Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

Fitness

De beste krachttraining supplementen

Wanneer je serieus aan de slag gaat met krachttraining, is het vaak nuttig om voedingssupplementen te overwegen.

Hieronder hebben we een overzicht samengesteld van verschillende supplementen die van pas kunnen komen bij het beoefenen van krachttraining. Als je nog niet bekend bent met supplementen, leggen we eerst uit wat ze zijn en waarvoor ze dienen.

We gaan verder met het opdelen van de beste krachttraining supplementen op basis van verschillende doelstellingen. Er bestaan immers zeer uiteenlopende supplementen voor diverse doeleinden, zoals creatine en vetverbranders.

Tot slot bieden we advies over welke supplementen wij beschouwen als de meest effectieve keuzes voor krachttraining.

Voedingsupplementen voor krachttraining

In vergelijking met de jaren 70 is er tegenwoordig een breed scala aan supplementen beschikbaar in verschillende vormen en voor verschillende doeleinden. Of je nu op zoek bent naar een algemeen gezondheidsvoordeel of een specifieke prestatieverbetering, er zijn supplementen die je kunnen helpen bij het bereiken van je doelen. Maar waarom zou je supplementen nemen als je aan krachttraining doet?

Voedingsupplementen zijn bedoeld als aanvulling op je voeding, niet als vervanging. Er zijn supplementen die extra vitaminen en mineralen bevatten, evenals supplementen die specifiek zijn ontworpen voor verschillende soorten sporters, zoals hardlopers, krachtsporters en duursporters.

Sommige supplementen, zoals proteïne en glutamine, kunnen helpen bij het herstel van het lichaam na een intensieve training en worden vaak gecombineerd aangeboden. Andere supplementen, zoals creatine, kunnen bijdragen aan het vergroten van je energieniveaus en het maximaliseren van je training.

Als je daarentegen juist vet wilt verbranden, kun je kiezen voor de zogenaamde “fatburners”.

Krachttraining met creatine

Een natuurlijk voorkomende stof in het lichaam, creatine, wordt gevonden in verschillende weefsels zoals de hersenen, het hart en sperma. Het wordt ook gevonden in vlees en vis en is vooral geconcentreerd in de spieren van ons lichaam.

Creatine is essentieel voor het leveren van energie tijdens lichamelijke activiteit en wordt gevormd uit de aanwezigheid van brandstof in ons lichaam, zoals koolhydraten, vetten en eiwitten, die worden afgebroken en opgeslagen in de vorm van glycogeen.

Tijdens deze afbraak komen koolhydraten en glycogeen vrij als ATP, de brandstof voor cellen in ons lichaam, die wordt omgezet in ADP en energie.

Creatine speelt hierbij een belangrijke rol doordat het nodig is om de ADP te voorzien van een fosfaatgroep, zodat het weer ATP wordt en energie kan leveren.

Krachttraining met proteine

Eiwitpoeders, met als basis proteïne of wei-eiwit, vormen de belangrijkste componenten van de welbekende eiwitshakes. Ze zorgen voor de benodigde bouwstoffen om de spieren te versterken en het herstelproces te bevorderen na krachttraining.

Eiwitshakes en -supplementen zijn vermoedelijk de meest bekende vormen van voedingssupplementen. Oorspronkelijk waren ze vooral in trek bij bodybuilders en atleten die aan krachtsport deden, aangezien men er destijds van overtuigd was dat extra eiwitten met name van belang waren voor explosieve sporten.

Tegenwoordig zijn er ook tabletten en repen verkrijgbaar, hoewel poeders nog altijd het meest populair zijn. Wei-eiwit is veruit de meest gunstige eiwitvorm, aangezien het het lichaam voorziet van de optimale aminozuren die nodig zijn voor spiergroei, kracht en herstel.

De meerderheid van bodybuilders en sporters is zich terdege bewust van het belang van goede wei-eiwit supplementen om spiergroei, kracht en herstel te bevorderen.

Krachttraining met fatburners

Afslankmiddelen met namen als Fatburners, stackers of vetverbranders werken om vetten te verminderen. Ze stimuleren het lichaam om vet te verbranden en ondersteunen de vetverbranding.

Er zijn ook producten die de opname van vetten in het lichaam blokkeren, dit noemen we fatblockers. Deze producten zijn bedoeld om afvallen en droogtrainen te bevorderen. Fatburners en stackers zijn voedingssupplementen die in de sportwereld veel gebruikt worden om afvallen en droogtrainen te ondersteunen.

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.