Connect with us

Fitness

Oefeningen voor gespierde onderarmen: Je onderarmen trainen

Angelo

Published

on

Side raise

Laten we het eens hebben over de onderarmen. Naast die grote kanonnen van bovenarmen, is het natuurlijk ook hartstikke mooi, en practisch, als je jouw onderarmen ook traint. Het trainen van je onderarmen is niet alleen esthetisch maar ook functioneel belangrijk, omdat het je zal helpen in veel aspecten van het dagelijks leven.

In dit artikel wil het dan ook hebben over het trainen van de onderarmen die jouw super saiyan look helemaal af gaan maken. Wanneer je je armen traint wil je niet alleen je biceps en triceps trainen, maar ook je onderarmen. Ik zal daarom enkele effectieve oefeningen noemen waarmee je jouw onderarmen kunt trainen. 

Waarom je onderarmen trainen?

Veel mensen denken bij fitness direct aan een mooie chest, brede schouders en monsters van bovenbenen. Maar wist je dat het heel belangrijk is om ook andere spieren te trainen? Het zorgt ervoor dat je een afgemaakte look krijgt, maar het zorgt ook voor gezondheidsvoordelen en voordelen in het dagelijks leven. Je onderarmen worden in het dagelijks leven continue gebruikt. Denk aan het typen op een toetsenbord of je telefoon, denk aan het vasthouden van je kop koffie en alle andere dingen die je in het dagelijks leven doet. Je onderarmen hebben overal invloed op.

Wanneer je jouw onderarmen gaat trainen, zal je ook merken dat andere oefeningen makkelijker verlopen. Een deadlift, pull-up of zelfs cable flies zullen makkelijker gaan. Je zult merken dat je net wat meer gewicht kan verplaatsen en dat de oefeningen in zijn algeheel makkelijker verlopen. Niet te spreken over je knijpkracht die vergroot wordt en het uithoudingsvermogen in je armen. En ik bedoel, kom op, wie wilt er nou niet van die gespierde onderarmen?

De anatomie van de onderarm

De onderarm bestaat uit twee botten, namelijk de radius en de ulna. Deze botten zijn omringt door een grote hoeveelheid spieren die ervoor zorgen dat je jouw hand, vingers en pols kan bewegen in verschillende richtingen. Deze spieren kunnen opgedeeld worden in twee verschillende groepen namelijk de flexoren aan de binnenkant van de onderarm en de extensoren die z ich aan de buitenkant van je onderarm bevinden.

De flexoren zijn de spieren die het meest bijdragen aan het buigen van je pols en de vingers. Deze spieren bevinden zich aan de binnenkant van je onderarm. Wanneer je een vuist maakt, zal je ook voelen dat deze spieren samentrekken aan de binnenkant van je onderarm. Het trainen van deze groep spieren kan met oefeningen zoals de dumbbell wrist curl, waarbij je jouw hand zo ver mogelijk naar de onderarm beweegt.

De andere spiergroep, de extensoren, zijn de spieren die zich richten op het naar buiten bewegen van je hand en vingers. Deze groep spieren is kleiner dan de flexoren, en liggen aan de buitenkant van je onderarm. Oefenigen voor onderarmen waarbij je de extensoren traint zijn bijvoorbeeld de reverse wrist curl en de hammer curl.

Als laatse hebben we nog een groep spieren zie ons helpt om onze onderarm te kunnen draaien. Deze spieren, waaronder de brachioradialis, maken het mogelijk om je hand van palm-down (pronatie) naar palm-up (supinatie) te draaien. Deze groep spieren kan je trainen met oefeningen zoals de hammer curl.

Alle oefeningen om je onderarm te trainen, trainen zowel de flexoren, de extensoren en de rotatoren afhankelijk van de specifieke oefening en de manier waarop je  jouw hand en pols beweegt. Het is altijd goed om verschillende oefeningen voor je onderarmen te gebruiken, zelf houdt ik altijd 3 verschillende oefeningen aan per spiergroep.

Wat zijn de beste oefeningen voor gespierde onderarmen?

Je vraagt je af, wat zijn de beste oefeningen voor gespierde onderarmen? Laten we eens kijken naar vijf populaire en effectieve oefeningen die zijn gericht op de spieren in je onderarmen, zodat je ze hard en efficient kunt trainen.

De Dumbbell Wrist Curl is een oefening en richt zich op de spieren aan de binnenkant van je onderarm. Begin met het zitten op een bankje, leg je onderarm op je bovenbeen met je handpalm naar boven en een dumbbell in je hand. Laat de dumbbell zo ver mogelijk naar beneden rollen in je vingers, en rol dan je pols omhoog zodat het gewicht wordt opgetild. Zorg ervoor dat alleen je onderarmen bewegen; je elleboog en bovenarmen blijven stabiel.

De Reverse Wrist Curl richt zich op de spieren aan de buitenkant van de onderarm. Het is vergelijkbaar met de wrist curl, maar dit keer begin je met je handpalm naar beneden. Til de dumbbell op door je polsen op te tillen terwijl je de onderarm omhoog beweegt, en laat hem vervolgens langzaam zakken.

De Barbell Reverse Curl is een geweldige oefening voor het trainen van de brachioradialis, een spier in je onderarm die een grote bijdrage levert aan de totale massa van je onderarmen. Houd een barbell met beide handen vast, handpalmen naar beneden. Curl de barbell omhoog zonder je bovenarmen te bewegen. De beweging moet volledig uit je onderarmen komen.

Hammer Curls zijn ook een geweldige oefening, met dumbbells in beide handen, houdt je jouw handpalmen naar elkaar toe en houd je armen gestrekt langs je lichaam. Beweeg de dumbbells omhoog door je ellebogen te buigen, en houd je handpalmen gedurende de hele oefening naar elkaar toe gericht. Deze oefening traint niet alleen je biceps, maar ook de spieren in je onderarmen.

De Wrist Roller is een fantastische oefening waarmee je specifiek je onderarmen kunt trainen. Houd de wrist roller met beide handen vast, armen gestrekt voor je uit. Draai het touw op de roller op en af. Je zult merken dat je onderarmen snel verzuren, wat betekent dat die spieren in je onderarmen hard moeten werken! Feel it burn!

Herhaal deze oefeningen regelmatig en je zult snel meer kracht en massa in je onderarmen opbouwen. Denk er wel aan dat het belangrijk is om alle oefeningen correct uit te voeren om blessures te voorkomen. En vergeet niet, hard trainen en consistent zijn is de sleutel om sterke onderarmen te maken.

Tot slot

Tot slot wil ik je nog wat extra tips geven om je onderarmen te trainen. Je weet nu welke spieren in je onderarmen je kunt trainen en je hebt een reeks oefeningen voor onderarmen die je kunt proberen. Laten we eens kijken hoe je deze kennis het beste kunt toepassen.

Allereerst op de spieren: je hebt namelijk een groep spieren die zich richten op verschillende bewegingen van je hand en pols. Het is belangrijk om al deze groepen spieren die het meeste bijdragen aan de kracht en massa van je onderarmen te trainen. Dit betekent dat je een verscheidenheid aan oefeningen moet doen waarbij je je hand en pols op verschillende manieren beweegt.

Voor degenen die graag hun onderarmen willen aansterken, adviseer ik om te beginnen met een gewicht waarmee je 10 tot 15 herhalingen kunt doen. Dit kan zo licht zijn als 2 kg of zo zwaar als 10 kg, afhankelijk van je huidige kracht. Het belangrijkste is dat je de oefeningen correct uitvoert en dat je je spieren in de onderarmen echt voelt werken.

Als je onderarmen meer spiermassa wilt geven, dan is het een goed idee om oefeningen te kiezen die zich richten op de grootste spiergroepen in de onderarmen. Probeer oefeningen zoals de barbell wrist curl en de reverse wrist curl, die een groot gedeelte van de spieren in je onderarmen trainen.

En voor degenen die gewoon mooi vinden als hun onderarmen goed ontwikkeld zijn, vergeet niet dat uiteraard train je de onderarmen ook met oefeningen die zich richten op andere delen van je lichaam. Oefeningen zoals pull-ups, deadlifts en rows zullen ook bijdragen aan sterkere en grotere onderarmen.

Ten slotte wil ik benadrukken dat consistentie de sleutel is. Het gaat er niet om dat je één keer per week een zware onderarm workout doet, maar om het regelmatig trainen van je onderarmen. Probeer een paar keer per week wat tijd vrij te maken voor wat onderarm oefeningen, zelfs als het maar vijf minuten zijn aan het einde van je workout.

Als expert op het gebied van fitness, voeding, en diëtetiek, vormt een gezonde levensstijl de kern van mijn bestaan.Mijn passie ligt in het delen van diepgaande kennis en praktijkervaring om anderen te ondersteunen bij het realiseren van hun persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelstellingen.Met een toegewijde aanpak en een schat aan expertise, streef ik ernaar om elk individu te begeleiden op hun unieke pad naar welzijn en optimale gezondheid.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Fitness

Bodybuildster worden: Starten met bodybuilding

Angelo

Published

on

By

Een gespierde vrouwelijke bodybuildster

Als vrouw starten met bodybuilding en een succesvolle bodybuildster worden kent enkele unieke uitdagingen, vooral vanwege de natuurlijke hormoonverschillen met mannen.

Vrouwen produceren minder testosteron, een cruciaal hormoon voor spiergroei, wat betekent dat het ontwikkelen van grote spieren extra inzet vereist in vergelijking met mannen, die van nature hogere testosteronniveaus hebben.

Hier zijn vijf stappen die je als vrouw kunt volgen om succesvol te worden in bodybuilding:

Stap 1: Bepaal en verfijn je doelstellingen

Begin met het vaststellen van je einddoel in de bodybuilding. Wees specifiek met wat je wilt bereiken en breek dit grote doel op in kleinere, haalbare subdoelen.

Vervolgens plan je de stappen die nodig zijn om deze subdoelen te bereiken, inclusief je dagelijkse caloriebehoefte en de benodigde supplementen zoals creatine en whey-eiwitten.

Dit helpt je gefocust en op koers te blijven richting je hoofddoel.

Stap 2: Vind de perfecte sportschool

Voor een bodybuildster is de keuze van de sportschool cruciaal. Zoek een gym die niet alleen goed in je dagelijkse routine past, maar ook de juiste uitrusting biedt.

Het is essentieel dat je een sportschool kiest waar je toegang hebt tot zowel fitnessapparaten als vrije gewichten, zodat je een veelzijdig trainingsregime kunt volgen.

Stap 3: Focus op grote spiergroepen (compound oefeningen)

Voor optimale krachtopbouw, begin je trainingssessies met oefeningen gericht op de grote spiergroepen. Dit zijn je rug, borst en benen.

Compound oefeningen, die meerdere spiergroepen tegelijk aanspreken, zijn ideaal om mee te starten vanwege hun effectiviteit en efficiëntie.

Na deze intensieve training van de grote spiergroepen, kun je je aandacht richten op de kleinere spiergroepen door isolatieoefeningen met losse gewichten uit te voeren.

Stap 4: Integreer cardiotraining in je trainingsschema

Het is essentieel om cardiotraining op te nemen in je routine, omdat een sterk cardiovasculair systeem cruciaal is voor het efficiënt transporteren van zuurstof en voedingsstoffen via je bloed.

Voor een bodybuildster zijn niet alleen de spieren belangrijk; de voeding die naar die spieren wordt getransporteerd is net zo cruciaal voor groei.

Een krachtig hart zorgt voor een effectievere distributie van deze essentiële voedingsstoffen, wat direct bijdraagt aan spierontwikkeling en algehele gezondheid.

Stap 5: Optimaliseer je voedingsplan

De sleutel tot succes in bodybuilding ligt niet alleen in intensieve trainingen, maar ook in een zorgvuldig afgestemd voedingsplan.

“Train als een beest, eet als een paard, en slaap als een baby” is een populaire wijsheid die het belang van een holistische benadering benadrukt.

Zorg voor een voedingsschema dat rijkelijk is voorzien van eiwitten, koolhydraten, en vetten, afgestemd op jouw specifieke behoeften om je einddoel te bereiken.

Vergeet ook niet het belang van rust; spiergroei vindt plaats tijdens herstelmomenten, vooral tijdens de slaap.

Veelgestelde vragen

Wat verdien je als bodybuilder?

In Nederland ligt het gemiddelde bruto maandsalaris van een Fitness Instructeur rond de € 2.390. De salarissen beginnen bij ongeveer € 2.035 en kunnen oplopen tot € 2.750, afhankelijk van verschillende factoren. Op deze pagina wordt een uitgebreid overzicht aangeboden van de gemiddelde brutolonen, uitgesplitst per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en type dienstverband.

Wat eet een bodybuilder per dag?

Een typisch bodybuilderdieet is rijk aan groenten, eiwitten en gezonde vetten. Het voedingsplan is gebaseerd op een stevige basis van groenten en complexe koolhydraten. Voor een optimale voedingsbalans bestaat het ideale dieet voor een bodybuilder uit 25% compacte koolhydraten, zoals rijst of aardappelen, en 25% vezelrijke koolhydraten, afkomstig van groene groenten.

Hoe lang duurt het om gespierd te worden?

Men zegt dat na ongeveer 12 weken van consistente training de spieren optimaal beginnen te ontwikkelen. Een studie uit 2012, die verscheen in het Journal of Strength and Conditioning Research, toonde aan dat het gemiddeld drie maanden duurt voordat er merkbare verbeteringen in spiermassa zijn.

Kan iedereen bodybuilder worden?

Misschien was het oorspronkelijk niet je bedoeling om een bodybuilder te worden, maar technisch gezien valt iedereen die dagelijks tijd besteedt aan en zijn leven aanpast voor bodybuilding, onder de categorie van bodybuilders.

Continue Reading

Afvallen

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Angelo

Published

on

By

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Bokszaktraining is een uitstekende keuze voor iedereen die streeft naar vetverbranding, spieropbouw, en mentale ontspanning—allemaal in één enkele sessie!

Die enigszins vergeten bokszak in de hoek van de sportschool? Dat is niet alleen een hulpmiddel voor boksers. Bokszaktraining is veel meer dan een oefening voor het bovenlichaam en krachtontwikkeling.

In dit artikel duiken we in de vele voordelen van trainen met een bokszak. Bereid je voor om verrast te worden door wat deze workout voor je kan betekenen!

Wat is bokszaktraining?

Bokszaktrainingen zijn enorm populair geworden en met goede reden. Ze bieden een uitstekende manier om stress te verlichten en zijn perfect voor vetverbranding en het verbeteren van je conditie.

Of je nu gewicht wilt verliezen of gewoon fitter wilt worden, bokszaktraining combineert stoten en trappen in één dynamische workout. En het beste? Zelfs beginners kunnen direct beginnen!

Start je training altijd met een goede warming-up. Daarna ga je aan de slag met bokshandschoenen, waarbij je stoten en trappen afwisselt, afhankelijk van je voorkeur voor boksen of kickboksen.

Je kunt de intensiteit aanpassen aan je eigen niveau en geleidelijk opvoeren. Je zult merken dat je uithoudingsvermogen toeneemt en je de sessies langer volhoudt.

Wat betreft de keuze van de bokszak, er is voor elk huis wel een passende optie, of je nu kiest voor een staande of hangende bokszak. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en soorten, dus kies een bokszak die het beste past bij jouw behoeften.

Wat handschoenen betreft, de maat is meestal gebaseerd op gewicht; vrouwen kiezen doorgaans voor 10 of 12 oz, terwijl mannen vaak voor 14 of 16 oz gaan.

De voordelen van bokszaktraining

Waarom zou je starten met bokszaktraining? Er zijn veel redenen! Allereerst biedt bokszaktraining een uitstekende uitlaatklep om stress kwijt te raken en spanning af te reageren.

Voor wie een intense, volledige lichaamstraining zoekt, biedt bokszaktraining een uitstekende mogelijkheid om in korte tijd veel calorieën te verbranden.

Een groot voordeel van de bokszak is de flexibiliteit om thuis te trainen wanneer het jou uitkomt, of je nu kiest voor een staand model of een traditionele hangende bokszak.

Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die de fysieke interactie van sparren willen vermijden, maar toch de technieken van sporten zoals kickboksen willen beoefenen.

Bokszaktraining activeert alle spieren in je lichaam, wat het een bijzonder effectieve workout maakt. Een geschikte bokszak stelt zelfs beginners in staat om de juiste technieken voor trappen en stoten aan te leren.

Na elke sessie zul je merken dat je conditie verbetert, wat ideaal is om je fitheid op peil te houden of te verbeteren.

Kun je afvallen met bokszaktraining?

Kun je afvallen door te trainen met een bokszak? Zeker weten! Bokszaktraining is een full body workout die je helpt om intensief te trainen en daardoor veel calorieën te verbranden. Maar wat maakt bokszaktraining zo effectief voor gewichtsverlies?

Je combineert stoten tegen de bokszak met lichaamsoefeningen zoals squats, waardoor je een breed scala aan basistechnieken leert.

Ongeacht of je kiest voor een staande of een hangende bokszak, je kunt comfortabel thuis trainen op jouw eigen tempo. Tijdens je sessies verbeter je niet alleen je trap- en stoottechnieken, maar bouw je ook spierkracht op.

Bokszaktraining is niet alleen goed voor het versterken van spieren, maar ook voor het behouden van je conditie. Door regelmatig te trainen volgens een gestructureerd schema verbeter je continu je fysieke fitheid.

Pluspunt is dat je tijdens de training korte pauzes kunt inlassen voor herstel, om daarna weer met volle energie verder te gaan.

Dus, als je op zoek bent naar een dynamische en uitdagende manier om af te vallen, dan is bokszaktraining zeker een goede keuze!

Wat is een goede aanvulling op bokszaktraining?

Hoewel bokszaktraining op zichzelf al een complete lichaamstraining is, zijn er bepaalde oefeningen die uitstekend combineren met je boksroutine om een evenwichtige fitnessaanpak te garanderen.

Een van deze oefeningen is pull-ups. Het uitvoeren van pull-ups met een optrekstang versterkt je bovenrug, schouders en armen, wat cruciaal is voor krachtige stoten.

Een sterker bovenlichaam verhoogt de impact van je stoten op de bokszak aanzienlijk. Er is een breed scala aan optrekstangen beschikbaar, van complete pull-up stations tot eenvoudig te installeren stangen die je tussen je deurpost kunt klemmen.

Touwtjespringen is ook een perfecte aanvulling op bokszaktraining. Deze activiteit verbetert niet alleen je cardiovasculaire conditie, maar versterkt ook je benen en uithoudingsvermogen, wat essentieel is voor effectieve traptechnieken.

Waarom zou je thuis met een bokszak trainen?

Thuis op de bokszak trainen is een uitstekende manier om in vorm te blijven, calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.

Deze vorm van training biedt een geweldige flexibiliteit; je kunt oefenen op momenten die jou het beste uitkomen, zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft.

Zowel hangende als staande bokszakken zijn geschikt om thuis te gebruiken. Ze stellen je in staat om op eigen tempo de basis van boksen onder de knie te krijgen.

Voor beginners is dit ideaal omdat ze zonder de druk van een publiek kunnen oefenen, terwijl gevorderden de mogelijkheid hebben om hun technieken verder te verfijnen.

Het bezit van een bokszak thuis is perfect voor wie privacy tijdens de training op prijs stelt. Je vermijdt wachttijden en de blikken van anderen; het is gewoon jij, je handschoenen, en je bokszak.

Dit zorgt ervoor dat je elke sessie zichtbare vooruitgang kunt boeken en aan zelfvertrouwen wint.

Trainen met een bokszak thuis is niet alleen effectief maar ook bijzonder praktisch en comfortabel. Het helpt je gemotiveerd te blijven en sneller je fitnessdoelen te bereiken!

Continue Reading

Afvallen

Buikvet kwijtraken 50 plus: Tips om buikvet te verliezen

Angelo

Published

on

By

Buikvet verliezen als je 50 plus bent

Voor veel vijftigplussers blijkt het een uitdaging om buikvet te verliezen naarmate ze ouder worden. Dit is een veelvoorkomend probleem, maar er zijn gelukkig effectieve strategieën beschikbaar om dit aan te pakken.

In dit artikel delen we praktische tips om buikvet te verminderen voor wie de vijftig is gepasseerd. We bieden ook advies over het aannemen van een gezonde levensstijl op deze leeftijd.

Wat is buikvet en waarom is het slecht?

Buikvet, ook bekend als visceraal vet, is het type vet dat zich nestelt rondom vitale organen in de buik zoals de lever, alvleesklier en darmen.

Dit vet verschilt van het subcutane vet dat zich net onder de huid bevindt. Een normale hoeveelheid buikvet fungeert als beschermende laag voor de organen, maar te veel ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Overmatig buikvet is gekoppeld aan een verhoogd risico op verschillende chronische aandoeningen, waaronder type 2 diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, bepaalde soorten kanker en mogelijk zelfs dementie.

Het vet in de buikholte produceert ontstekingsbevorderende stoffen en hormonen die de normale lichaamsfuncties kunnen verstoren.

Met het ouder worden neemt vaak de hoeveelheid vet toe terwijl de spiermassa afneemt. Dit kan leiden tot gewichtstoename en een tragere stofwisseling, wat het moeilijker maakt om een gezond gewicht te behouden.

Het verminderen van buikvet is cruciaal voor het bevorderen van de gezondheid en kan bereikt worden door een gezonde levensstijl aan te nemen.

Dit omvat een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, beheer van stress en voldoende slaap. Hoewel dit een flinke inspanning kan lijken, is het de moeite waard.

Het verliezen van buikvet kan leiden tot significante verbeteringen in je bloedsuikerspiegel, bloeddruk en een verlaagd risico op ernstige gezondheidsproblemen.

Tips om buik vet kwijt te raken als je 50 plus bent

Dat buikvet verlies je natuurlijk niet zomaar, daar moet je iets voor doen. Met deze tips kom je al een heel eind.

Adopteer een gebalanceerd voedingspatroon

  Het verliezen van buikvet na je 50ste vraagt om een gezond en evenwichtig dieet. Beperk de consumptie van geraffineerde koolhydraten en suikers en vervang deze door voedzame alternatieven zoals volle granen, groenten, fruit en magere eiwitten.

  Integreer gezonde vetten zoals olijfolie, avocado’s en noten die essentiële voedingsstoffen leveren.

  Minimaliseer daarnaast de inname van bewerkte voedingsmiddelen die vaak rijk zijn aan toegevoegde suikers en verzadigde vetten. Combineer dit met een caloriebeperking en het nauwkeurig bijhouden van je macro’s.

  Intensiveer je fysieke activiteit

   Consistente lichaamsbeweging is essentieel voor het verminderen van buikvet, ongeacht je leeftijd.

   Zoek activiteiten die je plezierig vindt en consistent kunt uitvoeren. Cardio-oefeningen zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen zijn effectief voor het verbranden van calorieën.

   Krachttraining, zoals gewichtheffen of weerstandsoefeningen, is ook belangrijk voor het opbouwen van spiermassa en het stimuleren van je metabolisme.

   Beheers stress en zorg voor voldoende slaap

    Stress en slaaptekort kunnen leiden tot gewichtstoename, vooral rond de middel. Verminder stress door ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie of diepe ademhaling. Zorg ook voor een adequate slaapduur en -kwaliteit, omdat slaapgebrek hormonale disbalansen kan veroorzaken die leiden tot voedselcravings.

    Hydrateer goed en beperk alcoholconsumptie

     Voldoende water drinken is cruciaal voor een effectieve stofwisseling en spijsvertering. Het helpt ook om een verzadigd gevoel te behouden, wat overeten kan voorkomen. Beperk daarentegen alcoholconsumptie, want alcohol levert niet alleen veel calorieën maar bevordert ook de ophoping van buikvet.

     Eiwitten en gezonde vetten

     Eiwitten en vetten zijn effectief in het stimuleren van de afgifte van verzadigingshormonen, waardoor je langer vol blijft en minder snel trek hebt.

     Kies voor voedsel dat laag in calorieën is maar wel veel ruimte in je maag inneemt, zoals waterrijke en vezelrijke groenten, fruit en peulvruchten. Dit helpt de afgifte van ghreline, het hongerhormoon, te verminderen.

     Bronnen

     •  Frédéric Dutheil, Gérard Lac, Bruno Lesourd, Robert Chapier, Guillaume Walther, Agnès Vinet, Vincent Sapin, Julien Verney, Lemlih Ouchchane, Martine Duclos, Philippe Obert, Daniel Courteix.  Different modalities of exercise to reduce visceral fat mass and cardiovascular risk in metabolic syndrome: the RESOLVE randomized trial . PMID: 23714599 DOI: 10.1016/j.ijcard.2013.05.012
     •  Kevin D Ballard, Erin E Quann, Brian R Kupchak, Brittanie M Volk, Diana M Kawiecki, Maria Luz Fernandez, Richard L Seip, Carl M Maresh, William J Kraemer, Jeff S Volek. Dietary carbohydrate restriction improves insulin sensitivity, blood pressure, microvascular function, and cellular adhesion markers in individuals taking statins. PMID: 24176230 DOI: 10.1016/j.nutres.2013.07.022.
     • Yunjuan Gu, Aihua Zhao, Fengjie Huang, Yinan Zhang, Jiajian Liu, Congrong Wang, Wei Jia, Guoxiang Xie, Weiping Jia. Very low carbohydrate diet significantly alters the serum metabolic profiles in obese subjects. PMID: 24224694 PMCID: PMC6088239 DOI: 10.1021/pr4008199. 
     • Andrew G Rundle, Pam Factor-Litvak, Shakira F Suglia, Ezra S Susser, Katrina L Kezios, Gina S Lovasi, Piera M Cirillo, Barbara A Cohn , Bruce G Link. Tracking of Obesity in Childhood into Adulthood: Effects on Body Mass Index and Fat Mass Index at Age 50. PMID: 32191541 PMCID: PMC7099417 DOI: 10.1089/chi.2019.0185.
     Continue Reading

     Trending