Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

Nieuws

Phillip Herndon breekt wereldrecord met 411 kilogram squat

Phillip Herndon heeft een indrukwekkende prestatie geleverd. Hij heeft namelijk het rauwe wereldrecord verbroken door tijdens de United States Powerlifting Coalition (USPC) Mid-Atlantic Classic & Regional Championship op 18 maart 2023 maar liefst 411 kilogram (906,1 pond) te squatten.

Dit is niet alleen zijn persoonlijke record, maar ook het nieuwe wereldrecord voor de 125-kilogram (275-pound) gewichtsklasse.

Herndon is een atleet die niet bang is om zijn grenzen op te zoeken. Zijn indrukwekkende prestaties op het gebied van powerbuilding zijn te bewonderen op zijn Instagram-profiel en in zijn wedstrijdresultaten.

Tijdens zijn recente prestatie droeg hij een powerliftingriem, kniebeschermers en polsbandages. Met een lichaamsgewicht van 117 kilogram (258 pond) bleef hij ruim onder het maximumgewicht voor zijn gewichtsklasse, terwijl hij wel als lichtste atleet ooit 408,2 kilogram (900 pond) raw met kniebeschermers wist te squatten.

De prestatie van Herndon was al lange tijd in de maak. Het vergt immers veel training en doorzettingsvermogen om tot zo’n resultaat te komen.

Het behalen van het nieuwe wereldrecord laat zien dat Herndon altijd bereid is om tot het uiterste te gaan.

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.