Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

Gezondheid

Wat zijn cupping cups en wat doet cupping nou precies?

Cupping cups worden steeds populairder bij mensen die geïnteresseerd zijn in alternatieve therapieën. Cupping is een oude genezingsmethode die al duizenden jaren wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.

In dit artikel gaan we dieper in op wat cupping is, wat de voordelen zijn, de verschillende breedtes van de cupping glazen, de verschillen in vacuüm trekken bij de verschillende cups die te koop worden aangeboden, hoe je de cupping glazen schoonmaakt en wat de contra-indicaties voor cupping zijn.

Wat is cupping?

Cupping is een traditionele Chinese geneeskunde waarbij een therapeut cups op de huid van een patiënt plaatst. De cups worden vacuüm getrokken, waardoor de huid en het spierweefsel omhoog worden getrokken. Dit creëert een soort van zuigkracht die de bloedcirculatie bevordert en de spieren ontspant.

Waarom zijn er verschillende breedtes van de cupping glazen?

Cupping glazen zijn er in verschillende breedtes om verschillende delen van het lichaam te kunnen behandelen. Voor kleinere delen van het lichaam, zoals de nek en de schouders, worden smallere cups gebruikt, terwijl grotere cups worden gebruikt voor bredere delen van het lichaam, zoals de rug en de dijen.

Wat zijn de voordelen van cupping?

Cupping kan helpen bij het verlichten van spierpijn en stijfheid, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de bloedcirculatie. Het kan ook worden gebruikt om de ademhaling te verbeteren, de spijsvertering te stimuleren en om te ontspannen.

Wat zijn de verschillen in het vacuüm trekken bij de verschillende cups die te koop worden aangeboden?

Er zijn verschillende manieren om vacuüm te trekken bij de cups die te koop worden aangeboden. Sommige cups gebruiken een handmatige pomp om het vacuüm te creëren, terwijl andere cups een vacuümpomp hebben die het proces automatiseert. Sommige cups gebruiken ook warmte om het vacuüm te creëren.

Hoe reinig je de cupping glazen?

Het is belangrijk om de cupping glazen na elk gebruik grondig schoon te maken om te voorkomen dat bacteriën zich kunnen verspreiden. Was de cups in warm water met zeep en steriliseer ze vervolgens met alcohol of kokend water.

Cupping

Wat zijn de contra-indicaties voor cupping?

Cupping wordt niet aanbevolen voor mensen met een huidaandoening of mensen die bloedverdunners gebruiken. Het wordt ook niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, mensen met kanker of mensen met een lever- of nieraandoening.

Let op de breedte van de glazen

Bij het gebruik van cupping cups is het belangrijk om te letten op de breedte van de glazen. De breedte bepaalt de mate van zuigkracht en de intensiteit van de behandeling. Brede glazen zijn geschikt voor grotere spiergroepen zoals de rug, terwijl smallere glazen geschikter zijn voor kleinere gebieden zoals de nek en schouders.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten cupping cups te koop die verschillen in het vacuüm trekken. Sommige cups werken op basis van vuur, waarbij de lucht in de cup wordt verwarmd en uitgebreid. Andere cups werken op basis van een vacuümpomp. Het is belangrijk om het juiste type cup te kiezen dat past bij jouw specifieke behoeften.

De hygiëne van cupping glazen

Om de hygiëne te waarborgen is het belangrijk om de cupping glazen na elk gebruik goed te reinigen. Dit kan met behulp van warm water en zeep of een ontsmettingsmiddel. Het is ook belangrijk om de cups goed te drogen en op te bergen op een schone en droge plaats.

Tot slot

Al met al kan het gebruik van cupping cups een effectieve en natuurlijke manier zijn om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen en de algehele gezondheid en welzijn te bevorderen. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde therapeut voor de beste resultaten.

Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.