Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

Gezondheid

Hoe maak je een gezonde shake

Een gezonde shake is een geweldige manier om je dag te beginnen of om aan te vullen tussen de maaltijden door.

Door zelf een shake te maken, heb je de volledige controle over wat erin gaat en kun je ervoor zorgen dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Hieronder volgt een stappenplan om een gezonde shake te maken, gevolgd door een voorbeeldrecept.

Het stappenplan

 1. Kies een basis voor je shake. Dit kan melk (gekoeld of bevroren), plantaardige melk (zoals amandel- of sojamelk), water of yoghurt zijn.
 2. Voeg proteïne toe. Dit kan in de vorm van een eiwitpoeder (zoals wei-, soja- of rijstproteïne) of natuurlijke proteïnebronnen zoals amandelboter, noten of tofu.
 3. Voeg groenten of fruit toe. Dit is een geweldige manier om extra voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnen te krijgen. Probeer een mix te maken van verschillende kleuren groenten en fruit om zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen.
 4. Voeg eventueel andere toevoegingen toe, zoals havermout, lijnzaad, spirulina of chiazaad om de shake nog gezonder te maken.
 5. Mix alles in een blender tot het een gladde consistentie heeft. Voeg eventueel ijs toe als je een dikkere, bevroren shake wilt hebben.

Serveer de shake in een glas en geniet ervan!

Voorbeeldrecept

  • 1 kopje amandelmelk
  • 1 eetlepel amandelboter
  • 1 scoop eiwitpoeder (naar keuze)
  • 1 banaan
  • 1 kopje spinazie
  • 1 theelepel honing (optioneel, voor extra zoetheid)

  Mix alle ingredienten in een blender tot het een gladde consistentie heeft. Voeg eventueel ijs toe als je een dikkere, bevroren shake wilt hebben. Serveer in een glas en geniet ervan!

  Door zelf een shake te maken, kun je ervoor zorgen dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt, terwijl je tegelijkertijd de hoeveelheid suiker en ongezonde toevoegingen beperkt. Probeer verschillende combinaties uit om te zien wat je het lekkerste vindt en om ervoor te zorgen dat je altijd iets afwisselends hebt. Een gezonde shake kan een geweldige manier zijn om je dag te beginnen of om aan te vullen tussen de maaltijden door. Het is ook een handige manier om ervoor te zorgen dat je genoeg groenten en fruit binnenkrijgt, vooral als je het druk hebt en niet altijd de tijd hebt om een volledige maaltijd te bereiden. Bovendien kun je met shakes gemakkelijk de hoeveelheid calorieën beperken, wat kan helpen bij het behalen van gewichtsverliesdoelen.

  Gezonde shakes met mooie kleuren

  Er zijn echter wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het maken van een gezonde shake. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om voldoende proteïne binnen te krijgen, omdat dit nodig is voor de groei en reparatie van spieren. Proteïnepoeder kan een handige manier zijn om dit te doen, maar je kunt ook natuurlijke proteïnebronnen gebruiken zoals amandelboter, noten of tofu.

  Vergeet ook niet om voldoende vezels binnen te krijgen, aangezien dit belangrijk is voor een gezonde spijsvertering en het behoud van een gezond gewicht. Voeg hiervoor bijvoorbeeld havermout, lijnzaad of chiazaad toe aan je shake.

  Tot slot is het ook aan te raden om de hoeveelheid suiker in je shake te beperken. Gebruik bijvoorbeeld fruit in plaats van suiker of zoetstoffen om je shake zoeter te maken en voeg geen onnodige toevoegingen toe die alleen maar calorieën bevatten zonder nuttige voedingsstoffen.

  Met een beetje creativiteit en de juiste ingredienten kun je gemakkelijk een gezonde shake maken die rijk is aan voedingsstoffen en smakelijk tegelijk. Probeer het zelf eens en ontdek hoe gemakkelijk en lekker het is om je dag gezond te beginnen met een shake!

  Deel dit artikel!
  Angelo

  Angelo

  Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *


  The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.