Connect with us

Fitness

Alles over droog trainen en cutten voor sneller resultaat

Angelo

Published

on

Droog trainen

Droog trainen is een term die veel gebruikt wordt in de fitnesswereld. Het gaat hierbij om het verlagen van het vetpercentage en het behouden van spiermassa, zodat je spieren beter zichtbaar worden. Dit kan op verschillende manieren worden bereikt, maar het is belangrijk dat je hierbij op de juiste voeding en training let.

In dit artikel zullen we enkele belangrijke tips en aandachtspunten bespreken die kunnen helpen bij het behalen van je doelstellingen tijdens het droog trainen. Zo komen onder andere eiwitten in kwark, de rol van vitamines E en K, en het belang van het trainen van alle spiergroepen aan bod.

Wat betekent droogtrainen?

Droogtrainen is een term die gebruikt wordt in de fitnesswereld om vet te verliezen en spierdefinitie te creëren. Het doel van droogtrainen is om het vetpercentage te verlagen, terwijl je zoveel mogelijk spiermassa behoudt. Het proces van droogtrainen draait om voeding en training. Het is belangrijk om minder calorieën binnen te krijgen dan je verbrandt en je calorie-inname vooral uit eiwitten, vetten en koolhydraten te halen. Daarnaast is het van belang om voldoende cardio- en krachttraining te doen om calorieën te verbranden en spiermassa te behouden.

Een calorieëntekort creëren kan door minder te eten en/of meer te bewegen. Het is aan te raden om tijdens het droogtrainen voedingsmiddelen te eten waar veel eiwitten in zitten, zoals kwark en vette vis. Door een vezelrijke en eiwitrijke voeding te volgen in combinatie met een goed trainingsschema kan je snel droog trainen en je vetpercentage verlagen. Een goede nachtrust en voldoende eiwitten zijn belangrijk voor het herstel en de spieropbouw tijdens het droogtrainen.

Het is ook mogelijk om een droog trainen schema of droog trainen protocol te volgen om het beste resultaat te behalen. Het blijven trainen en het verminderen van calorieën kan leiden tot een hoog vetpercentage en minder energie. Het is daarom aan te raden om af te wisselen tussen cutten en bulken om zo je spieren beter zichtbaar te maken.

Wanneer beginnen met droog trainen?

Veel mensen vragen zich af wanneer ze moeten beginnen met droog trainen. Het antwoord hierop is dat het afhangt van je doelen en huidige lichaamssamenstelling. Over het algemeen wordt aangeraden om eerst te werken aan het opbouwen van spiermassa voordat je begint met droog trainen. Dit komt doordat je meer spiermassa nodig hebt om een ‘droge’ en gespierde uitstraling te krijgen.

Als je voldoende spiermassa hebt opgebouwd, kun je beginnen met droog trainen. Dit houdt in dat je een calorietekort creëert door minder calorieën binnen te krijgen dan je lichaam nodig heeft. Hierdoor zal je lichaam vetreserves gaan verbranden om aan energie te komen, waardoor je vetpercentage daalt. Tijdens het droog trainen is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen om het behoud van spiermassa te bevorderen. Dit betekent dat je ongeveer 1,8 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht moet eten.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat droog trainen geen korte-termijnoplossing is. Het is een periode van enkele weken tot maanden waarin je hard moet werken om je doelen te bereiken. Het is ook belangrijk om te beseffen dat het niet mogelijk is om vet te verliezen op specifieke plekken van je lichaam. Wanneer je begint met droog trainen, zal je lichaam vet verbranden waar het zelf beslist. Dit betekent dat je niet alleen vet zult verliezen op de plekken waar jij dat wilt.

Als je wilt droog trainen, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Het gaat erom dat je een calorietekort creëert en tegelijkertijd voldoende proteïne binnenkrijgt om het behoud van spiermassa te bevorderen. Daarnaast zijn er handige tips en trucs om sneller resultaat te behalen, zoals cardio en high intensity interval training. Het is ook belangrijk om voldoende te slapen en vezelrijke voeding te eten.

Als je wilt cutten, is het belangrijk om minder calorieën binnen te krijgen dan je verbruikt. Dit betekent dat je minder moet eten en/of meer moet bewegen. Het is belangrijk om te blijven trainen tijdens het cutten om zoveel mogelijk spiermassa te behouden en vet te verbranden. Eiwitten zijn hierbij belangrijk om het behoud van spiermassa te bevorderen.

In het kort is het dus belangrijk om eerst voldoende spiermassa op te bouwen voordat je begint met droog trainen. Tijdens het droog trainen moet je een calorietekort creëren en voldoende eiwitten binnenkrijgen om het behoud van spiermassa te bevorderen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, en het gaat er vooral om dat je consistent blijft en de rest van je benodigde macronutriënten (zoals vetten en koolhydraten) op een gebalanceerde manier binnenk

Hoe lang duurt droog trainen?

De duur van droog trainen kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het doel, de huidige lichaamssamenstelling en de individuele trainings- en voedingsbehoeften. Over het algemeen duurt een periode van droog trainen tussen de 8 en 16 weken. Het doel van droog trainen is om vet te verliezen terwijl de spiermassa behouden blijft, waardoor de spieren beter zichtbaar worden.

Tijdens droog trainen komt het aan op een combinatie van krachttraining en cardio om de vetverbranding te stimuleren, samen met een calorietekort en voldoende eiwitinname. Het is belangrijk om voldoende slaap te krijgen en alle spiergroepen te trainen voor het beste resultaat. Er zijn verschillende tips en simpele manieren om tijdens een periode van droog trainen sneller resultaat te behalen, zoals het eten van eiwitrijke voeding zoals kwark en het verminderen van calorieën. Het is belangrijk om te onthouden dat het behalen van het perfecte droog trainen langer kan duren en dat het kennen van je individuele trainings- en voedingsbehoeften de sleutel is tot het behalen van het gewenste resultaat.

Is droog trainen verschillend voor mannen en vrouwen?

Het proces van droog trainen is in essentie hetzelfde voor mannen en vrouwen. Het doel is om lichaamsvet te verliezen en spierdefinitie te creëren door middel van krachttraining en cardio-oefeningen, terwijl je een calorietekort hanteert. Het verschil kan echter liggen in de hoeveelheid gewicht die wordt gebruikt bij het uitvoeren van oefeningen en het aantal herhalingen.

Over het algemeen hebben vrouwen de neiging om minder gewicht te tillen dan mannen, maar dit betekent niet dat de trainingsmethode anders moet zijn. Belangrijk is om voldoende eiwitten te consumeren om spierafbraak te voorkomen en de eiwitsynthese te stimuleren.

Het is ook belangrijk om voldoende rust en slaap te krijgen om het herstel te bevorderen. Tips om sneller resultaat te behalen zijn het verminderen van calorie-inname en het verhogen van de intensiteit van de cardio-oefeningen. Het gaat om het creëren van een calorietekort en het stimuleren van vetverbranding, wat wellicht voor mannen en vrouwen verschillend kan zijn afhankelijk van hun lichaamstype en metabolische snelheid.

Het is belangrijk om alle spiergroepen te trainen en te zorgen voor voldoende variatie in de training om het lichaam uit te dagen en het gewenste resultaat te behalen.

Hoe maak je een voedingsschema om droog te trainen?

Een voedingsschema maken is een belangrijk onderdeel van droog trainen. Het doel van droog trainen is om vet te verliezen en af te vallen, waarbij je ervoor zorgt dat je lichaam voldoende calorieën binnenkrijgt. Hierbij gaat het om droog trainen, waarbij je spieren beter zichtbaar worden door het verlagen van het vetpercentage.

Een voedingsschema voor droog trainen verschilt van een gewoon voedingsschema. Het gaat erom dat je een calorietekort creëert, waarbij je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt. Een aantal simpele tips om je hierbij te helpen zijn het eten van eiwitrijk voedsel, het verminderen van koolhydraten en vetten en het beperken van alcohol.

Het is belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen om je spiermassa te behouden en eiwitsynthese te bevorderen. Daarom is het goed om voeding te eten zoals kwark, waar eiwitten in zitten. Ook is het belangrijk om voldoende vitamines zoals vitamine E en K binnen te krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat je alle spiergroepen traint, omdat je anders niet het gewenste resultaat behaalt.

Als je niet precies weet hoeveel calorieën je moet binnenkrijgen om te droog trainen, kun je online een calorie bereken tool gebruiken. Hierbij is het belangrijk om te weten wat je onderhoudsniveau is, dat wil zeggen hoeveel calorieën je nodig hebt om op gewicht te blijven. Vervolgens kun je dit aantal calorieën verminderen met zo’n 10-20%, afhankelijk van hoe snel je wilt afvallen.

Een voedingsschema maken kan dus wellicht ingewikkeld lijken, maar het is één van de beste manieren om tijdens een periode van droog trainen je doel te behalen. Met de juiste kennis en informatie over voeding tijdens het droog trainen, kun je het beste resultaat behalen.

Andere interessante artikelen

Lees ook ons artikel over “Wat te eten tijdens het droogtrainen” voor meer informatie over de juiste voeding en ons artikel over “Afvallen en de meest gemaakte fouten“. 

Als expert op het gebied van fitness, voeding, en diëtetiek, vormt een gezonde levensstijl de kern van mijn bestaan.Mijn passie ligt in het delen van diepgaande kennis en praktijkervaring om anderen te ondersteunen bij het realiseren van hun persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelstellingen.Met een toegewijde aanpak en een schat aan expertise, streef ik ernaar om elk individu te begeleiden op hun unieke pad naar welzijn en optimale gezondheid.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Fitness

Bodybuildster worden: Starten met bodybuilding

Angelo

Published

on

By

Een gespierde vrouwelijke bodybuildster

Als vrouw starten met bodybuilding en een succesvolle bodybuildster worden kent enkele unieke uitdagingen, vooral vanwege de natuurlijke hormoonverschillen met mannen.

Vrouwen produceren minder testosteron, een cruciaal hormoon voor spiergroei, wat betekent dat het ontwikkelen van grote spieren extra inzet vereist in vergelijking met mannen, die van nature hogere testosteronniveaus hebben.

Hier zijn vijf stappen die je als vrouw kunt volgen om succesvol te worden in bodybuilding:

Stap 1: Bepaal en verfijn je doelstellingen

Begin met het vaststellen van je einddoel in de bodybuilding. Wees specifiek met wat je wilt bereiken en breek dit grote doel op in kleinere, haalbare subdoelen.

Vervolgens plan je de stappen die nodig zijn om deze subdoelen te bereiken, inclusief je dagelijkse caloriebehoefte en de benodigde supplementen zoals creatine en whey-eiwitten.

Dit helpt je gefocust en op koers te blijven richting je hoofddoel.

Stap 2: Vind de perfecte sportschool

Voor een bodybuildster is de keuze van de sportschool cruciaal. Zoek een gym die niet alleen goed in je dagelijkse routine past, maar ook de juiste uitrusting biedt.

Het is essentieel dat je een sportschool kiest waar je toegang hebt tot zowel fitnessapparaten als vrije gewichten, zodat je een veelzijdig trainingsregime kunt volgen.

Stap 3: Focus op grote spiergroepen (compound oefeningen)

Voor optimale krachtopbouw, begin je trainingssessies met oefeningen gericht op de grote spiergroepen. Dit zijn je rug, borst en benen.

Compound oefeningen, die meerdere spiergroepen tegelijk aanspreken, zijn ideaal om mee te starten vanwege hun effectiviteit en efficiëntie.

Na deze intensieve training van de grote spiergroepen, kun je je aandacht richten op de kleinere spiergroepen door isolatieoefeningen met losse gewichten uit te voeren.

Stap 4: Integreer cardiotraining in je trainingsschema

Het is essentieel om cardiotraining op te nemen in je routine, omdat een sterk cardiovasculair systeem cruciaal is voor het efficiënt transporteren van zuurstof en voedingsstoffen via je bloed.

Voor een bodybuildster zijn niet alleen de spieren belangrijk; de voeding die naar die spieren wordt getransporteerd is net zo cruciaal voor groei.

Een krachtig hart zorgt voor een effectievere distributie van deze essentiële voedingsstoffen, wat direct bijdraagt aan spierontwikkeling en algehele gezondheid.

Stap 5: Optimaliseer je voedingsplan

De sleutel tot succes in bodybuilding ligt niet alleen in intensieve trainingen, maar ook in een zorgvuldig afgestemd voedingsplan.

“Train als een beest, eet als een paard, en slaap als een baby” is een populaire wijsheid die het belang van een holistische benadering benadrukt.

Zorg voor een voedingsschema dat rijkelijk is voorzien van eiwitten, koolhydraten, en vetten, afgestemd op jouw specifieke behoeften om je einddoel te bereiken.

Vergeet ook niet het belang van rust; spiergroei vindt plaats tijdens herstelmomenten, vooral tijdens de slaap.

Veelgestelde vragen

Wat verdien je als bodybuilder?

In Nederland ligt het gemiddelde bruto maandsalaris van een Fitness Instructeur rond de € 2.390. De salarissen beginnen bij ongeveer € 2.035 en kunnen oplopen tot € 2.750, afhankelijk van verschillende factoren. Op deze pagina wordt een uitgebreid overzicht aangeboden van de gemiddelde brutolonen, uitgesplitst per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en type dienstverband.

Wat eet een bodybuilder per dag?

Een typisch bodybuilderdieet is rijk aan groenten, eiwitten en gezonde vetten. Het voedingsplan is gebaseerd op een stevige basis van groenten en complexe koolhydraten. Voor een optimale voedingsbalans bestaat het ideale dieet voor een bodybuilder uit 25% compacte koolhydraten, zoals rijst of aardappelen, en 25% vezelrijke koolhydraten, afkomstig van groene groenten.

Hoe lang duurt het om gespierd te worden?

Men zegt dat na ongeveer 12 weken van consistente training de spieren optimaal beginnen te ontwikkelen. Een studie uit 2012, die verscheen in het Journal of Strength and Conditioning Research, toonde aan dat het gemiddeld drie maanden duurt voordat er merkbare verbeteringen in spiermassa zijn.

Kan iedereen bodybuilder worden?

Misschien was het oorspronkelijk niet je bedoeling om een bodybuilder te worden, maar technisch gezien valt iedereen die dagelijks tijd besteedt aan en zijn leven aanpast voor bodybuilding, onder de categorie van bodybuilders.

Continue Reading

Afvallen

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Angelo

Published

on

By

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Bokszaktraining is een uitstekende keuze voor iedereen die streeft naar vetverbranding, spieropbouw, en mentale ontspanning—allemaal in één enkele sessie!

Die enigszins vergeten bokszak in de hoek van de sportschool? Dat is niet alleen een hulpmiddel voor boksers. Bokszaktraining is veel meer dan een oefening voor het bovenlichaam en krachtontwikkeling.

In dit artikel duiken we in de vele voordelen van trainen met een bokszak. Bereid je voor om verrast te worden door wat deze workout voor je kan betekenen!

Wat is bokszaktraining?

Bokszaktrainingen zijn enorm populair geworden en met goede reden. Ze bieden een uitstekende manier om stress te verlichten en zijn perfect voor vetverbranding en het verbeteren van je conditie.

Of je nu gewicht wilt verliezen of gewoon fitter wilt worden, bokszaktraining combineert stoten en trappen in één dynamische workout. En het beste? Zelfs beginners kunnen direct beginnen!

Start je training altijd met een goede warming-up. Daarna ga je aan de slag met bokshandschoenen, waarbij je stoten en trappen afwisselt, afhankelijk van je voorkeur voor boksen of kickboksen.

Je kunt de intensiteit aanpassen aan je eigen niveau en geleidelijk opvoeren. Je zult merken dat je uithoudingsvermogen toeneemt en je de sessies langer volhoudt.

Wat betreft de keuze van de bokszak, er is voor elk huis wel een passende optie, of je nu kiest voor een staande of hangende bokszak. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en soorten, dus kies een bokszak die het beste past bij jouw behoeften.

Wat handschoenen betreft, de maat is meestal gebaseerd op gewicht; vrouwen kiezen doorgaans voor 10 of 12 oz, terwijl mannen vaak voor 14 of 16 oz gaan.

De voordelen van bokszaktraining

Waarom zou je starten met bokszaktraining? Er zijn veel redenen! Allereerst biedt bokszaktraining een uitstekende uitlaatklep om stress kwijt te raken en spanning af te reageren.

Voor wie een intense, volledige lichaamstraining zoekt, biedt bokszaktraining een uitstekende mogelijkheid om in korte tijd veel calorieën te verbranden.

Een groot voordeel van de bokszak is de flexibiliteit om thuis te trainen wanneer het jou uitkomt, of je nu kiest voor een staand model of een traditionele hangende bokszak.

Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die de fysieke interactie van sparren willen vermijden, maar toch de technieken van sporten zoals kickboksen willen beoefenen.

Bokszaktraining activeert alle spieren in je lichaam, wat het een bijzonder effectieve workout maakt. Een geschikte bokszak stelt zelfs beginners in staat om de juiste technieken voor trappen en stoten aan te leren.

Na elke sessie zul je merken dat je conditie verbetert, wat ideaal is om je fitheid op peil te houden of te verbeteren.

Kun je afvallen met bokszaktraining?

Kun je afvallen door te trainen met een bokszak? Zeker weten! Bokszaktraining is een full body workout die je helpt om intensief te trainen en daardoor veel calorieën te verbranden. Maar wat maakt bokszaktraining zo effectief voor gewichtsverlies?

Je combineert stoten tegen de bokszak met lichaamsoefeningen zoals squats, waardoor je een breed scala aan basistechnieken leert.

Ongeacht of je kiest voor een staande of een hangende bokszak, je kunt comfortabel thuis trainen op jouw eigen tempo. Tijdens je sessies verbeter je niet alleen je trap- en stoottechnieken, maar bouw je ook spierkracht op.

Bokszaktraining is niet alleen goed voor het versterken van spieren, maar ook voor het behouden van je conditie. Door regelmatig te trainen volgens een gestructureerd schema verbeter je continu je fysieke fitheid.

Pluspunt is dat je tijdens de training korte pauzes kunt inlassen voor herstel, om daarna weer met volle energie verder te gaan.

Dus, als je op zoek bent naar een dynamische en uitdagende manier om af te vallen, dan is bokszaktraining zeker een goede keuze!

Wat is een goede aanvulling op bokszaktraining?

Hoewel bokszaktraining op zichzelf al een complete lichaamstraining is, zijn er bepaalde oefeningen die uitstekend combineren met je boksroutine om een evenwichtige fitnessaanpak te garanderen.

Een van deze oefeningen is pull-ups. Het uitvoeren van pull-ups met een optrekstang versterkt je bovenrug, schouders en armen, wat cruciaal is voor krachtige stoten.

Een sterker bovenlichaam verhoogt de impact van je stoten op de bokszak aanzienlijk. Er is een breed scala aan optrekstangen beschikbaar, van complete pull-up stations tot eenvoudig te installeren stangen die je tussen je deurpost kunt klemmen.

Touwtjespringen is ook een perfecte aanvulling op bokszaktraining. Deze activiteit verbetert niet alleen je cardiovasculaire conditie, maar versterkt ook je benen en uithoudingsvermogen, wat essentieel is voor effectieve traptechnieken.

Waarom zou je thuis met een bokszak trainen?

Thuis op de bokszak trainen is een uitstekende manier om in vorm te blijven, calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.

Deze vorm van training biedt een geweldige flexibiliteit; je kunt oefenen op momenten die jou het beste uitkomen, zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft.

Zowel hangende als staande bokszakken zijn geschikt om thuis te gebruiken. Ze stellen je in staat om op eigen tempo de basis van boksen onder de knie te krijgen.

Voor beginners is dit ideaal omdat ze zonder de druk van een publiek kunnen oefenen, terwijl gevorderden de mogelijkheid hebben om hun technieken verder te verfijnen.

Het bezit van een bokszak thuis is perfect voor wie privacy tijdens de training op prijs stelt. Je vermijdt wachttijden en de blikken van anderen; het is gewoon jij, je handschoenen, en je bokszak.

Dit zorgt ervoor dat je elke sessie zichtbare vooruitgang kunt boeken en aan zelfvertrouwen wint.

Trainen met een bokszak thuis is niet alleen effectief maar ook bijzonder praktisch en comfortabel. Het helpt je gemotiveerd te blijven en sneller je fitnessdoelen te bereiken!

Continue Reading

Afvallen

Buikvet kwijtraken 50 plus: Tips om buikvet te verliezen

Angelo

Published

on

By

Buikvet verliezen als je 50 plus bent

Voor veel vijftigplussers blijkt het een uitdaging om buikvet te verliezen naarmate ze ouder worden. Dit is een veelvoorkomend probleem, maar er zijn gelukkig effectieve strategieën beschikbaar om dit aan te pakken.

In dit artikel delen we praktische tips om buikvet te verminderen voor wie de vijftig is gepasseerd. We bieden ook advies over het aannemen van een gezonde levensstijl op deze leeftijd.

Wat is buikvet en waarom is het slecht?

Buikvet, ook bekend als visceraal vet, is het type vet dat zich nestelt rondom vitale organen in de buik zoals de lever, alvleesklier en darmen.

Dit vet verschilt van het subcutane vet dat zich net onder de huid bevindt. Een normale hoeveelheid buikvet fungeert als beschermende laag voor de organen, maar te veel ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Overmatig buikvet is gekoppeld aan een verhoogd risico op verschillende chronische aandoeningen, waaronder type 2 diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, bepaalde soorten kanker en mogelijk zelfs dementie.

Het vet in de buikholte produceert ontstekingsbevorderende stoffen en hormonen die de normale lichaamsfuncties kunnen verstoren.

Met het ouder worden neemt vaak de hoeveelheid vet toe terwijl de spiermassa afneemt. Dit kan leiden tot gewichtstoename en een tragere stofwisseling, wat het moeilijker maakt om een gezond gewicht te behouden.

Het verminderen van buikvet is cruciaal voor het bevorderen van de gezondheid en kan bereikt worden door een gezonde levensstijl aan te nemen.

Dit omvat een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, beheer van stress en voldoende slaap. Hoewel dit een flinke inspanning kan lijken, is het de moeite waard.

Het verliezen van buikvet kan leiden tot significante verbeteringen in je bloedsuikerspiegel, bloeddruk en een verlaagd risico op ernstige gezondheidsproblemen.

Tips om buik vet kwijt te raken als je 50 plus bent

Dat buikvet verlies je natuurlijk niet zomaar, daar moet je iets voor doen. Met deze tips kom je al een heel eind.

Adopteer een gebalanceerd voedingspatroon

  Het verliezen van buikvet na je 50ste vraagt om een gezond en evenwichtig dieet. Beperk de consumptie van geraffineerde koolhydraten en suikers en vervang deze door voedzame alternatieven zoals volle granen, groenten, fruit en magere eiwitten.

  Integreer gezonde vetten zoals olijfolie, avocado’s en noten die essentiële voedingsstoffen leveren.

  Minimaliseer daarnaast de inname van bewerkte voedingsmiddelen die vaak rijk zijn aan toegevoegde suikers en verzadigde vetten. Combineer dit met een caloriebeperking en het nauwkeurig bijhouden van je macro’s.

  Intensiveer je fysieke activiteit

   Consistente lichaamsbeweging is essentieel voor het verminderen van buikvet, ongeacht je leeftijd.

   Zoek activiteiten die je plezierig vindt en consistent kunt uitvoeren. Cardio-oefeningen zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen zijn effectief voor het verbranden van calorieën.

   Krachttraining, zoals gewichtheffen of weerstandsoefeningen, is ook belangrijk voor het opbouwen van spiermassa en het stimuleren van je metabolisme.

   Beheers stress en zorg voor voldoende slaap

    Stress en slaaptekort kunnen leiden tot gewichtstoename, vooral rond de middel. Verminder stress door ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie of diepe ademhaling. Zorg ook voor een adequate slaapduur en -kwaliteit, omdat slaapgebrek hormonale disbalansen kan veroorzaken die leiden tot voedselcravings.

    Hydrateer goed en beperk alcoholconsumptie

     Voldoende water drinken is cruciaal voor een effectieve stofwisseling en spijsvertering. Het helpt ook om een verzadigd gevoel te behouden, wat overeten kan voorkomen. Beperk daarentegen alcoholconsumptie, want alcohol levert niet alleen veel calorieën maar bevordert ook de ophoping van buikvet.

     Eiwitten en gezonde vetten

     Eiwitten en vetten zijn effectief in het stimuleren van de afgifte van verzadigingshormonen, waardoor je langer vol blijft en minder snel trek hebt.

     Kies voor voedsel dat laag in calorieën is maar wel veel ruimte in je maag inneemt, zoals waterrijke en vezelrijke groenten, fruit en peulvruchten. Dit helpt de afgifte van ghreline, het hongerhormoon, te verminderen.

     Bronnen

     •  Frédéric Dutheil, Gérard Lac, Bruno Lesourd, Robert Chapier, Guillaume Walther, Agnès Vinet, Vincent Sapin, Julien Verney, Lemlih Ouchchane, Martine Duclos, Philippe Obert, Daniel Courteix.  Different modalities of exercise to reduce visceral fat mass and cardiovascular risk in metabolic syndrome: the RESOLVE randomized trial . PMID: 23714599 DOI: 10.1016/j.ijcard.2013.05.012
     •  Kevin D Ballard, Erin E Quann, Brian R Kupchak, Brittanie M Volk, Diana M Kawiecki, Maria Luz Fernandez, Richard L Seip, Carl M Maresh, William J Kraemer, Jeff S Volek. Dietary carbohydrate restriction improves insulin sensitivity, blood pressure, microvascular function, and cellular adhesion markers in individuals taking statins. PMID: 24176230 DOI: 10.1016/j.nutres.2013.07.022.
     • Yunjuan Gu, Aihua Zhao, Fengjie Huang, Yinan Zhang, Jiajian Liu, Congrong Wang, Wei Jia, Guoxiang Xie, Weiping Jia. Very low carbohydrate diet significantly alters the serum metabolic profiles in obese subjects. PMID: 24224694 PMCID: PMC6088239 DOI: 10.1021/pr4008199. 
     • Andrew G Rundle, Pam Factor-Litvak, Shakira F Suglia, Ezra S Susser, Katrina L Kezios, Gina S Lovasi, Piera M Cirillo, Barbara A Cohn , Bruce G Link. Tracking of Obesity in Childhood into Adulthood: Effects on Body Mass Index and Fat Mass Index at Age 50. PMID: 32191541 PMCID: PMC7099417 DOI: 10.1089/chi.2019.0185.
     Continue Reading

     Trending