Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

Begrippen

Cellulitis

Cellulitis is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door de vorming van kleine deukjes en bultjes, meestal op de dijen, billen en heupen. Het wordt vaak aangeduid als “sinaasappelhuid” vanwege de putjes die lijken op de textuur van een sinaasappelschil.

Cellulitis ontstaat wanneer vetcellen onder de huid zich ophopen en de onderliggende bindweefselbanden trekken, waardoor de huid ongelijk wordt. Het kan bij zowel mannen als vrouwen voorkomen, maar het is vaker zichtbaar bij vrouwen vanwege de verschillen in de structuur en distributie van het vetweefsel.

Hoewel cellulitis een veelvoorkomende aandoening is, zijn de exacte oorzaken nog niet volledig begrepen. Het wordt verondersteld dat factoren zoals hormonale veranderingen, genetica, slechte bloedcirculatie, een sedentaire levensstijl en overgewicht kunnen bijdragen aan de ontwikkeling ervan.

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.