Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

Begrippen

Citrulline

Citrulline is een aminozuur dat van nature voorkomt in voedingsmiddelen zoals watermeloen, komkommer en pompoenen. Het speelt een belangrijke rol in het lichaam bij de ureumcyclus, die helpt bij het verwijderen van ammoniak, een bijproduct van eiwitmetabolisme.

Citrulline is ook populair als een voedingssupplement, met name in de fitness- en sportwereld. Het wordt vaak gebruikt vanwege het veronderstelde vermogen om de stikstofmonoxide (NO) niveaus te verhogen en de bloedstroom te bevorderen.

Het lichaam zet citrulline om in een ander aminozuur genaamd arginine, dat vervolgens wordt gebruikt om stikstofmonoxide te produceren. Stikstofmonoxide speelt een belangrijke rol bij het verwijden van bloedvaten en het verbeteren van de doorbloeding, wat kan leiden tot een verhoogde zuurstof- en voedingsstoffenafgifte aan de spieren tijdens het sporten.

Als supplement wordt citrulline vaak gebruikt om de sportprestaties en het uithoudingsvermogen te verbeteren. Het wordt soms ook gebruikt om de spiervermoeidheid te verminderen en het herstel na de training te bevorderen.

Lees ook ons artikel over citrulline om meer te weten te komen.

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.