Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

Gezondheid

Misselijk na eten? 10 tips om misselijkheid te verhelpen!

Misselijkheid na het eten kan erg vervelend zijn en kan verschillende oorzaken hebben. Soms is het een eenmalig probleem dat snel verdwijnt, terwijl het in andere gevallen een chronisch probleem kan zijn dat aanhoudt of terugkomt. In dit blogartikel geven we 10 tips om misselijkheid te verhelpen.

 1. Eet kleinere maaltijden
  Als je vaak misselijk bent na het eten, kan het helpen om kleinere maaltijden te eten in plaats van grote porties. Dit kan helpen om te voorkomen dat je maag te veel werk heeft en kan ervoor zorgen dat je voedsel beter wordt verteerd.

 2. Eet langzamer
  Een andere tip is om langzamer te eten. Als je snel eet, kan je maag het moeilijk hebben om het voedsel te verteren, wat kan leiden tot misselijkheid. Probeer daarom te kauwen en slik je voedsel goed door voordat je nog meer eet.

 3. Vermijd bepaalde voedingsmiddelen
  Sommige voedingsmiddelen kunnen misselijkheid veroorzaken, zoals voedsel dat vet, zwaar of pittig is. Probeer daarom voedingsmiddelen te vermijden die je maag irriteren en kies in plaats daarvan voor licht verteerbare voedingsmiddelen, zoals rijst, bananen en crackers.

 4. Drink voldoende vocht
  Het is belangrijk om voldoende vocht te drinken om misselijkheid te verhelpen. Als je niet genoeg vocht binnenkrijgt, kan dit leiden tot uitdroging, wat kan leiden tot misselijkheid. Probeer daarom regelmatig water of andere vochthoudende dranken te drinken.

 5. Neem rust na het eten
  Het kan helpen om na het eten even te gaan liggen of te gaan zitten en rust te nemen. Als je meteen na het eten weer aan de slag gaat of fysiek actief bent, kan dit leiden tot misselijkheid.

 6. Vermijd te veel koffie en alcohol
  Koffie en alcohol kunnen misselijkheid veroorzaken, dus het kan helpen om deze te vermijden als je vaak misselijk bent na het eten. Probeer in plaats daarvan water of andere vochthoudende dranken te drinken.

 7. Vermijd te veel rook of stof
  Als je in een rook- of stoffige omgeving bent, kan dit leiden tot misselijkheid. Probeer daarom te voorkomen dat je in deze omgevingen bent als je vaak misselijk bent na het eten. Als je niet kunt vermijden om in deze omgevingen te zijn, zorg dan dat je voldoende frisse lucht krijgt door bijvoorbeeld het openen van ramen of het gebruiken van een luchtreiniger.

 8. Vermijd te veel geur
  Sommige geuren kunnen misselijkheid veroorzaken, vooral als je ze ruikt terwijl je eet. Probeer daarom te voorkomen dat je te veel geurige voedingsmiddelen eet of ruikt terwijl je eet. Als je in een omgeving bent waar sterk ruikende geuren zijn, zorg dan dat je voldoende frisse lucht krijgt door bijvoorbeeld het openen van ramen of het gebruiken van een luchtreiniger.

 9. Probeer aromatherapie
  Aromatherapie kan helpen om misselijkheid te verhelpen. Er zijn verschillende essentiële oliën die kunnen helpen, zoals citroenolie, pepermuntolie en gemberolie. Je kunt deze oliën gebruiken door een paar druppels op een zakdoek te druppelen en deze voor je neus te houden of door een paar druppels in een diffuser te doen.

 10. Probeer acupressuur
  Acupressuur kan ook helpen om misselijkheid te verhelpen. Er zijn verschillende acupressuurpunten die kunnen helpen, zoals het punt op de binnenkant van je pols, het punt onder je oor en het punt op de zijkant van je nek. Je kunt deze punten masseren door er met je vingers op te drukken of door er een acupressuurband omheen te doen.
Lekker eten

Als je misselijkheid blijft aanhouden of terugkomt, kan het helpen om medicijnen te gebruiken. Er zijn verschillende medicijnen die kunnen helpen om misselijkheid te verhelpen, zoals anti-misselijkheidsmedicijnen en maagzuurremmers. Als je medicijnen wilt gebruiken, is het belangrijk om professioneel advies te vragen aan een arts of apotheker.

In conclusie zijn er verschillende manieren om misselijkheid te verhelpen. Probeer kleinere maaltijden te eten, langzamer te eten, bepaalde voedingsmiddelen te vermijden, voldoende vocht te drinken, rust te nemen na het eten, te weinig koffie en alcohol te drinken, te voorkomen dat je in rook- of stoffige omgevingen bent, te weinig geur te ruiken en aromatherapie en acupressuur te gebruiken.

Als de misselijkheid blijft aanhouden of terugkomt, kan het helpen om medicijnen te gebruiken. Als je twijfelt over hoe je misselijkheid het beste kunt verhelpen, is het aanbevolen om professioneel advies te vragen aan een arts of apotheker.

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.