Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

FitnessGezondheid

Wat is Anavar en werkt het nu echt?

Anavar is een milde anabole steroïde die ook bekend staat onder de chemische naam Oxandrolone. Het is een populaire keuze onder fitnessfanaten, bodybuilders en atleten vanwege de reputatie van het milde effect en de vermeende verbetering van spiermassa en uithoudingsvermogen.

In dit blogartikel zullen we dieper ingaan op de werking, geschiedenis, effecten en bijwerkingen van Anavar.

De werking van Anavar Oxandrolone

Anavar werkt door het verhogen van de productie van fosfocreatine in spiercellen. Dit zorgt voor een snellere vervanging van adenosinetriphosphate (ATP), wat de energiebron voor spiercontractie is.

Hierdoor kun je langer en intensiever trainen, wat leidt tot een toename van spiermassa en uithoudingsvermogen. Anavar heeft ook een androgene werking en bevordert de natuurlijke aanmaak van testosteron.

De geschiedenis van Anavar Oxandrolone

Anavar werd voor het eerst op de markt gebracht door de farmaceutische fabrikant Searle in 1964. Het was oorspronkelijk ontwikkeld om te helpen bij de behandeling van ziekten waarbij spiermassa en kracht verloren gaan, zoals AIDS en kanker. In de jaren 80 en 90 werd het steeds populairder onder bodybuilders en atleten vanwege de vermeende verbetering van spiermassa en uithoudingsvermogen.

Wat voor effect heeft Anavar Oxandrolone?

Anavar wordt vaak gepromoot als een veilige en milde anabole steroïde die helpt bij het verbeteren van spiermassa en uithoudingsvermogen. Veel gebruikers rapporteren ook een verhoging van de energie en vermindering van lichaamsvet. Echter, hoewel Anavar inderdaad milder is dan veel andere anabole steroïden, is het belangrijk om te onthouden dat het nog steeds een synthetische stof is en potentieel schadelijke bijwerkingen kan veroorzaken.

Anavar

Bijwerkingen van Anavar Oxandrolone

Anavar kan bijwerkingen veroorzaken zoals acne, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol en veranderingen in libido. Het kan ook de natuurlijke hormoonproductie beïnvloeden, wat op de lange termijn tot blijvende bijwerkingen kan leiden. Vrouwen die Anavar gebruiken kunnen ook ongewenste androgene bijwerkingen ervaren, zoals vergroting van de clitoris, verdieping van de stem en ontwikkeling van lichaamsbeharing.

Hoewel Anavar bekend staat als één van de mildste anabole steroïden, kan het nog steeds bijwerkingen hebben. Veel gebruikers rapporteren hoge bloeddruk en acne als bijwerkingen van Anavar. Ook kunnen er blijvende bijwerkingen zijn, zoals veranderingen in de stem, verhoogde haargroei en veranderingen in de seksuele verlangens. Het is belangrijk om de dosering van Anavar zorgvuldig te overwegen.

Oxandrolone

De werkzame stof in Anavar is Oxandrolone, een synthetisch hormoon dat lijkt op het mannelijke testosteron. Anavar werkt door de natuurlijke hormoonproductie te verhogen en het eigen testosteron van het lichaam aan te moedigen. Hierdoor zorgt het voor een verbetering van de spiermassa, de uithoudingsvermogen en de energie.
 

Tabletten

Anavar is beschikbaar in de vorm van tabletten en de dosering varieert tussen 10mg en 80mg per dag. Lage doseringen worden als milde anabolische beschouwd en worden vaak gebruikt door vrouwen die op zoek zijn naar een verbetering van hun uiterlijk. Een hoge dosering kan echter leiden tot bijwerkingen en het is belangrijk om te overwegen of het op de langere termijn veilig is.

Anavar stacken

Anavar kan ook worden gebruikt in combinatie met andere anabole steroïden voor een versterkt effect, zoals Dianabol en Winstrol om de resultaten te verbeteren. Dit staat bekend als ‘stacken’.

Anavar dosering

Om het maximale resultaat uit een Anavar kuur te halen, is het aan te raden om Anavar te stacken met andere anabolen en training en voeding op elkaar af te stemmen. Een goede dosering voor Anavar ligt tussen de 20 en 80 mg per dag. Het is belangrijk om te onthouden dat een hogere dosering niet altijd betekent dat er betere resultaten behaald zullen worden, en kan leiden tot ongewenste bijwerkingen.

Klinische studies

Er zijn klinische studies uitgevoerd naar de effecten van Anavar op de lichaam en gezondheid en de resultaten zijn over het algemeen positief. Anavar blijkt spiermassa te verhogen en, het vetpercentage te verlagen en het uithoudingsvermogen te verbeteren, maar er is nog steeds onderzoek nodig naar de langetermijneffecten van Anavar op de gezondheid. Een andere studie wees uit dat Anavar geen negatieve effecten had op de natuurlijke aanmaak van testosteron.

Hoe lang duurt een kuur?

Anavar is een oraal ingenomen anabole steroïde en wordt vaak gebruikt in een kuur van 6 tot 8 weken. De meest gebruikelijke dosering voor mannen is 20 tot 30 milligram per dag, terwijl vrouwen meestal 5 tot 10 milligram nemen. Een hogere dosering kan leiden tot androgene bijwerkingen, zoals acne en verhoogde haargroei.

Een van de mildste steroiden

Het is belangrijk om te weten dat Anavar, ook bekend als oxandrolone, één van de mildste anabole steroïden is en niet dezelfde bijwerkingen heeft als andere anabolen steroiden. Anavar is een populaire keuze voor zowel mannen als vrouwen die op zoek zijn naar een veilige en milde manier om spiermassa op te bouwen.

In bodybuilding voor vrouwen wordt Anavar vaak gebriukt om net dat beetje extra uit hun trainingen te halen en net dat kleine beetje extra vetpercentage te kunnen verlangen.

Klinische studies hebben aangetoond dat Anavar zonder problemen gebruikt kan worden bij een lage dosis en over een langere termijn. Het is belangrijk om te onthouden dat Anavar net als andere anabolen slechts tijdelijk resultaat oplevert. Wanneer de kuur beëindigd wordt, zal het resultaat weer verdwijnen.

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.