Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

Fitness

Werk aan je explosiviteit met de dead stop kettlebell swing

Verbeter je benen, explosieve kracht en core met één oefening. De kettlebell dead stop swing biedt het ultieme trainingsgevoel door het gebruik van zware gewichten en verbetert tegelijkertijd je explosieve kracht.

Terwijl kracht en uithoudingsvermogen de meeste aandacht krijgen in fitness, is explosieve kracht vaak vergeten. In dit artikel ga ik je alles uitleggen over deze fantastische oefening.

De “dead stop kettlebell swing” oefening is een krachtige workout voor de hele lichaam. Het is een combinatie van een cardio en krachttraining, waarbij je billen, benen, rug, schouders en armen aan het werk worden gezet.

De oefening verbetert je explosieve kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen, waardoor het een effectieve manier is om het functioneren van je lichaam te verbeteren. Bovendien is het ook nog eens leuk om te doen, omdat het de monotone aspecten van traditionele krachttraining wegneemt.

Het is wel belangrijk om de oefening correct uit te voeren om blessures te voorkomen, verdiep jezelf dus eerst even goed in de techniek van de oefening en begin rustig aan te oefenen totdat je de techniek goed onder de knie hebt en volledig los kunt gaan.

Kettlebell

Hoe voer je de “dead stop kettlebell swing” oefening uitvoert?

Je hebt enkel vrije ruimte en een kettlebell met een redelijke tot zware gewicht nodig. Coach Dugger, bekend van het trainen van Winston Duke voor zijn rol in Black Panther, legt het stap voor stap uit:

  1. Plaats de kettlebell op de grond, stap twee stappen achteruit en zet je voeten schouderbreedte uit elkaar.
  2. Duw je billen naar achter en pak de kettlebell stevig vast, kantel hem iets.
  3. Houd je rug neutraal en scharnier vanuit je heupen, met stijve onderrug om blessures te voorkomen.
  4. Draai je ellebogen naar voren om spanning te creëren in je bovenrug en lats, adem diep in, span je core aan en swing het gewicht tussen je benen door naar achter.
  5. Span je billen explosief aan en duw je heupen naar voren, ontspan je armen en laat de kettlebell omhoog swingen tussen je benen door, houd je rug stijf.
  6. Laat het gewicht weer tussen je benen door naar achter swingen, zet de kettlebell terug op de grond.

Doe ongeveer 3 tot 5 herhalingen, met rust tussen de setjes van 1 tot 1,5 minuut. Op deze manier bouw je explosieve kracht op en heb je plezier tijdens je workout.

Bekijk de video

Bekijk een video over de dead stop kettlebell swing hier onder:

Wat is de "dead stop kettlebell swing" oefening en wat zijn de voordelen ervan?

De "dead stop kettlebell swing" oefening is een krachtige en uitdagende workout die je hele lichaam aan het werk zet. Het verbetert je explosieve kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen en is ook nog eens leuk om te doen.

Wat heb ik nodig om de oefening uit te voeren?

Allereerst heb je een kettlebell nodig met een redelijk tot zwaar gewicht, afhankelijk van je fitnessniveau. Je hebt ook vrije ruimte nodig, zodat je de oefening vrij kunt uitvoeren.

Hoe voer ik de oefening correct uit?

Het is belangrijk om de stappen goed te volgen en de juiste techniek te gebruiken om blessures te voorkomen. Zorg ervoor dat je rug stijf blijft tijdens de hele oefening, gebruik je heupen om te scharnieren en je billen en core om te spannen. Laat het gewicht tussen je benen door naar achter swingen en herhaal de beweging voor 3 tot 5 setjes van 3 tot 5 herhalingen.

Is de "dead stop kettlebell swing" oefening geschikt voor beginners?

Beginnende sporters kunnen de "dead stop kettlebell swing" oefening uitvoeren, maar het is aan te bevelen om onder begeleiding van een trainer te beginnen of de stappen zorgvuldig te volgen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe de oefening correct uitgevoerd moet worden, zodat blessures voorkomen kunnen worden.

Hoe vaak moet ik de oefening uitvoeren om resultaten te zien?

Om resultaten te zien, kun je de "dead stop kettlebell swing" oefening 1 tot 3 keer per week uitvoeren, afhankelijk van je fitnessniveau en doelen. Probeer het gewicht geleidelijk te verhogen en de hoeveelheid herhalingen en setjes te verhogen als je sterker wordt. Het is belangrijk om altijd voldoende rust te nemen tussen de trainingen.
Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.