Connect with us

Fitness

Alles wat je moet weten over de wall sit oefening

Angelo

Published

on

Muur voor de wall sit

De wall sit is een oefening die vaak wordt gebruikt in krachttraining en fitness. De wall sit, ook bekend als de wall squat, is een effectieve en uitdagende manier om je been- en bilspieren te versterken en te versterken. Het is een populaire oefening omdat je geen dure apparatuur nodig hebt en het overal kunt doen waar je een muur kunt vinden.

In dit artikel zullen we de voordelen, techniek en variaties van de wall sit bespreken, zodat je deze oefening kunt toevoegen aan je fitnessroutine.

De wall sit

De wall sit is een eenvoudige maar effectieve oefening die gericht is op het versterken van de beenspieren. Het vereist geen apparatuur en kan vrijwel overal worden uitgevoerd.

In dit gedeelte leer je hoe je de wall sit correct uitvoert en welke voordelen het biedt voor je lichaam.

Waarom de wall sit een effectieve oefening is

De wall sit, ook wel bekend als de “static squat”, is een populaire oefening in de wereld van fitness vanwege zijn effectiviteit. Het is een lichaamsgewichtoefening die de spieren in je benen en billen traint, zoals de quadriceps, hamstrings en gluteus maximus.

Het idee is om jezelf in een hoek van 90 graden te houden door met je rug tegen een muur te leunen en je benen te buigen tot je dijen parallel zijn met de grond. Het vasthouden van deze positie gedurende een bepaalde tijd zorgt voor kracht- en uithoudingsvermogenopbouw in deze spieren.

De wall sit is een effectieve oefening omdat het verschillende spiergroepen tegelijkertijd traint, waaronder de quadriceps, hamstrings, bilspieren en kuiten. Het is ook een vorm van isometrische oefening, wat betekent dat het spiercontracties vereist zonder dat er beweging optreedt, waardoor het uithoudingsvermogen van de spieren wordt vergroot en de stabiliteit en balans worden verbeterd.

Techniek

In dit gedeelte zullen we de juiste techniek voor het uitvoeren van de wall sit bespreken. Het correct uitvoeren van deze oefening is essentieel om de gewenste resultaten te behalen en blessures te voorkomen. We zullen verschillende aspecten van de techniek behandelen, waaronder de houding van het lichaam en de juiste ademhalingstechniek.

Uitvoering van de wall sit oefening

De wall sit is een effectieve oefening om de quadriceps, hamstrings, bilspieren en kuitspieren te versterken. Deze oefening kan overal worden uitgevoerd en vereist geen apparatuur. Het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken om het meeste uit de oefening te halen en blessures te voorkomen.

Hier is hoe je de wall sit oefening kunt uitvoeren:

 1. Begin door met je rug tegen een muur te staan en je voeten op heupbreedte uit elkaar te zetten, ongeveer 2 voetstappen van de muur af.
 2. Leun langzaam achterover tegen de muur en buig je knieën totdat ze in een hoek van 90 graden zijn gebogen. Zorg ervoor dat je knieën niet voorbij je tenen komen en houd je rug plat tegen de muur.
 3. Houd deze positie vast gedurende de gewenste tijd. Beginners kunnen beginnen met 30 seconden en dit geleidelijk verhogen naar 1 tot 2 minuten.
 4. Kom langzaam weer omhoog door je benen te strekken en terug te keren naar de staande positie.

Het is belangrijk om op de juiste manier te ademen tijdens de oefening. Adem in bij het naar beneden gaan en adem uit bij het omhoog komen. Het is ook belangrijk om je spieren tijdens de hele oefening aan te spannen en te zorgen voor een goede lichaamshouding om de druk op je rug te verminderen.

Door deze oefening regelmatig uit te voeren, kan je de kracht en uithoudingsvermogen van je beenspieren verbeteren. Het kan ook helpen bij het verbeteren van je algemene houding en balans. Zorg er wel voor dat je de oefening op de juiste manier uitvoert om maximaal te profiteren van de voordelen.

Veelvoorkomende fouten bij de uitvoering van de oefening

Hoewel de wall sit-oefening over het algemeen een eenvoudige oefening lijkt, zijn er enkele veelvoorkomende fouten die mensen maken bij de uitvoering ervan. Hier zijn enkele van de meest voorkomende fouten:

 1. Slechte houding: Het is belangrijk om een goede houding te behouden tijdens de wall sit-oefening. Dit betekent dat je rug recht moet zijn en je knieën op één lijn moeten blijven met je enkels.
 2. Te hoog of te laag: Een veelgemaakte fout is om te hoog of te laag te gaan. Als je te hoog gaat, krijg je niet de gewenste spanning op je spieren. Als je te laag gaat, loop je het risico op letsel en verlies je de spanning op de spieren.
 3. Te veel leunen: Als je te veel leunt tijdens de oefening, kan dit leiden tot extra druk op je onderrug en kan het de spanning op de beenspieren verminderen.
 4. Niet lang genoeg vasthouden: De wall sit is een isometrische oefening, wat betekent dat je de positie vasthoudt zonder te bewegen. Het is belangrijk om de positie lang genoeg vast te houden om de spieren effectief te trainen.

Door deze veelvoorkomende fouten te vermijden, kun je ervoor zorgen dat je de wall sit-oefening veilig en effectief uitvoert.

Tips voor een juiste techniek

Om de wall sit oefening effectief en veilig uit te voeren, zijn er enkele tips die je in gedachten moet houden:

 1. Begin met het kiezen van de juiste muur: Kies een muur die stevig en glad is, zonder enige obstakels of randen.
 2. Plaats je voeten op heupbreedte uit elkaar, ongeveer een voetlengte van de muur.
 3. Buig langzaam je knieën en leun achterover totdat je rug plat tegen de muur rust. Zorg ervoor dat je knieën op een hoek van 90 graden blijven en niet voorbij je tenen komen.
 4. Houd je gewicht op je hielen en niet op je tenen.
 5. Houd je rug recht en plat tegen de muur.
 6. Houd je armen ontspannen langs je lichaam.
 7. Houd de positie minimaal 30 seconden vast en bouw dit geleidelijk op tot 1-2 minuten.
 8. Adem rustig en gelijkmatig in en uit.

Met deze tips kun je de wall sit oefening veilig en effectief uitvoeren om je benen en core te versterken.

Voordelen van de wall sit oefening

De wall sit is een eenvoudige oefening die veel voordelen biedt voor het lichaam. Naast het verbeteren van de kracht en uithoudingsvermogen van de benen, kan deze oefening ook helpen bij het verbeteren van de houding en het versterken van de core-spieren.

In dit gedeelte bespreken we de verschillende voordelen van de wall sit oefening en waarom het een waardevolle toevoeging kan zijn aan je trainingsroutine.

Versterking van de beenspieren

De wall sit oefening is een uitstekende manier om de beenspieren te versterken. Tijdens deze oefening worden de quadriceps, hamstrings en gluteus-spieren intensief gebruikt. De langdurige houding van de oefening helpt bij het opbouwen van uithoudingsvermogen en het verbeteren van de algehele spierkracht in de benen.

Bovendien kan het versterken van deze spiergroepen bijdragen aan het verbeteren van de houding en het verminderen van blessures.

Verbetering van de stabiliteit en balans

De wall sit is niet alleen een effectieve oefening voor het versterken van de beenspieren, maar het kan ook helpen bij het verbeteren van de stabiliteit en balans. Tijdens de oefening wordt er een constante spanning geplaatst op de spieren in de benen en het bekken, wat de spieren stimuleert om actief te blijven om de houding te behouden.

Dit kan helpen om de stabiliteit van het onderlichaam te vergroten en de balans te verbeteren. Dit kan vooral nuttig zijn voor sporters die zich bezighouden met activiteiten die balans en stabiliteit vereisen, zoals yoga, dansen en vechtsporten.

Mogelijkheid om de oefening aan te passen voor meer uitdaging

De wall sit oefening is een geweldige manier om de spieren van de benen te versterken en de stabiliteit en balans te verbeteren. Maar als je op zoek bent naar meer uitdaging, zijn er verschillende manieren om de oefening aan te passen.

Een manier om de oefening uitdagender te maken is door gewichten toe te voegen. Dit kan bijvoorbeeld door een halterset vast te houden terwijl je de wall sit doet. Hierdoor zal de spierbelasting toenemen en zul je meer kracht moeten leveren om de positie vast te houden.

Een andere manier om de wall sit uitdagender te maken, is door de duur van de oefening te verlengen. Probeer bijvoorbeeld de positie 30 seconden tot een minuut langer vast te houden dan je normaal zou doen. Dit zal je uithoudingsvermogen vergroten en je spieren nog meer uitdagen.

Je kunt ook variaties van de wall sit oefening proberen, zoals de side wall sit of de one-legged wall sit. Dit zijn variaties waarbij je meer nadruk legt op specifieke spiergroepen en die meer uitdaging bieden dan de standaard wall sit.

Het is belangrijk om de oefening aan te passen aan je eigen niveau en capaciteiten. Begin met kleine aanpassingen en bouw geleidelijk op om overbelasting of blessures te voorkomen.

Als expert op het gebied van fitness, voeding, en diëtetiek, vormt een gezonde levensstijl de kern van mijn bestaan.Mijn passie ligt in het delen van diepgaande kennis en praktijkervaring om anderen te ondersteunen bij het realiseren van hun persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelstellingen.Met een toegewijde aanpak en een schat aan expertise, streef ik ernaar om elk individu te begeleiden op hun unieke pad naar welzijn en optimale gezondheid.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Fitness

Bodybuildster worden: Starten met bodybuilding

Angelo

Published

on

By

Een gespierde vrouwelijke bodybuildster

Als vrouw starten met bodybuilding en een succesvolle bodybuildster worden kent enkele unieke uitdagingen, vooral vanwege de natuurlijke hormoonverschillen met mannen.

Vrouwen produceren minder testosteron, een cruciaal hormoon voor spiergroei, wat betekent dat het ontwikkelen van grote spieren extra inzet vereist in vergelijking met mannen, die van nature hogere testosteronniveaus hebben.

Hier zijn vijf stappen die je als vrouw kunt volgen om succesvol te worden in bodybuilding:

Stap 1: Bepaal en verfijn je doelstellingen

Begin met het vaststellen van je einddoel in de bodybuilding. Wees specifiek met wat je wilt bereiken en breek dit grote doel op in kleinere, haalbare subdoelen.

Vervolgens plan je de stappen die nodig zijn om deze subdoelen te bereiken, inclusief je dagelijkse caloriebehoefte en de benodigde supplementen zoals creatine en whey-eiwitten.

Dit helpt je gefocust en op koers te blijven richting je hoofddoel.

Stap 2: Vind de perfecte sportschool

Voor een bodybuildster is de keuze van de sportschool cruciaal. Zoek een gym die niet alleen goed in je dagelijkse routine past, maar ook de juiste uitrusting biedt.

Het is essentieel dat je een sportschool kiest waar je toegang hebt tot zowel fitnessapparaten als vrije gewichten, zodat je een veelzijdig trainingsregime kunt volgen.

Stap 3: Focus op grote spiergroepen (compound oefeningen)

Voor optimale krachtopbouw, begin je trainingssessies met oefeningen gericht op de grote spiergroepen. Dit zijn je rug, borst en benen.

Compound oefeningen, die meerdere spiergroepen tegelijk aanspreken, zijn ideaal om mee te starten vanwege hun effectiviteit en efficiëntie.

Na deze intensieve training van de grote spiergroepen, kun je je aandacht richten op de kleinere spiergroepen door isolatieoefeningen met losse gewichten uit te voeren.

Stap 4: Integreer cardiotraining in je trainingsschema

Het is essentieel om cardiotraining op te nemen in je routine, omdat een sterk cardiovasculair systeem cruciaal is voor het efficiënt transporteren van zuurstof en voedingsstoffen via je bloed.

Voor een bodybuildster zijn niet alleen de spieren belangrijk; de voeding die naar die spieren wordt getransporteerd is net zo cruciaal voor groei.

Een krachtig hart zorgt voor een effectievere distributie van deze essentiële voedingsstoffen, wat direct bijdraagt aan spierontwikkeling en algehele gezondheid.

Stap 5: Optimaliseer je voedingsplan

De sleutel tot succes in bodybuilding ligt niet alleen in intensieve trainingen, maar ook in een zorgvuldig afgestemd voedingsplan.

“Train als een beest, eet als een paard, en slaap als een baby” is een populaire wijsheid die het belang van een holistische benadering benadrukt.

Zorg voor een voedingsschema dat rijkelijk is voorzien van eiwitten, koolhydraten, en vetten, afgestemd op jouw specifieke behoeften om je einddoel te bereiken.

Vergeet ook niet het belang van rust; spiergroei vindt plaats tijdens herstelmomenten, vooral tijdens de slaap.

Veelgestelde vragen

Wat verdien je als bodybuilder?

In Nederland ligt het gemiddelde bruto maandsalaris van een Fitness Instructeur rond de € 2.390. De salarissen beginnen bij ongeveer € 2.035 en kunnen oplopen tot € 2.750, afhankelijk van verschillende factoren. Op deze pagina wordt een uitgebreid overzicht aangeboden van de gemiddelde brutolonen, uitgesplitst per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en type dienstverband.

Wat eet een bodybuilder per dag?

Een typisch bodybuilderdieet is rijk aan groenten, eiwitten en gezonde vetten. Het voedingsplan is gebaseerd op een stevige basis van groenten en complexe koolhydraten. Voor een optimale voedingsbalans bestaat het ideale dieet voor een bodybuilder uit 25% compacte koolhydraten, zoals rijst of aardappelen, en 25% vezelrijke koolhydraten, afkomstig van groene groenten.

Hoe lang duurt het om gespierd te worden?

Men zegt dat na ongeveer 12 weken van consistente training de spieren optimaal beginnen te ontwikkelen. Een studie uit 2012, die verscheen in het Journal of Strength and Conditioning Research, toonde aan dat het gemiddeld drie maanden duurt voordat er merkbare verbeteringen in spiermassa zijn.

Kan iedereen bodybuilder worden?

Misschien was het oorspronkelijk niet je bedoeling om een bodybuilder te worden, maar technisch gezien valt iedereen die dagelijks tijd besteedt aan en zijn leven aanpast voor bodybuilding, onder de categorie van bodybuilders.

Continue Reading

Afvallen

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Angelo

Published

on

By

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Bokszaktraining is een uitstekende keuze voor iedereen die streeft naar vetverbranding, spieropbouw, en mentale ontspanning—allemaal in één enkele sessie!

Die enigszins vergeten bokszak in de hoek van de sportschool? Dat is niet alleen een hulpmiddel voor boksers. Bokszaktraining is veel meer dan een oefening voor het bovenlichaam en krachtontwikkeling.

In dit artikel duiken we in de vele voordelen van trainen met een bokszak. Bereid je voor om verrast te worden door wat deze workout voor je kan betekenen!

Wat is bokszaktraining?

Bokszaktrainingen zijn enorm populair geworden en met goede reden. Ze bieden een uitstekende manier om stress te verlichten en zijn perfect voor vetverbranding en het verbeteren van je conditie.

Of je nu gewicht wilt verliezen of gewoon fitter wilt worden, bokszaktraining combineert stoten en trappen in één dynamische workout. En het beste? Zelfs beginners kunnen direct beginnen!

Start je training altijd met een goede warming-up. Daarna ga je aan de slag met bokshandschoenen, waarbij je stoten en trappen afwisselt, afhankelijk van je voorkeur voor boksen of kickboksen.

Je kunt de intensiteit aanpassen aan je eigen niveau en geleidelijk opvoeren. Je zult merken dat je uithoudingsvermogen toeneemt en je de sessies langer volhoudt.

Wat betreft de keuze van de bokszak, er is voor elk huis wel een passende optie, of je nu kiest voor een staande of hangende bokszak. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en soorten, dus kies een bokszak die het beste past bij jouw behoeften.

Wat handschoenen betreft, de maat is meestal gebaseerd op gewicht; vrouwen kiezen doorgaans voor 10 of 12 oz, terwijl mannen vaak voor 14 of 16 oz gaan.

De voordelen van bokszaktraining

Waarom zou je starten met bokszaktraining? Er zijn veel redenen! Allereerst biedt bokszaktraining een uitstekende uitlaatklep om stress kwijt te raken en spanning af te reageren.

Voor wie een intense, volledige lichaamstraining zoekt, biedt bokszaktraining een uitstekende mogelijkheid om in korte tijd veel calorieën te verbranden.

Een groot voordeel van de bokszak is de flexibiliteit om thuis te trainen wanneer het jou uitkomt, of je nu kiest voor een staand model of een traditionele hangende bokszak.

Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die de fysieke interactie van sparren willen vermijden, maar toch de technieken van sporten zoals kickboksen willen beoefenen.

Bokszaktraining activeert alle spieren in je lichaam, wat het een bijzonder effectieve workout maakt. Een geschikte bokszak stelt zelfs beginners in staat om de juiste technieken voor trappen en stoten aan te leren.

Na elke sessie zul je merken dat je conditie verbetert, wat ideaal is om je fitheid op peil te houden of te verbeteren.

Kun je afvallen met bokszaktraining?

Kun je afvallen door te trainen met een bokszak? Zeker weten! Bokszaktraining is een full body workout die je helpt om intensief te trainen en daardoor veel calorieën te verbranden. Maar wat maakt bokszaktraining zo effectief voor gewichtsverlies?

Je combineert stoten tegen de bokszak met lichaamsoefeningen zoals squats, waardoor je een breed scala aan basistechnieken leert.

Ongeacht of je kiest voor een staande of een hangende bokszak, je kunt comfortabel thuis trainen op jouw eigen tempo. Tijdens je sessies verbeter je niet alleen je trap- en stoottechnieken, maar bouw je ook spierkracht op.

Bokszaktraining is niet alleen goed voor het versterken van spieren, maar ook voor het behouden van je conditie. Door regelmatig te trainen volgens een gestructureerd schema verbeter je continu je fysieke fitheid.

Pluspunt is dat je tijdens de training korte pauzes kunt inlassen voor herstel, om daarna weer met volle energie verder te gaan.

Dus, als je op zoek bent naar een dynamische en uitdagende manier om af te vallen, dan is bokszaktraining zeker een goede keuze!

Wat is een goede aanvulling op bokszaktraining?

Hoewel bokszaktraining op zichzelf al een complete lichaamstraining is, zijn er bepaalde oefeningen die uitstekend combineren met je boksroutine om een evenwichtige fitnessaanpak te garanderen.

Een van deze oefeningen is pull-ups. Het uitvoeren van pull-ups met een optrekstang versterkt je bovenrug, schouders en armen, wat cruciaal is voor krachtige stoten.

Een sterker bovenlichaam verhoogt de impact van je stoten op de bokszak aanzienlijk. Er is een breed scala aan optrekstangen beschikbaar, van complete pull-up stations tot eenvoudig te installeren stangen die je tussen je deurpost kunt klemmen.

Touwtjespringen is ook een perfecte aanvulling op bokszaktraining. Deze activiteit verbetert niet alleen je cardiovasculaire conditie, maar versterkt ook je benen en uithoudingsvermogen, wat essentieel is voor effectieve traptechnieken.

Waarom zou je thuis met een bokszak trainen?

Thuis op de bokszak trainen is een uitstekende manier om in vorm te blijven, calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.

Deze vorm van training biedt een geweldige flexibiliteit; je kunt oefenen op momenten die jou het beste uitkomen, zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft.

Zowel hangende als staande bokszakken zijn geschikt om thuis te gebruiken. Ze stellen je in staat om op eigen tempo de basis van boksen onder de knie te krijgen.

Voor beginners is dit ideaal omdat ze zonder de druk van een publiek kunnen oefenen, terwijl gevorderden de mogelijkheid hebben om hun technieken verder te verfijnen.

Het bezit van een bokszak thuis is perfect voor wie privacy tijdens de training op prijs stelt. Je vermijdt wachttijden en de blikken van anderen; het is gewoon jij, je handschoenen, en je bokszak.

Dit zorgt ervoor dat je elke sessie zichtbare vooruitgang kunt boeken en aan zelfvertrouwen wint.

Trainen met een bokszak thuis is niet alleen effectief maar ook bijzonder praktisch en comfortabel. Het helpt je gemotiveerd te blijven en sneller je fitnessdoelen te bereiken!

Continue Reading

Afvallen

Buikvet kwijtraken 50 plus: Tips om buikvet te verliezen

Angelo

Published

on

By

Buikvet verliezen als je 50 plus bent

Voor veel vijftigplussers blijkt het een uitdaging om buikvet te verliezen naarmate ze ouder worden. Dit is een veelvoorkomend probleem, maar er zijn gelukkig effectieve strategieën beschikbaar om dit aan te pakken.

In dit artikel delen we praktische tips om buikvet te verminderen voor wie de vijftig is gepasseerd. We bieden ook advies over het aannemen van een gezonde levensstijl op deze leeftijd.

Wat is buikvet en waarom is het slecht?

Buikvet, ook bekend als visceraal vet, is het type vet dat zich nestelt rondom vitale organen in de buik zoals de lever, alvleesklier en darmen.

Dit vet verschilt van het subcutane vet dat zich net onder de huid bevindt. Een normale hoeveelheid buikvet fungeert als beschermende laag voor de organen, maar te veel ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Overmatig buikvet is gekoppeld aan een verhoogd risico op verschillende chronische aandoeningen, waaronder type 2 diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, bepaalde soorten kanker en mogelijk zelfs dementie.

Het vet in de buikholte produceert ontstekingsbevorderende stoffen en hormonen die de normale lichaamsfuncties kunnen verstoren.

Met het ouder worden neemt vaak de hoeveelheid vet toe terwijl de spiermassa afneemt. Dit kan leiden tot gewichtstoename en een tragere stofwisseling, wat het moeilijker maakt om een gezond gewicht te behouden.

Het verminderen van buikvet is cruciaal voor het bevorderen van de gezondheid en kan bereikt worden door een gezonde levensstijl aan te nemen.

Dit omvat een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, beheer van stress en voldoende slaap. Hoewel dit een flinke inspanning kan lijken, is het de moeite waard.

Het verliezen van buikvet kan leiden tot significante verbeteringen in je bloedsuikerspiegel, bloeddruk en een verlaagd risico op ernstige gezondheidsproblemen.

Tips om buik vet kwijt te raken als je 50 plus bent

Dat buikvet verlies je natuurlijk niet zomaar, daar moet je iets voor doen. Met deze tips kom je al een heel eind.

Adopteer een gebalanceerd voedingspatroon

  Het verliezen van buikvet na je 50ste vraagt om een gezond en evenwichtig dieet. Beperk de consumptie van geraffineerde koolhydraten en suikers en vervang deze door voedzame alternatieven zoals volle granen, groenten, fruit en magere eiwitten.

  Integreer gezonde vetten zoals olijfolie, avocado’s en noten die essentiële voedingsstoffen leveren.

  Minimaliseer daarnaast de inname van bewerkte voedingsmiddelen die vaak rijk zijn aan toegevoegde suikers en verzadigde vetten. Combineer dit met een caloriebeperking en het nauwkeurig bijhouden van je macro’s.

  Intensiveer je fysieke activiteit

   Consistente lichaamsbeweging is essentieel voor het verminderen van buikvet, ongeacht je leeftijd.

   Zoek activiteiten die je plezierig vindt en consistent kunt uitvoeren. Cardio-oefeningen zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen zijn effectief voor het verbranden van calorieën.

   Krachttraining, zoals gewichtheffen of weerstandsoefeningen, is ook belangrijk voor het opbouwen van spiermassa en het stimuleren van je metabolisme.

   Beheers stress en zorg voor voldoende slaap

    Stress en slaaptekort kunnen leiden tot gewichtstoename, vooral rond de middel. Verminder stress door ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie of diepe ademhaling. Zorg ook voor een adequate slaapduur en -kwaliteit, omdat slaapgebrek hormonale disbalansen kan veroorzaken die leiden tot voedselcravings.

    Hydrateer goed en beperk alcoholconsumptie

     Voldoende water drinken is cruciaal voor een effectieve stofwisseling en spijsvertering. Het helpt ook om een verzadigd gevoel te behouden, wat overeten kan voorkomen. Beperk daarentegen alcoholconsumptie, want alcohol levert niet alleen veel calorieën maar bevordert ook de ophoping van buikvet.

     Eiwitten en gezonde vetten

     Eiwitten en vetten zijn effectief in het stimuleren van de afgifte van verzadigingshormonen, waardoor je langer vol blijft en minder snel trek hebt.

     Kies voor voedsel dat laag in calorieën is maar wel veel ruimte in je maag inneemt, zoals waterrijke en vezelrijke groenten, fruit en peulvruchten. Dit helpt de afgifte van ghreline, het hongerhormoon, te verminderen.

     Bronnen

     •  Frédéric Dutheil, Gérard Lac, Bruno Lesourd, Robert Chapier, Guillaume Walther, Agnès Vinet, Vincent Sapin, Julien Verney, Lemlih Ouchchane, Martine Duclos, Philippe Obert, Daniel Courteix.  Different modalities of exercise to reduce visceral fat mass and cardiovascular risk in metabolic syndrome: the RESOLVE randomized trial . PMID: 23714599 DOI: 10.1016/j.ijcard.2013.05.012
     •  Kevin D Ballard, Erin E Quann, Brian R Kupchak, Brittanie M Volk, Diana M Kawiecki, Maria Luz Fernandez, Richard L Seip, Carl M Maresh, William J Kraemer, Jeff S Volek. Dietary carbohydrate restriction improves insulin sensitivity, blood pressure, microvascular function, and cellular adhesion markers in individuals taking statins. PMID: 24176230 DOI: 10.1016/j.nutres.2013.07.022.
     • Yunjuan Gu, Aihua Zhao, Fengjie Huang, Yinan Zhang, Jiajian Liu, Congrong Wang, Wei Jia, Guoxiang Xie, Weiping Jia. Very low carbohydrate diet significantly alters the serum metabolic profiles in obese subjects. PMID: 24224694 PMCID: PMC6088239 DOI: 10.1021/pr4008199. 
     • Andrew G Rundle, Pam Factor-Litvak, Shakira F Suglia, Ezra S Susser, Katrina L Kezios, Gina S Lovasi, Piera M Cirillo, Barbara A Cohn , Bruce G Link. Tracking of Obesity in Childhood into Adulthood: Effects on Body Mass Index and Fat Mass Index at Age 50. PMID: 32191541 PMCID: PMC7099417 DOI: 10.1089/chi.2019.0185.
     Continue Reading

     Trending