Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

FitnessMind

Fitness doelen: lange termijn doelen voor optimaal resultaat

Wil je jouw droomlichaam bereiken? Stel dan doelen en zet je er volledig voor in. Doelgericht trainen zet kennis om in gerichte daden en zorgt voor actie. Weten is niet genoeg, doen wel.

Hoe stel ik een doel vast?

Het is belangrijk om doelstellingen te hebben en deze te koppelen aan de juiste emotie om jezelf gemotiveerd te houden om naar de sportschool te gaan, gezond te eten en andere acties te ondernemen die nodig zijn om je doel te bereiken.

Je onderbewustzijn bepaalt je gedrag en je gedachten en ideeën beïnvloeden je acties, dus het is belangrijk om positieve gedachten te hebben en negatieve gedachten te vermijden.

Focus op wat je wilt bereiken en vervang negatieve gedachten door positieve. Door de beslissing te nemen om af te vallen en positieve gedachten te hebben, zal je gedrag zich aanpassen en zal je lichaam volgen.

Volg de 11 stappen formule en je bent op weg naar het verwezenlijken van je doel.

Stel specifieke lange termijn doelen

Een veelvoorkomend probleem is dat mensen hun doelen niet specifiek genoeg formuleren. Het uiten van een vaag doel zoals ‘ik wil afvallen’ of ‘ik wil meer spieren’ is niet voldoende om gericht te kunnen werken aan je doel.

Het is belangrijk om concrete en meetbare doelen te stellen. Hoeveel kilo wil je precies afvallen? Wat is het gewenste vetpercentage?

Welke omtrek moeten je armen hebben? Op welke kledingmaat richt je je? Door duidelijke doelen te stellen, kun je gerichter werken en je voortgang bijhouden.

Stel grote lange termijn doelen

Om te weten of je dichter bij je doel komt, is het belangrijk om je vooruitgang regelmatig te meten. Het gebruik van de spiegel kan helpen om visueel te zien hoe je eruit ziet en of je lichaamsvorm verandert.

Het is ook handig om andere meetinstrumenten te gebruiken, zoals een huidplooimeter, om je vetpercentage te meten. Er zijn tegenwoordig ook handige vetpercentage meters beschikbaar die het meten van het vetpercentage nog eenvoudiger maken en de berekeningen voor jou doen.

Door regelmatig te meten, kan je zien of je op de goede weg bent en waar je eventueel nog aan moet werken om je doelen te behalen.

Stel realistische eindtijden of deadlines

Reclame maakt vaak misleidende claims. Je komt vaak advertenties tegen die beloven dat je tien kilo in tien dagen kunt verliezen. Dit kan zeker, maar het grootste deel van dat gewichtsverlies zal voornamelijk bestaan uit water en spiermassa.

Om vet op een gezonde manier kwijt te raken, is het het beste om dit langzaam te doen, om te voorkomen dat je ook spiermassa verliest. Een veilig doel is om één à twee pond vet per week te verliezen, wat neerkomt op ongeveer een half procent per week. Hoewel je sneller gewicht kunt verliezen, zal dit extra gewicht voornamelijk bestaan uit water en spiermassa. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot een verlaagd metabolisme en minder vetverlies, wat geen ideale situatie is.

Hoewel grote doelen fantastisch zijn, is het belangrijk om realistisch te zijn over hoe snel je deze doelen wilt bereiken.

Stel lange termijn en korte termijn doelen

Wanneer je doelen stelt, is het belangrijk om niet slechts één doel op te schrijven, maar een lijst van doelen te maken. Deze lijst moet korte- en lange termijn doelstellingen bevatten.

Er zijn zes soorten doelstellingen die je in je lijst kunt opnemen om je te helpen jouw doelen te bereiken:

  1. Het uiteindelijke lange termijn doel.
  2. Het doel voor de komende twaalf maanden.
  3. Het doel voor de komende drie maanden.
  4. Wekelijkse doelen, zoals je gewicht en vetpercentage meten.
  5. Dagelijkse doelen, zoals nieuwe gewoonten ontwikkelen en je dagelijkse routine verbeteren.
  6. Het doel om beter te worden dan jij ooit bent geweest.

Het lange termijn doel is waar je uiteindelijk naartoe wilt werken. Dit kan bijvoorbeeld het gewicht zijn dat je wilt bereiken of hoe je eruit wilt zien. Laat je hierbij niet beïnvloeden door anderen, want het is jouw doel.

Het jaardoel is vooral belangrijk als je een grote verandering wilt maken, zoals het verliezen van vijftig kilo vet. Dit is een project van minimaal één jaar.

Het drie maanden doel is belangrijk omdat het een perfecte tijdspanne is om een korte-termijn doel vast te stellen. Je kunt in negentig dagen veel bereiken en bijvoorbeeld tien kilo vet kwijtraken. Drie maanden is kort genoeg om druk te zetten achter je acties en je inspanningen te meten.

Wekelijkse doelen zijn belangrijk om te kijken of je op de goede weg bent. Bijvoorbeeld, als je wekelijks een kilo vet wilt verliezen, kun je dit meten met een huidplooimeter. Als de resultaten daar zijn, zit je op de goede weg. Als dit niet het geval is, kun je aanpassen wat er moet worden aangepast om je doelen te halen.

Om al deze doelen te bereiken zijn jouw dagelijkse gewoonten essentieel. Het is belangrijk om deze gewoonten te ontwikkelen en als routine op te nemen in je dagelijkse leven.

Voorbeelden zijn bijvoorbeeld minder suiker gebruiken, vroeg opstaan om te trainen, kleine regelmatige maaltijden eten, enzovoort. Al deze kleine dingen zorgen ervoor dat je uiteindelijke doel dichterbij komt.

Het laatste doel is meer een manier van denken. Vergelijk jezelf niet met anderen, maar vergelijk jezelf met jouw vroegere zelf. Het is onrealistisch om jezelf te vergelijken met anderen omdat zij andere talenten en gaven hebben.

Daag jezelf uit om beter te worden dan je ooit bent geweest!

Zorg voor emotionele redenen waarom je de lange termijn doelen wilt halen

Het is belangrijk om te begrijpen waarom je bepaalde doelen wilt bereiken, omdat het makkelijker wordt om ze te bereiken wanneer je een emotionele verbinding hebt met die doelen.

Stel jezelf daarom de vraag waarom je een bepaald doel wilt bereiken. Wil je bijvoorbeeld afvallen om er goed uit te zien voor een bruiloft of wil je fitness model worden?

Probeer emoties te verbinden aan je doelen, zodat je gemotiveerder blijft en minder snel opgeeft. Op die manier vergroot je de kans dat je je doelen behaalt!

Concentreer je op je belangrijkste lange termijn doelen

Wanneer je meerdere doelen hebt, is het belangrijk om te erkennen dat sommige doelen elkaar kunnen uitsluiten.

Het stellen van doelen zoals “ik wil tegelijkertijd tien kilo spiermassa erbij en tien kilo vet eraf” is niet realistisch, omdat je voor het opbouwen van spiermassa meer calorieën moet eten terwijl je voor het verliezen van vet juist minder calorieën moet eten. Hoewel beide doelen mogelijk zijn, is het niet mogelijk om ze tegelijkertijd te bereiken.

Als je meerdere doelen hebt die elkaar uitsluiten, is het belangrijk om een prioriteit te stellen en je te concentreren op het doel dat voor jou het belangrijkste is. Door je te richten op één doel tegelijk, vergroot je de kans dat je succesvol zult zijn en je doel zult bereiken.

Gebruik positieve bewoordingen

Als je doelen opschrijft, is het belangrijk om positieve bewoordingen te gebruiken. Dit betekent dat je uitspraken moet maken die persoonlijk zijn en beginnen met ‘ik ben’ of ‘ik heb’.

Op deze manier zal je onderbewustzijn de boodschap begrijpen en in actie komen. Zorg er ook voor dat je doelstelling in de tegenwoordige tijd is geformuleerd, zodat het lijkt alsof je je doel al hebt bereikt.

Dit zal je onderbewustzijn helpen om je doelen te realiseren. Ten slotte is het belangrijk om positieve gedachten te hebben en te schrijven, omdat je onderbewustzijn zal volgen wat je erin stopt.

Lees je lange termijn doelen meerder keren per dag

Hoewel het misschien wat overdreven Amerikaans lijkt, is herhaling van je doelen een effectieve manier om je onderbewustzijn te programmeren. Door je doelen herhaaldelijk te herhalen, worden ze uiteindelijk onderdeel van je denkpatroon en ga je onbewust acties ondernemen die bijdragen aan het bereiken van je doelen.

Om deze reden is het handig om je doelen op te schrijven en ze op een zichtbare plek op te hangen, bijvoorbeeld naast je computerscherm of op de koelkast. Lees je lijst minstens twee keer per dag door om het in je gedachten te verankeren. Zo blijf je gefocust op je doelen en vergroot je de kans op succes.

Lees je lange termijn doelen met geloof

Het hebben van geloof in het behalen van je doelen is van cruciaal belang voor succes. Om je geloof te laten groeien, is het belangrijk om positieve uitspraken te blijven herhalen en jezelf voor te stellen als al het lichaam of de prestaties hebt behaald die je wilt bereiken.

Bovendien is het belangrijk om jezelf aan te moedigen om acties te ondernemen alsof je al het gewenste resultaat hebt bereikt. Visualiseer jezelf als de persoon die je wilt zijn en gedraag je dienovereenkomstig.

Op deze manier programmeer je je onderbewustzijn om te geloven dat je doel al is bereikt en zal je onderbewustzijn je helpen om de acties te ondernemen die nodig zijn om je doel te bereiken.

Als je je lijst met doelen regelmatig doorneemt, doe dit dan met geloof en vertrouwen in wat je leest. Geloof dat je doelen zullen worden bereikt, wat er ook gebeurt. Twijfel zal alleen maar negatieve gedachten en emoties oproepen, waardoor je doelen verder weg lijken te zijn.

Wanneer je de lange termijn doelen leest, visualiseer ze alsof je ze al hebt bereikt

Als je een helder en levendig beeld hebt van wat je wilt bereiken, zal je onderbewustzijn het makkelijker opnemen dan wanneer je alleen je doelen leest. Het visualiseren van je doelen werkt dieper dan alleen maar het lezen ervan.

Probeer dit te doen als je ontspannen bent en klaar om te gaan slapen. Op deze manier is het gemakkelijker om deze beelden aan je onderbewustzijn over te dragen.

Lange termijn doelen omzetten in daden

Als je jouw droomlichaam wilt bereiken, is het belangrijk om doelgericht te trainen. Hierbij zet je kennis om in gerichte daden en zorg je voor actie. Weten is namelijk niet genoeg, doen wel. Om een doel vast te stellen, is het belangrijk om doelstellingen te hebben en deze te koppelen aan de juiste emotie om jezelf gemotiveerd te houden om naar de sportschool te gaan, gezond te eten en andere acties te ondernemen die nodig zijn om je doel te bereiken.

Maak je lange termijn doelen concreet en meetbaar

Om specifieke doelen te stellen, is het belangrijk om deze concreet en meetbaar te maken. Vaag gestelde doelen zoals ‘ik wil afvallen’ of ‘ik wil meer spieren’ zijn niet voldoende om gericht te kunnen werken aan je doel. Stel jezelf de volgende vragen: hoeveel kilo wil je precies afvallen? Wat is het gewenste vetpercentage? Welke omtrek moeten je armen hebben? Op welke kledingmaat richt je je?

Koppel emoties aan je lange termijn doelen

Na het formuleren van specifieke doelen, is het belangrijk om de juiste emoties aan deze doelen te koppelen. Dit zorgt ervoor dat je jezelf gemotiveerd houdt om naar de sportschool te gaan, gezond te eten en andere acties te ondernemen die nodig zijn om je doel te bereiken. Focus op wat je wilt bereiken en vervang negatieve gedachten door positieve. Door de beslissing te nemen om af te vallen en positieve gedachten te hebben, zal je gedrag zich aanpassen en zal je lichaam volgen.

Gun jezelf tussenstappen

Het is daarbij belangrijk om jezelf tussenstappen te gunnen om je doel te bereiken. Dit zorgt ervoor dat je jezelf niet overweldigt met te grote initiatieven en het behalen van je doelen meer haalbaar maakt. Verdeel je doel in kleinere doelen die je dagelijks bezig houden en die je in staat stellen om je doel op lange termijn te bereiken. Dit helpt je ook om gemotiveerd te blijven, omdat je regelmatig successen behaalt.

Jezelf niet overbelasten

Ook is het belangrijk om jezelf niet te overbelasten en tijd te nemen om te herstellen. Overbelasting kan namelijk een negatief effect hebben op je gezondheid en het behalen van je doelen. Zorg dus voor een goede balans tussen training, rust en voeding.

Jouw eigen bedrijf en lange termijn doelen

Het is belangrijk voor organisaties om op de lange termijn doelen te richten, maar ook om de korte termijn doelstellingen niet uit het oog te verliezen. Het maken van een plan en het formuleren van concrete doelen kan daarbij helpen.

Management kan hierbij een belangrijke rol spelen door de juiste strategieën en middelen te brengen en impact te hebben op de productiviteit en motivatie van werknemers.

Het is echter ook belangrijk om de gezondheid van werknemers in acht te nemen en hen te ondersteunen bij het volhouden van hun taken en het verminderen van uitstelgedrag.

Leidinggevenden

Leidinggevenden kunnen hun werknemers adviseren en behandelen als belanghebbenden bij het bereiken van doelstellingen en het behalen van resultaten. Ze kunnen ook samenwerken met de werknemers om de risico’s te bepalen en te zorgen voor een veilige omgeving.

Het is daarbij belangrijk om de waarde van werknemers te erkennen en te zorgen voor een stimulerende omgeving waarin iedereen zijn of haar droom kan waarmaken.

Succesvol carrière maken

Om een succesvolle carrière te maken is het belangrijk om gefocust te blijven en jezelf te blijven ontwikkelen. Dit kan onder andere door het volgen van een cursus, het lezen van boeken en het zoeken naar inspiratie en voorbeelden van anderen. Ook is het handig om een lijstje te maken van korte en lange termijn doelen en deze regelmatig te evalueren en bij te stellen.

Veel manieren om je doelen te bereiken

Er zijn veel manieren om je doelen te bereiken, bijvoorbeeld door het bouwen van een eigen bedrijf, het werken aan projecten of het zoeken naar nieuwe mogelijkheden. LinkedIn kan hierbij een waardevolle partner zijn, omdat je hiermee in contact kunt komen met andere professionals en bedrijven.

Ook kan een goede marketing strategie helpen om jezelf en je producten of diensten te promoten en meer klanten te krijgen.

Tot slot

Het is belangrijk om realistisch te zijn. Het behalen van je doelen vergt moeite en tijd, maar het is mogelijk als je volhoudt. Wees daarbij niet te streng voor jezelf en vergeet niet om ook te genieten van het proces.

Het behalen van je droomlichaam vergt namelijk tijd en inspanning, maar het is ook een avontuur en een kans om jezelf te verbeteren en te groeien.

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.