Connect with us

Fitness

Alles wat je moet weten over het gebruik van een deadlift riem

Angelo

Published

on

Sumo deadlift

Krachttraining kan een geweldige manier zijn om spiermassa op te bouwen en kracht te vergroten. Deadlifts zijn een populaire oefening om spieren in het onderlichaam en rug te versterken.

Voor veel lifters is het gebruik van een deadlift riem een belangrijk onderdeel van hun training. Een deadlift riem biedt ondersteuning aan de onderrug en kan helpen bij het tillen van zwaardere gewichten.

In dit artikel gaan we dieper in op wat een deadlift riem is, de voordelen van het gebruik ervan, en tips om de juiste riem te kiezen en te gebruiken.

Wat is een deadlift riem en waarom wordt het gebruikt bij krachttraining?

Een deadlift riem is een ondersteunend hulpmiddel dat wordt gebruikt bij krachttraining om de onderrug te beschermen tijdens zware lifts zoals de deadlift.

Deze riem wordt om de taille gedragen en biedt compressie en ondersteuning voor de kernspieren, waardoor de druk op de onderrug wordt verminderd. De riem is meestal gemaakt van stevig leer of nylon en heeft een gesp aan de voorkant om hem stevig vast te maken.

Het gebruik van een deadlift riem kan helpen om het risico op rugblessures te verminderen en kan ook de prestaties verbeteren door het verhogen van de intra-abdominale druk en stabiliteit tijdens de lift.

De voordelen van het gebruik van een deadlift riem

Een deadlift riem is een krachttrainingsaccessoire dat door veel fitnessliefhebbers wordt gebruikt. Het is ontworpen om de onderrug te ondersteunen tijdens zware deadlift-oefeningen.

Maar waarom zou je een deadlift riem moeten gebruiken? Ten eerste kan het helpen om blessures te voorkomen. Bij het tillen van zware gewichten kan de onderrug snel overbelast raken, wat kan leiden tot pijn en letsel. Een deadlift riem biedt extra ondersteuning aan de onderrug, waardoor de kans op blessures wordt verkleind.

Ten tweede kan een deadlift riem helpen om de prestaties te verbeteren. Door de riem strak om de taille te doen en er tegendruk tegen te geven, kan de core beter worden geactiveerd en kan er meer kracht worden uitgeoefend tijdens de oefening.

Kortom, het gebruik van een deadlift riem kan een nuttig hulpmiddel zijn bij het verminderen van blessures en het verbeteren van de prestaties tijdens het tillen van zware gewichten.

Hoe kies je de juiste deadlift riem voor jouw lichaamstype en trainingsdoelen?

Een deadlift riem is een essentieel accessoire voor krachtsporters die hun prestaties willen verbeteren en blessures willen voorkomen. Het is echter belangrijk om de juiste riem te kiezen voor jouw lichaamstype en trainingsdoelen. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de juiste deadlift riem:

 1. Kies de juiste breedte: De breedte van de riem is belangrijk omdat het de mate van ondersteuning bepaalt. Voor deadlifts en andere zware lifts is een brede riem van 10-13 cm het meest geschikt. Voor andere oefeningen kan een smallere riem van 6-8 cm voldoende zijn.
 2. Kies het juiste materiaal: De meeste deadlift riemen zijn gemaakt van leer of nylon. Leer is duurzaam en biedt goede ondersteuning, maar kan duur zijn. Nylon is lichter en goedkoper, maar biedt mogelijk minder ondersteuning.
 3. Kies de juiste maat: Het is belangrijk om de juiste maat riem te kiezen, anders biedt de riem niet de juiste ondersteuning. Meet de omtrek van je taille en kies de maat die daar het beste bij past.
 4. Kies een riem met een stevige gesp: De gesp van de riem moet stevig zijn om te voorkomen dat de riem loskomt tijdens het tillen. Een dubbele gesp of een enkele roller gesp zijn de beste opties.

Door de juiste deadlift riem te kiezen, kun je je prestaties verbeteren en blessures voorkomen.

Deadlift riem versus geen riem

Een deadlift riem is een populair hulpmiddel voor krachtsporters die hun prestaties willen verbeteren en blessures willen voorkomen tijdens het tillen van zware gewichten. Maar wat zijn de verschillen tussen het gebruik van een riem en het tillen zonder riem? En welke methode is het meest effectief?

Een deadlift riem biedt extra ondersteuning aan de onderrug tijdens het tillen van zware gewichten. Door de druk van de riem rond de buik wordt de intra-abdominale druk verhoogd, waardoor de wervelkolom beter wordt gestabiliseerd. Dit vermindert de kans op blessures aan de onderrug.

Aan de andere kant kan het tillen zonder riem bijdragen aan de ontwikkeling van de core-spieren, waardoor de stabiliteit en kracht van de onderrug worden verbeterd. Het tillen zonder riem kan dus gunstig zijn voor de algehele functionele kracht en prestaties.

Om de juiste keuze te maken tussen het gebruik van een deadlift riem en het tillen zonder riem, is het belangrijk om rekening te houden met jouw lichaamstype en trainingsdoelen. Als je gevoelig bent voor blessures of je wilt jouw maximale prestaties bereiken bij het tillen van zware gewichten, kan een deadlift riem een goede optie zijn. Als je daarentegen gericht bent op het ontwikkelen van core-spieren en functionele kracht, kan het tillen zonder riem meer geschikt zijn.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het gebruik van een deadlift riem geen vervanging is voor een goede techniek en training. Het is essentieel om een goede vorm te behouden en de juiste techniek te gebruiken bij het tillen van zware gewichten, ongeacht of je wel of niet een deadlift riem gebruikt.

Tips voor het juiste gebruik van een deadlift riem

Een deadlift riem kan een nuttig hulpmiddel zijn bij krachttraining, maar het is belangrijk om het op de juiste manier te gebruiken om maximale voordelen te behalen. Hier zijn enkele tips voor het juiste gebruik van een deadlift riem:

 1. Draag de riem strak om je taille: De riem moet comfortabel en strak genoeg zijn om ondersteuning te bieden aan je rug tijdens het tillen, maar niet zo strak dat het je ademhaling beperkt.
 2. Plaats de riem op de juiste hoogte: De riem moet net boven je bekkenbotten worden geplaatst, zodat het je onderrug kan ondersteunen.
 3. Adem diep in voordat je de riem aantrekt: Haal diep adem en span je buikspieren aan voordat je de riem aantrekt, zodat je een stabiele kern hebt tijdens het tillen.
 4. Trek de riem niet te strak aan: De riem moet strak genoeg zitten om ondersteuning te bieden, maar niet zo strak dat het je bewegingsvrijheid beperkt.
 5. Gebruik de riem alleen bij zware lifts: De deadlift riem is ontworpen om extra ondersteuning te bieden bij zware lifts. Het is niet nodig om het te gebruiken bij lichte of middelzware lifts.
 6. Combineer het gebruik van een riem met goede techniek: Een riem kan helpen bij het verminderen van blessures en het verbeteren van prestaties, maar het is geen vervanging voor goede techniek. Zorg ervoor dat je de juiste deadlift-techniek beheerst voordat je een riem gebruikt.

Door deze tips te volgen, kun je de voordelen van een deadlift riem maximaliseren en veilig en effectief je krachttrainingsdoelen behalen.

Wat is een deadlift riem?

Een deadlift riem is een riem die rond de taille wordt gedragen tijdens krachttraining om extra ondersteuning te bieden aan de onderrug bij het tillen van zware gewichten. Het kan ook helpen om de buikspieren te stabiliseren en de ademhaling te verbeteren.

Moet ik een deadlift riem gebruiken?

Het gebruik van een deadlift riem is niet verplicht, maar kan wel voordelen bieden bij het tillen van zware gewichten. Als je regelmatig zware deadlifts doet, kan het gebruik van een riem helpen om blessures te voorkomen en de prestaties te verbeteren.

Hoe kies ik de juiste maat deadlift riem?

Om de juiste maat van een deadlift riem te kiezen, meet je je taille op het smalste punt en kies je een riem die past bij deze maat. De meeste riemen hebben verstelbare gespen of klittenbandsluitingen, waardoor je de riem strakker of losser kunt maken voor een betere pasvorm.

Hoe moet ik een deadlift riem dragen tijdens het tillen van gewichten?

Plaats de riem rond je taille, net boven de heupbotten, en maak hem goed vast zodat hij stevig zit. Adem diep in en duw je buikspieren uit tegen de riem voordat je begint met tillen. Houd de riem tijdens het tillen strak om extra ondersteuning te bieden aan de onderrug.

Kan een deadlift riem blessures voorkomen?

Het dragen van een deadlift riem kan helpen om blessures te voorkomen door extra ondersteuning te bieden aan de onderrug en de buikspieren te stabiliseren. Het is echter geen garantie tegen blessures en het is nog steeds belangrijk om goede techniek te gebruiken bij het tillen van gewichten en op te letten voor tekenen van overbelasting of pijn.

Als expert op het gebied van fitness, voeding, en diëtetiek, vormt een gezonde levensstijl de kern van mijn bestaan.Mijn passie ligt in het delen van diepgaande kennis en praktijkervaring om anderen te ondersteunen bij het realiseren van hun persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelstellingen.Met een toegewijde aanpak en een schat aan expertise, streef ik ernaar om elk individu te begeleiden op hun unieke pad naar welzijn en optimale gezondheid.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Fitness

Bodybuildster worden: Starten met bodybuilding

Angelo

Published

on

By

Een gespierde vrouwelijke bodybuildster

Als vrouw starten met bodybuilding en een succesvolle bodybuildster worden kent enkele unieke uitdagingen, vooral vanwege de natuurlijke hormoonverschillen met mannen.

Vrouwen produceren minder testosteron, een cruciaal hormoon voor spiergroei, wat betekent dat het ontwikkelen van grote spieren extra inzet vereist in vergelijking met mannen, die van nature hogere testosteronniveaus hebben.

Hier zijn vijf stappen die je als vrouw kunt volgen om succesvol te worden in bodybuilding:

Stap 1: Bepaal en verfijn je doelstellingen

Begin met het vaststellen van je einddoel in de bodybuilding. Wees specifiek met wat je wilt bereiken en breek dit grote doel op in kleinere, haalbare subdoelen.

Vervolgens plan je de stappen die nodig zijn om deze subdoelen te bereiken, inclusief je dagelijkse caloriebehoefte en de benodigde supplementen zoals creatine en whey-eiwitten.

Dit helpt je gefocust en op koers te blijven richting je hoofddoel.

Stap 2: Vind de perfecte sportschool

Voor een bodybuildster is de keuze van de sportschool cruciaal. Zoek een gym die niet alleen goed in je dagelijkse routine past, maar ook de juiste uitrusting biedt.

Het is essentieel dat je een sportschool kiest waar je toegang hebt tot zowel fitnessapparaten als vrije gewichten, zodat je een veelzijdig trainingsregime kunt volgen.

Stap 3: Focus op grote spiergroepen (compound oefeningen)

Voor optimale krachtopbouw, begin je trainingssessies met oefeningen gericht op de grote spiergroepen. Dit zijn je rug, borst en benen.

Compound oefeningen, die meerdere spiergroepen tegelijk aanspreken, zijn ideaal om mee te starten vanwege hun effectiviteit en efficiëntie.

Na deze intensieve training van de grote spiergroepen, kun je je aandacht richten op de kleinere spiergroepen door isolatieoefeningen met losse gewichten uit te voeren.

Stap 4: Integreer cardiotraining in je trainingsschema

Het is essentieel om cardiotraining op te nemen in je routine, omdat een sterk cardiovasculair systeem cruciaal is voor het efficiënt transporteren van zuurstof en voedingsstoffen via je bloed.

Voor een bodybuildster zijn niet alleen de spieren belangrijk; de voeding die naar die spieren wordt getransporteerd is net zo cruciaal voor groei.

Een krachtig hart zorgt voor een effectievere distributie van deze essentiële voedingsstoffen, wat direct bijdraagt aan spierontwikkeling en algehele gezondheid.

Stap 5: Optimaliseer je voedingsplan

De sleutel tot succes in bodybuilding ligt niet alleen in intensieve trainingen, maar ook in een zorgvuldig afgestemd voedingsplan.

“Train als een beest, eet als een paard, en slaap als een baby” is een populaire wijsheid die het belang van een holistische benadering benadrukt.

Zorg voor een voedingsschema dat rijkelijk is voorzien van eiwitten, koolhydraten, en vetten, afgestemd op jouw specifieke behoeften om je einddoel te bereiken.

Vergeet ook niet het belang van rust; spiergroei vindt plaats tijdens herstelmomenten, vooral tijdens de slaap.

Veelgestelde vragen

Wat verdien je als bodybuilder?

In Nederland ligt het gemiddelde bruto maandsalaris van een Fitness Instructeur rond de € 2.390. De salarissen beginnen bij ongeveer € 2.035 en kunnen oplopen tot € 2.750, afhankelijk van verschillende factoren. Op deze pagina wordt een uitgebreid overzicht aangeboden van de gemiddelde brutolonen, uitgesplitst per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en type dienstverband.

Wat eet een bodybuilder per dag?

Een typisch bodybuilderdieet is rijk aan groenten, eiwitten en gezonde vetten. Het voedingsplan is gebaseerd op een stevige basis van groenten en complexe koolhydraten. Voor een optimale voedingsbalans bestaat het ideale dieet voor een bodybuilder uit 25% compacte koolhydraten, zoals rijst of aardappelen, en 25% vezelrijke koolhydraten, afkomstig van groene groenten.

Hoe lang duurt het om gespierd te worden?

Men zegt dat na ongeveer 12 weken van consistente training de spieren optimaal beginnen te ontwikkelen. Een studie uit 2012, die verscheen in het Journal of Strength and Conditioning Research, toonde aan dat het gemiddeld drie maanden duurt voordat er merkbare verbeteringen in spiermassa zijn.

Kan iedereen bodybuilder worden?

Misschien was het oorspronkelijk niet je bedoeling om een bodybuilder te worden, maar technisch gezien valt iedereen die dagelijks tijd besteedt aan en zijn leven aanpast voor bodybuilding, onder de categorie van bodybuilders.

Continue Reading

Afvallen

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Angelo

Published

on

By

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Bokszaktraining is een uitstekende keuze voor iedereen die streeft naar vetverbranding, spieropbouw, en mentale ontspanning—allemaal in één enkele sessie!

Die enigszins vergeten bokszak in de hoek van de sportschool? Dat is niet alleen een hulpmiddel voor boksers. Bokszaktraining is veel meer dan een oefening voor het bovenlichaam en krachtontwikkeling.

In dit artikel duiken we in de vele voordelen van trainen met een bokszak. Bereid je voor om verrast te worden door wat deze workout voor je kan betekenen!

Wat is bokszaktraining?

Bokszaktrainingen zijn enorm populair geworden en met goede reden. Ze bieden een uitstekende manier om stress te verlichten en zijn perfect voor vetverbranding en het verbeteren van je conditie.

Of je nu gewicht wilt verliezen of gewoon fitter wilt worden, bokszaktraining combineert stoten en trappen in één dynamische workout. En het beste? Zelfs beginners kunnen direct beginnen!

Start je training altijd met een goede warming-up. Daarna ga je aan de slag met bokshandschoenen, waarbij je stoten en trappen afwisselt, afhankelijk van je voorkeur voor boksen of kickboksen.

Je kunt de intensiteit aanpassen aan je eigen niveau en geleidelijk opvoeren. Je zult merken dat je uithoudingsvermogen toeneemt en je de sessies langer volhoudt.

Wat betreft de keuze van de bokszak, er is voor elk huis wel een passende optie, of je nu kiest voor een staande of hangende bokszak. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en soorten, dus kies een bokszak die het beste past bij jouw behoeften.

Wat handschoenen betreft, de maat is meestal gebaseerd op gewicht; vrouwen kiezen doorgaans voor 10 of 12 oz, terwijl mannen vaak voor 14 of 16 oz gaan.

De voordelen van bokszaktraining

Waarom zou je starten met bokszaktraining? Er zijn veel redenen! Allereerst biedt bokszaktraining een uitstekende uitlaatklep om stress kwijt te raken en spanning af te reageren.

Voor wie een intense, volledige lichaamstraining zoekt, biedt bokszaktraining een uitstekende mogelijkheid om in korte tijd veel calorieën te verbranden.

Een groot voordeel van de bokszak is de flexibiliteit om thuis te trainen wanneer het jou uitkomt, of je nu kiest voor een staand model of een traditionele hangende bokszak.

Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die de fysieke interactie van sparren willen vermijden, maar toch de technieken van sporten zoals kickboksen willen beoefenen.

Bokszaktraining activeert alle spieren in je lichaam, wat het een bijzonder effectieve workout maakt. Een geschikte bokszak stelt zelfs beginners in staat om de juiste technieken voor trappen en stoten aan te leren.

Na elke sessie zul je merken dat je conditie verbetert, wat ideaal is om je fitheid op peil te houden of te verbeteren.

Kun je afvallen met bokszaktraining?

Kun je afvallen door te trainen met een bokszak? Zeker weten! Bokszaktraining is een full body workout die je helpt om intensief te trainen en daardoor veel calorieën te verbranden. Maar wat maakt bokszaktraining zo effectief voor gewichtsverlies?

Je combineert stoten tegen de bokszak met lichaamsoefeningen zoals squats, waardoor je een breed scala aan basistechnieken leert.

Ongeacht of je kiest voor een staande of een hangende bokszak, je kunt comfortabel thuis trainen op jouw eigen tempo. Tijdens je sessies verbeter je niet alleen je trap- en stoottechnieken, maar bouw je ook spierkracht op.

Bokszaktraining is niet alleen goed voor het versterken van spieren, maar ook voor het behouden van je conditie. Door regelmatig te trainen volgens een gestructureerd schema verbeter je continu je fysieke fitheid.

Pluspunt is dat je tijdens de training korte pauzes kunt inlassen voor herstel, om daarna weer met volle energie verder te gaan.

Dus, als je op zoek bent naar een dynamische en uitdagende manier om af te vallen, dan is bokszaktraining zeker een goede keuze!

Wat is een goede aanvulling op bokszaktraining?

Hoewel bokszaktraining op zichzelf al een complete lichaamstraining is, zijn er bepaalde oefeningen die uitstekend combineren met je boksroutine om een evenwichtige fitnessaanpak te garanderen.

Een van deze oefeningen is pull-ups. Het uitvoeren van pull-ups met een optrekstang versterkt je bovenrug, schouders en armen, wat cruciaal is voor krachtige stoten.

Een sterker bovenlichaam verhoogt de impact van je stoten op de bokszak aanzienlijk. Er is een breed scala aan optrekstangen beschikbaar, van complete pull-up stations tot eenvoudig te installeren stangen die je tussen je deurpost kunt klemmen.

Touwtjespringen is ook een perfecte aanvulling op bokszaktraining. Deze activiteit verbetert niet alleen je cardiovasculaire conditie, maar versterkt ook je benen en uithoudingsvermogen, wat essentieel is voor effectieve traptechnieken.

Waarom zou je thuis met een bokszak trainen?

Thuis op de bokszak trainen is een uitstekende manier om in vorm te blijven, calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.

Deze vorm van training biedt een geweldige flexibiliteit; je kunt oefenen op momenten die jou het beste uitkomen, zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft.

Zowel hangende als staande bokszakken zijn geschikt om thuis te gebruiken. Ze stellen je in staat om op eigen tempo de basis van boksen onder de knie te krijgen.

Voor beginners is dit ideaal omdat ze zonder de druk van een publiek kunnen oefenen, terwijl gevorderden de mogelijkheid hebben om hun technieken verder te verfijnen.

Het bezit van een bokszak thuis is perfect voor wie privacy tijdens de training op prijs stelt. Je vermijdt wachttijden en de blikken van anderen; het is gewoon jij, je handschoenen, en je bokszak.

Dit zorgt ervoor dat je elke sessie zichtbare vooruitgang kunt boeken en aan zelfvertrouwen wint.

Trainen met een bokszak thuis is niet alleen effectief maar ook bijzonder praktisch en comfortabel. Het helpt je gemotiveerd te blijven en sneller je fitnessdoelen te bereiken!

Continue Reading

Afvallen

Buikvet kwijtraken 50 plus: Tips om buikvet te verliezen

Angelo

Published

on

By

Buikvet verliezen als je 50 plus bent

Voor veel vijftigplussers blijkt het een uitdaging om buikvet te verliezen naarmate ze ouder worden. Dit is een veelvoorkomend probleem, maar er zijn gelukkig effectieve strategieën beschikbaar om dit aan te pakken.

In dit artikel delen we praktische tips om buikvet te verminderen voor wie de vijftig is gepasseerd. We bieden ook advies over het aannemen van een gezonde levensstijl op deze leeftijd.

Wat is buikvet en waarom is het slecht?

Buikvet, ook bekend als visceraal vet, is het type vet dat zich nestelt rondom vitale organen in de buik zoals de lever, alvleesklier en darmen.

Dit vet verschilt van het subcutane vet dat zich net onder de huid bevindt. Een normale hoeveelheid buikvet fungeert als beschermende laag voor de organen, maar te veel ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Overmatig buikvet is gekoppeld aan een verhoogd risico op verschillende chronische aandoeningen, waaronder type 2 diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, bepaalde soorten kanker en mogelijk zelfs dementie.

Het vet in de buikholte produceert ontstekingsbevorderende stoffen en hormonen die de normale lichaamsfuncties kunnen verstoren.

Met het ouder worden neemt vaak de hoeveelheid vet toe terwijl de spiermassa afneemt. Dit kan leiden tot gewichtstoename en een tragere stofwisseling, wat het moeilijker maakt om een gezond gewicht te behouden.

Het verminderen van buikvet is cruciaal voor het bevorderen van de gezondheid en kan bereikt worden door een gezonde levensstijl aan te nemen.

Dit omvat een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, beheer van stress en voldoende slaap. Hoewel dit een flinke inspanning kan lijken, is het de moeite waard.

Het verliezen van buikvet kan leiden tot significante verbeteringen in je bloedsuikerspiegel, bloeddruk en een verlaagd risico op ernstige gezondheidsproblemen.

Tips om buik vet kwijt te raken als je 50 plus bent

Dat buikvet verlies je natuurlijk niet zomaar, daar moet je iets voor doen. Met deze tips kom je al een heel eind.

Adopteer een gebalanceerd voedingspatroon

  Het verliezen van buikvet na je 50ste vraagt om een gezond en evenwichtig dieet. Beperk de consumptie van geraffineerde koolhydraten en suikers en vervang deze door voedzame alternatieven zoals volle granen, groenten, fruit en magere eiwitten.

  Integreer gezonde vetten zoals olijfolie, avocado’s en noten die essentiële voedingsstoffen leveren.

  Minimaliseer daarnaast de inname van bewerkte voedingsmiddelen die vaak rijk zijn aan toegevoegde suikers en verzadigde vetten. Combineer dit met een caloriebeperking en het nauwkeurig bijhouden van je macro’s.

  Intensiveer je fysieke activiteit

   Consistente lichaamsbeweging is essentieel voor het verminderen van buikvet, ongeacht je leeftijd.

   Zoek activiteiten die je plezierig vindt en consistent kunt uitvoeren. Cardio-oefeningen zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen zijn effectief voor het verbranden van calorieën.

   Krachttraining, zoals gewichtheffen of weerstandsoefeningen, is ook belangrijk voor het opbouwen van spiermassa en het stimuleren van je metabolisme.

   Beheers stress en zorg voor voldoende slaap

    Stress en slaaptekort kunnen leiden tot gewichtstoename, vooral rond de middel. Verminder stress door ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie of diepe ademhaling. Zorg ook voor een adequate slaapduur en -kwaliteit, omdat slaapgebrek hormonale disbalansen kan veroorzaken die leiden tot voedselcravings.

    Hydrateer goed en beperk alcoholconsumptie

     Voldoende water drinken is cruciaal voor een effectieve stofwisseling en spijsvertering. Het helpt ook om een verzadigd gevoel te behouden, wat overeten kan voorkomen. Beperk daarentegen alcoholconsumptie, want alcohol levert niet alleen veel calorieën maar bevordert ook de ophoping van buikvet.

     Eiwitten en gezonde vetten

     Eiwitten en vetten zijn effectief in het stimuleren van de afgifte van verzadigingshormonen, waardoor je langer vol blijft en minder snel trek hebt.

     Kies voor voedsel dat laag in calorieën is maar wel veel ruimte in je maag inneemt, zoals waterrijke en vezelrijke groenten, fruit en peulvruchten. Dit helpt de afgifte van ghreline, het hongerhormoon, te verminderen.

     Bronnen

     •  Frédéric Dutheil, Gérard Lac, Bruno Lesourd, Robert Chapier, Guillaume Walther, Agnès Vinet, Vincent Sapin, Julien Verney, Lemlih Ouchchane, Martine Duclos, Philippe Obert, Daniel Courteix.  Different modalities of exercise to reduce visceral fat mass and cardiovascular risk in metabolic syndrome: the RESOLVE randomized trial . PMID: 23714599 DOI: 10.1016/j.ijcard.2013.05.012
     •  Kevin D Ballard, Erin E Quann, Brian R Kupchak, Brittanie M Volk, Diana M Kawiecki, Maria Luz Fernandez, Richard L Seip, Carl M Maresh, William J Kraemer, Jeff S Volek. Dietary carbohydrate restriction improves insulin sensitivity, blood pressure, microvascular function, and cellular adhesion markers in individuals taking statins. PMID: 24176230 DOI: 10.1016/j.nutres.2013.07.022.
     • Yunjuan Gu, Aihua Zhao, Fengjie Huang, Yinan Zhang, Jiajian Liu, Congrong Wang, Wei Jia, Guoxiang Xie, Weiping Jia. Very low carbohydrate diet significantly alters the serum metabolic profiles in obese subjects. PMID: 24224694 PMCID: PMC6088239 DOI: 10.1021/pr4008199. 
     • Andrew G Rundle, Pam Factor-Litvak, Shakira F Suglia, Ezra S Susser, Katrina L Kezios, Gina S Lovasi, Piera M Cirillo, Barbara A Cohn , Bruce G Link. Tracking of Obesity in Childhood into Adulthood: Effects on Body Mass Index and Fat Mass Index at Age 50. PMID: 32191541 PMCID: PMC7099417 DOI: 10.1089/chi.2019.0185.
     Continue Reading

     Trending