Connect with us

Mind

Welk element ben jij? Vuur, aarde, lucht of water?

Angelo

Published

on

Het water element

Vraag jij jezelf ook wel eens af “welk element ben ik”? In dit artikel ga ik je meer vertellen over de vier elementen, de sterrenbeelden en de eigenschappen van elk sterrenbeeld.

Als je je astrologische teken wilt begrijpen, is het belangrijk om te weten dat de tekens van de dierenriem zijn verdeeld in vier groepen genaamd de vier elementen: vuuraardelucht en water. Elk element bevat drie tekens van de dierenriem. Elk sterrenbeeld behoort dus tot een van de elementen vuur, aarde, lucht of water.

Een sterrenbeeld weerspiegelt jouw persoonlijkheid en geeft vaak enkele van jouw eigenschappen. Elk sterrenbeeld behoort toen een van de vier elementen.

Voorbeelden van vuurtekens zijn de Ram, Leeuw en Boogschutter. Deze tekens zijn vaak op zoek naar mogelijkheden en kunnen grote ideeën en toekomstvisies zien. Echter, ze kunnen ook snel afgeleid worden en worden gefrustreerd door routine.

Aardetekens, zoals de Stier, Maagd en Steenbok, hebben een uitstekend oog voor de concrete werkelijkheid en vinden zekerheid in wat zij met hun zintuigen waarnemen. Ze hebben een goed oog voor kleuren, vormen en verhoudingen.

Luchttekens, zoals Tweelingen, Weegschaal en Waterman, streven naar logica en begrip. Ze hebben een mentale focus en kunnen moeilijk omgaan met emoties.

Tot slot zijn er water tekens zoals Kreeft, Schorpioen en Vissen, die zekerheid vinden in wat iets gevoelsmatig oproept. Ze kunnen snel voelen of iets ‘goed’ of ‘niet goed’ is en baseren hun beslissingen vaak op hun intuïtie.

Als je weet tot welk element je teken behoort, kun je begrijpen hoe je van nature naar de wereld kijkt en hoe je je zekerheid en houvast verkrijgt. Dit kan je helpen om jezelf beter te begrijpen en je relaties met anderen te versterken.

Het wind element

Het element vuur

De Ram, het eerste teken van de astrologische kalender, wordt geassocieerd met leiderschap en ambitie. Ram geborenen zijn vaak extroverte, enthousiaste en zelfverzekerde mensen die niet bang zijn om risico’s te nemen. Ze zijn gepassioneerd over hun dromen en doelen en zullen alles doen om ze te bereiken.

Leeuwen zijn het vijfde teken van de astrologische kalender en worden geassocieerd met creativiteit, kracht en charisma. Leeuw geborenen zijn vaak in het middelpunt van de aandacht en houden van het geven van shows. Ze zijn sterk en zelfverzekerd en hebben een grote hoeveelheid zelfvertrouwen.

De boogschutter wordt vaak geassocieerd met trekken naar avontuur, onafhankelijkheid en het streven naar vrijheid. Boogschutters zijn vaak optimistisch, enthousiast en vol levenslust, en worden vaak gezien als inspirerende leiders en visionaire denkers. Ze zitten vol energie, passie en ambitie.

In het algemeen worden mensen geboren onder de vuurtekens beschreven als leiders, enthousiast, ambitieus, gepassioneerd en emotioneel. Het vuur element staat voor transformatie, passie en emotie. In astrologie geven de vuurtekens inzicht in hoe iemand zijn passie, emotie en energie in zijn leven integreert.

Het aarde element

Stier, het tweede teken van de astrologische kalender, worden geassocieerd met stabiliteit, zekerheid en praktisch. Stier geborenen zijn vaak hardwerkend, betrouwbaar en vasthoudend in het bereiken van hun doelen. Ze houden van comfort en luxe en zijn vaak materialistisch ingesteld.

Maagden, het zesde teken van de astrologische kalender, worden geassocieerd met analyse, precisie en gezond verstand. Maagd geborenen zijn vaak perfectionistisch, efficiënt en nauwkeurig in alles wat ze doen. Ze hebben een grote aandacht voor detail en zijn vaak zeer geordend en georganiseerd.

Steenbok geborenen zijn het tiende teken van de astrologische kalender en worden geassocieerd met ambitie, discipline en verantwoordelijkheid. Steenbok geborenen zijn vaak serieus en gericht op het bereiken van hun doelen, Ze zijn gewoonlijk zeer verantwoordelijk en strikt en hebben een grote aandacht voor detail.

In het algemeen worden mensen geboren onder de aardetekens beschreven als stabiel, betrouwbaar, praktisch, efficiënt en ambitieus. Het aarde element staat voor stabiliteit, zekerheid, praktisch zijn en verantwoordelijkheid. In astrologie geven de aardetekens inzicht in hoe iemand zijn verantwoordelijkheid, praktisch zijn en stabiliteit in zijn leven integreert.

Het aarde element

Het wind element

Tweelingen, het derde teken van de astrologische kalender, worden geassocieerd met communicatie, flexibiliteit en adaptiviteit. Tweelingen-geborenen zijn vaak sociaal, intelligent en snel van begrip. Ze hebben een grote interesse in vele onderwerpen en houden van het uitwisselen van ideeën met anderen.

Weegschaal geborenen, het zevende teken van de astrologische kalender, worden geassocieerd met harmonie, balans en diplomatie. Weegschaal geborenen zijn vaak diplomatiek, charmant en evenwichtig. Ze streven naar harmonie in hun relaties en in hun omgeving en proberen vaak conflicten op te lossen door te onderhandelen.

Waterman geborenen, het elfde teken van de astrologische kalender, worden geassocieerd met originaliteit, onafhankelijkheid en progressiviteit. Waterman geborenen zijn vaak onafhankelijk, progressief en origineel, Ze houden van vrijheid en hebben vaak een grote interesse in technologie en wetenschap.

In het algemeen worden mensen geboren onder de windtekens beschreven als sociaal, flexibel, communicatief, diplomatiek, onafhankelijk en progressief. Het wind element staat voor communicatie, flexibiliteit, adaptiviteit, harmonie, balans en progressie. In astrologie geven de windtekens inzicht in hoe iemand zijn communicatie, flexibiliteit en progressie in zijn leven integreert.

Het water element

Kreeft, het vierde teken van de astrologische kalender, worden geassocieerd met emoties, intuïtie en zorgzaamheid. Kreeft geborenen zijn vaak zorgzaam, emotioneel en beschermend voor hun geliefden. Ze hebben een grote intuïtie en zijn vaak in staat om de emotionele behoeftes van anderen te voelen.

Schorpioenen, het achtste teken van de astrologische kalender, worden geassocieerd met transformatie, emotie en passie. Schorpioen geborenen zijn vaak diepgaande en geheimzinnige personen die sterk hun gevoelens verborgen houden. Ze zijn gepassioneerd over hun relaties en zijn vaak zeer toegewijd en trouw aan hun geliefden.

Vissen, het twaalfde teken van de astrologische kalender, worden geassocieerd met intuïtie, verbeelding en spiritualiteit. Vissen geborenen zijn vaak zeer intuïtief en creatief, met een sterk vermogen om verbeelding te gebruiken. Ze zijn vaak spiritueel ingesteld en hebben een grote interesse in mystieke ervaringen.

In het algemeen worden mensen geboren onder de watertekens beschreven als emotioneel, intuïtief, zorgzaam, gepassioneerd, geheimzinnig en spiritueel. Het water element staat voor emotie, intuïtie, transformatie, passie en spiritualiteit. In astrologie geven de watertekens inzicht in hoe iemand zijn emoties, intuïtie en spiritualiteit in zijn leven integreert.

De horoscoop

Horoscopen zijn voorspellingen gebaseerd op de positie van de planeten en sterren ten opzichte van de geboorte van een persoon. Er zijn twaalf verschillende horoscopen, elk gekoppeld aan een astrologisch teken, zoals Ram, Stier, Tweelingen, etc. Sommige mensen geloven dat deze voorspellingen invloed hebben op hun leven en beslissingen, terwijl anderen het beschouwen als amusement of fictie. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs voor de juistheid de horoscoop.

Herken jij jezelf?

Herken jij jezelf in een van deze sterrenbeelden of elementen? Laat een berichtje achter en laat ons weten in welk element jij jezelf herkent en wat je van deze materie vind!

Wat zijn de vier elementen in astrologie?

De vier elementen in astrologie zijn vuur, aarde, lucht en water. Elk element bevat drie tekens van de dierenriem.

Wat betekent mijn sterrenbeeld voor mijn persoonlijkheid?

Een sterrenbeeld weerspiegelt jouw persoonlijkheid en geeft vaak enkele van jouw eigenschappen. Elk sterrenbeeld behoort tot een van de vier elementen vuur, aarde, lucht of water.

Hoe kunnen de vuurtekens beschreven worden?

Mensen geboren onder vuurtekens, zoals de Ram, Leeuw en Boogschutter, worden beschreven als leiders, enthousiast, ambitieus, gepassioneerd en emotioneel.

Wat betekent het aarde element?

Het aarde element staat voor stabiliteit, zekerheid en praktische aanpak en tekens zoals Stier, Maagd en Steenbok worden hiermee geassocieerd.

Wat betekent het water element?

Het water element staat voor emotie, intuïtie en gevoel en tekens zoals Kreeft, Schorpioen en Vissen worden hiermee geassocieerd. Mensen geboren onder watertekens vinden zekerheid in wat iets gevoelsmatig oproept.

Als expert op het gebied van fitness, voeding, en diëtetiek, vormt een gezonde levensstijl de kern van mijn bestaan.Mijn passie ligt in het delen van diepgaande kennis en praktijkervaring om anderen te ondersteunen bij het realiseren van hun persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelstellingen.Met een toegewijde aanpak en een schat aan expertise, streef ik ernaar om elk individu te begeleiden op hun unieke pad naar welzijn en optimale gezondheid.

Continue Reading
4 Comments

4 Comments

 1. nicole orriens

  27 January, 2023 at 10:41

  Ik wist niet wat ik was, maar nu heb ik geleerd dat ik dus het element wind ben, want ik ben een weegschaal. Dank voor de leuke post!

 2. Tessa

  27 January, 2023 at 19:05

  IK ben zelf een tweeling en herken veel van wat je schrijft over het sterrenbeeld

 3. Claire

  28 January, 2023 at 06:25

  Leuk om te lezen! Ik ben zelf een visje en dus heel erg bezig met spiritualiteit. Ben je ook bekend met Nine Star Ki? Ook mega interessant!

 4. Joyce - SomedayTodayNL

  28 January, 2023 at 08:49

  Ik ben maagd, dus binnen het aarde element. Ik kan me hier wel in vinden. Zeker in de kenmerken van de maagd, het perfectionistische enzo haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Fitness

Is een massage door een massagestoel goed voor spierherstel?

Angelo

Published

on

By

Spierherstel dankzij een massagestoel

Na een intensieve sessie van gewichtheffen, waarbij je gedurende een uur jezelf tot het uiterste hebt gedreven, is het cruciaal om je lichaam adequaat hersteltijd te bieden. Dit herstelproces is essentieel voor het repareren van microtrauma’s – de kleine scheurtjes in de spiervezels die ontstaan door het heffen van zware lasten.

Het natuurlijke herstel van deze microtrauma’s stimuleert spierhypertrofie, oftewel spiergroei, wat een fundamenteel doel is van krachttraining. Daarom is het van uitermate groot belang om je lichaam te voorzien van de nodige ondersteuning gedurende dit herstelproces, door middel van adequate voeding, voldoende hydratatie, en optimale rust. 

Deze elementen samen vormen de basis voor effectieve spiergroei en het verhogen van je fysieke capaciteiten.

Ontspanning en stressvermindering

Een prominent voordeel van het gebruik van een massagestoel is de capaciteit om een diepe staat van ontspanning te bereiken, wat bijdraagt aan aanzienlijke stressverlichting. De geavanceerde kneed- en druktechnieken die door de massagestoel worden toegepast, werken doeltreffend om spierspanning te verlichten en stimuleren een intens gevoel van rust. 

Deze processen faciliteren de reductie van stress inducerende hormonen zoals cortisol, terwijl tegelijkertijd de productie van welzijnsbevorderende hormonen zoals endorfine wordt verhoogd. 

Door consistent gebruik te maken van een massagestoel, kun je niet alleen bijdragen aan het herstel van je mentale balans, maar ook stressgerelateerde klachten zoals hoofdpijn en slaapstoornissen significant reduceren.

Spierontspanning en pijnverlichting 

Indien je kampt met strakke spieren, rugklachten, of andere pijnlijke aandoeningen, kan het gebruik van een massagestoel een doeltreffende remedie bieden. Dankzij de innovatieve technologie in hedendaagse massagestoelen, die uiteenlopende massagetechnieken zoals kneden, rollen, en kloppen implementeert, is het mogelijk om spierspanningen effectief aan te pakken en de bloedsomloop te stimuleren. 

Deze methoden dragen bij aan de verlichting van spierpijn en ondersteunen een versneld herstelproces volgend op lichamelijke activiteiten. Voorts zijn massagestoelen in staat om de aanmaak van endorfines te bevorderen, de lichaamseigen pijnstillers, wat niet alleen natuurlijke verlichting biedt van pijn maar ook het algemene gevoel van welbevinden significant verhoogt.

Verbeterde Bloedcirculatie 

Een vitale bloedcirculatie vormt de basis van een optimale gezondheid. Massagestoelen spelen hier een cruciale rol door de bloedstroom te bevorderen middels grondige spiermassages en het verruimen van de bloedvaten. 

Dit mechanisme verhoogt de efficiëntie waarmee voedingsstoffen en zuurstof naar de diverse lichaamsdelen worden getransporteerd, terwijl tegelijkertijd afvalproducten vlotter worden geëlimineerd.

Dergelijke verbetering in de circulatie draagt bij aan de versterking van de organen en weefsels hun functies, reduceert ontstekingsreacties en stimuleert de gezondheid van de huid.

Verbeterd Flexibiliteit en Mobiliteit

Massagestoelen zijn instrumenteel in het verbeteren van lichaamsflexibiliteit en mobiliteit. Door effectieve reductie van spierspanningen en stimulatie van de bloedcirculatie, faciliteren deze stoelen het versoepelen van strakke spierweefsels en het verhogen van flexibiliteit. 

Dit is met name voordelig voor individuen met beperkte bewegingsvrijheid of voor hen die een sedentaire levenswijze hanteren.

De geavanceerde massagetechnieken toegepast door massagestoelen bieden essentiële ondersteuning in het onderhouden en verbeteren van het spier- en skeletstelsel gezondheid, wat bijdraagt aan een hogere kwaliteit van leven.

Verbeterde Houding

Een incorrecte houding kan leiden tot persistente rug- en nekklachten. Massagestoelen zijn essentieel voor het verbeteren van de houding, door spieren in het bovenlichaam te ontspannen en de wervelkolom correct uit te lijnen. 

Regelmatig gebruik van een massagestoel draagt bij aan een juiste houding, vermindert pijn en discomfort, en bevordert een gezonde ruggengraat en algemeen welzijn.

Conclusie

Massagestoelen bieden talloze voordelen voor zowel je fysieke als mentale gezondheid, door regelmatig gebruik te stimuleren van verschillende massagetechnieken die helpen bij het verminderen van spierspanning en het bevorderen van een betere bloedsomloop. 

Ze zijn vooral gunstig voor het ontspannen van spieren, het verminderen van stress, en het versnellen van spierherstel door afvoer van afvalstoffen.

Continue Reading

Gezondheid

Ochtendroutine van 15 minuten om je dag goed te beginnen

Angelo

Published

on

By

Ochtendroutine van 15 minuten om je dag goed te beginnen

Ben jij iemand die opstaat en glundert of iemand die voor de tiende keer een slok op heeft? Als je het laatste hebt geantwoord, dan sleep je jezelf ‘s ochtends waarschijnlijk uit bed, je ogen dichtgeknepen terwijl je doucht en de zin van het leven overdenkend terwijl je in de afgrond van je koffiemok staart.

We snappen het. Ochtenden kunnen zwaar zijn en de kunst van een efficiënte ochtendroutine onder de knie krijgen kan onmogelijk lijken.

Maar de manier waarop je ‘s ochtends begint, kan je dagelijkse productiviteit ingrijpend beïnvloeden, je energie verhogen, je humeur een boost geven en je cognitie positief beïnvloeden.

Dus wat is een ochtendroutine en hoe werkt het? Een ochtendroutine is een reeks activiteiten of taken die iemand regelmatig uitvoert als hij of zij ‘s ochtends wakker wordt. Het is een gestructureerde manier om de dag te beginnen en kan van persoon tot persoon sterk verschillen op basis van persoonlijke voorkeuren, levensstijl en doelen.

Het doel van een ochtendroutine is om een positieve toon voor de dag te zetten en het algehele welzijn te bevorderen.

Deze ochtendroutine van 15 minuten geeft je een kickstart en zorgt ervoor dat je de wereld verovert. Nou ja, in ieder geval de wereld van je woonkamer. Kleine stapjes, toch?

Vroeg opstaan

Begin je ochtendroutine door 15 minuten eerder wakker te worden dan normaal. Deze extra tijd zorgt voor een rustige en ongehaaste start van je dag en zet een positieve toon voor de komende uren.

Opzettelijke Olympische spelen in bed (3 minuten)

Begin je dag met een gouden medaille-waardige stretch. Je kunt dit zelfs in bed doen! Doe alsof je een kat bent, een turner of een danser – wat je maar wilt. Het punt is dat je begint met het zachtjes bewegen van je lichaam. Gerichte stretchoefeningen kunnen “stijfheid als gevolg van de slaap verlichten en flexibiliteit bevorderen, wat helpt bij een betere lichaamshouding en het voorkomen van langdurige problemen met het bewegingsapparaat.”

Je kunt zelfs een korte sessie mindful ademhalingsoefeningen doen om je hersenen van zuurstof te voorzien en je focus te verbeteren terwijl je stretcht. Enkele mogelijke rekoefeningen voor in bed zijn de kinderhouding, kat-koe, knie-borst rekoefening, draaiende ruggengraat of een blije baby rekoefening.

Tandenborstel tango en hydrateren als een cactus (2 minuten)

Tandenpoetsen is natuurlijk een niet-onderhandelbaar iets dat (hopelijk) al in je routine zit. Hallo, frisse adem! Nadat je tanden glanzen, neem je een glas water. Je lichaam staat al uren in de slaapstand en heeft dorst. Zie het als een verfrissende ochtenddouche voor je interne organen. Plons, plons! Deze kleine handeling kan zelfs leiden tot ander gezondheidsbevorderend gedrag.

Doe de gordijnen open en laat het licht op dat mooie gezicht schijnen terwijl je poetst! Slechte slaap en een verstoord circadiaans ritme worden in verband gebracht met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder angst, depressie, cognitieve stoornissen en stofwisselingsstoornissen.

Elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed gaan en wakker worden kan je interne klok helpen. Jezelf eerst blootstellen aan zonlicht blijkt slaappatronen te verbeteren, vitamine D te stimuleren, het immuunsysteem te versterken, stress te verminderen en de geestelijke gezondheid te ondersteunen.

Mindful consumeren van ochtenddrankjes en ontbijt (5 minuten)

Of het nu koffie, thee of een proteïneshake is, gebruik deze tijd om mindful van je ochtenddrank te genieten. Deze korte pauze stelt je in staat om de zintuiglijke ervaring te waarderen en je mentaal voor te bereiden op het werk dat voor je ligt.

Vervolg dit met een voedzaam ontbijt, zodat je lichaam essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt voor aanhoudende energie gedurende de dag. Ook al is het een snel ontbijt, vertraag jezelf genoeg om het eten te proeven, de textuur in je mond te voelen en je smaak- en reukzin te waarderen.

Mindfulness kan in elke activiteit worden ingebouwd, maar studies hebben aangetoond dat mindful eten kan leiden tot “meer psychologisch welzijn, meer plezier en tevredenheid”.

Mindset resetten (2 minuten)

Koester een positieve mindset door kort stil te staan bij persoonlijke of professionele prestaties. Dit moment van dankbaarheid en zelfreflectie kan je mentale veerkracht versterken, wat bijdraagt aan een succesvollere en meer gefocuste werkdag.

Neem een moment om aanwezig te zijn. Adem in, adem uit. Denk na over de dag die voor je ligt en stel je intenties vast.

Voeg een spiegelende peptalk toe aan de mix. Kijk jezelf aan in de spiegel en houd een motiverende speech. “Vandaag zal ik lief zijn voor mezelf. Ik kan alles aan wat er op me afkomt. Vandaag wordt een goede dag!”

Gerichte visualisatie (2 minuten)

Ga onmiddellijk na je Mindset Reset over op een gerichte visualisatie van je dag. Stel je voor dat je met gemak uitdagingen aangaat en je doelen bereikt. Deze mentale oefening versterkt je positieve instelling en maakt je geest klaar voor topprestaties.

Van visualisatie is zelfs aangetoond dat het optimisme en andere positieve emoties verhoogt. Studies hebben ook aangetoond dat het kan helpen om angst te verminderen en negatieve emoties te reguleren.

Expressief schrijven (1 minuut)

Leg je ochtendgedachten vast in een dagboek. Of het nu gaat om dankbaarheid, doelen of gewoon een poëtische reflectie op de afgrond van je koffiemok, laat de pen je ochtend vertrouwenspersoon zijn. Het is een therapeutische oefening die een positieve toon zet voor de dag.

Verschillende onderzoeken hebben de positieve psychologische en emotionele effecten van journaling aangetoond. Eén studie ontdekte dat het bijhouden van een dagboek mentale problemen kan verminderen, het welzijn kan verhogen en zelfs interpersoonlijke interacties kan beïnvloeden.

Hoe je je ochtendroutine ook opbouwt, onderzoekers hebben ontdekt dat het gunstig kan zijn om ‘s ochtends meteen de digitale apparaten aan de kant te zetten. Weersta de drang om je halsoverkop in een lege leegte van e-mails en sociale media te storten.

Je geest verdient een moment van rust voor de digitale stortvloed. In een interview voor de Harvard Business Review legt psycholoog Ron Friedman uit dat veel mensen hun dag beginnen met het checken van e-mail, het beantwoorden van sms’jes en het inspelen op de behoeften van anderen.

Dit kan niet alleen een cognitieve domper zijn, waardoor je in een reactieve mindset terechtkomt, maar schiet ook vaak je cortisol door het dak, zodat je al in een vecht-of-vluchtsituatie zit voordat het werk officieel is begonnen.

Het beste aan een ochtendroutine is dat deze specifiek kan worden afgestemd op jouw persoonlijke doelen en voorkeuren. Het belangrijkste is om een routine te creëren die een positieve toon zet voor de dag, die je helpt om je gefocust en voorbereid te voelen en die eenvoudig is, zodat je de routine niet na een paar dagen weer opgeeft.

Continue Reading

Gezondheid

Hoe van hydratatie een gewoonte maken

Angelo

Published

on

By

Het belang van hydratatie door de dag heen

We weten allemaal dat we meer water moeten drinken. Want water en gehydrateerd blijven is zo goed voor ons! Van spijsvertering tot energie tot hersenkracht tot je gewoon goed voelen, water is waar het om draait als het gaat om gezond zijn en je goed voelen.

Dus, als we allemaal weten dat het goed voor ons is en we meer water willen drinken, waarom krijgen zovelen van ons er dan niet genoeg van elke dag? Waarom hebben de meesten van ons moeite om gehydrateerd te blijven?

Mijn ervaring is dat hydratatie geen gewoonte is.

Jullie weten allemaal dat we allemaal voor gewoontes zijn, maar hier is een korte inleiding: gewoontes zijn alles wat je gewoon doet – zonder erover na te denken en zonder motivatie of wilskracht te gebruiken. Net als je gordel omdoen of je tanden poetsen, je “dwingt” jezelf er niet toe; je doet het gewoon!

En als je echt regelmatig meer water wilt drinken, moet je van hydratatie een gewoonte maken. Gewoonten ontstaan niet van de ene op de andere dag. Het kost tijd, geduld, wat vallen en opstaan en planning om een gezonde gewoonte te creëren.

Maar doe je best en wees je ervan bewust door de onderstaande stappen te volgen, en binnen een paar weken maak je van hydratatie een gewoonte die zo gemakkelijk is als 1-2-3. Dit is het geheim om elke dag gemakkelijk gehydrateerd te blijven!

5 stappen om van hydratatie een gewoonte te maken

Stel een waterdoel

De eerste stap om van hydratatie een gewoonte te maken is precies weten wat je wilt bereiken, dus stel een dagelijks waterdoel vast. De oude standaard van acht glazen (2 liter totaal) is een goede plek om te beginnen – hoewel je meer of minder nodig kunt hebben afhankelijk van je leeftijd, geslacht, het weer, je trainingen en activiteitenniveau, welke andere vloeistoffen je drinkt en andere factoren.

Daarnaast moet je rekening houden met hoeveel water je op dit moment drinkt. Als je maar 1 liter per dag drinkt, kan het een goed doel zijn om naar 1.5 liter te gaan en een manier om het drinken te vergemakkelijken in plaats van meteen naar 2 liter of meer te gaan. Onthoud: je kunt je doel altijd veranderen!

Zoek een waterfles

Zoek een waterfles waar je van houdt (en die handig is om overal mee naartoe te nemen). Ja, je kunt alles gebruiken om water te drinken, maar ik heb gemerkt dat de juiste waterfles het verschil kan maken. Zo zijn er handige 2 liter waterflessen waar uren op staan. Zo weet je precies of je op schema zit of niet!

Breng in kaart wanneer je water drinkt

De beste manier om gehydrateerd te blijven is door de hele dag door regelmatig en consequent water te drinken (en niet vlak voor het slapengaan je halve fles leeg te drinken – hallo, ongewenste nachtelijke toiletpauze!) Neem dus de tijd om na te denken en te plannen wanneer, waar en hoe je de hele dag door water drinkt.

Dit kan er op verschillende manieren uitzien en hoeft (en moet) niet rigide zijn, maar zoek uit hoe je je waterdoel realistisch kunt bereiken.

Een geheim om gewoontes gemakkelijker en sneller te laten beklijven is door datgene wat je wilt doen te koppelen aan een activiteit die je al doet – zodat je een natuurlijk geheugensteuntje ingebouwd hebt.

Daarom koppel ik het drinken van water aan andere dingen die ik overdag doe, zoals koffie drinken en in de auto zitten. Telkens als ik die dingen doe, word ik eraan herinnerd om te drinken.

En natuurlijk, neem een slokje wanneer je daar zin in hebt!

Houd je waterinname op een natuurlijke manier bij

Probeer een fles te vinden met uren of getallen aan de zijkant! Dus als je door jouw dag gaat, weet je precies hoeveel water je heb gedronken en hoeveel je nog moet drinken om jouw doel te bereiken.

Reflecteer regelmatig

Reflecteer regelmatig – en wees trots op jezelf! Neem aan het einde van elke dag even de tijd om na te denken over hoe je dag is verlopen.

Vraag jezelf af: Wat werkte, wat niet, en waarom? Hoe kun je je plan aanpassen zodat het beter voor je werkt? Pas dat plan dan aan (indien nodig) en neem even de tijd om je vooruitgang te vieren en je trots te voelen omdat je de stappen hebt genomen om zo’n gezonde verandering in je leven te maken.

Check elke week ook bij jezelf hoe meer water drinken goede zelfzorg voor je is. Heb je meer energie? Voelen je trainingen beter aan? Pikt iemand anders je gezonde watergewoonten op? Geef jezelf een high-five voor die positieve resultaten!

Het duurt ongeveer een maand om een gewoonte echt te laten beklijven, dus doe dit een paar weken, en voor je het weet drink je de hele dag door regelmatig water zonder er zelfs maar over na te denken! Klinkt geweldig, hè?

Continue Reading

Trending