Connect with us

Fitness

Alles wat je moet weten over caseïne eiwit voor spieropbouw en herstel

Angelo

Published

on

Clean nutrition

Caseïne en eiwitshakes worden vaak samen genoemd, aangezien caseïne een uniek type proteïne is dat andere voordelen biedt dan het gangbare whey-eiwit.

Er heerst echter regelmatig onduidelijkheid over de specifieke voordelen van whey-eiwit in vergelijking met caseïne-eiwit.

Dit artikel heeft als doel die verschillen helder te maken.

Hoe wordt caseine gemaakt?

Whey-eiwit en caseïne-eiwit zijn beide afkomstig van koemelk, gebruikt in de kaasproductie. Na het verkrijgen en pasteuriseren van de melk, wordt deze naar de kaasfabriek gebracht.

Daar wordt de proteïne gescheiden door het toevoegen van zuursel en stremsel, een complex van spijsverteringsenzymen afkomstig uit de maag van jonge kalveren.

Dit proces zorgt ervoor dat de melk stremt en een vaste vorm krijgt, bekend als wrongel, waarbij whey en caseïne worden gescheiden. Melkeiwit bestaat voor 20 procent uit whey en voor 80 procent uit caseïne.

Terwijl de wrongel verder wordt verwerkt tot kaas, worden de vloeibare caseïne en whey verder bewerkt tot de poedervorm die in eiwitshakes wordt gebruikt.

Het verschil tussen caseine en whey eiwit

Whey- en caseïne-eiwitten hebben verschillende kenmerken. Caseïne komt uit het vaste deel van het kaasproductieproces, terwijl whey-eiwit uit het vloeibare deel wordt gehaald.

Beide typen eiwitten bevatten uiteenlopende hoeveelheden aminozuren, wat hen verschillende functies in het lichaam geeft.

Whey-eiwit wordt snel door het lichaam verteerd en is ideaal voor directe inname na een training, zodat de aminozuren snel bij de spieren komen.

Caseïne daarentegen, bekend als een “langzame proteïne”, verteert en absorbeert langzamer, waardoor het de spieren blijft voeden lang na de werking van whey-eiwit.

Whey-eiwit kan de proteïnesynthese aanzienlijk verhogen, maar caseïne wordt steeds meer erkend voor zijn cruciale rol in het voorkomen van spierafbraak.

Dit komt doordat caseïne zorgt voor een langdurige afgifte van voedingsstoffen, waardoor het lichaam minder snel een katabole staat bereikt en de aanmaak van cortisol, het stresshormoon, beperkt blijft.

Verschillende soorten caseïne

Caseïne-eiwitten zijn onder te verdelen in drie hoofdsoorten, elk met unieke eigenschappen:

Micellaire Caseïne wordt verkregen door caseïne uit melk te scheiden van lactose, wei en vet. Hoewel het minder gemakkelijk mengt met vloeistoffen dan whey door neiging tot klonteren, biedt het een langzame vertering, wat aanzienlijke voordelen heeft.

Caseïnaat Eiwit ontstaat door calcium, natrium, of kalium toe te voegen aan caseïne. Dit poeder mengt makkelijker en klontert minder, en wordt iets sneller verteerd dan micellaire caseïne, maar nog steeds langzamer dan whey.

Caseïne Hydrolysaat, de tegenhanger van whey hydrolysaat, bestaat uit kleinere peptideketens voor een snellere vertering.

Het is bijzonder effectief voor inname voor het slapengaan, om zo de spieren gedurende de nacht van eiwitten te voorzien.

Afhankelijk van het tijdstip van je laatste maaltijd, kan het combineren van snelle en langzame proteïnen in je avondshake zorgen voor een continue aanvoer van voedingsstoffen tijdens de eerste uren van je slaap.

Voordelen caseine

Caseïne biedt diverse voordelen die op strategische momenten benut kunnen worden om je fitnessdoelstellingen te ondersteunen.

Caseine wordt langzamer verteerd

Dit eiwittype wordt langzamer door het lichaam afgebroken en opgenomen, wat het een essentiële toevoeging aan je dieet maakt.

Het biedt vergelijkbare voordelen als whey-eiwit, maar met een langdurig effect, waardoor aminozuren geleidelijk en continu worden afgegeven. Dit resulteert in een aanhoudende toevoer van voedingsstoffen.

Spieropbouw met langzame eiwitten

Net als whey draagt dit eiwit bij aan spieropbouw en herstel na trainingen. Spieren vereisen na inspanning een verhoogde toevoer van eiwitten, en caseïne zorgt ervoor dat deze essentiële bouwstenen gestaag beschikbaar blijven.

Vetverlies

Omdat caseïne eiwit arm is aan vetten en koolhydraten, biedt het een uitzonderlijk zuivere eiwitbron. Eiwitten hebben de eigenschap om de spijsvertering te vertragen en dragen bij aan een verzadigd gevoel.

Studies tonen aan dat caseïne langdurige verzadiging bevordert. Een aanhoudend vol gevoel kan leiden tot minder voedselinname en daarmee ondersteunen bij gewichtsverlies en vetreductie.

Goed voor botten en tanden

Net als whey eiwit is caseïne eiwit afkomstig uit melk, en bevat het daarom ook fosfor en calcium. Deze twee essentiële mineralen zijn cruciaal voor het behoud van sterke tanden en botten.

De calcium in dit eiwit draagt bij aan het versterken van je botten, wat vooral met het ouder worden van groot belang is.

In welke voeding zit caseïne?

Natuurlijk is het niet altijd noodzakelijk om supplementen te gebruiken. Caseïne-eiwit, een belangrijke bron van proteïne, vind je voornamelijk in melk en zuivelproducten.

Aangezien ongeveer 80% van melk uit caseïne bestaat, zijn producten zoals boter, kaas, kwark en yoghurt rijke natuurlijke bronnen. Magere kwark is een uitstekend voorbeeld en levert in combinatie met fruit een gezonde avondsnack.

Let wel, als melk- en zuivelproduct kan regelmatige consumptie van caseïne invloed hebben op je gebit. Het is daarom aanbevolen om voor het slapengaan je tanden goed te poetsen om eventuele negatieve effecten op je tanden te voorkomen.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met eventuele melkallergieën of -gevoeligheden, aangezien producten met caseïne dan beter vermeden kunnen worden.

Wat is caseïne eiwit?

Caseïne eiwit is een langzaam verteerbaar eiwit dat voorkomt in melk. Het bestaat uit verschillende aminozuren en wordt vaak gebruikt als supplement om de eiwitinname te verhogen.

Wat zijn de voordelen van caseïne eiwit?

Caseïne eiwit kan helpen bij spierherstel en -groei, vetverlies en het verbeteren van de gezondheid van botten en tanden. Daarnaast zorgt de langzame vertering voor een langdurige aanvoer van aminozuren in het bloed.

Wat is het verschil tussen caseïne en whey eiwit?

Caseïne en whey eiwit zijn beide eiwitbronnen die voorkomen in melk, maar verschillen in de snelheid van vertering. Whey eiwit wordt sneller opgenomen in het bloed en is daarom geschikt na het sporten, terwijl caseïne eiwit langzaam wordt verteerd en daarom beter 's nachts of tussen maaltijden door kan worden ingenomen.

Hoeveel caseïne eiwit moet ik innemen?

De dagelijkse eiwitbehoefte verschilt per persoon en is afhankelijk van factoren zoals leeftijd, gewicht en activiteitenniveau. Over het algemeen wordt aanbevolen om tussen de 1,2 en 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag binnen te krijgen. Het is raadzaam om dit te verdelen over meerdere maaltijden en eventueel aan te vullen met caseïne eiwit supplementen.

Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van caseïne eiwit?

In principe zijn er geen bijwerkingen verbonden aan het gebruik van caseïne eiwit, zolang het binnen de aanbevolen dosering wordt ingenomen. Bij overmatig gebruik kan echter een verhoogde eiwitinname leiden tot nierproblemen en uitdroging. Het is daarom belangrijk om een gezonde en gevarieerde voeding te hanteren en supplementen met mate te gebruiken.

Als expert op het gebied van fitness, voeding, en diëtetiek, vormt een gezonde levensstijl de kern van mijn bestaan.Mijn passie ligt in het delen van diepgaande kennis en praktijkervaring om anderen te ondersteunen bij het realiseren van hun persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelstellingen.Met een toegewijde aanpak en een schat aan expertise, streef ik ernaar om elk individu te begeleiden op hun unieke pad naar welzijn en optimale gezondheid.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Fitness

Bodybuildster worden: Starten met bodybuilding

Angelo

Published

on

By

Een gespierde vrouwelijke bodybuildster

Als vrouw starten met bodybuilding en een succesvolle bodybuildster worden kent enkele unieke uitdagingen, vooral vanwege de natuurlijke hormoonverschillen met mannen.

Vrouwen produceren minder testosteron, een cruciaal hormoon voor spiergroei, wat betekent dat het ontwikkelen van grote spieren extra inzet vereist in vergelijking met mannen, die van nature hogere testosteronniveaus hebben.

Hier zijn vijf stappen die je als vrouw kunt volgen om succesvol te worden in bodybuilding:

Stap 1: Bepaal en verfijn je doelstellingen

Begin met het vaststellen van je einddoel in de bodybuilding. Wees specifiek met wat je wilt bereiken en breek dit grote doel op in kleinere, haalbare subdoelen.

Vervolgens plan je de stappen die nodig zijn om deze subdoelen te bereiken, inclusief je dagelijkse caloriebehoefte en de benodigde supplementen zoals creatine en whey-eiwitten.

Dit helpt je gefocust en op koers te blijven richting je hoofddoel.

Stap 2: Vind de perfecte sportschool

Voor een bodybuildster is de keuze van de sportschool cruciaal. Zoek een gym die niet alleen goed in je dagelijkse routine past, maar ook de juiste uitrusting biedt.

Het is essentieel dat je een sportschool kiest waar je toegang hebt tot zowel fitnessapparaten als vrije gewichten, zodat je een veelzijdig trainingsregime kunt volgen.

Stap 3: Focus op grote spiergroepen (compound oefeningen)

Voor optimale krachtopbouw, begin je trainingssessies met oefeningen gericht op de grote spiergroepen. Dit zijn je rug, borst en benen.

Compound oefeningen, die meerdere spiergroepen tegelijk aanspreken, zijn ideaal om mee te starten vanwege hun effectiviteit en efficiëntie.

Na deze intensieve training van de grote spiergroepen, kun je je aandacht richten op de kleinere spiergroepen door isolatieoefeningen met losse gewichten uit te voeren.

Stap 4: Integreer cardiotraining in je trainingsschema

Het is essentieel om cardiotraining op te nemen in je routine, omdat een sterk cardiovasculair systeem cruciaal is voor het efficiënt transporteren van zuurstof en voedingsstoffen via je bloed.

Voor een bodybuildster zijn niet alleen de spieren belangrijk; de voeding die naar die spieren wordt getransporteerd is net zo cruciaal voor groei.

Een krachtig hart zorgt voor een effectievere distributie van deze essentiële voedingsstoffen, wat direct bijdraagt aan spierontwikkeling en algehele gezondheid.

Stap 5: Optimaliseer je voedingsplan

De sleutel tot succes in bodybuilding ligt niet alleen in intensieve trainingen, maar ook in een zorgvuldig afgestemd voedingsplan.

“Train als een beest, eet als een paard, en slaap als een baby” is een populaire wijsheid die het belang van een holistische benadering benadrukt.

Zorg voor een voedingsschema dat rijkelijk is voorzien van eiwitten, koolhydraten, en vetten, afgestemd op jouw specifieke behoeften om je einddoel te bereiken.

Vergeet ook niet het belang van rust; spiergroei vindt plaats tijdens herstelmomenten, vooral tijdens de slaap.

Veelgestelde vragen

Wat verdien je als bodybuilder?

In Nederland ligt het gemiddelde bruto maandsalaris van een Fitness Instructeur rond de € 2.390. De salarissen beginnen bij ongeveer € 2.035 en kunnen oplopen tot € 2.750, afhankelijk van verschillende factoren. Op deze pagina wordt een uitgebreid overzicht aangeboden van de gemiddelde brutolonen, uitgesplitst per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en type dienstverband.

Wat eet een bodybuilder per dag?

Een typisch bodybuilderdieet is rijk aan groenten, eiwitten en gezonde vetten. Het voedingsplan is gebaseerd op een stevige basis van groenten en complexe koolhydraten. Voor een optimale voedingsbalans bestaat het ideale dieet voor een bodybuilder uit 25% compacte koolhydraten, zoals rijst of aardappelen, en 25% vezelrijke koolhydraten, afkomstig van groene groenten.

Hoe lang duurt het om gespierd te worden?

Men zegt dat na ongeveer 12 weken van consistente training de spieren optimaal beginnen te ontwikkelen. Een studie uit 2012, die verscheen in het Journal of Strength and Conditioning Research, toonde aan dat het gemiddeld drie maanden duurt voordat er merkbare verbeteringen in spiermassa zijn.

Kan iedereen bodybuilder worden?

Misschien was het oorspronkelijk niet je bedoeling om een bodybuilder te worden, maar technisch gezien valt iedereen die dagelijks tijd besteedt aan en zijn leven aanpast voor bodybuilding, onder de categorie van bodybuilders.

Continue Reading

Afvallen

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Angelo

Published

on

By

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Bokszaktraining is een uitstekende keuze voor iedereen die streeft naar vetverbranding, spieropbouw, en mentale ontspanning—allemaal in één enkele sessie!

Die enigszins vergeten bokszak in de hoek van de sportschool? Dat is niet alleen een hulpmiddel voor boksers. Bokszaktraining is veel meer dan een oefening voor het bovenlichaam en krachtontwikkeling.

In dit artikel duiken we in de vele voordelen van trainen met een bokszak. Bereid je voor om verrast te worden door wat deze workout voor je kan betekenen!

Wat is bokszaktraining?

Bokszaktrainingen zijn enorm populair geworden en met goede reden. Ze bieden een uitstekende manier om stress te verlichten en zijn perfect voor vetverbranding en het verbeteren van je conditie.

Of je nu gewicht wilt verliezen of gewoon fitter wilt worden, bokszaktraining combineert stoten en trappen in één dynamische workout. En het beste? Zelfs beginners kunnen direct beginnen!

Start je training altijd met een goede warming-up. Daarna ga je aan de slag met bokshandschoenen, waarbij je stoten en trappen afwisselt, afhankelijk van je voorkeur voor boksen of kickboksen.

Je kunt de intensiteit aanpassen aan je eigen niveau en geleidelijk opvoeren. Je zult merken dat je uithoudingsvermogen toeneemt en je de sessies langer volhoudt.

Wat betreft de keuze van de bokszak, er is voor elk huis wel een passende optie, of je nu kiest voor een staande of hangende bokszak. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en soorten, dus kies een bokszak die het beste past bij jouw behoeften.

Wat handschoenen betreft, de maat is meestal gebaseerd op gewicht; vrouwen kiezen doorgaans voor 10 of 12 oz, terwijl mannen vaak voor 14 of 16 oz gaan.

De voordelen van bokszaktraining

Waarom zou je starten met bokszaktraining? Er zijn veel redenen! Allereerst biedt bokszaktraining een uitstekende uitlaatklep om stress kwijt te raken en spanning af te reageren.

Voor wie een intense, volledige lichaamstraining zoekt, biedt bokszaktraining een uitstekende mogelijkheid om in korte tijd veel calorieën te verbranden.

Een groot voordeel van de bokszak is de flexibiliteit om thuis te trainen wanneer het jou uitkomt, of je nu kiest voor een staand model of een traditionele hangende bokszak.

Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die de fysieke interactie van sparren willen vermijden, maar toch de technieken van sporten zoals kickboksen willen beoefenen.

Bokszaktraining activeert alle spieren in je lichaam, wat het een bijzonder effectieve workout maakt. Een geschikte bokszak stelt zelfs beginners in staat om de juiste technieken voor trappen en stoten aan te leren.

Na elke sessie zul je merken dat je conditie verbetert, wat ideaal is om je fitheid op peil te houden of te verbeteren.

Kun je afvallen met bokszaktraining?

Kun je afvallen door te trainen met een bokszak? Zeker weten! Bokszaktraining is een full body workout die je helpt om intensief te trainen en daardoor veel calorieën te verbranden. Maar wat maakt bokszaktraining zo effectief voor gewichtsverlies?

Je combineert stoten tegen de bokszak met lichaamsoefeningen zoals squats, waardoor je een breed scala aan basistechnieken leert.

Ongeacht of je kiest voor een staande of een hangende bokszak, je kunt comfortabel thuis trainen op jouw eigen tempo. Tijdens je sessies verbeter je niet alleen je trap- en stoottechnieken, maar bouw je ook spierkracht op.

Bokszaktraining is niet alleen goed voor het versterken van spieren, maar ook voor het behouden van je conditie. Door regelmatig te trainen volgens een gestructureerd schema verbeter je continu je fysieke fitheid.

Pluspunt is dat je tijdens de training korte pauzes kunt inlassen voor herstel, om daarna weer met volle energie verder te gaan.

Dus, als je op zoek bent naar een dynamische en uitdagende manier om af te vallen, dan is bokszaktraining zeker een goede keuze!

Wat is een goede aanvulling op bokszaktraining?

Hoewel bokszaktraining op zichzelf al een complete lichaamstraining is, zijn er bepaalde oefeningen die uitstekend combineren met je boksroutine om een evenwichtige fitnessaanpak te garanderen.

Een van deze oefeningen is pull-ups. Het uitvoeren van pull-ups met een optrekstang versterkt je bovenrug, schouders en armen, wat cruciaal is voor krachtige stoten.

Een sterker bovenlichaam verhoogt de impact van je stoten op de bokszak aanzienlijk. Er is een breed scala aan optrekstangen beschikbaar, van complete pull-up stations tot eenvoudig te installeren stangen die je tussen je deurpost kunt klemmen.

Touwtjespringen is ook een perfecte aanvulling op bokszaktraining. Deze activiteit verbetert niet alleen je cardiovasculaire conditie, maar versterkt ook je benen en uithoudingsvermogen, wat essentieel is voor effectieve traptechnieken.

Waarom zou je thuis met een bokszak trainen?

Thuis op de bokszak trainen is een uitstekende manier om in vorm te blijven, calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.

Deze vorm van training biedt een geweldige flexibiliteit; je kunt oefenen op momenten die jou het beste uitkomen, zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft.

Zowel hangende als staande bokszakken zijn geschikt om thuis te gebruiken. Ze stellen je in staat om op eigen tempo de basis van boksen onder de knie te krijgen.

Voor beginners is dit ideaal omdat ze zonder de druk van een publiek kunnen oefenen, terwijl gevorderden de mogelijkheid hebben om hun technieken verder te verfijnen.

Het bezit van een bokszak thuis is perfect voor wie privacy tijdens de training op prijs stelt. Je vermijdt wachttijden en de blikken van anderen; het is gewoon jij, je handschoenen, en je bokszak.

Dit zorgt ervoor dat je elke sessie zichtbare vooruitgang kunt boeken en aan zelfvertrouwen wint.

Trainen met een bokszak thuis is niet alleen effectief maar ook bijzonder praktisch en comfortabel. Het helpt je gemotiveerd te blijven en sneller je fitnessdoelen te bereiken!

Continue Reading

Afvallen

Buikvet kwijtraken 50 plus: Tips om buikvet te verliezen

Angelo

Published

on

By

Buikvet verliezen als je 50 plus bent

Voor veel vijftigplussers blijkt het een uitdaging om buikvet te verliezen naarmate ze ouder worden. Dit is een veelvoorkomend probleem, maar er zijn gelukkig effectieve strategieën beschikbaar om dit aan te pakken.

In dit artikel delen we praktische tips om buikvet te verminderen voor wie de vijftig is gepasseerd. We bieden ook advies over het aannemen van een gezonde levensstijl op deze leeftijd.

Wat is buikvet en waarom is het slecht?

Buikvet, ook bekend als visceraal vet, is het type vet dat zich nestelt rondom vitale organen in de buik zoals de lever, alvleesklier en darmen.

Dit vet verschilt van het subcutane vet dat zich net onder de huid bevindt. Een normale hoeveelheid buikvet fungeert als beschermende laag voor de organen, maar te veel ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Overmatig buikvet is gekoppeld aan een verhoogd risico op verschillende chronische aandoeningen, waaronder type 2 diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, bepaalde soorten kanker en mogelijk zelfs dementie.

Het vet in de buikholte produceert ontstekingsbevorderende stoffen en hormonen die de normale lichaamsfuncties kunnen verstoren.

Met het ouder worden neemt vaak de hoeveelheid vet toe terwijl de spiermassa afneemt. Dit kan leiden tot gewichtstoename en een tragere stofwisseling, wat het moeilijker maakt om een gezond gewicht te behouden.

Het verminderen van buikvet is cruciaal voor het bevorderen van de gezondheid en kan bereikt worden door een gezonde levensstijl aan te nemen.

Dit omvat een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, beheer van stress en voldoende slaap. Hoewel dit een flinke inspanning kan lijken, is het de moeite waard.

Het verliezen van buikvet kan leiden tot significante verbeteringen in je bloedsuikerspiegel, bloeddruk en een verlaagd risico op ernstige gezondheidsproblemen.

Tips om buik vet kwijt te raken als je 50 plus bent

Dat buikvet verlies je natuurlijk niet zomaar, daar moet je iets voor doen. Met deze tips kom je al een heel eind.

Adopteer een gebalanceerd voedingspatroon

  Het verliezen van buikvet na je 50ste vraagt om een gezond en evenwichtig dieet. Beperk de consumptie van geraffineerde koolhydraten en suikers en vervang deze door voedzame alternatieven zoals volle granen, groenten, fruit en magere eiwitten.

  Integreer gezonde vetten zoals olijfolie, avocado’s en noten die essentiële voedingsstoffen leveren.

  Minimaliseer daarnaast de inname van bewerkte voedingsmiddelen die vaak rijk zijn aan toegevoegde suikers en verzadigde vetten. Combineer dit met een caloriebeperking en het nauwkeurig bijhouden van je macro’s.

  Intensiveer je fysieke activiteit

   Consistente lichaamsbeweging is essentieel voor het verminderen van buikvet, ongeacht je leeftijd.

   Zoek activiteiten die je plezierig vindt en consistent kunt uitvoeren. Cardio-oefeningen zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen zijn effectief voor het verbranden van calorieën.

   Krachttraining, zoals gewichtheffen of weerstandsoefeningen, is ook belangrijk voor het opbouwen van spiermassa en het stimuleren van je metabolisme.

   Beheers stress en zorg voor voldoende slaap

    Stress en slaaptekort kunnen leiden tot gewichtstoename, vooral rond de middel. Verminder stress door ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie of diepe ademhaling. Zorg ook voor een adequate slaapduur en -kwaliteit, omdat slaapgebrek hormonale disbalansen kan veroorzaken die leiden tot voedselcravings.

    Hydrateer goed en beperk alcoholconsumptie

     Voldoende water drinken is cruciaal voor een effectieve stofwisseling en spijsvertering. Het helpt ook om een verzadigd gevoel te behouden, wat overeten kan voorkomen. Beperk daarentegen alcoholconsumptie, want alcohol levert niet alleen veel calorieën maar bevordert ook de ophoping van buikvet.

     Eiwitten en gezonde vetten

     Eiwitten en vetten zijn effectief in het stimuleren van de afgifte van verzadigingshormonen, waardoor je langer vol blijft en minder snel trek hebt.

     Kies voor voedsel dat laag in calorieën is maar wel veel ruimte in je maag inneemt, zoals waterrijke en vezelrijke groenten, fruit en peulvruchten. Dit helpt de afgifte van ghreline, het hongerhormoon, te verminderen.

     Bronnen

     •  Frédéric Dutheil, Gérard Lac, Bruno Lesourd, Robert Chapier, Guillaume Walther, Agnès Vinet, Vincent Sapin, Julien Verney, Lemlih Ouchchane, Martine Duclos, Philippe Obert, Daniel Courteix.  Different modalities of exercise to reduce visceral fat mass and cardiovascular risk in metabolic syndrome: the RESOLVE randomized trial . PMID: 23714599 DOI: 10.1016/j.ijcard.2013.05.012
     •  Kevin D Ballard, Erin E Quann, Brian R Kupchak, Brittanie M Volk, Diana M Kawiecki, Maria Luz Fernandez, Richard L Seip, Carl M Maresh, William J Kraemer, Jeff S Volek. Dietary carbohydrate restriction improves insulin sensitivity, blood pressure, microvascular function, and cellular adhesion markers in individuals taking statins. PMID: 24176230 DOI: 10.1016/j.nutres.2013.07.022.
     • Yunjuan Gu, Aihua Zhao, Fengjie Huang, Yinan Zhang, Jiajian Liu, Congrong Wang, Wei Jia, Guoxiang Xie, Weiping Jia. Very low carbohydrate diet significantly alters the serum metabolic profiles in obese subjects. PMID: 24224694 PMCID: PMC6088239 DOI: 10.1021/pr4008199. 
     • Andrew G Rundle, Pam Factor-Litvak, Shakira F Suglia, Ezra S Susser, Katrina L Kezios, Gina S Lovasi, Piera M Cirillo, Barbara A Cohn , Bruce G Link. Tracking of Obesity in Childhood into Adulthood: Effects on Body Mass Index and Fat Mass Index at Age 50. PMID: 32191541 PMCID: PMC7099417 DOI: 10.1089/chi.2019.0185.
     Continue Reading

     Trending