Connect with us

Fitness

Clean nutrition pre-workout

Angelo

Published

on

Clean nutrition

Pre-workout supplementen zijn een veelgebruikt hulpmiddel onder fitnessenthousiasten. Ze bevatten vaak cafeïne en andere ingrediënten die gericht zijn op het verhogen van de energie, focus en prestaties tijdens het trainen. Maar waarom zou je eigenlijk een pre-workout gebruiken? In dit artikel bespreken we de voordelen van het gebruik van een pre-workout supplement en hoe het past in een clean nutrition plan.

Verhoogt de energie

Een van de belangrijkste redenen om een pre-workout supplement te gebruiken, is om de energie te verhogen. Veel mensen ervaren een daling van de energie tijdens het trainen, vooral als je al een lange dag achter de rug hebt of als je niet genoeg hebt geslapen. Een pre-workout supplement kan je helpen om die extra energie te krijgen die je nodig hebt om de training aan te kunnen.

Verhoogt de focus

Een ander voordeel van het gebruik van een pre-workout supplement is dat het kan helpen om de focus te verhogen. Veel pre-workout supplementen bevatten ingrediënten zoals cafeïne die gericht zijn op het verhogen van de concentratie. Dit kan helpen om je te helpen je op de oefeningen te concentreren, waardoor je beter in staat bent om de oefeningen uit te voeren en de resultaten te verbeteren.

Verhoogt de prestaties

Daarnaast kan een pre-workout supplement ook helpen bij het verbeteren van de prestaties. Veel pre-workout supplementen bevatten ingrediënten die gericht zijn op het verhogen van de bloedstroom en het verhogen van de stikstofoxidproductie. Dit kan helpen bij het verbeteren van de pomp en het verhogen van de hoeveelheid energie die je kunt gebruiken tijdens de training.

Een clean nutrition plan

Als je een clean nutrition plan volgt, is het belangrijk om erop te letten dat de pre-workout supplementen die je gebruikt, ook clean zijn. Dit betekent dat ze geen onnodige toevoegingen of bewaarmiddelen bevatten. Kijk voor supplementen die puur zijn, gemaakt van natuurlijke ingrediënten, en bevatten weinig of geen suiker. Deze supplementen zullen je helpen om de voordelen van een pre-workout supplement te krijgen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over ongezonde ingrediënten die je binnenkrijgt.

Energie, focus en prestaties

Een pre-workout supplement kan helpen bij het verhogen van de energie, focus, en prestaties tijdens het trainen. Als je een clean nutrition plan volgt, is het belangrijk om te kiezen voor supplementen die ook clean zijn, gemaakt van natuurlijke ingrediënten en weinig of geen suiker bevatten.

Vergroot het herstel

Bovendien kan het gebruik van pre-workout supplementen ook bijdragen aan een betere herstel na de training. Dit komt omdat de supplementen vaak ingrediënten bevatten die gericht zijn op het verhogen van de stikstofoxidproductie, waardoor de bloedstroom verbetert en de spieren beter geoxygeneerd worden.

Verbeterd de hormonale respons

Het gebruik van pre-workout supplementen kan ook helpen om de hormonale respons van het lichaam te verbeteren. Veel pre-workout supplementen bevatten ingrediënten die gericht zijn op het verhogen van de productie van testosteron en groeihormonen. Dit kan helpen om de spiergroei te bevorderen en de vetverbranding te stimuleren.

Verminderen van vermoeidheid

Een ander belangrijk aspect van pre-workout supplementen is dat ze vaak ingrediënten bevatten die gericht zijn op het verminderen van vermoeidheid. Dit kan helpen om de training langer vol te houden en om meer reps uit te voeren. Dit kan leiden tot een grotere spiergroei en een grotere verbranding van vet.

Vergroot motivatie

Pre-workout supplementen kunnen helpen bij het verhogen van de motivatie. Veel mensen vinden het moeilijk om zich te motiveren om naar de sportschool te gaan en een training te volgen. Een pre-workout supplement kan helpen om de motivatie te verhogen, waardoor je eerder geneigd bent om naar de sportschool te gaan en een training te volgen.

Er zijn veel voordelen van het gebruik van een pre-workout supplement, zoals het verhogen van de energie, focus, prestaties, herstel, hormonale respons, vermindering van vermoeidheid en het verhogen van de motivatie. Als je een clean nutrition plan volgt, is het belangrijk om te kiezen voor supplementen die ook clean zijn, gemaakt van natuurlijke ingrediënten en weinig of geen suiker bevatten. Door rekening te houden met deze factoren, kan een pre-workout supplement een waardevol hulpmiddel zijn om je fitnessdoelen te bereiken.

Clean nutrition

Wat is een clean nutrition plan?

Een clean nutrition plan is een voedingsstijl die gericht is op het eten van gezonde, onbewerkte voeding, en het vermijden van ongezonde, bewerkte voeding. Het idee achter een clean nutrition plan is om voeding te eten zoals de natuur het bedoeld heeft, in plaats van voedsel dat is bewerkt of vervuild is met chemicaliën en toevoegingen.

Een clean nutrition plan bestaat vaak uit een groot aandeel groenten, fruit, volkoren producten, eiwitten en gezonde vetten. Dit betekent dat de basis van het dieet bestaat uit gezonde, onbewerkte voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, volkoren granen, peulvruchten, noten, zaden, vis, mager vlees en eieren.

Deze voedingsmiddelen worden vaak gezien als voedingsrijk en voeden het lichaam met de benodigde voedingsstoffen.

Daarnaast bevat een clean nutrition plan vaak weinig of geen bewerkte voeding, zoals fastfood, geraffineerde suikers, geraffineerde granen, en voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan verzadigde vetten.

Dit soort voedingsmiddelen worden vaak gezien als ongezond, omdat ze vaak weinig voedingsstoffen bevatten en een grotere hoeveelheid ongezonde vetten, suikers en calorieën bevatten.

Het is belangrijk om te benadrukken dat een clean nutrition plan niet alleen gericht is op gewichtsverlies, maar ook op het verbeteren van de algehele gezondheid en het verminderen van het risico op chronische ziekten.

Het is ook belangrijk op te merken dat een clean nutrition plan niet betekent dat je nooit iets ongezonds mag eten, maar meer gericht is op het verminderen van de hoeveelheid ongezonde voeding in je dieet en het verhogen van de hoeveelheid gezonde voeding.

Is clean nutrition goed voor fitness?

Ja, clean nutrition is goed voor fitness. Een clean nutrition plan is gericht op het eten van gezonde, onbewerkte voeding en het vermijden van ongezonde, bewerkte voeding. Dit kan helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het verminderen van het risico op chronische ziekten. Bovendien kan een clean nutrition plan ook bijdragen aan het behalen van fitnessdoelen.

Een clean nutrition plan dat gericht is op het eten van veel groenten, fruit, volkoren producten, eiwitten en gezonde vetten, kan helpen bij het verhogen van de energie, het verminderen van vermoeidheid en het verbeteren van de hormonale respons. Dit kan leiden tot verbeteringen in de prestaties tijdens het trainen en een grotere spiergroei.

Een clean nutrition plan kan ook bijdragen aan gewichtsverlies, indien dit nodig is. Dit komt omdat een clean nutrition plan gericht is op het verminderen van de hoeveelheid ongezonde voeding in het dieet en het verhogen van de hoeveelheid gezonde voeding. Dit kan leiden tot een vermindering van de calorie-inname en een vermindering van het lichaamsvet.

Daarnaast kan een clean nutrition plan ook bijdragen aan een betere herstel na de training. Dit komt omdat de voeding die in een clean nutrition plan wordt gegeten, rijk is aan voedingsstoffen die nodig zijn voor het herstellen van spieren, zoals eiwitten, vitamines en mineralen.

Wat is een clean nutrition plan?

Een clean nutrition plan is een voedingsstijl die gericht is op het eten van gezonde, onbewerkte voeding, en het vermijden van ongezonde, bewerkte voeding. Het idee achter een clean nutrition plan is om voeding te eten zoals de natuur het bedoeld heeft, in plaats van voedsel dat is bewerkt of vervuild is met chemicaliën en toevoegingen.

Hoe kan een clean nutrition plan bijdragen aan fitnessdoelen?

Een clean nutrition plan kan helpen bij het verhogen van de energie, het verminderen van vermoeidheid, het verbeteren van de hormonale respons, het verhogen van de spiergroei, het verminderen van het lichaamsvet en het verbeteren van herstel na de training.

Wat zijn de belangrijkste componenten van een clean nutrition plan?

De belangrijkste componenten van een clean nutrition plan zijn groenten, fruit, volkoren producten, eiwitten en gezonde vetten.

Is een clean nutrition plan gericht op gewichtsverlies?

Een clean nutrition plan is gericht op het verbeteren van de algehele gezondheid en het verminderen van het risico op chronische ziekten. Het kan ook bijdragen aan gewichtsverlies, indien dit nodig is.

Mag je nooit iets ongezonds eten als je een clean nutrition plan volgt?

Nee, een clean nutrition plan betekent niet dat je nooit iets ongezonds mag eten. Het is gericht op het verminderen van de hoeveelheid ongezonde voeding in je dieet en het verhogen van de hoeveelheid gezonde voeding. Het is belangrijk om een balans te vinden en ook af en toe te genieten van ongezonde voeding, maar niet te veel.

Als expert op het gebied van fitness, voeding, en diëtetiek, vormt een gezonde levensstijl de kern van mijn bestaan.Mijn passie ligt in het delen van diepgaande kennis en praktijkervaring om anderen te ondersteunen bij het realiseren van hun persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelstellingen.Met een toegewijde aanpak en een schat aan expertise, streef ik ernaar om elk individu te begeleiden op hun unieke pad naar welzijn en optimale gezondheid.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Fitness

Bodybuildster worden: Starten met bodybuilding

Angelo

Published

on

By

Een gespierde vrouwelijke bodybuildster

Als vrouw starten met bodybuilding en een succesvolle bodybuildster worden kent enkele unieke uitdagingen, vooral vanwege de natuurlijke hormoonverschillen met mannen.

Vrouwen produceren minder testosteron, een cruciaal hormoon voor spiergroei, wat betekent dat het ontwikkelen van grote spieren extra inzet vereist in vergelijking met mannen, die van nature hogere testosteronniveaus hebben.

Hier zijn vijf stappen die je als vrouw kunt volgen om succesvol te worden in bodybuilding:

Stap 1: Bepaal en verfijn je doelstellingen

Begin met het vaststellen van je einddoel in de bodybuilding. Wees specifiek met wat je wilt bereiken en breek dit grote doel op in kleinere, haalbare subdoelen.

Vervolgens plan je de stappen die nodig zijn om deze subdoelen te bereiken, inclusief je dagelijkse caloriebehoefte en de benodigde supplementen zoals creatine en whey-eiwitten.

Dit helpt je gefocust en op koers te blijven richting je hoofddoel.

Stap 2: Vind de perfecte sportschool

Voor een bodybuildster is de keuze van de sportschool cruciaal. Zoek een gym die niet alleen goed in je dagelijkse routine past, maar ook de juiste uitrusting biedt.

Het is essentieel dat je een sportschool kiest waar je toegang hebt tot zowel fitnessapparaten als vrije gewichten, zodat je een veelzijdig trainingsregime kunt volgen.

Stap 3: Focus op grote spiergroepen (compound oefeningen)

Voor optimale krachtopbouw, begin je trainingssessies met oefeningen gericht op de grote spiergroepen. Dit zijn je rug, borst en benen.

Compound oefeningen, die meerdere spiergroepen tegelijk aanspreken, zijn ideaal om mee te starten vanwege hun effectiviteit en efficiëntie.

Na deze intensieve training van de grote spiergroepen, kun je je aandacht richten op de kleinere spiergroepen door isolatieoefeningen met losse gewichten uit te voeren.

Stap 4: Integreer cardiotraining in je trainingsschema

Het is essentieel om cardiotraining op te nemen in je routine, omdat een sterk cardiovasculair systeem cruciaal is voor het efficiënt transporteren van zuurstof en voedingsstoffen via je bloed.

Voor een bodybuildster zijn niet alleen de spieren belangrijk; de voeding die naar die spieren wordt getransporteerd is net zo cruciaal voor groei.

Een krachtig hart zorgt voor een effectievere distributie van deze essentiële voedingsstoffen, wat direct bijdraagt aan spierontwikkeling en algehele gezondheid.

Stap 5: Optimaliseer je voedingsplan

De sleutel tot succes in bodybuilding ligt niet alleen in intensieve trainingen, maar ook in een zorgvuldig afgestemd voedingsplan.

“Train als een beest, eet als een paard, en slaap als een baby” is een populaire wijsheid die het belang van een holistische benadering benadrukt.

Zorg voor een voedingsschema dat rijkelijk is voorzien van eiwitten, koolhydraten, en vetten, afgestemd op jouw specifieke behoeften om je einddoel te bereiken.

Vergeet ook niet het belang van rust; spiergroei vindt plaats tijdens herstelmomenten, vooral tijdens de slaap.

Veelgestelde vragen

Wat verdien je als bodybuilder?

In Nederland ligt het gemiddelde bruto maandsalaris van een Fitness Instructeur rond de € 2.390. De salarissen beginnen bij ongeveer € 2.035 en kunnen oplopen tot € 2.750, afhankelijk van verschillende factoren. Op deze pagina wordt een uitgebreid overzicht aangeboden van de gemiddelde brutolonen, uitgesplitst per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en type dienstverband.

Wat eet een bodybuilder per dag?

Een typisch bodybuilderdieet is rijk aan groenten, eiwitten en gezonde vetten. Het voedingsplan is gebaseerd op een stevige basis van groenten en complexe koolhydraten. Voor een optimale voedingsbalans bestaat het ideale dieet voor een bodybuilder uit 25% compacte koolhydraten, zoals rijst of aardappelen, en 25% vezelrijke koolhydraten, afkomstig van groene groenten.

Hoe lang duurt het om gespierd te worden?

Men zegt dat na ongeveer 12 weken van consistente training de spieren optimaal beginnen te ontwikkelen. Een studie uit 2012, die verscheen in het Journal of Strength and Conditioning Research, toonde aan dat het gemiddeld drie maanden duurt voordat er merkbare verbeteringen in spiermassa zijn.

Kan iedereen bodybuilder worden?

Misschien was het oorspronkelijk niet je bedoeling om een bodybuilder te worden, maar technisch gezien valt iedereen die dagelijks tijd besteedt aan en zijn leven aanpast voor bodybuilding, onder de categorie van bodybuilders.

Continue Reading

Afvallen

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Angelo

Published

on

By

Bokszaktraining: Verbrand vet en bouw spieren op

Bokszaktraining is een uitstekende keuze voor iedereen die streeft naar vetverbranding, spieropbouw, en mentale ontspanning—allemaal in één enkele sessie!

Die enigszins vergeten bokszak in de hoek van de sportschool? Dat is niet alleen een hulpmiddel voor boksers. Bokszaktraining is veel meer dan een oefening voor het bovenlichaam en krachtontwikkeling.

In dit artikel duiken we in de vele voordelen van trainen met een bokszak. Bereid je voor om verrast te worden door wat deze workout voor je kan betekenen!

Wat is bokszaktraining?

Bokszaktrainingen zijn enorm populair geworden en met goede reden. Ze bieden een uitstekende manier om stress te verlichten en zijn perfect voor vetverbranding en het verbeteren van je conditie.

Of je nu gewicht wilt verliezen of gewoon fitter wilt worden, bokszaktraining combineert stoten en trappen in één dynamische workout. En het beste? Zelfs beginners kunnen direct beginnen!

Start je training altijd met een goede warming-up. Daarna ga je aan de slag met bokshandschoenen, waarbij je stoten en trappen afwisselt, afhankelijk van je voorkeur voor boksen of kickboksen.

Je kunt de intensiteit aanpassen aan je eigen niveau en geleidelijk opvoeren. Je zult merken dat je uithoudingsvermogen toeneemt en je de sessies langer volhoudt.

Wat betreft de keuze van de bokszak, er is voor elk huis wel een passende optie, of je nu kiest voor een staande of hangende bokszak. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en soorten, dus kies een bokszak die het beste past bij jouw behoeften.

Wat handschoenen betreft, de maat is meestal gebaseerd op gewicht; vrouwen kiezen doorgaans voor 10 of 12 oz, terwijl mannen vaak voor 14 of 16 oz gaan.

De voordelen van bokszaktraining

Waarom zou je starten met bokszaktraining? Er zijn veel redenen! Allereerst biedt bokszaktraining een uitstekende uitlaatklep om stress kwijt te raken en spanning af te reageren.

Voor wie een intense, volledige lichaamstraining zoekt, biedt bokszaktraining een uitstekende mogelijkheid om in korte tijd veel calorieën te verbranden.

Een groot voordeel van de bokszak is de flexibiliteit om thuis te trainen wanneer het jou uitkomt, of je nu kiest voor een staand model of een traditionele hangende bokszak.

Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die de fysieke interactie van sparren willen vermijden, maar toch de technieken van sporten zoals kickboksen willen beoefenen.

Bokszaktraining activeert alle spieren in je lichaam, wat het een bijzonder effectieve workout maakt. Een geschikte bokszak stelt zelfs beginners in staat om de juiste technieken voor trappen en stoten aan te leren.

Na elke sessie zul je merken dat je conditie verbetert, wat ideaal is om je fitheid op peil te houden of te verbeteren.

Kun je afvallen met bokszaktraining?

Kun je afvallen door te trainen met een bokszak? Zeker weten! Bokszaktraining is een full body workout die je helpt om intensief te trainen en daardoor veel calorieën te verbranden. Maar wat maakt bokszaktraining zo effectief voor gewichtsverlies?

Je combineert stoten tegen de bokszak met lichaamsoefeningen zoals squats, waardoor je een breed scala aan basistechnieken leert.

Ongeacht of je kiest voor een staande of een hangende bokszak, je kunt comfortabel thuis trainen op jouw eigen tempo. Tijdens je sessies verbeter je niet alleen je trap- en stoottechnieken, maar bouw je ook spierkracht op.

Bokszaktraining is niet alleen goed voor het versterken van spieren, maar ook voor het behouden van je conditie. Door regelmatig te trainen volgens een gestructureerd schema verbeter je continu je fysieke fitheid.

Pluspunt is dat je tijdens de training korte pauzes kunt inlassen voor herstel, om daarna weer met volle energie verder te gaan.

Dus, als je op zoek bent naar een dynamische en uitdagende manier om af te vallen, dan is bokszaktraining zeker een goede keuze!

Wat is een goede aanvulling op bokszaktraining?

Hoewel bokszaktraining op zichzelf al een complete lichaamstraining is, zijn er bepaalde oefeningen die uitstekend combineren met je boksroutine om een evenwichtige fitnessaanpak te garanderen.

Een van deze oefeningen is pull-ups. Het uitvoeren van pull-ups met een optrekstang versterkt je bovenrug, schouders en armen, wat cruciaal is voor krachtige stoten.

Een sterker bovenlichaam verhoogt de impact van je stoten op de bokszak aanzienlijk. Er is een breed scala aan optrekstangen beschikbaar, van complete pull-up stations tot eenvoudig te installeren stangen die je tussen je deurpost kunt klemmen.

Touwtjespringen is ook een perfecte aanvulling op bokszaktraining. Deze activiteit verbetert niet alleen je cardiovasculaire conditie, maar versterkt ook je benen en uithoudingsvermogen, wat essentieel is voor effectieve traptechnieken.

Waarom zou je thuis met een bokszak trainen?

Thuis op de bokszak trainen is een uitstekende manier om in vorm te blijven, calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.

Deze vorm van training biedt een geweldige flexibiliteit; je kunt oefenen op momenten die jou het beste uitkomen, zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft.

Zowel hangende als staande bokszakken zijn geschikt om thuis te gebruiken. Ze stellen je in staat om op eigen tempo de basis van boksen onder de knie te krijgen.

Voor beginners is dit ideaal omdat ze zonder de druk van een publiek kunnen oefenen, terwijl gevorderden de mogelijkheid hebben om hun technieken verder te verfijnen.

Het bezit van een bokszak thuis is perfect voor wie privacy tijdens de training op prijs stelt. Je vermijdt wachttijden en de blikken van anderen; het is gewoon jij, je handschoenen, en je bokszak.

Dit zorgt ervoor dat je elke sessie zichtbare vooruitgang kunt boeken en aan zelfvertrouwen wint.

Trainen met een bokszak thuis is niet alleen effectief maar ook bijzonder praktisch en comfortabel. Het helpt je gemotiveerd te blijven en sneller je fitnessdoelen te bereiken!

Continue Reading

Afvallen

Buikvet kwijtraken 50 plus: Tips om buikvet te verliezen

Angelo

Published

on

By

Buikvet verliezen als je 50 plus bent

Voor veel vijftigplussers blijkt het een uitdaging om buikvet te verliezen naarmate ze ouder worden. Dit is een veelvoorkomend probleem, maar er zijn gelukkig effectieve strategieën beschikbaar om dit aan te pakken.

In dit artikel delen we praktische tips om buikvet te verminderen voor wie de vijftig is gepasseerd. We bieden ook advies over het aannemen van een gezonde levensstijl op deze leeftijd.

Wat is buikvet en waarom is het slecht?

Buikvet, ook bekend als visceraal vet, is het type vet dat zich nestelt rondom vitale organen in de buik zoals de lever, alvleesklier en darmen.

Dit vet verschilt van het subcutane vet dat zich net onder de huid bevindt. Een normale hoeveelheid buikvet fungeert als beschermende laag voor de organen, maar te veel ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Overmatig buikvet is gekoppeld aan een verhoogd risico op verschillende chronische aandoeningen, waaronder type 2 diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, bepaalde soorten kanker en mogelijk zelfs dementie.

Het vet in de buikholte produceert ontstekingsbevorderende stoffen en hormonen die de normale lichaamsfuncties kunnen verstoren.

Met het ouder worden neemt vaak de hoeveelheid vet toe terwijl de spiermassa afneemt. Dit kan leiden tot gewichtstoename en een tragere stofwisseling, wat het moeilijker maakt om een gezond gewicht te behouden.

Het verminderen van buikvet is cruciaal voor het bevorderen van de gezondheid en kan bereikt worden door een gezonde levensstijl aan te nemen.

Dit omvat een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, beheer van stress en voldoende slaap. Hoewel dit een flinke inspanning kan lijken, is het de moeite waard.

Het verliezen van buikvet kan leiden tot significante verbeteringen in je bloedsuikerspiegel, bloeddruk en een verlaagd risico op ernstige gezondheidsproblemen.

Tips om buik vet kwijt te raken als je 50 plus bent

Dat buikvet verlies je natuurlijk niet zomaar, daar moet je iets voor doen. Met deze tips kom je al een heel eind.

Adopteer een gebalanceerd voedingspatroon

  Het verliezen van buikvet na je 50ste vraagt om een gezond en evenwichtig dieet. Beperk de consumptie van geraffineerde koolhydraten en suikers en vervang deze door voedzame alternatieven zoals volle granen, groenten, fruit en magere eiwitten.

  Integreer gezonde vetten zoals olijfolie, avocado’s en noten die essentiële voedingsstoffen leveren.

  Minimaliseer daarnaast de inname van bewerkte voedingsmiddelen die vaak rijk zijn aan toegevoegde suikers en verzadigde vetten. Combineer dit met een caloriebeperking en het nauwkeurig bijhouden van je macro’s.

  Intensiveer je fysieke activiteit

   Consistente lichaamsbeweging is essentieel voor het verminderen van buikvet, ongeacht je leeftijd.

   Zoek activiteiten die je plezierig vindt en consistent kunt uitvoeren. Cardio-oefeningen zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen zijn effectief voor het verbranden van calorieën.

   Krachttraining, zoals gewichtheffen of weerstandsoefeningen, is ook belangrijk voor het opbouwen van spiermassa en het stimuleren van je metabolisme.

   Beheers stress en zorg voor voldoende slaap

    Stress en slaaptekort kunnen leiden tot gewichtstoename, vooral rond de middel. Verminder stress door ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie of diepe ademhaling. Zorg ook voor een adequate slaapduur en -kwaliteit, omdat slaapgebrek hormonale disbalansen kan veroorzaken die leiden tot voedselcravings.

    Hydrateer goed en beperk alcoholconsumptie

     Voldoende water drinken is cruciaal voor een effectieve stofwisseling en spijsvertering. Het helpt ook om een verzadigd gevoel te behouden, wat overeten kan voorkomen. Beperk daarentegen alcoholconsumptie, want alcohol levert niet alleen veel calorieën maar bevordert ook de ophoping van buikvet.

     Eiwitten en gezonde vetten

     Eiwitten en vetten zijn effectief in het stimuleren van de afgifte van verzadigingshormonen, waardoor je langer vol blijft en minder snel trek hebt.

     Kies voor voedsel dat laag in calorieën is maar wel veel ruimte in je maag inneemt, zoals waterrijke en vezelrijke groenten, fruit en peulvruchten. Dit helpt de afgifte van ghreline, het hongerhormoon, te verminderen.

     Bronnen

     •  Frédéric Dutheil, Gérard Lac, Bruno Lesourd, Robert Chapier, Guillaume Walther, Agnès Vinet, Vincent Sapin, Julien Verney, Lemlih Ouchchane, Martine Duclos, Philippe Obert, Daniel Courteix.  Different modalities of exercise to reduce visceral fat mass and cardiovascular risk in metabolic syndrome: the RESOLVE randomized trial . PMID: 23714599 DOI: 10.1016/j.ijcard.2013.05.012
     •  Kevin D Ballard, Erin E Quann, Brian R Kupchak, Brittanie M Volk, Diana M Kawiecki, Maria Luz Fernandez, Richard L Seip, Carl M Maresh, William J Kraemer, Jeff S Volek. Dietary carbohydrate restriction improves insulin sensitivity, blood pressure, microvascular function, and cellular adhesion markers in individuals taking statins. PMID: 24176230 DOI: 10.1016/j.nutres.2013.07.022.
     • Yunjuan Gu, Aihua Zhao, Fengjie Huang, Yinan Zhang, Jiajian Liu, Congrong Wang, Wei Jia, Guoxiang Xie, Weiping Jia. Very low carbohydrate diet significantly alters the serum metabolic profiles in obese subjects. PMID: 24224694 PMCID: PMC6088239 DOI: 10.1021/pr4008199. 
     • Andrew G Rundle, Pam Factor-Litvak, Shakira F Suglia, Ezra S Susser, Katrina L Kezios, Gina S Lovasi, Piera M Cirillo, Barbara A Cohn , Bruce G Link. Tracking of Obesity in Childhood into Adulthood: Effects on Body Mass Index and Fat Mass Index at Age 50. PMID: 32191541 PMCID: PMC7099417 DOI: 10.1089/chi.2019.0185.
     Continue Reading

     Trending