Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

Begrippen

Bulken

Bulken is een term die vaak wordt gebruikt in de context van krachttraining en bodybuilding. Het verwijst naar een periode waarin individuen gericht proberen aan te komen in spiermassa en lichaamsgewicht, meestal in combinatie met een calorie-overschot.

Tijdens een bulkfase consumeren mensen doorgaans meer calorieën dan hun lichaam dagelijks verbruikt, met als doel spiergroei te bevorderen en de kracht te vergroten. Het streven is om een positieve energiebalans te creëren, waarbij het lichaam voldoende voedingsstoffen en energie heeft om spieren op te bouwen en te herstellen.

Bij het bulken is het gebruikelijk om de calorie-inname te verhogen door voedingsmiddelen met een hoge voedingswaarde en calorieën toe te voegen, zoals complexe koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Krachttraining speelt een essentiële rol bij het bulken, omdat het de prikkel geeft voor spiergroei en hypertrofie.

Lees ons artikel over bulken als je meer te weten wilt komen.

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.