Connect with us

Fitness

Wil jij jouw love handles wegwerken? Lees snel dan verder

Angelo

Published

on

Love handles

Love handles zijn een veelvoorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen. Het zijn de vetophopingen rondom de heupen en buik die vaak als lastig worden ervaren. Love handles ontstaan doordat suikers in ons voedsel worden omgezet naar insuline en vervolgens worden omgezet naar lichaamsvet. Het is dus belangrijk om bewust te zijn van wat je eet en welke voedingsstoffen je binnenkrijgt.

Naast een gezond voedingspatroon kan ook regelmatig bewegen ervoor zorgen dat je van die vervelende love handles af komt. In deze tekst zullen we verschillende behandelingen en tips bespreken die ervoor kunnen zorgen dat jij die love handles kwijtraakt en weer lekker in je vel zit.

Wat zijn love handles?

Love handles zijn de vetrolletjes die net boven je heupen zitten en die je het liefst kwijt wilt raken. Deze vorm van lichaamsvet ontstaat wanneer je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Suikers en koolhydraten worden omgezet naar insuline, een hormoon dat ervoor zorgt dat je lichaam vet gaat opslaan. Love handles kunnen zowel bij mannen als vrouwen voorkomen en komen vaak voor bij mensen die veel suikers en koolhydraten eten.

Om van deze vervelende love handles af te komen, kun je het beste een combinatie van gezond eten en beweging toepassen. Krachttraining en cardio kunnen je helpen om meer spiermassa op te bouwen en calorieën te verbranden. Het aanpassen van je eetpatroon door minder toegevoegde suikers en koolhydraten te eten en voldoende eiwitten en gezonde vetten binnen te krijgen, kan de vetverbranding stimuleren en de bloedsuikerspiegel in balans houden.

Daarnaast kan het verminderen van stress en het krijgen van voldoende slaap helpen om de cortisol-hormoonspiegel te verlagen en zo de opslag van lichaamsvet te verminderen. Met de juiste voeding, workout en aanpassingen in levensstijl kun jij je love handles kwijtraken en weer lekker in je vel zitten.

Hoe ontstaan love handles?

Love handles, oftewel vetrollen boven de heupen, ontstaan wanneer je lichaam vet opslaat rond de buik en heupen. Dit gebeurt wanneer je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Ongewenste vetopslag kan ook worden veroorzaakt door een ongezonde levensstijl, zoals te weinig bewegen en het eten van voedsel met toegevoegde suikers en koolhydraten. Daarnaast speelt het hormoon cortisol een rol bij het opslaan van vet rond je taille.

Om van love handles af te komen, is het belangrijk om minder calorieën te eten dan je verbrandt en te zorgen voor voldoende beweging. Het opbouwen van spieren kan helpen om je metabolisme te verhogen en het gevoel van verzadiging te vergroten. Het aanpassen van je voedingspatroon en het eten van gezonde voeding met voldoende eiwitten en minder koolhydraten kan ook helpen om van je love handles af te komen.

Wat helpt tegen love handles wegwerken?

Love handles kunnen erg vervelend zijn, maar gelukkig zijn er manieren om ervan af te komen. Om love handles kwijt te raken, is het belangrijk om buikvet te verbranden. Het verbranden van calorieën is hierbij cruciaal. Hierbij kun je het beste cardio-oefeningen doen, zoals hardlopen, fietsen of zwemmen. Ook krachttraining kan helpen om vet te verbranden en spieren op te bouwen. Door elke dag een stuk te gaan bewegen, kun je ervoor zorgen dat je lichaam weer in balans komt en love handles af komen.

Naast bewegen is voeding ook belangrijk om love handles te verminderen. Het vermijden van suikers en koolhydraten kan hierbij helpen, aangezien suikers in je bloedbaan terechtkomen en je lichaam dan behoefte krijgt aan brandstof. Hierdoor wordt insuline in het lichaam omgezet naar lichaamsvet, wat kan leiden tot love handles. Het aanpassen van je voedingspatroon en het eten van de juiste voeding kan hierbij helpen. Door bijvoorbeeld meer eiwitten te eten, zorg je ervoor dat je lichaam minder insuline aanmaakt.

Als je last hebt van love handles, kan het heel irritant zijn, vooral als ze nét boven je lievelingsjeans uitsteken. Maar met de juiste aanpak kun je ervan af komen en weer lekker in je vel zitten.

Gezond eten & bewegen om je love handles weg te werken

Love handles, de vervelende vetophopingen rondom de buik en heupen, kunnen verminderd worden door een combinatie van gezond eten en bewegen. Om af te vallen is het belangrijk om meer calorieën te verbranden dan je binnenkrijgt. Een combinatie van cardio- en krachttraining kan hierbij helpen. Cardio-oefeningen zoals hardlopen, fietsen en zwemmen helpen bij het verbranden van calorieën en vet. Krachttraining zorgt ervoor dat je meer spieren opbouwt, waardoor je stofwisseling verbetert en je meer calorieën verbrandt, zelfs als je rust.

Maar niet alleen bewegen is belangrijk. Ook een gezond voedingspatroon kan helpen om love handles te verminderen. Suikers en koolhydraten zorgen ervoor dat er meer insuline in het lichaam wordt aangemaakt, wat kan leiden tot meer vetopslag rondom de heupen en buik. Het is dus belangrijk om koolhydraten met mate te eten en te kiezen voor voedingsmiddelen met een lage glycemische index. Dit zijn voedingsmiddelen die langzaam worden afgebroken en geleidelijk suikers afgeven, waardoor de behoefte aan brandstof langer aanhoudt.

Ook het verminderen van ongezonde vetten en suikers in je dieet kan helpen om love handles te verminderen. In plaats daarvan kun je kiezen voor gezonde vetten, zoals avocado, noten en olijfolie. Eiwitten zijn ook belangrijk voor het opbouwen van spieren en het verminderen van vet. Daarnaast is het belangrijk om genoeg water te drinken en voldoende groenten en fruit te eten.

Kortom, een gezond voedingspatroon in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging kan ervoor zorgen dat je love handles kwijtraakt. Let op je voedingskeuzes en zorg dat je elke dag een stuk beweegt. Zo slaat je lichaam minder vet op en kom je geleidelijk van die vervelende love handles af. En dat randje dat uitpuilt boven de rand van je broek? Daar zul je geen last meer van hebben!

Behandelingen om van je love handles af te komen

Love handles zijn het resultaat van een ophoping van vet rond de taille en de heupen. Hoewel er geen universele oplossing is om van love handles af te komen, zijn er verschillende behandelingen die kunnen helpen.

Een van de beste manieren om love handles kwijt te raken is door middel van lichaamsbeweging. Regelmatige fysieke activiteit kan helpen bij het verbranden van vet en het opbouwen van spieren, vooral in de buik- en heupgebieden waar love handles vaak voorkomen. Cardio-oefeningen, zoals hardlopen en fietsen, zijn bijzonder effectief omdat ze calorieën verbranden en het metabolisme verhogen.

Een andere behandeling is de cryolipolyse-methode. Hierbij wordt het vetweefsel onder de huid gekoeld, waardoor het afsterft en uiteindelijk wordt afgevoerd door het lichaam. Deze behandeling is relatief pijnloos en vereist geen hersteltijd, maar het duurt meestal wel enkele maanden voordat de resultaten zichtbaar zijn.

Een derde behandelingsoptie is liposuctie. Dit is een invasieve procedure waarbij een chirurg onder plaatselijke verdoving vetcellen uit het lichaam verwijdert. Hoewel liposuctie een zeer effectieve manier kan zijn om love handles te verwijderen, brengt het ook meer risico’s en hersteltijd met zich mee.

Tot slot kan een aanpassing van je voedingspatroon en dieet ook helpen om love handles te verminderen. Het is belangrijk om minder suikers en koolhydraten te eten, omdat deze bijdragen aan de ophoping van vet rond de taille en heupen. In plaats daarvan moet je kiezen voor voedingsmiddelen met veel eiwitten en vezels, die helpen bij het opbouwen van spieren en het verminderen van vetopslag.

Kortom, er zijn verschillende behandelingen die kunnen helpen bij het wegwerken van love handles. Of het nu gaat om lichaamsbeweging, cryolipolyse, liposuctie of een gezonder dieet, het belangrijkste is om te vinden wat het beste bij jou past en vol te houden om de gewenste resultaten te bereiken.

Insuline, buikvet en lovehandles

Insuline is een hormoon dat wordt geproduceerd door de alvleesklier en helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Wanneer we eten, komen suikers in onze bloedbaan terecht en heeft ons lichaam behoefte aan brandstof. Insuline wordt dan vrijgegeven om de suikers naar onze cellen te transporteren, waar ze als energie worden gebruikt of worden opgeslagen als glycogeen in onze spieren en lever.

Als onze glycogeenvoorraden vol zijn, wordt insuline omgezet naar lichaamsvet en opgeslagen in vetcellen, meestal rond de heupen en buik, wat kan leiden tot lovehandles.

Om het beste van love handles af te komen, is het belangrijk om een voedingspatroon te volgen dat de insulinespiegel stabiel houdt en koolhydraten meer te eten, vooral in de vorm van vezelrijk fruit en groenten. 

Bovendien kan het doen van krachttraining en cardio-oefeningen helpen bij het verbranden van vet en het opbouwen van spieren, wat kan helpen bij het verminderen van de vorm van love handles. 

Als expert op het gebied van fitness, voeding, en diëtetiek, vormt een gezonde levensstijl de kern van mijn bestaan.Mijn passie ligt in het delen van diepgaande kennis en praktijkervaring om anderen te ondersteunen bij het realiseren van hun persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelstellingen.Met een toegewijde aanpak en een schat aan expertise, streef ik ernaar om elk individu te begeleiden op hun unieke pad naar welzijn en optimale gezondheid.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Fitness

Bodybuildster worden: Starten met bodybuilding

Angelo

Published

on

By

Een gespierde vrouwelijke bodybuildster

Als vrouw starten met bodybuilding en een succesvolle bodybuildster worden kent enkele unieke uitdagingen, vooral vanwege de natuurlijke hormoonverschillen met mannen.

Vrouwen produceren minder testosteron, een cruciaal hormoon voor spiergroei, wat betekent dat het ontwikkelen van grote spieren extra inzet vereist in vergelijking met mannen, die van nature hogere testosteronniveaus hebben.

Hier zijn vijf stappen die je als vrouw kunt volgen om succesvol te worden in bodybuilding:

Stap 1: Bepaal en verfijn je doelstellingen

Begin met het vaststellen van je einddoel in de bodybuilding. Wees specifiek met wat je wilt bereiken en breek dit grote doel op in kleinere, haalbare subdoelen.

Vervolgens plan je de stappen die nodig zijn om deze subdoelen te bereiken, inclusief je dagelijkse caloriebehoefte en de benodigde supplementen zoals creatine en whey-eiwitten.

Dit helpt je gefocust en op koers te blijven richting je hoofddoel.

Stap 2: Vind de perfecte sportschool

Voor een bodybuildster is de keuze van de sportschool cruciaal. Zoek een gym die niet alleen goed in je dagelijkse routine past, maar ook de juiste uitrusting biedt.

Het is essentieel dat je een sportschool kiest waar je toegang hebt tot zowel fitnessapparaten als vrije gewichten, zodat je een veelzijdig trainingsregime kunt volgen.

Stap 3: Focus op grote spiergroepen (compound oefeningen)

Voor optimale krachtopbouw, begin je trainingssessies met oefeningen gericht op de grote spiergroepen. Dit zijn je rug, borst en benen.

Compound oefeningen, die meerdere spiergroepen tegelijk aanspreken, zijn ideaal om mee te starten vanwege hun effectiviteit en efficiëntie.

Na deze intensieve training van de grote spiergroepen, kun je je aandacht richten op de kleinere spiergroepen door isolatieoefeningen met losse gewichten uit te voeren.

Stap 4: Integreer cardiotraining in je trainingsschema

Het is essentieel om cardiotraining op te nemen in je routine, omdat een sterk cardiovasculair systeem cruciaal is voor het efficiënt transporteren van zuurstof en voedingsstoffen via je bloed.

Voor een bodybuildster zijn niet alleen de spieren belangrijk; de voeding die naar die spieren wordt getransporteerd is net zo cruciaal voor groei.

Een krachtig hart zorgt voor een effectievere distributie van deze essentiële voedingsstoffen, wat direct bijdraagt aan spierontwikkeling en algehele gezondheid.

Stap 5: Optimaliseer je voedingsplan

De sleutel tot succes in bodybuilding ligt niet alleen in intensieve trainingen, maar ook in een zorgvuldig afgestemd voedingsplan.

“Train als een beest, eet als een paard, en slaap als een baby” is een populaire wijsheid die het belang van een holistische benadering benadrukt.

Zorg voor een voedingsschema dat rijkelijk is voorzien van eiwitten, koolhydraten, en vetten, afgestemd op jouw specifieke behoeften om je einddoel te bereiken.

Vergeet ook niet het belang van rust; spiergroei vindt plaats tijdens herstelmomenten, vooral tijdens de slaap.

Veelgestelde vragen

Wat verdien je als bodybuilder?

In Nederland ligt het gemiddelde bruto maandsalaris van een Fitness Instructeur rond de € 2.390. De salarissen beginnen bij ongeveer € 2.035 en kunnen oplopen tot € 2.750, afhankelijk van verschillende factoren. Op deze pagina wordt een uitgebreid overzicht aangeboden van de gemiddelde brutolonen, uitgesplitst per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en type dienstverband.

Wat eet een bodybuilder per dag?

Een typisch bodybuilderdieet is rijk aan groenten, eiwitten en gezonde vetten. Het voedingsplan is gebaseerd op een stevige basis van groenten en complexe koolhydraten. Voor een optimale voedingsbalans bestaat het ideale dieet voor een bodybuilder uit 25% compacte koolhydraten, zoals rijst of aardappelen, en 25% vezelrijke koolhydraten, afkomstig van groene groenten.

Hoe lang duurt het om gespierd te worden?

Men zegt dat na ongeveer 12 weken van consistente training de spieren optimaal beginnen te ontwikkelen. Een studie uit 2012, die verscheen in het Journal of Strength and Conditioning Research, toonde aan dat het gemiddeld drie maanden duurt voordat er merkbare verbeteringen in spiermassa zijn.

Kan iedereen bodybuilder worden?

Misschien was het oorspronkelijk niet je bedoeling om een bodybuilder te worden, maar technisch gezien valt iedereen die dagelijks tijd besteedt aan en zijn leven aanpast voor bodybuilding, onder de categorie van bodybuilders.

Continue Reading

Afvallen

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Angelo

Published

on

By

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Bokszaktraining is een uitstekende keuze voor iedereen die streeft naar vetverbranding, spieropbouw, en mentale ontspanning—allemaal in één enkele sessie!

Die enigszins vergeten bokszak in de hoek van de sportschool? Dat is niet alleen een hulpmiddel voor boksers. Bokszaktraining is veel meer dan een oefening voor het bovenlichaam en krachtontwikkeling.

In dit artikel duiken we in de vele voordelen van trainen met een bokszak. Bereid je voor om verrast te worden door wat deze workout voor je kan betekenen!

Wat is bokszaktraining?

Bokszaktrainingen zijn enorm populair geworden en met goede reden. Ze bieden een uitstekende manier om stress te verlichten en zijn perfect voor vetverbranding en het verbeteren van je conditie.

Of je nu gewicht wilt verliezen of gewoon fitter wilt worden, bokszaktraining combineert stoten en trappen in één dynamische workout. En het beste? Zelfs beginners kunnen direct beginnen!

Start je training altijd met een goede warming-up. Daarna ga je aan de slag met bokshandschoenen, waarbij je stoten en trappen afwisselt, afhankelijk van je voorkeur voor boksen of kickboksen.

Je kunt de intensiteit aanpassen aan je eigen niveau en geleidelijk opvoeren. Je zult merken dat je uithoudingsvermogen toeneemt en je de sessies langer volhoudt.

Wat betreft de keuze van de bokszak, er is voor elk huis wel een passende optie, of je nu kiest voor een staande of hangende bokszak. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en soorten, dus kies een bokszak die het beste past bij jouw behoeften.

Wat handschoenen betreft, de maat is meestal gebaseerd op gewicht; vrouwen kiezen doorgaans voor 10 of 12 oz, terwijl mannen vaak voor 14 of 16 oz gaan.

De voordelen van bokszaktraining

Waarom zou je starten met bokszaktraining? Er zijn veel redenen! Allereerst biedt bokszaktraining een uitstekende uitlaatklep om stress kwijt te raken en spanning af te reageren.

Voor wie een intense, volledige lichaamstraining zoekt, biedt bokszaktraining een uitstekende mogelijkheid om in korte tijd veel calorieën te verbranden.

Een groot voordeel van de bokszak is de flexibiliteit om thuis te trainen wanneer het jou uitkomt, of je nu kiest voor een staand model of een traditionele hangende bokszak.

Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die de fysieke interactie van sparren willen vermijden, maar toch de technieken van sporten zoals kickboksen willen beoefenen.

Bokszaktraining activeert alle spieren in je lichaam, wat het een bijzonder effectieve workout maakt. Een geschikte bokszak stelt zelfs beginners in staat om de juiste technieken voor trappen en stoten aan te leren.

Na elke sessie zul je merken dat je conditie verbetert, wat ideaal is om je fitheid op peil te houden of te verbeteren.

Kun je afvallen met bokszaktraining?

Kun je afvallen door te trainen met een bokszak? Zeker weten! Bokszaktraining is een full body workout die je helpt om intensief te trainen en daardoor veel calorieën te verbranden. Maar wat maakt bokszaktraining zo effectief voor gewichtsverlies?

Je combineert stoten tegen de bokszak met lichaamsoefeningen zoals squats, waardoor je een breed scala aan basistechnieken leert.

Ongeacht of je kiest voor een staande of een hangende bokszak, je kunt comfortabel thuis trainen op jouw eigen tempo. Tijdens je sessies verbeter je niet alleen je trap- en stoottechnieken, maar bouw je ook spierkracht op.

Bokszaktraining is niet alleen goed voor het versterken van spieren, maar ook voor het behouden van je conditie. Door regelmatig te trainen volgens een gestructureerd schema verbeter je continu je fysieke fitheid.

Pluspunt is dat je tijdens de training korte pauzes kunt inlassen voor herstel, om daarna weer met volle energie verder te gaan.

Dus, als je op zoek bent naar een dynamische en uitdagende manier om af te vallen, dan is bokszaktraining zeker een goede keuze!

Wat is een goede aanvulling op bokszaktraining?

Hoewel bokszaktraining op zichzelf al een complete lichaamstraining is, zijn er bepaalde oefeningen die uitstekend combineren met je boksroutine om een evenwichtige fitnessaanpak te garanderen.

Een van deze oefeningen is pull-ups. Het uitvoeren van pull-ups met een optrekstang versterkt je bovenrug, schouders en armen, wat cruciaal is voor krachtige stoten.

Een sterker bovenlichaam verhoogt de impact van je stoten op de bokszak aanzienlijk. Er is een breed scala aan optrekstangen beschikbaar, van complete pull-up stations tot eenvoudig te installeren stangen die je tussen je deurpost kunt klemmen.

Touwtjespringen is ook een perfecte aanvulling op bokszaktraining. Deze activiteit verbetert niet alleen je cardiovasculaire conditie, maar versterkt ook je benen en uithoudingsvermogen, wat essentieel is voor effectieve traptechnieken.

Waarom zou je thuis met een bokszak trainen?

Thuis op de bokszak trainen is een uitstekende manier om in vorm te blijven, calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.

Deze vorm van training biedt een geweldige flexibiliteit; je kunt oefenen op momenten die jou het beste uitkomen, zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft.

Zowel hangende als staande bokszakken zijn geschikt om thuis te gebruiken. Ze stellen je in staat om op eigen tempo de basis van boksen onder de knie te krijgen.

Voor beginners is dit ideaal omdat ze zonder de druk van een publiek kunnen oefenen, terwijl gevorderden de mogelijkheid hebben om hun technieken verder te verfijnen.

Het bezit van een bokszak thuis is perfect voor wie privacy tijdens de training op prijs stelt. Je vermijdt wachttijden en de blikken van anderen; het is gewoon jij, je handschoenen, en je bokszak.

Dit zorgt ervoor dat je elke sessie zichtbare vooruitgang kunt boeken en aan zelfvertrouwen wint.

Trainen met een bokszak thuis is niet alleen effectief maar ook bijzonder praktisch en comfortabel. Het helpt je gemotiveerd te blijven en sneller je fitnessdoelen te bereiken!

Continue Reading

Afvallen

Buikvet kwijtraken 50 plus: Tips om buikvet te verliezen

Angelo

Published

on

By

Buikvet verliezen als je 50 plus bent

Voor veel vijftigplussers blijkt het een uitdaging om buikvet te verliezen naarmate ze ouder worden. Dit is een veelvoorkomend probleem, maar er zijn gelukkig effectieve strategieën beschikbaar om dit aan te pakken.

In dit artikel delen we praktische tips om buikvet te verminderen voor wie de vijftig is gepasseerd. We bieden ook advies over het aannemen van een gezonde levensstijl op deze leeftijd.

Wat is buikvet en waarom is het slecht?

Buikvet, ook bekend als visceraal vet, is het type vet dat zich nestelt rondom vitale organen in de buik zoals de lever, alvleesklier en darmen.

Dit vet verschilt van het subcutane vet dat zich net onder de huid bevindt. Een normale hoeveelheid buikvet fungeert als beschermende laag voor de organen, maar te veel ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Overmatig buikvet is gekoppeld aan een verhoogd risico op verschillende chronische aandoeningen, waaronder type 2 diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, bepaalde soorten kanker en mogelijk zelfs dementie.

Het vet in de buikholte produceert ontstekingsbevorderende stoffen en hormonen die de normale lichaamsfuncties kunnen verstoren.

Met het ouder worden neemt vaak de hoeveelheid vet toe terwijl de spiermassa afneemt. Dit kan leiden tot gewichtstoename en een tragere stofwisseling, wat het moeilijker maakt om een gezond gewicht te behouden.

Het verminderen van buikvet is cruciaal voor het bevorderen van de gezondheid en kan bereikt worden door een gezonde levensstijl aan te nemen.

Dit omvat een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, beheer van stress en voldoende slaap. Hoewel dit een flinke inspanning kan lijken, is het de moeite waard.

Het verliezen van buikvet kan leiden tot significante verbeteringen in je bloedsuikerspiegel, bloeddruk en een verlaagd risico op ernstige gezondheidsproblemen.

Tips om buik vet kwijt te raken als je 50 plus bent

Dat buikvet verlies je natuurlijk niet zomaar, daar moet je iets voor doen. Met deze tips kom je al een heel eind.

Adopteer een gebalanceerd voedingspatroon

  Het verliezen van buikvet na je 50ste vraagt om een gezond en evenwichtig dieet. Beperk de consumptie van geraffineerde koolhydraten en suikers en vervang deze door voedzame alternatieven zoals volle granen, groenten, fruit en magere eiwitten.

  Integreer gezonde vetten zoals olijfolie, avocado’s en noten die essentiële voedingsstoffen leveren.

  Minimaliseer daarnaast de inname van bewerkte voedingsmiddelen die vaak rijk zijn aan toegevoegde suikers en verzadigde vetten. Combineer dit met een caloriebeperking en het nauwkeurig bijhouden van je macro’s.

  Intensiveer je fysieke activiteit

   Consistente lichaamsbeweging is essentieel voor het verminderen van buikvet, ongeacht je leeftijd.

   Zoek activiteiten die je plezierig vindt en consistent kunt uitvoeren. Cardio-oefeningen zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen zijn effectief voor het verbranden van calorieën.

   Krachttraining, zoals gewichtheffen of weerstandsoefeningen, is ook belangrijk voor het opbouwen van spiermassa en het stimuleren van je metabolisme.

   Beheers stress en zorg voor voldoende slaap

    Stress en slaaptekort kunnen leiden tot gewichtstoename, vooral rond de middel. Verminder stress door ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie of diepe ademhaling. Zorg ook voor een adequate slaapduur en -kwaliteit, omdat slaapgebrek hormonale disbalansen kan veroorzaken die leiden tot voedselcravings.

    Hydrateer goed en beperk alcoholconsumptie

     Voldoende water drinken is cruciaal voor een effectieve stofwisseling en spijsvertering. Het helpt ook om een verzadigd gevoel te behouden, wat overeten kan voorkomen. Beperk daarentegen alcoholconsumptie, want alcohol levert niet alleen veel calorieën maar bevordert ook de ophoping van buikvet.

     Eiwitten en gezonde vetten

     Eiwitten en vetten zijn effectief in het stimuleren van de afgifte van verzadigingshormonen, waardoor je langer vol blijft en minder snel trek hebt.

     Kies voor voedsel dat laag in calorieën is maar wel veel ruimte in je maag inneemt, zoals waterrijke en vezelrijke groenten, fruit en peulvruchten. Dit helpt de afgifte van ghreline, het hongerhormoon, te verminderen.

     Bronnen

     •  Frédéric Dutheil, Gérard Lac, Bruno Lesourd, Robert Chapier, Guillaume Walther, Agnès Vinet, Vincent Sapin, Julien Verney, Lemlih Ouchchane, Martine Duclos, Philippe Obert, Daniel Courteix.  Different modalities of exercise to reduce visceral fat mass and cardiovascular risk in metabolic syndrome: the RESOLVE randomized trial . PMID: 23714599 DOI: 10.1016/j.ijcard.2013.05.012
     •  Kevin D Ballard, Erin E Quann, Brian R Kupchak, Brittanie M Volk, Diana M Kawiecki, Maria Luz Fernandez, Richard L Seip, Carl M Maresh, William J Kraemer, Jeff S Volek. Dietary carbohydrate restriction improves insulin sensitivity, blood pressure, microvascular function, and cellular adhesion markers in individuals taking statins. PMID: 24176230 DOI: 10.1016/j.nutres.2013.07.022.
     • Yunjuan Gu, Aihua Zhao, Fengjie Huang, Yinan Zhang, Jiajian Liu, Congrong Wang, Wei Jia, Guoxiang Xie, Weiping Jia. Very low carbohydrate diet significantly alters the serum metabolic profiles in obese subjects. PMID: 24224694 PMCID: PMC6088239 DOI: 10.1021/pr4008199. 
     • Andrew G Rundle, Pam Factor-Litvak, Shakira F Suglia, Ezra S Susser, Katrina L Kezios, Gina S Lovasi, Piera M Cirillo, Barbara A Cohn , Bruce G Link. Tracking of Obesity in Childhood into Adulthood: Effects on Body Mass Index and Fat Mass Index at Age 50. PMID: 32191541 PMCID: PMC7099417 DOI: 10.1089/chi.2019.0185.
     Continue Reading

     Trending