspieren. Afhankelijk van de variant, toont de jury de voorste buikspieren en eventueel ook de intercostales spieren en de buitenste buikspier bij de optie met één hand.

De side triceps

De laatste pose die besproken wordt is de Side Triceps. Dit is een pose die men verwacht te zien tijdens een bodybuilding wedstrijd, net als alle andere poses. Het verschilt echter wezenlijk van de Side Biceps-pose.

Net als bij de Side Biceps, sta je met één voet plat op de grond en met de andere op de bal van je voet, met beide knieën iets gebogen. Hierbij is het been dat op de bal van je voet staat iets verder gebogen. In plaats van je handen voor je lichaam, hou je ze achter je rug.

Tijdens deze pose moet je je bovenlichaam naar de jury gericht houden en het is aanbevolen om ook je bovenlichaam een beetje te draaien, zodat de jury de pose van verschillende hoeken kan bekijken. De oefening toont je triceps, schouders, borstspieren, onderarmen, dijen en kuitspieren.

De vacuüm houding

De vacuüm houding vereist dat de deelnemer zijn ribbenkast uitrekt terwijl hij de lucht uit zijn longen haalt en de buikspieren gebruikt om zo veel mogelijk naar binnen te trekken.

Dit resulteert in een volledige uitholling van de buik onder de ribben. Het accentueert de V-vorm en toont uitstekende spierbeheersing.

Veel deelnemers aan Men’s Open bodybuilding kunnen of willen deze pose niet uitvoeren omdat ze te groot zijn. Daarom gebruikt de Classic Physique divisie, die waarde hecht aan een kleine taille en klassieke lijnen, de vacuüm houding om zich te onderscheiden van de Men’s Open divisie.

Wat zijn de belangrijkste poses in bodybuilding?

De belangrijkste poses in bodybuilding zijn onder andere de "front double biceps pose", "front lat spread pose", "side chest pose", "side triceps pose", "back double biceps pose", "back lat spread pose", "abs and thighs pose" en de "most muscular pose". Deze poses zijn ontworpen om de spieren zo goed mogelijk te tonen en te accentueren.

Hoe kan ik deze poses oefenen?

Om deze poses te oefenen is het belangrijk om een goede houding aan te nemen tijdens de oefening en te zorgen dat de spieren goed gespannen zijn. Het is aan te raden om professioneel advies te vragen aan een trainer of een arts voordat u begint met bodybuilding.

Waarom zijn poses belangrijk in bodybuilding?

Poses zijn belangrijk in bodybuilding omdat ze de spieren tonen en accentueren. Deze poses zijn ontworpen om de symmetrie en balans van de spieren te tonen. Een goede bodybuilder zal zorgen dat zijn spieren in balans zijn en dat ze symmetrisch zijn.

Hoeveel tijd kost het om deze poses te beheersen?

Het oefenen van deze poses kan tijd en oefening vergen. Het is belangrijk om consistent te blijven oefenen en professioneel advies te vragen aan een trainer of een arts.

Is het verplicht om deze poses te doen tijdens een bodybuilding wedstrijd?

Ja, tijdens een bodybuilding wedstrijd zijn deze poses verplicht. De jury beoordeelt de atleten op hoe goed ze deze poses uitvoeren en hoe goed ze hun spieren tonen.
Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.