Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

FitnessGezondheid

Progressie meten

Het helpt je om te weten of je op de goede weg bent naar het behalen van je doelen en of je aanpassingen aan je training en voeding moet maken. Er zijn echter veel manieren om progressie te meten en het is belangrijk om te weten welke methoden het meest geschikt zijn voor jou.

Het niet meten van je doelen

Laten we eerst eens kijken naar het niet meten van je doelen. Als je geen duidelijke doelen stelt en geen manieren hebt om te meten of je deze doelen behaalt, dan zal het moeilijk zijn om te weten of je op de goede weg bent. Dit kan leiden tot demotivatie en een gebrek aan progressie. Het is belangrijk om heldere doelen te stellen en manieren te vinden om je progressie te meten.

De weegschaal

Een veelgebruikte manier om progressie te meten is door het getal op de weegschaal te volgen. Hoewel dit een snelle en gemakkelijke manier is om te zien of je gewicht verandert, is het niet altijd de meest nauwkeurige manier.

Het getal op de weegschaal kan variëren afhankelijk van vele factoren, zoals vochtbalans en spiermassa. Het is daarom aan te raden om andere manieren te gebruiken om je progressie te meten, zoals het meten van je vetpercentage of het meten van je kracht.

Calorieën tellen

Calorieën tellen is een andere manier om progressie te meten. Het helpt je om te weten hoeveel calorieën je binnenkrijgt en hoeveel je verbruikt. Dit kan je helpen om je voeding aan te passen om te zorgen dat je op een gezonde manier afvalt of aankomt.

Je vetpercentage meten

Het meten van je vetpercentage is een goede manier om te zien of je op de juiste manier afvalt. Het helpt je om te weten of je gewichtsverlies voornamelijk uit vet of uit spiermassa bestaat. Het meten van je vetpercentage kan gedaan worden door middel van verschillende methoden, zoals het meten met een huidplooitang of een bio-impedantiemeter.

Je kracht meten

Meten van je kracht is ook een goede manier om je progressie te volgen. Het helpt je om te weten of je sterkte toeneemt of afneemt. Dit kan je helpen om je training aan te passen om de juiste resultaten te behalen.

Progressie meten

Je middelomtrek meten

Meten van je middelomtrek is een goede manier om te zien of je lichaam verandert. Een verdere middelomtrek kan wijzen op vermindering van je buikvet. Dit kan een indicatie zijn van verbetering van je gezondheid en fitheid.

Je gewicht meten

Je gewicht meten is een andere manier om progressie te volgen, maar zoals eerder genoemd, is het belangrijk om te beseffen dat het gewicht alleen niet altijd een nauwkeurige indicatie geeft van progressie. Dit is waarom het aanbevolen wordt om gewicht samen met andere methoden te meten zoals vetpercentage, kracht, middelomtrek etc.

Waar moet je meten?

De verschillende plekken waar je moet meten, zijn afhankelijk van je doelstellingen. Als je wilt afvallen, is het meten van je buikomtrek een goede indicator. Als je wilt aankomen, is het meten van je arm omtrek een goede indicator. Het is belangrijk om de juiste plekken te meten om een goed beeld te krijgen van je progressie.

Voortgang bijhouden met foto’s

Voortgang bijhouden door middel van foto’s is een andere manier om progressie te meten. Het is een visuele manier om te zien hoe je lichaam verandert. Dit kan je helpen om gemotiveerd te blijven en om te zien of je op de juiste weg bent.

Wat is Antropometrie?

Antropometrie is de studie van de menselijke vorm en grootte. Het helpt ons om te weten hoe het menselijk lichaam verandert en hoe we dit kunnen meten. Dit kan ons helpen om een beter beeld te krijgen van onze progressie en om onze doelstellingen te bereiken.

Meten met het meetlint

Meten met het meetlint is een gemakkelijke manier om je progressie te volgen. Het meetlint kan gebruikt worden om verschillende delen van je lichaam te meten, zoals je armomtrek, buikomtrek en beenomtrek. Het is een goede manier om te zien of je lichaam verandert.

Meten met een huidplooitang

Meten met de huidplooitang is een andere manier om je vetpercentage te meten. Het meet de dikte van de huidplooien op verschillende delen van je lichaam. Dit geeft een indicatie van hoeveel vet je hebt.

Meten met een bio-impedantiemeter

Meten met de bio-impedantiemeter is een nauwkeurige manier om je vetpercentage te meten. Het gebruikt elektrische stromen om de hoeveelheid vet in je lichaam te meten. Dit is een professionele manier om je vetpercentage te meten en is vaak gebruikt door fitness professionals.

Gebruik meerdere manieren

Er zijn veel manieren om progressie te meten in fitness en bodybuilding. Het is belangrijk om meerdere methoden te gebruiken om een compleet beeld te krijgen van je progressie.

Tot slot

Zoals eerder genoemd, is het niet meten van je doelen een grote fout die veel mensen maken. Het is belangrijk om specifieke en haalbare doelen te stellen en deze regelmatig te meten om te zien of je op de juiste weg bent.

Het getal op de weegschaal is niet de enige manier om progressie te meten, maar samen met andere methoden zoals calorieën tellen, vetpercentage meten, kracht meten, middelomtrek meten en voortgang bijhouden door middel van foto’s krijg je een completer beeld van je progressie.

Het is belangrijk om te onthouden dat progressie niet alleen gaat om het bereiken van een bepaald gewicht of afmeting, maar ook om het verbeteren van je gezondheid en fitheid op de lange termijn.

Blijf consistent, stel specifieke doelen en meet regelmatig je progressie om te zien waar je staat en waar je heen gaat.

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.