Purity Fit

Een blog over fitness en een gezonde levensstijl

Gezondheid

Cupping tegen cellulite: Alles over cuppen en cellulite

We hebben er allemaal wel eens van gehoord – dat lastige, bobbelige probleemgebied dat we kennen als cellulite. Misschien heb je al allerlei crèmes en lotions uitgeprobeerd, zelfs intensieve workouts en speciale diëten. Maar heb je al gehoord over cupping? Deze eeuwenoude techniek wordt wereldwijd gebruikt voor allerlei kwalen, en ja, ook tegen cellulite. Maar hoe werkt het eigenlijk? En vooral, werkt het echt? Laten we dat samen ontdekken!

Wat is cellulite?

Cellulite, ook bekend als sinaasappelhuid, is een probleem waar 90 procent van de vrouwen mee te maken krijgt. Het ontstaat wanneer vetcellen in het onderhuidse bindweefsel beginnen te verklevingen en bobbels en putjes veroorzaken, met name op plekken zoals de benen en billen. Hier komt de kracht van cupping om de hoek kijken.

Bij cupping, ofwel ‘cuppen tegen cellulite’, worden cups, vaak gemaakt van siliconen of glas, op de huid geplaatst. Door een knijpbeweging wordt er een vacuüm gecreëerd, waardoor de huid en het onderliggende weefsel in de cup worden gezogen. De afvalstoffen in je vetcellen worden losgemasseerd en richting de lymfeknopen geleid om afgevoerd te worden.

De cups stimuleren de doorbloeding en helpen verklevingen los te maken. Het effect? Een strakkere en gladdere huid, waarbij de cellulite minder zichtbaar wordt. Je kunt zowel siliconen cups als glazen cups gebruiken en door ze soepel over de huid te laten glijden, kun je cellulite te lijf gaan. Let wel, cupping kan tijdelijke blauwe plekken veroorzaken, maar dit is een teken dat de bloedsomloop wordt verbeterd.

Cupping therapie is een effectieve methode voor het verminderen van cellulite. Het is aan te raden om dit 1 à 2 keer per week te doen. Na een aantal behandelingen zul je merken dat de huidverbetering duidelijk zichtbaar is. Cupping helpt niet alleen bij het bestrijden van cellulite, maar ook bij het verbeteren van de algehele huidgezondheid.

Verwacht geen wonderen na één keer cuppen, maar met consequent gebruik, verbetert de doorbloeding, worden vetophopingen afgebroken en kunnen de bobbeltjes en deukjes in je huid steeds minder zichtbaar worden. Cuppen is als een dynamische massage met bijzondere cups, die wonderen kunnen doen voor je huid.

Hoe ontstaat cellulite?

Cellulite ontstaat wanneer vetcellen in het onderhuidse bindweefsel beginnen te verkleven, ofwel samenklonteren. Dit bindweefsel, dat vet en huid verbindt, trekt soms ongelijkmatig samen waardoor de vetcellen tegen het huidoppervlak worden gedrukt. Dit resulteert in het bobbelige uiterlijk dat we associëren met cellulite.

Het is belangrijk op te merken dat het hebben van cellulite volkomen normaal is en niets te maken heeft met je gezondheid of fitheid. Het kan worden beïnvloed door factoren zoals genetica, hormoonspiegels, voeding, levensstijl en fysieke activiteit. Omdat vrouwen een andere structuur van het bindweefsel hebben dan mannen, ervaren zij vaker cellulite, vooral op de benen en billen.

Hoewel cellulite volkomen normaal en ongevaarlijk is, voelen sommige mensen zich er onzeker over. Daarom zoeken velen naar methoden om het uiterlijk ervan te verminderen. Een van die methoden kan cupping zijn, een traditionele geneeswijze die belooft de huid gladder en strakker te maken door de doorbloeding te stimuleren en afvalstoffen uit het weefsel te helpen verwijderen.

Wat is cupping tegen cellulite?

Cupping tegen cellulite, ook wel bekend als cellulite cupping, is een techniek waarbij door middel van cellulite cups een vacuüm wordt gecreëerd op het huidoppervlak om de bloedcirculatie te stimuleren en afvalstoffen af te voeren. Deze behandeling kan bijzonder effectief zijn voor diegenen die last hebben van cellulite, ook wel bekend als cellulitis.

Het proces van cuppen tegen cellulite is vrij eenvoudig en kan thuis gedaan worden. Je plaatst een cup op je huid, knijpt erin om een vacuüm te creëren en laat de cup vervolgens los. De vacuüm gezogen huid met een cup stimuleert de doorbloeding en helpt bij het losmaken en afvoeren van vet en afvalstoffen uit de onderhuid.

Het is aan te raden om de cups soepel over de huid te laten glijden, en de huid flink te masseren middels een rollende beweging en een vacuüm gezogen techniek. Dit proces wordt ook wel dynamische cupping genoemd.

Cupping kan wat onprettig aanvoelen, maar de behandeling zou niet pijnlijk moeten zijn. Het is raadzaam om te beginnen met een mild vacuüm en de intensiteit geleidelijk te verhogen naarmate je huid gewend raakt aan de behandeling.

Eén keer per week cuppen kan al wonderen doen, maar consistentie is belangrijk. Tussen de behandelingen door kan het helpen om de behandelde gebieden zachtjes te masseren om de doorbloeding gestimuleerd te houden.

Kortom, cupping is een veelbelovende methode om cellulite te bestrijden en de huid gezonder en gladder te maken.

Wat is de beste cupping set tegen cellulite?

Als je een start wilt maken met cupping tegen cellulite, wil je natuurlijk de beste set voor jouw behoeften. Er zijn diverse sets op de markt, maar welke is nou de beste? Hoewel ik geen specifieke merken kan aanbevelen (omdat iedereen verschillend is en wat voor de een werkt, niet per se voor de ander hoeft te werken), zijn er wel enkele belangrijke eigenschappen waar je op kunt letten.

Een goede cupping set tegen cellulite bevat doorgaans cups van verschillende formaten. Kleinere cups zijn handig voor moeilijk bereikbare gebieden, terwijl grotere cups kunnen worden gebruikt op grotere oppervlakten zoals de dijen en billen.

Het materiaal is ook een belangrijk aspect. Siliconen cups zijn over het algemeen de meest populaire keuze voor thuisgebruik. Ze zijn veilig, flexibel, gemakkelijk te reinigen en zeer duurzaam.

Zoek naar een set die ook een handleiding of gids bevat. Als je nieuw bent met cupping, kan dit een nuttige hulpbron zijn om je op weg te helpen.

Tot slot, lees recensies en doe je onderzoek voordat je een aankoop doet. Wat werkt voor anderen, kan ook voor jou werken! Vergeet niet dat consistentie de sleutel is bij cupping voor cellulite. Het is een proces, geen wondermiddel, maar met geduld en vastberadenheid, kun je aanzienlijke resultaten bereiken.

Je kunt verschillende Cupping cups kopen op een website zoals bol.com.

Hoe gebruik je cupping sets tegen cellulite?

Het gebruik van cupping sets tegen cellulite kan wat overweldigend lijken, maar met een beetje oefening wordt het snel een eenvoudige routine. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om aan de slag te gaan.

Begin met een schone, droge huid. Plaats de cup tegen de huid en knijp in de cup om een vacuüm te creëren. Laat de cup los, en hij moet aan de huid blijven plakken door het vacuüm. Hiermee start de cupping behandeling.

Laat de cup op één plek zitten voor statische cupping, of laat hem langzaam over de huid glijden voor dynamische cuppingmassage. Dit helpt om de doorbloeding te verbeteren en kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van cellulite. Zorg ervoor dat je het gebied niet te hard knijpt, het mag oncomfortabel aanvoelen maar niet pijnlijk zijn.

Herhaal deze methode met zowel de kleine als grote cups op alle gebieden waar je last hebt van cellulite, zoals je benen en billen. Idealiter wil je dit ongeveer 1 keer per week doen, maar je kunt het vaker doen als je huid er goed op reageert.

Cupping kan wonderen doen, maar het is geen snelle oplossing. Verwacht na een paar sessies geleidelijke verbetering te zien. Met consistentie en geduld kan cupping helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van cellulite.

Verschillende cupping methodes tegen cellulite

Er zijn verschillende methodes van cupping die kunnen worden gebruikt om cellulite te verminderen. De keuze van de methode hangt vaak af van persoonlijke voorkeur, ervaring en specifieke probleemgebieden.

 1. Statische Cupping: Hierbij worden de cups op een specifiek gebied van je lichaam geplaatst en blijven ze op één plek zitten. Dit kan helpen de doorbloeding te verbeteren en de afvoer van gifstoffen uit de onderhuid te bevorderen.
 2. Dynamische Cupping: Deze methode houdt in dat je de cups langzaam over je lichaam laat glijden, vaak met het gebruik van een olie of crème om de beweging te vergemakkelijken. Dit kan vooral nuttig zijn op grotere gebieden, zoals de benen en billen, waar je last hebt van cellulite.
 3. Flash Cupping: Dit is een snelle methode waarbij de cup snel wordt geplaatst en direct weer wordt verwijderd. Dit proces wordt een aantal keren herhaald op hetzelfde gebied. Het is een effectieve techniek om de doorbloeding te stimuleren.

Ongeacht de gebruikte methode, het belangrijkste is consistentie. Cupping werkt op de lange termijn, dus verwacht niet meteen wonderen. Met geduld en regelmatige behandelingen kun je aanzienlijke resultaten zien in de strijd tegen cellulite.

Referenties:

 • Cupping Therapy: An Overview from a Modern Medicine Perspective. Bezoeken
 • Cupping Therapy. Bezoeken
 • An updated review of the efficacy of cupping therapy. Bezoeken
 • The medical perspective of cupping therapy: Effects and mechanisms of action. Bezoeken
Deel dit artikel!
Angelo

Angelo

Fitness en healthy lifestyle zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik deel daarom ook graag mijn kennis en ervaring met andere mensen om hun te helpen hun doelen te behalen.

2 thoughts on “Cupping tegen cellulite: Alles over cuppen en cellulite

 • Ik ben er nogsteeds niet mee begonnen maar ik hoor wel hele goede verhalen over cupping.

  Reply
 • Interessant om te lezen. Ik had nog nooit van cuppen gehoord om cellulitis te verwijderen/te verminderen. Persoonlijk zou ik er niet voor kiezen om het weg te halen op deze manier

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.