Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

Begrippen

Caseine

Caseïne is een hoogwaardig eiwit dat van nature voorkomt in melk en zuivelproducten. Het maakt ongeveer 80% uit van het totale eiwitgehalte in koemelk. Caseïne is een langzaam verteerbaar eiwit en wordt vaak beschouwd als een “langzaam afgiftetype” eiwit.

De structuur van caseïne zorgt ervoor dat het langzamer wordt afgebroken en verteerd in vergelijking met andere eiwitten, zoals wei-eiwit. Dit betekent dat het over een langere periode aminozuren aan het lichaam kan leveren. Hierdoor wordt caseïne vaak gekozen als een bron van eiwit voor langdurige spiereiwitsynthese, zoals ‘s nachts tijdens de slaap.

Caseïne heeft een compleet aminozuurprofiel, wat betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat die het lichaam nodig heeft. Het is rijk aan glutamine, een aminozuur dat belangrijk is voor spierherstel en het immuunsysteem.

Lees ook ons artikel over caseine als je meer te weten wilt komen.

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.