Connect with us

Fitness

De side raise: dumbbell side raise, lateral raises en meer

Angelo

Published

on

Side raise

Vandaag gaan we het hebben over de “side raise”. Deze oefening, die zowel staand als seated (zittend) uitgevoerd kan worden, is een echte gamechanger voor de zijkant van je schouders. Met een paar dumbbells en de juiste techniek, kun je deze oefening opnemen in je workout routine om je schouderspieren, met name de lateral delts en de supraspinatus, te isoleren en op te bouwen.

Veel mensen zijn bekend met de “front raise”, waarbij de focus ligt op de voorste schouderkop, maar de “side raise” is specifiek gericht op de middelste schouderkop, oftewel de lateral delts. Het voordeel van de ‘side raise’ is dat je hiermee de schouderkoppen mooi rond maakt, wat bijdraagt aan een bredere en meer gedefinieerde look.

Welke spieren train je bij de side raise oefening?

Nu we de basis van de side raise hebben besproken, laten we eens dieper duiken in de spieren die je traint met deze oefening. Een goed uitgevoerde side raise is een zeer effectieve oefening om je schouders te versterken en vorm te geven. Maar welke spieren zijn dat precies?

Het eerste antwoord is de lateral deltoid, oftewel de zijdelingse schouderkop. Deze spiergroep ligt aan de zijkant van je schouders en is de hoofddoelwit van de side raise. Bij een correcte uitvoering van de oefening, waarbij je je armen zijwaarts heft tot schouderhoogte, span je deze spiergroep aan en isoleer je ze effectief. Je lateral delts krijgen genoeg te verduren tijdens deze oefening, vooral als je de beweging gecontroleerd en zonder te zwaaien uitvoert.

De tweede spier die je traint met de side raise is de supraspinatus. Deze spier ligt aan de bovenkant van je schouders, onder de traps (trapezius). Hoewel de supraspinatus niet het hoofddoel is van de oefening, wordt deze spier nog steeds betrokken bij de beweging, vooral in het beginpunt van de oefening, wanneer je de dumbbells naast je lichaam houdt.

Een andere spier die enige activiteit krijgt tijdens de side raise is de trapezius, de grote spier die je nek en bovenrug bedekt. Hoewel de ‘traps’ niet de primaire focus zijn bij de side raise, helpen ze wel bij de stabilisatie van je schouders tijdens de oefening. Dit is vooral merkbaar bij variaties van de side raise, zoals de seated dumbbell side raise, waarbij de traps harder moeten werken om je bovenlichaam stabiel te houden.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel de side raise gericht is op het isoleren van bepaalde schouderspieren, je nog steeds andere spieren gebruikt tijdens de uitvoering van de oefening. Je core en buikspieren werken bijvoorbeeld om je lichaam stabiel te houden, en je biceps helpen bij het controleren van het gewicht als het omhoog en omlaag gaat.

Welke spieren train je met lateral raises?

Laten we even stilstaan bij een variant van de side raise, namelijk de ‘lateral raise’ of ‘dumbbell lateral raise’. Deze oefening is een klassieker in de fitnesswereld en is enorm populair bij bodybuilders en fitnessliefhebbers vanwege haar effectiviteit bij het trainen van de schouders. Maar welke spieren train je precies met de lateral raise?

De ‘lateral raise’ legt de focus voornamelijk op de side delts, de zijkant van je schouders. Deze oefening is perfect om die side delts te isoleren en te ontwikkelen. Dat is een belangrijk punt van de oefening: de isolatie. Met de lateral raise kun je heel gericht werken aan de spiermassa en definitie van je schouders.

Het mooie van de lateral raise is dat je ook andere delen van je schouder traint. Terwijl de side delts de hoofdspiergroep zijn die je aanspreekt, worden ook de anterior delt (voorkant van de schouder) en de posterior delt (achterkant van de schouder) aangesproken. Dit maakt de lateral raise een zeer effectieve oefening voor het trainen van de gehele schouder.

Een correcte uitvoering van de lateral raise is echter een stuk complexer dan je zou denken. Beginners maken vaak de fout om te veel gewicht te gebruiken of de beweging niet gecontroleerd uit te voeren, wat de kans op blessures vergroot. Het is belangrijk om te onthouden dat bij de lateral raise, net als bij elke andere oefening, de kwaliteit van de uitvoering belangrijker is dan de hoeveelheid gewicht die je kunt heffen.

Bij de lateral raise begin je met je armen licht gebogen en houd je de dumbbells naast je lichaam met je handpalmen naar elkaar toe. Je houdt je lichaam rechtop en je core stabiel. Vanuit deze beginpositie hef je de dumbbells gecontroleerd zijwaarts omhoog tot schouderhoogte. Het is belangrijk om niet te zwaaien of te leunen om het gewicht omhoog te krijgen. De beweging moet gecontroleerd zijn, waarbij je de zwaartekracht weerstaat zowel op de weg omhoog als op de weg omlaag tijdens de excentrische fase van de oefening.

Side raise

Voordelen van cable lateral raise

Laten we het hebben over een variant op de traditionele dumbbell lateral raise, namelijk de cable lateral raise. Deze versie van de oefening biedt een aantal unieke voordelen die het overwegen waard zijn voor iedereen die de zijkanten van zijn of haar schouders wil versterken.

Eén van de grootste voordelen van de cable lateral raise is de constante spanning die de kabels bieden. In tegenstelling tot dumbbells, waarbij de zwaartekracht een rol speelt en het gewicht op bepaalde punten van de oefening lichter kan aanvoelen, zorgen kabels voor een constante weerstand gedurende de hele range of motion. Dit betekent dat je spieren rondom harder moeten werken en dat je mogelijk effectiever traint.

Een ander belangrijk voordeel is de veelzijdigheid van de oefening. Met de cable lateral raise kun je op meerdere manieren trainen. Je kunt de oefening goed uitvoeren met beide armen tegelijk, maar je kunt ook kiezen voor één arm tegelijk om te focussen op de individuele schouders.

Bovendien helpt de cable lateral raise bij het verminderen van de kans op het verkeerd uitvoeren van de oefening. Omdat de kabels je in een vaste baan houden, is er minder kans dat je gaat zwaaien of je ellebogen verkeerd positioneert, wat de kans op blessures kan verminderen.

De uitvoering van de side raise

De side raise oefening is een belangrijke beweging in de wereld van fitness, gericht op het trainen van de schouders. Hieronder volgt een korte handleiding voor de uitvoering van de perfecte side raise:

 1. Positie: Begin de oefening door rechtop te staan met een dumbbell in elke hand, je armen naast je lichaam en je handpalmen naar je toe gericht.
 2. Beweging: Zonder je rug te buigen of te zwaaien voor momentum, hef je de dumbbells gecontroleerd zijwaarts omhoog tot je armen parallel zijn aan de vloer. Je ellebogen moeten licht gebogen blijven gedurende de gehele oefening. Het is alsof je jouw armen naar buiten spreidt, waarbij de nadruk ligt op het zijwaarts kunnen bewegen van de dumbbells.
 3. Bovenste punt: Op het hoogste punt van de oefening, waarbij de dumbbells op schouderhoogte zijn, zou je een lichte ‘squeeze’ of contractie in je schouders moeten voelen. Dit is het punt waarop het gewicht omhoog komt. Dit punt is cruciaal, want het zorgt voor maximale contractie van de schouderspieren.
 4. Terugkeer: Laat de dumbbells vervolgens langzaam en gecontroleerd zakken naar de beginpositie. Het is belangrijk om het gewicht gecontroleerd te laten zakken om de stabiliserende spieren te trainen en momentum te voorkomen.

Een goed advies voor beginners is om met lichtere gewichten te beginnen en geleidelijk aan op te bouwen naarmate je sterker wordt en je techniek verbetert. Je kunt deze oefening in sets van vijf met tien tot vijftien herhalingen per set doen.

Enkele aandachtspunten bij de side raise zijn het voorkomen van zwaaien met het lichaam voor momentum, het te hoog heffen van de dumbbells (niet hoger dan schouderhoogte) en het buigen van de rug. Deze fouten worden vaak verkeerd gemaakt en kunnen leiden tot minder effectieve resultaten en mogelijk blessures.

Als expert op het gebied van fitness, voeding, en diëtetiek, vormt een gezonde levensstijl de kern van mijn bestaan.Mijn passie ligt in het delen van diepgaande kennis en praktijkervaring om anderen te ondersteunen bij het realiseren van hun persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelstellingen.Met een toegewijde aanpak en een schat aan expertise, streef ik ernaar om elk individu te begeleiden op hun unieke pad naar welzijn en optimale gezondheid.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Fitness

Bodybuildster worden: Starten met bodybuilding

Angelo

Published

on

By

Een gespierde vrouwelijke bodybuildster

Als vrouw starten met bodybuilding en een succesvolle bodybuildster worden kent enkele unieke uitdagingen, vooral vanwege de natuurlijke hormoonverschillen met mannen.

Vrouwen produceren minder testosteron, een cruciaal hormoon voor spiergroei, wat betekent dat het ontwikkelen van grote spieren extra inzet vereist in vergelijking met mannen, die van nature hogere testosteronniveaus hebben.

Hier zijn vijf stappen die je als vrouw kunt volgen om succesvol te worden in bodybuilding:

Stap 1: Bepaal en verfijn je doelstellingen

Begin met het vaststellen van je einddoel in de bodybuilding. Wees specifiek met wat je wilt bereiken en breek dit grote doel op in kleinere, haalbare subdoelen.

Vervolgens plan je de stappen die nodig zijn om deze subdoelen te bereiken, inclusief je dagelijkse caloriebehoefte en de benodigde supplementen zoals creatine en whey-eiwitten.

Dit helpt je gefocust en op koers te blijven richting je hoofddoel.

Stap 2: Vind de perfecte sportschool

Voor een bodybuildster is de keuze van de sportschool cruciaal. Zoek een gym die niet alleen goed in je dagelijkse routine past, maar ook de juiste uitrusting biedt.

Het is essentieel dat je een sportschool kiest waar je toegang hebt tot zowel fitnessapparaten als vrije gewichten, zodat je een veelzijdig trainingsregime kunt volgen.

Stap 3: Focus op grote spiergroepen (compound oefeningen)

Voor optimale krachtopbouw, begin je trainingssessies met oefeningen gericht op de grote spiergroepen. Dit zijn je rug, borst en benen.

Compound oefeningen, die meerdere spiergroepen tegelijk aanspreken, zijn ideaal om mee te starten vanwege hun effectiviteit en efficiëntie.

Na deze intensieve training van de grote spiergroepen, kun je je aandacht richten op de kleinere spiergroepen door isolatieoefeningen met losse gewichten uit te voeren.

Stap 4: Integreer cardiotraining in je trainingsschema

Het is essentieel om cardiotraining op te nemen in je routine, omdat een sterk cardiovasculair systeem cruciaal is voor het efficiënt transporteren van zuurstof en voedingsstoffen via je bloed.

Voor een bodybuildster zijn niet alleen de spieren belangrijk; de voeding die naar die spieren wordt getransporteerd is net zo cruciaal voor groei.

Een krachtig hart zorgt voor een effectievere distributie van deze essentiële voedingsstoffen, wat direct bijdraagt aan spierontwikkeling en algehele gezondheid.

Stap 5: Optimaliseer je voedingsplan

De sleutel tot succes in bodybuilding ligt niet alleen in intensieve trainingen, maar ook in een zorgvuldig afgestemd voedingsplan.

“Train als een beest, eet als een paard, en slaap als een baby” is een populaire wijsheid die het belang van een holistische benadering benadrukt.

Zorg voor een voedingsschema dat rijkelijk is voorzien van eiwitten, koolhydraten, en vetten, afgestemd op jouw specifieke behoeften om je einddoel te bereiken.

Vergeet ook niet het belang van rust; spiergroei vindt plaats tijdens herstelmomenten, vooral tijdens de slaap.

Veelgestelde vragen

Wat verdien je als bodybuilder?

In Nederland ligt het gemiddelde bruto maandsalaris van een Fitness Instructeur rond de € 2.390. De salarissen beginnen bij ongeveer € 2.035 en kunnen oplopen tot € 2.750, afhankelijk van verschillende factoren. Op deze pagina wordt een uitgebreid overzicht aangeboden van de gemiddelde brutolonen, uitgesplitst per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en type dienstverband.

Wat eet een bodybuilder per dag?

Een typisch bodybuilderdieet is rijk aan groenten, eiwitten en gezonde vetten. Het voedingsplan is gebaseerd op een stevige basis van groenten en complexe koolhydraten. Voor een optimale voedingsbalans bestaat het ideale dieet voor een bodybuilder uit 25% compacte koolhydraten, zoals rijst of aardappelen, en 25% vezelrijke koolhydraten, afkomstig van groene groenten.

Hoe lang duurt het om gespierd te worden?

Men zegt dat na ongeveer 12 weken van consistente training de spieren optimaal beginnen te ontwikkelen. Een studie uit 2012, die verscheen in het Journal of Strength and Conditioning Research, toonde aan dat het gemiddeld drie maanden duurt voordat er merkbare verbeteringen in spiermassa zijn.

Kan iedereen bodybuilder worden?

Misschien was het oorspronkelijk niet je bedoeling om een bodybuilder te worden, maar technisch gezien valt iedereen die dagelijks tijd besteedt aan en zijn leven aanpast voor bodybuilding, onder de categorie van bodybuilders.

Continue Reading

Afvallen

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Angelo

Published

on

By

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Bokszaktraining is een uitstekende keuze voor iedereen die streeft naar vetverbranding, spieropbouw, en mentale ontspanning—allemaal in één enkele sessie!

Die enigszins vergeten bokszak in de hoek van de sportschool? Dat is niet alleen een hulpmiddel voor boksers. Bokszaktraining is veel meer dan een oefening voor het bovenlichaam en krachtontwikkeling.

In dit artikel duiken we in de vele voordelen van trainen met een bokszak. Bereid je voor om verrast te worden door wat deze workout voor je kan betekenen!

Wat is bokszaktraining?

Bokszaktrainingen zijn enorm populair geworden en met goede reden. Ze bieden een uitstekende manier om stress te verlichten en zijn perfect voor vetverbranding en het verbeteren van je conditie.

Of je nu gewicht wilt verliezen of gewoon fitter wilt worden, bokszaktraining combineert stoten en trappen in één dynamische workout. En het beste? Zelfs beginners kunnen direct beginnen!

Start je training altijd met een goede warming-up. Daarna ga je aan de slag met bokshandschoenen, waarbij je stoten en trappen afwisselt, afhankelijk van je voorkeur voor boksen of kickboksen.

Je kunt de intensiteit aanpassen aan je eigen niveau en geleidelijk opvoeren. Je zult merken dat je uithoudingsvermogen toeneemt en je de sessies langer volhoudt.

Wat betreft de keuze van de bokszak, er is voor elk huis wel een passende optie, of je nu kiest voor een staande of hangende bokszak. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en soorten, dus kies een bokszak die het beste past bij jouw behoeften.

Wat handschoenen betreft, de maat is meestal gebaseerd op gewicht; vrouwen kiezen doorgaans voor 10 of 12 oz, terwijl mannen vaak voor 14 of 16 oz gaan.

De voordelen van bokszaktraining

Waarom zou je starten met bokszaktraining? Er zijn veel redenen! Allereerst biedt bokszaktraining een uitstekende uitlaatklep om stress kwijt te raken en spanning af te reageren.

Voor wie een intense, volledige lichaamstraining zoekt, biedt bokszaktraining een uitstekende mogelijkheid om in korte tijd veel calorieën te verbranden.

Een groot voordeel van de bokszak is de flexibiliteit om thuis te trainen wanneer het jou uitkomt, of je nu kiest voor een staand model of een traditionele hangende bokszak.

Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die de fysieke interactie van sparren willen vermijden, maar toch de technieken van sporten zoals kickboksen willen beoefenen.

Bokszaktraining activeert alle spieren in je lichaam, wat het een bijzonder effectieve workout maakt. Een geschikte bokszak stelt zelfs beginners in staat om de juiste technieken voor trappen en stoten aan te leren.

Na elke sessie zul je merken dat je conditie verbetert, wat ideaal is om je fitheid op peil te houden of te verbeteren.

Kun je afvallen met bokszaktraining?

Kun je afvallen door te trainen met een bokszak? Zeker weten! Bokszaktraining is een full body workout die je helpt om intensief te trainen en daardoor veel calorieën te verbranden. Maar wat maakt bokszaktraining zo effectief voor gewichtsverlies?

Je combineert stoten tegen de bokszak met lichaamsoefeningen zoals squats, waardoor je een breed scala aan basistechnieken leert.

Ongeacht of je kiest voor een staande of een hangende bokszak, je kunt comfortabel thuis trainen op jouw eigen tempo. Tijdens je sessies verbeter je niet alleen je trap- en stoottechnieken, maar bouw je ook spierkracht op.

Bokszaktraining is niet alleen goed voor het versterken van spieren, maar ook voor het behouden van je conditie. Door regelmatig te trainen volgens een gestructureerd schema verbeter je continu je fysieke fitheid.

Pluspunt is dat je tijdens de training korte pauzes kunt inlassen voor herstel, om daarna weer met volle energie verder te gaan.

Dus, als je op zoek bent naar een dynamische en uitdagende manier om af te vallen, dan is bokszaktraining zeker een goede keuze!

Wat is een goede aanvulling op bokszaktraining?

Hoewel bokszaktraining op zichzelf al een complete lichaamstraining is, zijn er bepaalde oefeningen die uitstekend combineren met je boksroutine om een evenwichtige fitnessaanpak te garanderen.

Een van deze oefeningen is pull-ups. Het uitvoeren van pull-ups met een optrekstang versterkt je bovenrug, schouders en armen, wat cruciaal is voor krachtige stoten.

Een sterker bovenlichaam verhoogt de impact van je stoten op de bokszak aanzienlijk. Er is een breed scala aan optrekstangen beschikbaar, van complete pull-up stations tot eenvoudig te installeren stangen die je tussen je deurpost kunt klemmen.

Touwtjespringen is ook een perfecte aanvulling op bokszaktraining. Deze activiteit verbetert niet alleen je cardiovasculaire conditie, maar versterkt ook je benen en uithoudingsvermogen, wat essentieel is voor effectieve traptechnieken.

Waarom zou je thuis met een bokszak trainen?

Thuis op de bokszak trainen is een uitstekende manier om in vorm te blijven, calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.

Deze vorm van training biedt een geweldige flexibiliteit; je kunt oefenen op momenten die jou het beste uitkomen, zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft.

Zowel hangende als staande bokszakken zijn geschikt om thuis te gebruiken. Ze stellen je in staat om op eigen tempo de basis van boksen onder de knie te krijgen.

Voor beginners is dit ideaal omdat ze zonder de druk van een publiek kunnen oefenen, terwijl gevorderden de mogelijkheid hebben om hun technieken verder te verfijnen.

Het bezit van een bokszak thuis is perfect voor wie privacy tijdens de training op prijs stelt. Je vermijdt wachttijden en de blikken van anderen; het is gewoon jij, je handschoenen, en je bokszak.

Dit zorgt ervoor dat je elke sessie zichtbare vooruitgang kunt boeken en aan zelfvertrouwen wint.

Trainen met een bokszak thuis is niet alleen effectief maar ook bijzonder praktisch en comfortabel. Het helpt je gemotiveerd te blijven en sneller je fitnessdoelen te bereiken!

Continue Reading

Afvallen

Buikvet kwijtraken 50 plus: Tips om buikvet te verliezen

Angelo

Published

on

By

Buikvet verliezen als je 50 plus bent

Voor veel vijftigplussers blijkt het een uitdaging om buikvet te verliezen naarmate ze ouder worden. Dit is een veelvoorkomend probleem, maar er zijn gelukkig effectieve strategieën beschikbaar om dit aan te pakken.

In dit artikel delen we praktische tips om buikvet te verminderen voor wie de vijftig is gepasseerd. We bieden ook advies over het aannemen van een gezonde levensstijl op deze leeftijd.

Wat is buikvet en waarom is het slecht?

Buikvet, ook bekend als visceraal vet, is het type vet dat zich nestelt rondom vitale organen in de buik zoals de lever, alvleesklier en darmen.

Dit vet verschilt van het subcutane vet dat zich net onder de huid bevindt. Een normale hoeveelheid buikvet fungeert als beschermende laag voor de organen, maar te veel ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Overmatig buikvet is gekoppeld aan een verhoogd risico op verschillende chronische aandoeningen, waaronder type 2 diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, bepaalde soorten kanker en mogelijk zelfs dementie.

Het vet in de buikholte produceert ontstekingsbevorderende stoffen en hormonen die de normale lichaamsfuncties kunnen verstoren.

Met het ouder worden neemt vaak de hoeveelheid vet toe terwijl de spiermassa afneemt. Dit kan leiden tot gewichtstoename en een tragere stofwisseling, wat het moeilijker maakt om een gezond gewicht te behouden.

Het verminderen van buikvet is cruciaal voor het bevorderen van de gezondheid en kan bereikt worden door een gezonde levensstijl aan te nemen.

Dit omvat een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, beheer van stress en voldoende slaap. Hoewel dit een flinke inspanning kan lijken, is het de moeite waard.

Het verliezen van buikvet kan leiden tot significante verbeteringen in je bloedsuikerspiegel, bloeddruk en een verlaagd risico op ernstige gezondheidsproblemen.

Tips om buik vet kwijt te raken als je 50 plus bent

Dat buikvet verlies je natuurlijk niet zomaar, daar moet je iets voor doen. Met deze tips kom je al een heel eind.

Adopteer een gebalanceerd voedingspatroon

  Het verliezen van buikvet na je 50ste vraagt om een gezond en evenwichtig dieet. Beperk de consumptie van geraffineerde koolhydraten en suikers en vervang deze door voedzame alternatieven zoals volle granen, groenten, fruit en magere eiwitten.

  Integreer gezonde vetten zoals olijfolie, avocado’s en noten die essentiële voedingsstoffen leveren.

  Minimaliseer daarnaast de inname van bewerkte voedingsmiddelen die vaak rijk zijn aan toegevoegde suikers en verzadigde vetten. Combineer dit met een caloriebeperking en het nauwkeurig bijhouden van je macro’s.

  Intensiveer je fysieke activiteit

   Consistente lichaamsbeweging is essentieel voor het verminderen van buikvet, ongeacht je leeftijd.

   Zoek activiteiten die je plezierig vindt en consistent kunt uitvoeren. Cardio-oefeningen zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen zijn effectief voor het verbranden van calorieën.

   Krachttraining, zoals gewichtheffen of weerstandsoefeningen, is ook belangrijk voor het opbouwen van spiermassa en het stimuleren van je metabolisme.

   Beheers stress en zorg voor voldoende slaap

    Stress en slaaptekort kunnen leiden tot gewichtstoename, vooral rond de middel. Verminder stress door ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie of diepe ademhaling. Zorg ook voor een adequate slaapduur en -kwaliteit, omdat slaapgebrek hormonale disbalansen kan veroorzaken die leiden tot voedselcravings.

    Hydrateer goed en beperk alcoholconsumptie

     Voldoende water drinken is cruciaal voor een effectieve stofwisseling en spijsvertering. Het helpt ook om een verzadigd gevoel te behouden, wat overeten kan voorkomen. Beperk daarentegen alcoholconsumptie, want alcohol levert niet alleen veel calorieën maar bevordert ook de ophoping van buikvet.

     Eiwitten en gezonde vetten

     Eiwitten en vetten zijn effectief in het stimuleren van de afgifte van verzadigingshormonen, waardoor je langer vol blijft en minder snel trek hebt.

     Kies voor voedsel dat laag in calorieën is maar wel veel ruimte in je maag inneemt, zoals waterrijke en vezelrijke groenten, fruit en peulvruchten. Dit helpt de afgifte van ghreline, het hongerhormoon, te verminderen.

     Bronnen

     •  Frédéric Dutheil, Gérard Lac, Bruno Lesourd, Robert Chapier, Guillaume Walther, Agnès Vinet, Vincent Sapin, Julien Verney, Lemlih Ouchchane, Martine Duclos, Philippe Obert, Daniel Courteix.  Different modalities of exercise to reduce visceral fat mass and cardiovascular risk in metabolic syndrome: the RESOLVE randomized trial . PMID: 23714599 DOI: 10.1016/j.ijcard.2013.05.012
     •  Kevin D Ballard, Erin E Quann, Brian R Kupchak, Brittanie M Volk, Diana M Kawiecki, Maria Luz Fernandez, Richard L Seip, Carl M Maresh, William J Kraemer, Jeff S Volek. Dietary carbohydrate restriction improves insulin sensitivity, blood pressure, microvascular function, and cellular adhesion markers in individuals taking statins. PMID: 24176230 DOI: 10.1016/j.nutres.2013.07.022.
     • Yunjuan Gu, Aihua Zhao, Fengjie Huang, Yinan Zhang, Jiajian Liu, Congrong Wang, Wei Jia, Guoxiang Xie, Weiping Jia. Very low carbohydrate diet significantly alters the serum metabolic profiles in obese subjects. PMID: 24224694 PMCID: PMC6088239 DOI: 10.1021/pr4008199. 
     • Andrew G Rundle, Pam Factor-Litvak, Shakira F Suglia, Ezra S Susser, Katrina L Kezios, Gina S Lovasi, Piera M Cirillo, Barbara A Cohn , Bruce G Link. Tracking of Obesity in Childhood into Adulthood: Effects on Body Mass Index and Fat Mass Index at Age 50. PMID: 32191541 PMCID: PMC7099417 DOI: 10.1089/chi.2019.0185.
     Continue Reading

     Trending