Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

FitnessUncategorized

6 oefeningen die elke man moet doen om een sixpack te krijgen

Op zoek naar dat gescheurde sixpack fysiek waar je van droomt? Mannen die hun training willen verbeteren, kunnen hier waardevolle adviezen vinden.

Deze gids geeft een overzicht van lichaamsgewicht oefeningen en tips om je te helpen harder te werken en sneller resultaat te boeken.

Crunches

Crunches zijn een geweldige manier om je buikspieren aan te pakken, zodat ze strakker en gedefinieerd worden. Ga op je rug liggen met gebogen knieën en je voeten plat op de grond.

Plaats je handen achter je hoofd of gekruist over je borst, krul je schouders op en breng ze ongeveer 5 cm van de grond. Zorg ervoor dat je de samentrekking in de buikspieren voelt en laat jezelf dan langzaam terugzakken naar de beginpositie.

Gebruik voor een extra uitdaging een gewichtsplaat of medicijn bal tussen de benen bij het uitvoeren van crunches.

Leg raises

Leg Raises zijn een geweldige manier om je onderste buikspieren aan te pakken om de gewenste sixpack te krijgen. Begin met plat op je rug te liggen met je benen recht en je tenen gericht.

Til je benen zo hoog mogelijk van de grond terwijl je ze bij elkaar houdt, en zorg ervoor dat je je kern tijdens de hele beweging betrekt. Breng je voeten langzaam naar de grond tot ze die net raken en herhaal dit.

Bicycle Kicks

Bicycle Kicks zijn een geweldige bovenste buikspieroefening die zowel je bovenste als je onderste buikspieren aanpakt.

Begin met plat op de grond te liggen met je handen achter je hoofd. Breng je benen omhoog tot een hoek van 90 graden en begin ze te bewegen in een trappende beweging, waarbij je één knie omhoog brengt naar je borst terwijl je de andere naar buiten tilt.

Terwijl je dit doet, draait je jouw romp in elke richting alsof je probeert elke elleboog naar de tegenovergestelde knie te brengen. Doe dit 15-20 keer voordat je van kant wisselt en dit herhaalt.

Planks

Plank oefening is geweldig voor de kernsterkte van mannen. Hiervoor moet je een push-up houding aannemen, maar in plaats van je lichaam volledig recht te houden, buig je je ellebogen en plaats je beide onderarmen vierkant op de grond.

Je nek moet in lijn zijn met je ruggengraat en je handen moeten op schouderbreedte van elkaar staan. Zorg ervoor dat je heupen iets boven de grond blijven en houd dit 20-30 seconden vol voordat je terugkeert naar de beginpositie.

Russian Twists

Russian Twists zijn een geweldige oefening voor de oblique buikspieren. Ga zitten met je benen gebogen en je voeten plat op de grond, en leun dan achterover terwijl je je rug recht houdt.

Til je armen op en houd ze recht terwijl je ze van links naar rechts beweegt, waarbij je je romp meedraait. Zorg ervoor dat je de samentrekking in de oblique buikspieren voelt en houd het ritme vast.

Hanging Leg Raises

Hanging Leg Raises zijn een intensieve oefening voor de onderste buikspieren en helpen bij het krijgen van een gescheurd sixpack. Hang met je handen van een bar en zorg ervoor dat je heupen en benen gestrekt zijn.

Til je benen op en beweeg ze naar je borst, zorg ervoor dat je de samentrekking in de buikspieren voelt. Laat ze vervolgens rustig zakken tot ze gestrekt zijn. Houd het ritme vast en blijf de oefening herhalen.

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.