Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

FitnessGezondheid

Body Combat: de ultieme cardio workout

Als je op zoek bent naar een intense en energieke cardio workout, dan is Body Combat iets voor jou. Body Combat is een groepsfitnessles waarbij je in een hoog tempo beweegt op muziek, met elementen van verschillende vechtsporten. In dit artikel lees je alles over Body Combat en waarom het een populaire fitnessworkout is.

Wat is Body Combat?

Body Combat is een cardio workout op muziek, waarbij je een serie van bewegingen maakt geïnspireerd op verschillende vechtsporten, zoals karate, boksen en taekwondo. De workout bestaat uit een combinatie van stoten, trappen, knieën en ellebogen, gecombineerd met bewegingen uit de vechtsport.

De geschiedenis van body combat

Body Combat is een fitnessprogramma dat is ontwikkeld door het Nieuw-Zeelandse bedrijf Les Mills International. Het programma werd voor het eerst gelanceerd in 1999 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de populairste groepsfitnesslessen ter wereld.

Het idee achter Body Combat was om de intense energie en kracht van vechtsporten zoals karate, taekwondo, boksen, muay thai en capoeira te combineren met de effectiviteit van een cardiovasculaire workout.

Het programma bestaat uit een serie van choreografieën op muziek, waarbij de deelnemers verschillende technieken en bewegingen uitvoeren die geïnspireerd zijn door verschillende vechtsporten.

De oorsprong van Body Combat kan worden teruggevoerd naar de jaren ’80, toen het Les Mills team begon met het experimenteren met vechtsporttechnieken tijdens hun fitnesslessen.

Het concept werd verder ontwikkeld en verfijnd in de jaren ’90, en in 1999 werd Body Combat voor het eerst geïntroduceerd op sportscholen en fitnesscentra over de hele wereld.

Sindsdien is Body Combat voortdurend geëvolueerd en verfijnd, met regelmatige updates en nieuwe choreografieën om ervoor te zorgen dat de training uitdagend en effectief blijft.

Vandaag de dag wordt het programma in meer dan 100 landen gegeven en wordt het beschouwd als een van de meest effectieve en leuke manieren om aan cardiovasculaire training te doen.

Wat zijn de voordelen van Body Combat?

Body Combat is een effectieve workout met vele voordelen. Zo verbetert het je cardiovasculaire uithoudingsvermogen en versterkt het je spieren. Het is een intensieve workout die zorgt voor een verhoogde hartslag en vetverbranding. Daarnaast kan Body Combat helpen bij het verbeteren van je coördinatie, balans en flexibiliteit.

Kan je afvallen met Body Combat?

Ja, Body Combat is een uitstekende manier om af te vallen. Het is een hoge intensiteit cardio workout, waardoor je veel calorieën verbrandt. Door regelmatig Body Combat te doen en een gezond dieet te volgen, kun je afvallen en je fysieke conditie verbeteren.

Voor wie is Body Combat geschikt?

Body Combat is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een intense cardio workout. De workout is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, omdat je de intensiteit van de oefeningen zelf kunt bepalen. Ook mensen met een goede fysieke conditie kunnen uitgedaagd worden met de complexere combinaties.

Wat is het verschil tussen Body Combat en Tae Bo?

Tae Bo is een vechtsport fitness programma dat is ontwikkeld in de jaren 90. Het is een combinatie van taekwondo en boksen, waarbij de focus ligt op het verbeteren van de conditie en het verbranden van vet. Het verschil tussen Body Combat en Tae Bo is dat Body Combat geïnspireerd is op verschillende vechtsporten, terwijl Tae Bo zich richt op taekwondo en boksen.

Kortom, Body Combat is een uitdagende cardio workout op muziek, waarbij je op een leuke manier werkt aan je fysieke conditie. Of je nu wilt afvallen, je uithoudingsvermogen wilt verbeteren of gewoon op zoek bent naar een nieuwe fitnessuitdaging, Body Combat is het proberen waard.

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

4 thoughts on “Body Combat: de ultieme cardio workout

 • Dit staat echt al jaren op mijn verlanglijstje maar het is er nogsteeds niet van gekomen. Hoog tijd om een lesje in te plannen en het te gaan ervaren.

  Reply
 • Linda schrijft 't op

  Het lijkt me erg leuk om groepsgewijs op muziek samen te sporten

  Reply
 • nicole orriens

  Dit lijkt me een hele effectieve workout waar je echt lekker moe van wordt!

  Reply
 • Dit lijkt me een leuke en gevarieerde workout om te doen. Eens kijken of mijn sportschool dit aanbied

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.