Connect with us

Fitness

Hoeveel calorieën verbrand je met een uur wandelen?

Angelo

Published

on

Hardrennen

In deze blogpost gaan we het hebben over een activiteit die niet alleen goed is voor je fysieke gezondheid, maar ook helpt om je hoofd leeg te maken: wandelen. Wist je dat wandelen een uitstekende manier is om calorieën te verbranden? Ja, het is waar!

Hoeveel calorieën verbrand je eigenlijk met een uur wandelen? Nou, dat is precies waar we het vandaag over gaan hebben. We zullen bespreken hoeveel calorieën je ongeveer verbrandt met wandelen, afhankelijk van factoren zoals lichaamsgewicht, snelheid en terrein.

Dus, als je wilt weten hoeveel calorieën je kunt verbranden tijdens een ontspannen wandeling in het park of een stevige tocht door de natuur, blijf dan lezen. We geven je handige tips om effectief calorieën te verbranden tijdens het wandelen. 

Hoe wordt het aantal calorieën met wandelen berekend?

Het aantal calorieën dat je verbrandt met wandelen wordt berekend aan de hand van de MET-waarde (Metabolic Equivalent of Task), die aangeeft hoeveel energie een bepaalde activiteit kost. Om deze waarde te gebruiken voor het berekenen van je calorieverbruik, moet je jouw lichaamsgewicht in kilo’s weten en de duur van de activiteit in uren.

De formule is als volgt: Calorieën verbrand = MET-waarde van de activiteit x lichaamsgewicht in kilo’s x duur van de activiteit in uren.

Dus, als je bijvoorbeeld 70 kg weegt en je wandelt een uur op een rustige snelheid (MET-waarde van 2,5), dan verbrand je ongeveer 175 kcal (70 kg x 2,5 MET x 1 uur).

Let op: dit zijn schattingen en de werkelijke verbrande calorieën kunnen variëren afhankelijk van andere factoren, zoals je metabolisme en de intensiteit waarmee je wandelt. Het is altijd het beste om gebruik te maken van fitness trackers voor meer nauwkeurige metingen.

Hoeveel calorieën verbrand je met een uur wandelen

Goed, laten we dit onderwerp eens onder de loep nemen: “Hoeveel calorieën verbrand je met een uur wandelen?” Iedereen die zijn fysieke gezondheid wil verbeteren, heeft vast en zeker wel eens nagedacht over hoeveel calorieën je verbrandt tijdens een wandeling.

Om te begrijpen hoeveel energie je verbruikt tijdens het wandelen, moeten we eerst de term ‘MET-waarde’ (Metabolic Equivalent of Task) begrijpen. Het is een meeteenheid die aangeeft hoeveel energie een bepaalde activiteit kost. Hoe hoger de MET-waarde, hoe meer calorieën je verbrandt. Rustig wandelen heeft bijvoorbeeld een lagere MET-waarde dan stevig wandelen. En hoe hoger de MET-waarde, hoe hoger het calorieverbruik.

Dus, hoeveel calorieën verbrand je met een uur wandelen? Dat hangt af van verschillende factoren, zoals je lichaamsgewicht, de duur van de wandeling, en het tempo. Het algemene idee is: hoe meer je weegt en hoe sneller je gaat wandelen, hoe meer calorieën je verbrandt.

Om een algemeen idee te geven hoeveel calorieën je eigenlijk tijdens het wandelen verbrandt, kijken we naar het calorieverbruik per kilo lichaamsgewicht per aantal uur. Stel dat je 70 kg weegt en een uur wandelen op een rustige snelheid heeft een MET-waarde van 2,5. Dan verbrand je ongeveer 175 kcal (kilocalorieën) per uur. Maar als je stevig gaat wandelen, verhoog je de MET-waarde en kun je tot 315 kcal per uur verbranden.

Maar wat als je minder dan 70 kg weegt? Nou, als je bijvoorbeeld 60 kg weegt, verbrand je ongeveer 150 kcal tijdens een rustige wandeling van een uur, en ongeveer 270 kcal als je stevig wandelt. Vergeet niet, dit zijn geschatte waarden. Voor een precies getal over hoeveel calorieën je precies verbrandt, is het raadzaam om een fitness tracker te gebruiken die je hartslag, het aantal kilometers en de snelheid kan volgen.

Maar waarom wandelen? Wandelen is een laagdrempelige manier om calorieën te verbranden. Het mooie aan wandelen is dat je het altijd en overal kunt doen, of je nu gewoon in het park loopt of samen wandelt met een vriend. Bovendien is buiten wandelen een geweldige manier om aan je fysieke gezondheid te werken.

Houd er rekening mee dat wandelen meer calorieën verbrandt dan zitten, maar minder dan hardlopen. Tijdens een wandeling verbruikt je lichaam energie, maar niet zoveel als bij intensievere activiteiten. Desalniettemin heeft wandelen een positieve invloed op het aantal calorieën dat je verbruikt.

Het verbranden van calorieën is niet de enige reden waarom wandelen goed is voor de gezondheid. Wandelen heeft ook een positieve invloed op het hart, de longen, de botten en het mentale welzijn.

Hoe kun je meer calorieën verbranden tijdens het wandelen?

Nu vraag je je misschien af: “Hoe kan ik meer calorieën verbranden tijdens het wandelen?” Dat is een uitstekende vraag! Er zijn namelijk een aantal manieren waarop je het calorieën verbruik tijdens het wandelen kunt verhogen.

Ten eerste, verhoog je tempo. Het is zo simpel als dat: hoe sneller je wandelt, hoe meer calorieën je verbrandt per uur. Een snellere wandeling verhoogt je hartslag, wat aangeeft dat je lichaam meer energie verbruikt. Afhankelijk van je tempo kan het calorieverbruik variëren van ongeveer 227 calorieën tot 279 calorieën per uur voor iemand die 70 kg weegt.

Een andere manier om meer calorieën te verbranden, is door heuvels op en af te wandelen. Wanneer je bergopwaarts gaat, moet je lichaam harder werken om de zwaartekracht te overwinnen, wat betekent dat je meer calorieën verbrandt. En laten we eerlijk zijn, de extra uitdaging kan de wandeling een stuk interessanter maken!

Je kunt ook gewichten toevoegen. Je zou kunnen overwegen om enkel- of polsgewichten te dragen tijdens het wandelen, of zelfs een gewichtsvest. Maar zorg ervoor dat je dit op een veilige manier doet. Het is belangrijk om te beginnen met lichte gewichten en geleidelijk aan op te bouwen om blessures te voorkomen.

Daarnaast kunnen ook de omstandigheden waarin je wandelt het aantal verbrande calorieën beïnvloeden. Als het bijvoorbeeld erg koud of warm is, moet je lichaam harder werken om je lichaamstemperatuur te reguleren, wat kan leiden tot een hoger calorieverbruik.

Calorieën verbranden: Wandelen vs. hardlopen

Deze vraag komt vaak voor bij mensen die hun calorieverbruik willen maximaliseren door middel van fysieke activiteit.

Het simpele antwoord is dat hardlopen over het algemeen meer calorieën verbrandt dan wandelen. De MET-waarde, die aangeeft hoeveel energie een activiteit kost, is hoger voor hardlopen dan voor wandelen. Dit betekent dat je per uur per kilo lichaamsgewicht meer calorieën verbrandt als je hardloopt dan als je wandelt.

Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je 70 kg weegt en een uur gaat hardlopen. Afhankelijk van je tempo zou je tussen de 560 en 900 calorieën kunnen verbranden. In contrast, als je een uur gaat wandelen, zou je tussen de 140 en 300 calorieën verbranden, afhankelijk van je tempo en de intensiteit van de wandeling.

Dit betekent echter niet dat je per se moet gaan hardlopen om veel calorieën te verbranden. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het bepalen van hoeveel calorieën je verbrandt, zoals je gewicht, de duur van de activiteit, en je stofwisselingssnelheid. Het hangt ook af van je persoonlijke voorkeuren en je fysieke conditie. Als je bijvoorbeeld van de rust en het langzamere tempo van het wandelen geniet, of als hardlopen te belastend is voor je gewrichten, dan kan wandelen een goede keuze zijn.

Onthoud dat de sleutel tot gewichtsverlies en een goede gezondheid niet alleen ligt in het verbranden van de meeste calorieën, maar in het hebben van een gebalanceerd dieet en een consistent lichaamsbeweging schema. Of je nu kiest voor wandelen of hardlopen, zorg ervoor dat je het veilig doet – draag geen slechte wandelschoenen en sokken en vermijd te gaan sporten als het te warm of te koud is.

Uiteindelijk is het belangrijkste dat je een vorm van lichaamsbeweging kiest die je leuk vindt en die je kunt volhouden. Want het beste trainingsprogramma is degene die je daadwerkelijk zult volgen.

Als expert op het gebied van fitness, voeding, en diëtetiek, vormt een gezonde levensstijl de kern van mijn bestaan.Mijn passie ligt in het delen van diepgaande kennis en praktijkervaring om anderen te ondersteunen bij het realiseren van hun persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelstellingen.Met een toegewijde aanpak en een schat aan expertise, streef ik ernaar om elk individu te begeleiden op hun unieke pad naar welzijn en optimale gezondheid.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Fitness

Bodybuildster worden: Starten met bodybuilding

Angelo

Published

on

By

Een gespierde vrouwelijke bodybuildster

Als vrouw starten met bodybuilding en een succesvolle bodybuildster worden kent enkele unieke uitdagingen, vooral vanwege de natuurlijke hormoonverschillen met mannen.

Vrouwen produceren minder testosteron, een cruciaal hormoon voor spiergroei, wat betekent dat het ontwikkelen van grote spieren extra inzet vereist in vergelijking met mannen, die van nature hogere testosteronniveaus hebben.

Hier zijn vijf stappen die je als vrouw kunt volgen om succesvol te worden in bodybuilding:

Stap 1: Bepaal en verfijn je doelstellingen

Begin met het vaststellen van je einddoel in de bodybuilding. Wees specifiek met wat je wilt bereiken en breek dit grote doel op in kleinere, haalbare subdoelen.

Vervolgens plan je de stappen die nodig zijn om deze subdoelen te bereiken, inclusief je dagelijkse caloriebehoefte en de benodigde supplementen zoals creatine en whey-eiwitten.

Dit helpt je gefocust en op koers te blijven richting je hoofddoel.

Stap 2: Vind de perfecte sportschool

Voor een bodybuildster is de keuze van de sportschool cruciaal. Zoek een gym die niet alleen goed in je dagelijkse routine past, maar ook de juiste uitrusting biedt.

Het is essentieel dat je een sportschool kiest waar je toegang hebt tot zowel fitnessapparaten als vrije gewichten, zodat je een veelzijdig trainingsregime kunt volgen.

Stap 3: Focus op grote spiergroepen (compound oefeningen)

Voor optimale krachtopbouw, begin je trainingssessies met oefeningen gericht op de grote spiergroepen. Dit zijn je rug, borst en benen.

Compound oefeningen, die meerdere spiergroepen tegelijk aanspreken, zijn ideaal om mee te starten vanwege hun effectiviteit en efficiëntie.

Na deze intensieve training van de grote spiergroepen, kun je je aandacht richten op de kleinere spiergroepen door isolatieoefeningen met losse gewichten uit te voeren.

Stap 4: Integreer cardiotraining in je trainingsschema

Het is essentieel om cardiotraining op te nemen in je routine, omdat een sterk cardiovasculair systeem cruciaal is voor het efficiënt transporteren van zuurstof en voedingsstoffen via je bloed.

Voor een bodybuildster zijn niet alleen de spieren belangrijk; de voeding die naar die spieren wordt getransporteerd is net zo cruciaal voor groei.

Een krachtig hart zorgt voor een effectievere distributie van deze essentiële voedingsstoffen, wat direct bijdraagt aan spierontwikkeling en algehele gezondheid.

Stap 5: Optimaliseer je voedingsplan

De sleutel tot succes in bodybuilding ligt niet alleen in intensieve trainingen, maar ook in een zorgvuldig afgestemd voedingsplan.

“Train als een beest, eet als een paard, en slaap als een baby” is een populaire wijsheid die het belang van een holistische benadering benadrukt.

Zorg voor een voedingsschema dat rijkelijk is voorzien van eiwitten, koolhydraten, en vetten, afgestemd op jouw specifieke behoeften om je einddoel te bereiken.

Vergeet ook niet het belang van rust; spiergroei vindt plaats tijdens herstelmomenten, vooral tijdens de slaap.

Veelgestelde vragen

Wat verdien je als bodybuilder?

In Nederland ligt het gemiddelde bruto maandsalaris van een Fitness Instructeur rond de € 2.390. De salarissen beginnen bij ongeveer € 2.035 en kunnen oplopen tot € 2.750, afhankelijk van verschillende factoren. Op deze pagina wordt een uitgebreid overzicht aangeboden van de gemiddelde brutolonen, uitgesplitst per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en type dienstverband.

Wat eet een bodybuilder per dag?

Een typisch bodybuilderdieet is rijk aan groenten, eiwitten en gezonde vetten. Het voedingsplan is gebaseerd op een stevige basis van groenten en complexe koolhydraten. Voor een optimale voedingsbalans bestaat het ideale dieet voor een bodybuilder uit 25% compacte koolhydraten, zoals rijst of aardappelen, en 25% vezelrijke koolhydraten, afkomstig van groene groenten.

Hoe lang duurt het om gespierd te worden?

Men zegt dat na ongeveer 12 weken van consistente training de spieren optimaal beginnen te ontwikkelen. Een studie uit 2012, die verscheen in het Journal of Strength and Conditioning Research, toonde aan dat het gemiddeld drie maanden duurt voordat er merkbare verbeteringen in spiermassa zijn.

Kan iedereen bodybuilder worden?

Misschien was het oorspronkelijk niet je bedoeling om een bodybuilder te worden, maar technisch gezien valt iedereen die dagelijks tijd besteedt aan en zijn leven aanpast voor bodybuilding, onder de categorie van bodybuilders.

Continue Reading

Afvallen

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Angelo

Published

on

By

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Bokszaktraining is een uitstekende keuze voor iedereen die streeft naar vetverbranding, spieropbouw, en mentale ontspanning—allemaal in één enkele sessie!

Die enigszins vergeten bokszak in de hoek van de sportschool? Dat is niet alleen een hulpmiddel voor boksers. Bokszaktraining is veel meer dan een oefening voor het bovenlichaam en krachtontwikkeling.

In dit artikel duiken we in de vele voordelen van trainen met een bokszak. Bereid je voor om verrast te worden door wat deze workout voor je kan betekenen!

Wat is bokszaktraining?

Bokszaktrainingen zijn enorm populair geworden en met goede reden. Ze bieden een uitstekende manier om stress te verlichten en zijn perfect voor vetverbranding en het verbeteren van je conditie.

Of je nu gewicht wilt verliezen of gewoon fitter wilt worden, bokszaktraining combineert stoten en trappen in één dynamische workout. En het beste? Zelfs beginners kunnen direct beginnen!

Start je training altijd met een goede warming-up. Daarna ga je aan de slag met bokshandschoenen, waarbij je stoten en trappen afwisselt, afhankelijk van je voorkeur voor boksen of kickboksen.

Je kunt de intensiteit aanpassen aan je eigen niveau en geleidelijk opvoeren. Je zult merken dat je uithoudingsvermogen toeneemt en je de sessies langer volhoudt.

Wat betreft de keuze van de bokszak, er is voor elk huis wel een passende optie, of je nu kiest voor een staande of hangende bokszak. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en soorten, dus kies een bokszak die het beste past bij jouw behoeften.

Wat handschoenen betreft, de maat is meestal gebaseerd op gewicht; vrouwen kiezen doorgaans voor 10 of 12 oz, terwijl mannen vaak voor 14 of 16 oz gaan.

De voordelen van bokszaktraining

Waarom zou je starten met bokszaktraining? Er zijn veel redenen! Allereerst biedt bokszaktraining een uitstekende uitlaatklep om stress kwijt te raken en spanning af te reageren.

Voor wie een intense, volledige lichaamstraining zoekt, biedt bokszaktraining een uitstekende mogelijkheid om in korte tijd veel calorieën te verbranden.

Een groot voordeel van de bokszak is de flexibiliteit om thuis te trainen wanneer het jou uitkomt, of je nu kiest voor een staand model of een traditionele hangende bokszak.

Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die de fysieke interactie van sparren willen vermijden, maar toch de technieken van sporten zoals kickboksen willen beoefenen.

Bokszaktraining activeert alle spieren in je lichaam, wat het een bijzonder effectieve workout maakt. Een geschikte bokszak stelt zelfs beginners in staat om de juiste technieken voor trappen en stoten aan te leren.

Na elke sessie zul je merken dat je conditie verbetert, wat ideaal is om je fitheid op peil te houden of te verbeteren.

Kun je afvallen met bokszaktraining?

Kun je afvallen door te trainen met een bokszak? Zeker weten! Bokszaktraining is een full body workout die je helpt om intensief te trainen en daardoor veel calorieën te verbranden. Maar wat maakt bokszaktraining zo effectief voor gewichtsverlies?

Je combineert stoten tegen de bokszak met lichaamsoefeningen zoals squats, waardoor je een breed scala aan basistechnieken leert.

Ongeacht of je kiest voor een staande of een hangende bokszak, je kunt comfortabel thuis trainen op jouw eigen tempo. Tijdens je sessies verbeter je niet alleen je trap- en stoottechnieken, maar bouw je ook spierkracht op.

Bokszaktraining is niet alleen goed voor het versterken van spieren, maar ook voor het behouden van je conditie. Door regelmatig te trainen volgens een gestructureerd schema verbeter je continu je fysieke fitheid.

Pluspunt is dat je tijdens de training korte pauzes kunt inlassen voor herstel, om daarna weer met volle energie verder te gaan.

Dus, als je op zoek bent naar een dynamische en uitdagende manier om af te vallen, dan is bokszaktraining zeker een goede keuze!

Wat is een goede aanvulling op bokszaktraining?

Hoewel bokszaktraining op zichzelf al een complete lichaamstraining is, zijn er bepaalde oefeningen die uitstekend combineren met je boksroutine om een evenwichtige fitnessaanpak te garanderen.

Een van deze oefeningen is pull-ups. Het uitvoeren van pull-ups met een optrekstang versterkt je bovenrug, schouders en armen, wat cruciaal is voor krachtige stoten.

Een sterker bovenlichaam verhoogt de impact van je stoten op de bokszak aanzienlijk. Er is een breed scala aan optrekstangen beschikbaar, van complete pull-up stations tot eenvoudig te installeren stangen die je tussen je deurpost kunt klemmen.

Touwtjespringen is ook een perfecte aanvulling op bokszaktraining. Deze activiteit verbetert niet alleen je cardiovasculaire conditie, maar versterkt ook je benen en uithoudingsvermogen, wat essentieel is voor effectieve traptechnieken.

Waarom zou je thuis met een bokszak trainen?

Thuis op de bokszak trainen is een uitstekende manier om in vorm te blijven, calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.

Deze vorm van training biedt een geweldige flexibiliteit; je kunt oefenen op momenten die jou het beste uitkomen, zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft.

Zowel hangende als staande bokszakken zijn geschikt om thuis te gebruiken. Ze stellen je in staat om op eigen tempo de basis van boksen onder de knie te krijgen.

Voor beginners is dit ideaal omdat ze zonder de druk van een publiek kunnen oefenen, terwijl gevorderden de mogelijkheid hebben om hun technieken verder te verfijnen.

Het bezit van een bokszak thuis is perfect voor wie privacy tijdens de training op prijs stelt. Je vermijdt wachttijden en de blikken van anderen; het is gewoon jij, je handschoenen, en je bokszak.

Dit zorgt ervoor dat je elke sessie zichtbare vooruitgang kunt boeken en aan zelfvertrouwen wint.

Trainen met een bokszak thuis is niet alleen effectief maar ook bijzonder praktisch en comfortabel. Het helpt je gemotiveerd te blijven en sneller je fitnessdoelen te bereiken!

Continue Reading

Afvallen

Buikvet kwijtraken 50 plus: Tips om buikvet te verliezen

Angelo

Published

on

By

Buikvet verliezen als je 50 plus bent

Voor veel vijftigplussers blijkt het een uitdaging om buikvet te verliezen naarmate ze ouder worden. Dit is een veelvoorkomend probleem, maar er zijn gelukkig effectieve strategieën beschikbaar om dit aan te pakken.

In dit artikel delen we praktische tips om buikvet te verminderen voor wie de vijftig is gepasseerd. We bieden ook advies over het aannemen van een gezonde levensstijl op deze leeftijd.

Wat is buikvet en waarom is het slecht?

Buikvet, ook bekend als visceraal vet, is het type vet dat zich nestelt rondom vitale organen in de buik zoals de lever, alvleesklier en darmen.

Dit vet verschilt van het subcutane vet dat zich net onder de huid bevindt. Een normale hoeveelheid buikvet fungeert als beschermende laag voor de organen, maar te veel ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Overmatig buikvet is gekoppeld aan een verhoogd risico op verschillende chronische aandoeningen, waaronder type 2 diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, bepaalde soorten kanker en mogelijk zelfs dementie.

Het vet in de buikholte produceert ontstekingsbevorderende stoffen en hormonen die de normale lichaamsfuncties kunnen verstoren.

Met het ouder worden neemt vaak de hoeveelheid vet toe terwijl de spiermassa afneemt. Dit kan leiden tot gewichtstoename en een tragere stofwisseling, wat het moeilijker maakt om een gezond gewicht te behouden.

Het verminderen van buikvet is cruciaal voor het bevorderen van de gezondheid en kan bereikt worden door een gezonde levensstijl aan te nemen.

Dit omvat een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, beheer van stress en voldoende slaap. Hoewel dit een flinke inspanning kan lijken, is het de moeite waard.

Het verliezen van buikvet kan leiden tot significante verbeteringen in je bloedsuikerspiegel, bloeddruk en een verlaagd risico op ernstige gezondheidsproblemen.

Tips om buik vet kwijt te raken als je 50 plus bent

Dat buikvet verlies je natuurlijk niet zomaar, daar moet je iets voor doen. Met deze tips kom je al een heel eind.

Adopteer een gebalanceerd voedingspatroon

  Het verliezen van buikvet na je 50ste vraagt om een gezond en evenwichtig dieet. Beperk de consumptie van geraffineerde koolhydraten en suikers en vervang deze door voedzame alternatieven zoals volle granen, groenten, fruit en magere eiwitten.

  Integreer gezonde vetten zoals olijfolie, avocado’s en noten die essentiële voedingsstoffen leveren.

  Minimaliseer daarnaast de inname van bewerkte voedingsmiddelen die vaak rijk zijn aan toegevoegde suikers en verzadigde vetten. Combineer dit met een caloriebeperking en het nauwkeurig bijhouden van je macro’s.

  Intensiveer je fysieke activiteit

   Consistente lichaamsbeweging is essentieel voor het verminderen van buikvet, ongeacht je leeftijd.

   Zoek activiteiten die je plezierig vindt en consistent kunt uitvoeren. Cardio-oefeningen zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen zijn effectief voor het verbranden van calorieën.

   Krachttraining, zoals gewichtheffen of weerstandsoefeningen, is ook belangrijk voor het opbouwen van spiermassa en het stimuleren van je metabolisme.

   Beheers stress en zorg voor voldoende slaap

    Stress en slaaptekort kunnen leiden tot gewichtstoename, vooral rond de middel. Verminder stress door ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie of diepe ademhaling. Zorg ook voor een adequate slaapduur en -kwaliteit, omdat slaapgebrek hormonale disbalansen kan veroorzaken die leiden tot voedselcravings.

    Hydrateer goed en beperk alcoholconsumptie

     Voldoende water drinken is cruciaal voor een effectieve stofwisseling en spijsvertering. Het helpt ook om een verzadigd gevoel te behouden, wat overeten kan voorkomen. Beperk daarentegen alcoholconsumptie, want alcohol levert niet alleen veel calorieën maar bevordert ook de ophoping van buikvet.

     Eiwitten en gezonde vetten

     Eiwitten en vetten zijn effectief in het stimuleren van de afgifte van verzadigingshormonen, waardoor je langer vol blijft en minder snel trek hebt.

     Kies voor voedsel dat laag in calorieën is maar wel veel ruimte in je maag inneemt, zoals waterrijke en vezelrijke groenten, fruit en peulvruchten. Dit helpt de afgifte van ghreline, het hongerhormoon, te verminderen.

     Bronnen

     •  Frédéric Dutheil, Gérard Lac, Bruno Lesourd, Robert Chapier, Guillaume Walther, Agnès Vinet, Vincent Sapin, Julien Verney, Lemlih Ouchchane, Martine Duclos, Philippe Obert, Daniel Courteix.  Different modalities of exercise to reduce visceral fat mass and cardiovascular risk in metabolic syndrome: the RESOLVE randomized trial . PMID: 23714599 DOI: 10.1016/j.ijcard.2013.05.012
     •  Kevin D Ballard, Erin E Quann, Brian R Kupchak, Brittanie M Volk, Diana M Kawiecki, Maria Luz Fernandez, Richard L Seip, Carl M Maresh, William J Kraemer, Jeff S Volek. Dietary carbohydrate restriction improves insulin sensitivity, blood pressure, microvascular function, and cellular adhesion markers in individuals taking statins. PMID: 24176230 DOI: 10.1016/j.nutres.2013.07.022.
     • Yunjuan Gu, Aihua Zhao, Fengjie Huang, Yinan Zhang, Jiajian Liu, Congrong Wang, Wei Jia, Guoxiang Xie, Weiping Jia. Very low carbohydrate diet significantly alters the serum metabolic profiles in obese subjects. PMID: 24224694 PMCID: PMC6088239 DOI: 10.1021/pr4008199. 
     • Andrew G Rundle, Pam Factor-Litvak, Shakira F Suglia, Ezra S Susser, Katrina L Kezios, Gina S Lovasi, Piera M Cirillo, Barbara A Cohn , Bruce G Link. Tracking of Obesity in Childhood into Adulthood: Effects on Body Mass Index and Fat Mass Index at Age 50. PMID: 32191541 PMCID: PMC7099417 DOI: 10.1089/chi.2019.0185.
     Continue Reading

     Trending