Connect with us

Fitness

De beste rugoefeningen: je rug trainen voor meer rugspieren

Angelo

Published

on

Rug trainen

In dit artikel gaan we het hebben over rugoefeningen. Een sterke rug is cruciaal voor een optimale fysieke gezondheid en vormt de basis voor zowat elke beweging die ons lichaam maakt. Of je nu een pull-up doet, een barbell trekt, of gewoon je boodschappentassen draagt, de spieren in je rug spelen een sleutelrol.

De rug bestaat uit verschillende spiergroepen, waaronder de trapezius die je schouderbladen bestuurt, de brede rugspier (latissimus dorsi) die je armen en schouders beweegt, en de dieper gelegen spieren die je wervelkolom stabiliseren. Het trainen van je hele rug zorgt voor een betere houding, minder rugklachten en een mooi uitgebalanceerd bovenlichaam.

Waarom is je rug trainen belangrijk?

Je rug is een complex netwerk van verschillende spieren die samenwerken om jouw lichaam te ondersteunen en te stabiliseren bij elke beweging die we maken. Of het nu gaat om voetballen, een boodschappentas dragen of gewoon simpelweg lopen, je rugspieren zijn erbij betrokken. Het trainen van je rugspieren kan helpen om rugklachten te verminderen en soms zelfs te voorkomen.

Het trainen van je rug is ook van vitaal belang voor je algehele fysieke balans. Denk er maar eens over na, als je alleen maar oefeningen doet voor je borst en buikspieren, maar je rug negeert, creëer je een onevenwichtige fysieke ontwikkeling.

Dit kan leiden tot een slechte houding en zelfs blessures. Daarom is het zo belangrijk om je rug te trainen, om zo een evenwichtige fysieke ontwikkeling te bevorderen.

Een andere reden waarom het trainen van je rug zo belangrijk is, is omdat het kan bijdragen aan een betere houding. Veel mensen zitten tegenwoordig urenlang achter een computer, waardoor ze vaak voorovergebogen zitten.

Dit kan leiden tot een slechte houding en rugpijn. Door je rug te trainen, kun je de spieren versterken die je helpen om rechtop te staan en te zitten, waardoor je houding verbetert.

Tot slot kan het trainen van je rug je helpen om beter te presteren in andere oefeningen en sporten. Sterke rugspieren zijn de basis voor krachtige lifts en kunnen je helpen om je prestaties in de sportschool te verbeteren. Of je nu van gewichtheffen, zwemmen, hardlopen of fietsen houdt, een sterke rug zal je helpen om beter te presteren.

Beste rugoefeningen voor thuis? 

Je rug trainen is een belangrijk onderdeel van elk fitness schema. Een brede rug is niet alleen visueel mooi, maar zorgt er ook voor dat je makkelijker dingen in het dagelijks leven kunt doen, en dat je minder rugklachten krijgt. Het versterkt jouw core waardoor je een betere balans krijgt.

Een populaire oefening is de barbell row. Het valt onder de pull-oefeningen waarbij je begint met het plaatsen van je voeten op schouderbreedte. Daarna buig je licht door de knieën en laat je jouw bovenlichaam naar voren kantelen en houd je jouw heupen hoog, laat ze niet naar de grond zakken.

Vanuit deze beginpositie trek je de barbell naar de onderkant van je borst terwijl je je ellebogen naar achterren houdt en je schouderbladeren naar elkaar toe knijpt. Laat hierna de barbell weer terug zakken naar de begin positie.

Deze oefening is mega goed voor het versterken van jouw gehele rug, inclusief de trapeziusn de latissimus dorsi. Het traint al de grote spiergroepen in de rug.

Een andere zeer effectieve oefening is de dumbbell row. Om deze oefening uit te voeren ga je hetzelfde staan als bij de barbell row. Je kunt natuurlijk ook een bench press bank gebruiken waarbij de zitting schuin staat.

Houd je rug mooi recht en trek de dumbbells naar je borst toe. Net als bij de barbell row, wil je jouw schouderbladeren naar elkaar toe knijpen. Houd deze positie 10 seconden vast en laat dan langzaam weer zakken. Het is belangrijk dat je tijdens de gehele oefening er aan te denken om jouw rug stabiel te houden en jouw buik- en rugspieren aanspant.

Een andere zeer effectieve oefening is de lat pulldown. Deze oefening kan uitdagend zijn als je hem nog nooit gedaan hebt. Pak de stang met je handen op schouderbreedte en trek jezelf omhoog totdat je kin boven de stang is.

Houd deze positie even vast en laat jezelf dan langzaam zakken tot je armen weer gestrekt zijn. Met deze oefening train je jouw bovenrug maar ook een groot aantal andere spieren, en dat met jouw eigen lichaamsgewicht!

Een andere oefening die je thuis kunt doen zonder dat je spullen nodig hebt, is de plank. De pank is een rugoefening die jouw core traint. Ga op je handen en knieën zitten en houd je rug recht. Span je core, dus je buik- en rugspieren, aan en houd deze positie zo lang mogelijk vast. Met deze oefening train je niet alleen jouw lage rug, maar jouw gehele core. Je zult merken dat je met een sterke core minder vaak last hebt van rugpijn.

Onthoud, het is belangrijk om een goede mix van oefeningen te hebben. Focus niet op één spiergroep in de rug, hierdoor loop je het risico dat andere spieren verwaarloost worden. Probeer dus altijd meerdere oefeningen per spiergroep te doen, en alle spieren te trainen.

Stabilisatie oefening voor je rug

Stabilisatie oefeningen zijn oefeningen die helpen bij het versterken van bepaalde spieren die jouw gewrichten stabiliseren. Door deze spieren te trainen zal je merken dat jouw balans en coördinatie verbeteren. Ook zal je merken dat je minder snel last hebt van blessures. Qua rugoefeningen hebben we het dan over het versterken van bijvoorbeeld de core spieren. Deze zullen jouw rug en wervelkolom ondersteunen en stabiliseren.

Er zijn een groot aantal oefeningen die je kunt doen om jouw core te versterken. De bird dog is een oefening die de onderrug en bilspieren traint. De bird dog is een goede oefening om jouw balans te verbeteren en kan overal gedaan worden zonder dat je apparatuur nodig hebt.

Zoals al eerder genoemd is ook de plank een fantastische oefening om je core en rugspieren te versterken. Het regelmatig uitvoeren van de plank oefening zal dan ook helpen om jouw core te versterken waardoor je rugklachten kan voorkomen en een stabieler lichaam zult krijgen.

Een andere effectieve oefening is de brug. De brug is een oefening die voornamelijk de onderrug en de bilspieren traint. Ook hier geldt weer dat het een uitstekende oefening is om jouw balans te verbeteren en jouw onderrug te versterken. Een sterke onderrug kan helpen om rugpijn te voorkomen, en beter te presteren bij andere oefeningen.

Verder is er nog de superman oefening en de side plank oefening. De side plank legt de nadruk om de rugspieren aan de zijkant te versterken terwijl de superman oefening zorgt voor de algemene rugspieren en een verbetering in je houding, wat natuurlijk ook heel belangrijk is.

Als laatste hebben we de seated cable row en de back extension. De seated cable row is een fantastische oefening die jouw bovenrug versterkt en je houding verbeterd. De back extension is een krachtige oefening die zich richt op de onderrugspieren.

Mijn favorieten rugoefeningen

Een van mijn favoriete rugoefeningen is de doodnormale row. Om te beginnen, ga je op de roeimachine zitten, buig je knieën lichtjes en houd je rug mooi recht. Strek je armen en pak het handvat vast. Houd je hoofd omhoog en kijk recht vooruit.

Trek het handvat naar je toe en houd je ellebogen 45 graden van je lichaam af, waarbij je je schouderbladen naar elkaar toe knijpt. Houd deze positie even vast en laat het gewicht dan langzaam terugzakken naar de beginpositie.

Een andere goede oefening die ik zelf erg chill vind is de pull up. Ga onder de pull-up bar staan, pak de bar vast en trek jezelf omhoog totdat je kin boven de stang is. Houd deze positie even vast en laat jezelf dan langzaam terugzakken.

Veel mensen hebben in het begin moeite met de pull up oefening. Begin gewoon met bijvoorbeeld 3 pull ups per keer voor drie sets. Probeer de week erna één pull up toe te voegen aan elke set, en ga op deze manier rustig verder uitbreiden.

Onthoud dat het belangrijk is om tijdens de oefening je rug recht te houden en je bewegingen gecontroleerd uit te voeren. En zoals altijd, luister naar je lichaam en pas de oefeningen aan je eigen niveau aan. Dus waar wacht je nog op? Laten we die rug aan het werk zetten!

Als expert op het gebied van fitness, voeding, en diëtetiek, vormt een gezonde levensstijl de kern van mijn bestaan.Mijn passie ligt in het delen van diepgaande kennis en praktijkervaring om anderen te ondersteunen bij het realiseren van hun persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelstellingen.Met een toegewijde aanpak en een schat aan expertise, streef ik ernaar om elk individu te begeleiden op hun unieke pad naar welzijn en optimale gezondheid.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Fitness

Bodybuildster worden: Starten met bodybuilding

Angelo

Published

on

By

Een gespierde vrouwelijke bodybuildster

Als vrouw starten met bodybuilding en een succesvolle bodybuildster worden kent enkele unieke uitdagingen, vooral vanwege de natuurlijke hormoonverschillen met mannen.

Vrouwen produceren minder testosteron, een cruciaal hormoon voor spiergroei, wat betekent dat het ontwikkelen van grote spieren extra inzet vereist in vergelijking met mannen, die van nature hogere testosteronniveaus hebben.

Hier zijn vijf stappen die je als vrouw kunt volgen om succesvol te worden in bodybuilding:

Stap 1: Bepaal en verfijn je doelstellingen

Begin met het vaststellen van je einddoel in de bodybuilding. Wees specifiek met wat je wilt bereiken en breek dit grote doel op in kleinere, haalbare subdoelen.

Vervolgens plan je de stappen die nodig zijn om deze subdoelen te bereiken, inclusief je dagelijkse caloriebehoefte en de benodigde supplementen zoals creatine en whey-eiwitten.

Dit helpt je gefocust en op koers te blijven richting je hoofddoel.

Stap 2: Vind de perfecte sportschool

Voor een bodybuildster is de keuze van de sportschool cruciaal. Zoek een gym die niet alleen goed in je dagelijkse routine past, maar ook de juiste uitrusting biedt.

Het is essentieel dat je een sportschool kiest waar je toegang hebt tot zowel fitnessapparaten als vrije gewichten, zodat je een veelzijdig trainingsregime kunt volgen.

Stap 3: Focus op grote spiergroepen (compound oefeningen)

Voor optimale krachtopbouw, begin je trainingssessies met oefeningen gericht op de grote spiergroepen. Dit zijn je rug, borst en benen.

Compound oefeningen, die meerdere spiergroepen tegelijk aanspreken, zijn ideaal om mee te starten vanwege hun effectiviteit en efficiëntie.

Na deze intensieve training van de grote spiergroepen, kun je je aandacht richten op de kleinere spiergroepen door isolatieoefeningen met losse gewichten uit te voeren.

Stap 4: Integreer cardiotraining in je trainingsschema

Het is essentieel om cardiotraining op te nemen in je routine, omdat een sterk cardiovasculair systeem cruciaal is voor het efficiënt transporteren van zuurstof en voedingsstoffen via je bloed.

Voor een bodybuildster zijn niet alleen de spieren belangrijk; de voeding die naar die spieren wordt getransporteerd is net zo cruciaal voor groei.

Een krachtig hart zorgt voor een effectievere distributie van deze essentiële voedingsstoffen, wat direct bijdraagt aan spierontwikkeling en algehele gezondheid.

Stap 5: Optimaliseer je voedingsplan

De sleutel tot succes in bodybuilding ligt niet alleen in intensieve trainingen, maar ook in een zorgvuldig afgestemd voedingsplan.

“Train als een beest, eet als een paard, en slaap als een baby” is een populaire wijsheid die het belang van een holistische benadering benadrukt.

Zorg voor een voedingsschema dat rijkelijk is voorzien van eiwitten, koolhydraten, en vetten, afgestemd op jouw specifieke behoeften om je einddoel te bereiken.

Vergeet ook niet het belang van rust; spiergroei vindt plaats tijdens herstelmomenten, vooral tijdens de slaap.

Veelgestelde vragen

Wat verdien je als bodybuilder?

In Nederland ligt het gemiddelde bruto maandsalaris van een Fitness Instructeur rond de € 2.390. De salarissen beginnen bij ongeveer € 2.035 en kunnen oplopen tot € 2.750, afhankelijk van verschillende factoren. Op deze pagina wordt een uitgebreid overzicht aangeboden van de gemiddelde brutolonen, uitgesplitst per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en type dienstverband.

Wat eet een bodybuilder per dag?

Een typisch bodybuilderdieet is rijk aan groenten, eiwitten en gezonde vetten. Het voedingsplan is gebaseerd op een stevige basis van groenten en complexe koolhydraten. Voor een optimale voedingsbalans bestaat het ideale dieet voor een bodybuilder uit 25% compacte koolhydraten, zoals rijst of aardappelen, en 25% vezelrijke koolhydraten, afkomstig van groene groenten.

Hoe lang duurt het om gespierd te worden?

Men zegt dat na ongeveer 12 weken van consistente training de spieren optimaal beginnen te ontwikkelen. Een studie uit 2012, die verscheen in het Journal of Strength and Conditioning Research, toonde aan dat het gemiddeld drie maanden duurt voordat er merkbare verbeteringen in spiermassa zijn.

Kan iedereen bodybuilder worden?

Misschien was het oorspronkelijk niet je bedoeling om een bodybuilder te worden, maar technisch gezien valt iedereen die dagelijks tijd besteedt aan en zijn leven aanpast voor bodybuilding, onder de categorie van bodybuilders.

Continue Reading

Afvallen

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Angelo

Published

on

By

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Bokszaktraining is een uitstekende keuze voor iedereen die streeft naar vetverbranding, spieropbouw, en mentale ontspanning—allemaal in één enkele sessie!

Die enigszins vergeten bokszak in de hoek van de sportschool? Dat is niet alleen een hulpmiddel voor boksers. Bokszaktraining is veel meer dan een oefening voor het bovenlichaam en krachtontwikkeling.

In dit artikel duiken we in de vele voordelen van trainen met een bokszak. Bereid je voor om verrast te worden door wat deze workout voor je kan betekenen!

Wat is bokszaktraining?

Bokszaktrainingen zijn enorm populair geworden en met goede reden. Ze bieden een uitstekende manier om stress te verlichten en zijn perfect voor vetverbranding en het verbeteren van je conditie.

Of je nu gewicht wilt verliezen of gewoon fitter wilt worden, bokszaktraining combineert stoten en trappen in één dynamische workout. En het beste? Zelfs beginners kunnen direct beginnen!

Start je training altijd met een goede warming-up. Daarna ga je aan de slag met bokshandschoenen, waarbij je stoten en trappen afwisselt, afhankelijk van je voorkeur voor boksen of kickboksen.

Je kunt de intensiteit aanpassen aan je eigen niveau en geleidelijk opvoeren. Je zult merken dat je uithoudingsvermogen toeneemt en je de sessies langer volhoudt.

Wat betreft de keuze van de bokszak, er is voor elk huis wel een passende optie, of je nu kiest voor een staande of hangende bokszak. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en soorten, dus kies een bokszak die het beste past bij jouw behoeften.

Wat handschoenen betreft, de maat is meestal gebaseerd op gewicht; vrouwen kiezen doorgaans voor 10 of 12 oz, terwijl mannen vaak voor 14 of 16 oz gaan.

De voordelen van bokszaktraining

Waarom zou je starten met bokszaktraining? Er zijn veel redenen! Allereerst biedt bokszaktraining een uitstekende uitlaatklep om stress kwijt te raken en spanning af te reageren.

Voor wie een intense, volledige lichaamstraining zoekt, biedt bokszaktraining een uitstekende mogelijkheid om in korte tijd veel calorieën te verbranden.

Een groot voordeel van de bokszak is de flexibiliteit om thuis te trainen wanneer het jou uitkomt, of je nu kiest voor een staand model of een traditionele hangende bokszak.

Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die de fysieke interactie van sparren willen vermijden, maar toch de technieken van sporten zoals kickboksen willen beoefenen.

Bokszaktraining activeert alle spieren in je lichaam, wat het een bijzonder effectieve workout maakt. Een geschikte bokszak stelt zelfs beginners in staat om de juiste technieken voor trappen en stoten aan te leren.

Na elke sessie zul je merken dat je conditie verbetert, wat ideaal is om je fitheid op peil te houden of te verbeteren.

Kun je afvallen met bokszaktraining?

Kun je afvallen door te trainen met een bokszak? Zeker weten! Bokszaktraining is een full body workout die je helpt om intensief te trainen en daardoor veel calorieën te verbranden. Maar wat maakt bokszaktraining zo effectief voor gewichtsverlies?

Je combineert stoten tegen de bokszak met lichaamsoefeningen zoals squats, waardoor je een breed scala aan basistechnieken leert.

Ongeacht of je kiest voor een staande of een hangende bokszak, je kunt comfortabel thuis trainen op jouw eigen tempo. Tijdens je sessies verbeter je niet alleen je trap- en stoottechnieken, maar bouw je ook spierkracht op.

Bokszaktraining is niet alleen goed voor het versterken van spieren, maar ook voor het behouden van je conditie. Door regelmatig te trainen volgens een gestructureerd schema verbeter je continu je fysieke fitheid.

Pluspunt is dat je tijdens de training korte pauzes kunt inlassen voor herstel, om daarna weer met volle energie verder te gaan.

Dus, als je op zoek bent naar een dynamische en uitdagende manier om af te vallen, dan is bokszaktraining zeker een goede keuze!

Wat is een goede aanvulling op bokszaktraining?

Hoewel bokszaktraining op zichzelf al een complete lichaamstraining is, zijn er bepaalde oefeningen die uitstekend combineren met je boksroutine om een evenwichtige fitnessaanpak te garanderen.

Een van deze oefeningen is pull-ups. Het uitvoeren van pull-ups met een optrekstang versterkt je bovenrug, schouders en armen, wat cruciaal is voor krachtige stoten.

Een sterker bovenlichaam verhoogt de impact van je stoten op de bokszak aanzienlijk. Er is een breed scala aan optrekstangen beschikbaar, van complete pull-up stations tot eenvoudig te installeren stangen die je tussen je deurpost kunt klemmen.

Touwtjespringen is ook een perfecte aanvulling op bokszaktraining. Deze activiteit verbetert niet alleen je cardiovasculaire conditie, maar versterkt ook je benen en uithoudingsvermogen, wat essentieel is voor effectieve traptechnieken.

Waarom zou je thuis met een bokszak trainen?

Thuis op de bokszak trainen is een uitstekende manier om in vorm te blijven, calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.

Deze vorm van training biedt een geweldige flexibiliteit; je kunt oefenen op momenten die jou het beste uitkomen, zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft.

Zowel hangende als staande bokszakken zijn geschikt om thuis te gebruiken. Ze stellen je in staat om op eigen tempo de basis van boksen onder de knie te krijgen.

Voor beginners is dit ideaal omdat ze zonder de druk van een publiek kunnen oefenen, terwijl gevorderden de mogelijkheid hebben om hun technieken verder te verfijnen.

Het bezit van een bokszak thuis is perfect voor wie privacy tijdens de training op prijs stelt. Je vermijdt wachttijden en de blikken van anderen; het is gewoon jij, je handschoenen, en je bokszak.

Dit zorgt ervoor dat je elke sessie zichtbare vooruitgang kunt boeken en aan zelfvertrouwen wint.

Trainen met een bokszak thuis is niet alleen effectief maar ook bijzonder praktisch en comfortabel. Het helpt je gemotiveerd te blijven en sneller je fitnessdoelen te bereiken!

Continue Reading

Afvallen

Buikvet kwijtraken 50 plus: Tips om buikvet te verliezen

Angelo

Published

on

By

Buikvet verliezen als je 50 plus bent

Voor veel vijftigplussers blijkt het een uitdaging om buikvet te verliezen naarmate ze ouder worden. Dit is een veelvoorkomend probleem, maar er zijn gelukkig effectieve strategieën beschikbaar om dit aan te pakken.

In dit artikel delen we praktische tips om buikvet te verminderen voor wie de vijftig is gepasseerd. We bieden ook advies over het aannemen van een gezonde levensstijl op deze leeftijd.

Wat is buikvet en waarom is het slecht?

Buikvet, ook bekend als visceraal vet, is het type vet dat zich nestelt rondom vitale organen in de buik zoals de lever, alvleesklier en darmen.

Dit vet verschilt van het subcutane vet dat zich net onder de huid bevindt. Een normale hoeveelheid buikvet fungeert als beschermende laag voor de organen, maar te veel ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Overmatig buikvet is gekoppeld aan een verhoogd risico op verschillende chronische aandoeningen, waaronder type 2 diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, bepaalde soorten kanker en mogelijk zelfs dementie.

Het vet in de buikholte produceert ontstekingsbevorderende stoffen en hormonen die de normale lichaamsfuncties kunnen verstoren.

Met het ouder worden neemt vaak de hoeveelheid vet toe terwijl de spiermassa afneemt. Dit kan leiden tot gewichtstoename en een tragere stofwisseling, wat het moeilijker maakt om een gezond gewicht te behouden.

Het verminderen van buikvet is cruciaal voor het bevorderen van de gezondheid en kan bereikt worden door een gezonde levensstijl aan te nemen.

Dit omvat een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, beheer van stress en voldoende slaap. Hoewel dit een flinke inspanning kan lijken, is het de moeite waard.

Het verliezen van buikvet kan leiden tot significante verbeteringen in je bloedsuikerspiegel, bloeddruk en een verlaagd risico op ernstige gezondheidsproblemen.

Tips om buik vet kwijt te raken als je 50 plus bent

Dat buikvet verlies je natuurlijk niet zomaar, daar moet je iets voor doen. Met deze tips kom je al een heel eind.

Adopteer een gebalanceerd voedingspatroon

  Het verliezen van buikvet na je 50ste vraagt om een gezond en evenwichtig dieet. Beperk de consumptie van geraffineerde koolhydraten en suikers en vervang deze door voedzame alternatieven zoals volle granen, groenten, fruit en magere eiwitten.

  Integreer gezonde vetten zoals olijfolie, avocado’s en noten die essentiële voedingsstoffen leveren.

  Minimaliseer daarnaast de inname van bewerkte voedingsmiddelen die vaak rijk zijn aan toegevoegde suikers en verzadigde vetten. Combineer dit met een caloriebeperking en het nauwkeurig bijhouden van je macro’s.

  Intensiveer je fysieke activiteit

   Consistente lichaamsbeweging is essentieel voor het verminderen van buikvet, ongeacht je leeftijd.

   Zoek activiteiten die je plezierig vindt en consistent kunt uitvoeren. Cardio-oefeningen zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen zijn effectief voor het verbranden van calorieën.

   Krachttraining, zoals gewichtheffen of weerstandsoefeningen, is ook belangrijk voor het opbouwen van spiermassa en het stimuleren van je metabolisme.

   Beheers stress en zorg voor voldoende slaap

    Stress en slaaptekort kunnen leiden tot gewichtstoename, vooral rond de middel. Verminder stress door ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie of diepe ademhaling. Zorg ook voor een adequate slaapduur en -kwaliteit, omdat slaapgebrek hormonale disbalansen kan veroorzaken die leiden tot voedselcravings.

    Hydrateer goed en beperk alcoholconsumptie

     Voldoende water drinken is cruciaal voor een effectieve stofwisseling en spijsvertering. Het helpt ook om een verzadigd gevoel te behouden, wat overeten kan voorkomen. Beperk daarentegen alcoholconsumptie, want alcohol levert niet alleen veel calorieën maar bevordert ook de ophoping van buikvet.

     Eiwitten en gezonde vetten

     Eiwitten en vetten zijn effectief in het stimuleren van de afgifte van verzadigingshormonen, waardoor je langer vol blijft en minder snel trek hebt.

     Kies voor voedsel dat laag in calorieën is maar wel veel ruimte in je maag inneemt, zoals waterrijke en vezelrijke groenten, fruit en peulvruchten. Dit helpt de afgifte van ghreline, het hongerhormoon, te verminderen.

     Bronnen

     •  Frédéric Dutheil, Gérard Lac, Bruno Lesourd, Robert Chapier, Guillaume Walther, Agnès Vinet, Vincent Sapin, Julien Verney, Lemlih Ouchchane, Martine Duclos, Philippe Obert, Daniel Courteix.  Different modalities of exercise to reduce visceral fat mass and cardiovascular risk in metabolic syndrome: the RESOLVE randomized trial . PMID: 23714599 DOI: 10.1016/j.ijcard.2013.05.012
     •  Kevin D Ballard, Erin E Quann, Brian R Kupchak, Brittanie M Volk, Diana M Kawiecki, Maria Luz Fernandez, Richard L Seip, Carl M Maresh, William J Kraemer, Jeff S Volek. Dietary carbohydrate restriction improves insulin sensitivity, blood pressure, microvascular function, and cellular adhesion markers in individuals taking statins. PMID: 24176230 DOI: 10.1016/j.nutres.2013.07.022.
     • Yunjuan Gu, Aihua Zhao, Fengjie Huang, Yinan Zhang, Jiajian Liu, Congrong Wang, Wei Jia, Guoxiang Xie, Weiping Jia. Very low carbohydrate diet significantly alters the serum metabolic profiles in obese subjects. PMID: 24224694 PMCID: PMC6088239 DOI: 10.1021/pr4008199. 
     • Andrew G Rundle, Pam Factor-Litvak, Shakira F Suglia, Ezra S Susser, Katrina L Kezios, Gina S Lovasi, Piera M Cirillo, Barbara A Cohn , Bruce G Link. Tracking of Obesity in Childhood into Adulthood: Effects on Body Mass Index and Fat Mass Index at Age 50. PMID: 32191541 PMCID: PMC7099417 DOI: 10.1089/chi.2019.0185.
     Continue Reading

     Trending