Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

Mind

Zo trek jij je minder aan van de mening van een ander

Voel je je belemmerd om de mening van anderen los te laten en denk je altijd dat je de goedkeuring van je moeder, zus, vriend(in) of iemand anders nodig hebt?

Je bent niet de enige! Veel mensen vinden het prettiger om beslissingen te nemen met de goedkeuring van een ander, maar weet dat je prima in staat bent om voor jezelf te kiezen.

Wil je weten hoe je dit zonder stress kunt bereiken? In dit artikel ga ik je enkele handige tips geven:

Laat de meningen van andere los

We zijn geneigd om anderen te raadplegen over onze mening over bepaalde onderwerpen, zoals bijvoorbeeld vragen aan een vriendin of een nieuw jurkje goed staat.

Er is niets mis mee om advies te vragen, maar het is evenzo belangrijk om zelfstandig beslissingen te kunnen nemen.

Waarom trekken we ons aan wat mensen van ons denken?

Mensen trekken zich aan wat anderen van hen denken omdat ze sociale wezens zijn en er behoefte aan hebben om aanvaard te worden en bij een groep te horen. Dit geeft hen een gevoel van veiligheid en zekerheid.

Bovendien kan het beïnvloeden hoe ze zichzelf zien en hoe ze worden gezien door anderen, wat op zijn beurt hun sociale en emotionele leven kan beïnvloeden.

Als we ons teveel aantrekken van wat anderen denken, kunnen we onszelf belemmeren in onze persoonlijke groei en ons waarachtige zelf verliezen.

Weet je wel wat jij wilt?

Zorg voor meer alleen-tijd, of het nu lekker op reis gaan is of een uurtje per week alleen sporten. Het liefst zijn dit momenten waarop je gedwongen wordt om keuzes te maken zonder iemand anders’ goedkeuring.

 
Pas dan ontdek je hoe goed je zelf keuzes kunt maken en hoeveel dingen er zijn die je anders misschien niet had gedaan, maar die je wel enorm blij maken. Zo ontdek je wat je echt wilt!

Moet iedereen je leuk vinden?

Nee, het is niet noodzakelijk om iedereen leuk te vinden. Het is belangrijker om te zorgen dat je jezelf gelukkig en tevreden kunt zijn, zonder beïnvloed te worden door de meningen en verwachtingen van anderen.

Het is namelijk onmogelijk om het bij iedereen goed te houden. Je moet steeds je gedrag aanpassen, nieuwe rollen aannemen en onthouden wat je wel en niet kunt zeggen of doen. Het is vermoeiend.

Er is maar één persoon waarmee je altijd zult zijn: jijzelf. Daarom is het belangrijk om er voor te zorgen dat je gelukkig bent met jezelf.

Denk aan jezelf

Stel prioriteiten

Om te beginnen is het cruciaal om te reflecteren op wat jou bevalt en wat prioriteit heeft in jouw leven.

Overweeg wat bij jou past en waar jij je fijn bij voelt. Twijfel je over de beslissing om een bepaalde baan aan te nemen? Luister naar je intuïtie, want de kans is groot dat je diep van binnen al weet wat je wilt.

Mocht dit niet het geval zijn, maak dan een lijst met de voor- en nadelen om bij een belangrijke beslissing te ondersteunen. Voel je je prettig in een nieuwe shirt? Aarzel dan niet en koop het gewoon!

Kijk naar het verleden

Reflecteren op je verleden beslissingen is crucial als je weer voor een keuze staat. Bekijk wat er de vorige keer goed en minder goed ging, en neem deze in overweging bij het nemen van een volgende beslissing. Leer van je fouten en vergroot zo de kans op een beter resultaat.

Voor wie leef je?

Of iemand voor zichzelf of voor anderen leeft, is afhankelijk van de persoonlijke waarden, doelen en overtuigingen van die persoon. Sommige mensen leven voornamelijk voor zichzelf en andere mensen voelen zich aangetrokken tot het dienen van anderen.

Uiteindelijk is het belangrijk om een balans te vinden tussen het realiseren van je eigen dromen en doelen en het steunen en helpen van anderen, zodat je gelukkig en bevredigd kunt leven.

Wanneer je alleen maar bezig ben met het helpen en pleasen van andere mensen en nooit aan jezelf denkt, dan is er iets goed fout.

Als dat het geval is, dan besluit dat dit het einde is. Het moment waarop jouw eigen leven begint. Wees jezelf en laat je niet beïnvloeden door andermans meningen!

Blijf oefenen

Het duurt wellicht even, maar naarmate je vaker zelf beslissingen maakt, zal het makkelijker en beter gaan. Hoewel het fijn is om bevestiging te vragen van anderen, is het belangrijk om de mening van een ander los te laten als die niet overeenkomt met de jouwe. Het is immers jouw leven en jij mag doen wat je wil.

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.