Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

Fitness

De seated row

De seated row is een krachtige oefening die gericht is op het versterken van de rugspieren. Deze oefening wordt vaak gebruikt in fitnessprogramma’s en kan helpen bij het verminderen van rugpijn en het verbeteren van de houding.

De belangrijkste spieren

De belangrijkste spieren die worden getraind met de seated row zijn de rhomboideus, de lats, de trap en de teres major. Deze spieren zijn verantwoordelijk voor de beweging van de schouders en de armen en spelen een belangrijke rol bij het oprichten van het lichaam.

De seated row uitvoeren

Om de seated row correct uit te voeren, moet je beginnen door te zitten op een bank met een gewichtsstang of een touw in je handen.

Houd je rug recht en trek vervolgens de stang of het touw naar je borst toe. Houd de spanning een paar seconden vast en keer vervolgens terug naar de beginpositie.

De seated row traint meer dan je rug

Het is belangrijk om te onthouden dat deze oefening niet alleen gericht is op de rugspieren, maar ook op de armen en de schouders.

Dit maakt de seated row een uitstekende aanvulling op een fitnessprogramma, omdat het helpt om een symmetrie te creëren tussen deze gebieden.

Verminderen van rugpijn

Een ander belangrijk aspect van de seated row is dat het helpt bij het verminderen van rugpijn. Dit komt omdat de oefening gericht is op het versterken van de rugspieren, waardoor deze spieren beter in staat zijn om het lichaam te ondersteunen en te stabiliseren. Dit kan helpen bij het verminderen van spanningen en het verbeteren van de houding.

Een compound oefening

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de seated row een compound oefening is, wat betekent dat het meerdere gewrichten en spieren in het lichaam betreft. Dit maakt het een efficiënte oefening voor het verbranden van calorieën en het verbeteren van de algehele fitheid.

Variaties

Een andere manier om de oefening te variëren is door het gebruik van verschillende grip posities.

Bijvoorbeeld, het gebruik van een close grip zal de focus meer op de rhomboideus en de lats leggen, terwijl een wide grip de focus meer op de trapspieren legt. Dit kan helpen om specifieke spieren te targeten en het vermogen van het lichaam te verbeteren.

Maak de oefening nog intenser

Om de oefening nog intenser te maken, kun je ook gewichten toevoegen aan de stang of het touw. Dit zal de weerstand verhogen en de spieren nog meer uitdagen.

Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd een geschikt gewicht kiest en de juiste techniek gebruikt om blessures te voorkomen.

Thuis trainen

De seated row is ook een geweldige oefening voor mensen die thuis trainen, omdat deze oefening kan worden uitgevoerd met behulp van een verstelbare dumbbell of een weerstandsband.

Dit maakt het een flexibele oefening die kan worden opgenomen in elk fitnessprogramma, ongeacht de beschikbare uitrusting.

Tot slot

De seated row is een krachtige oefening die gericht is op het versterken van de rugspieren, armen en schouders. Het helpt bij het verminderen van rugpijn en het verbeteren van de houding.

Het is een compound oefening die efficiënt is voor het verbranden van calorieën en het verbeteren van de algehele fitheid.

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.