Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

FitnessOefeningen

Verbeter je triceps met de French Press fitness oefening

Moeilijkheidsgraad

Medium

Type Oefening

Kracht

Spiergroep

Borst

De french press, ook bekend als de skull crusher, is een populaire fitness oefening die gericht is op het trainen van de triceps. Bij deze oefening lig je op een bankje met een halterstang boven jehoofd en laat je de stang langzaam zakken richting je voorhoofd. Het is belangrijk om deze oefening correct uit te voeren om blessures te voorkomen.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de techniek van de french press en enkele variaties bespreken om de effectiviteit van de oefening te vergroten.

Wat zijn de actieve triceps spieren die getraind worden?

  • De lange kop (caput longum)
  • De zijwaartse kop (caput laterale)
  • De middelste kop (caput mediale)

Uitvoering van de French press

  1. Kies het gewicht waarmee je de oefening wilt doen en leg het op een barbell of EZ bar.
  2. Pak de barbell met overhandse grip vast op schouderbreedte, met je handpalmen naar beneden gericht.
  3. Til de barbell boven je hoofd terwijl je je ellebogen licht gebogen houdt om de druk op je triceps te houden in plaats van op je ellebogen.
  4. Dit is de beginpositie van de oefening.
  5. Laat de barbell langzaam zakken tot achter je hoofd, terwijl je je ellebogen op hun plaats houdt.
  6. Houd het gewicht even vast en breng het dan weer terug naar de beginpositie.

De triceps

De triceps is een spiergroep in de achterkant van de bovenarm. Het is de grootste spiergroep van de bovenarm en is verantwoordelijk voor het strekken van de arm bij de elleboog. De triceps bestaat uit drie delen: de lange kop, de laterale kop en de mediale kop.

De lange kop loopt van het schouderblad naar de elleboog en is voornamelijk betrokken bij bewegingen van de arm boven het hoofd. De laterale kop loopt langs de buitenkant van de bovenarm en is betrokken bij bewegingen waarbij de arm naar buiten wordt gedraaid.

De mediale kop loopt langs de binnenkant van de bovenarm en is voornamelijk betrokken bij bewegingen waarbij de arm naar binnen wordt gedraaid.

De triceps wordt vaak getraind in combinatie met de biceps, die zich aan de voorkant van de bovenarm bevinden. Een sterke triceps is niet alleen belangrijk voor een mooi gevormde bovenarm, maar ook voor dagelijkse activiteiten zoals tillen en duwen.

De voordelen van de french press

De French press, ook wel bekend als de skull crusher, is een geweldige oefening om je triceps te versterken en te vergroten. Naast het opbouwen van spiermassa biedt de French press nog andere voordelen.

Ten eerste verbetert de French press de functionele kracht van je armen en ondersteunt het je bij andere compoundoefeningen zoals bankdrukken en pull-ups. Sterkere triceps helpen je om meer gewicht op te tillen en je lichaam in balans te houden tijdens deze oefeningen.

Ten tweede helpt de French press bij het opbouwen van een betere vorm en definitie van je armen. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen die gericht zijn op esthetiek en een gespierd uiterlijk willen bereiken.

Ten derde kan de French press helpen bij het verbeteren van de flexibiliteit van je ellebogen en polsen. Dit is vooral belangrijk voor mensen die veel tijd achter de computer doorbrengen of voor wie regelmatig sport en risico loopt op blessures.

Kortom, de French press is een effectieve oefening om je triceps te versterken en biedt tal van voordelen voor je functionele kracht, spierdefinitie en flexibiliteit.

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.