Gezondheid

Statines en magnesium: alles over deze medicatie en je cholesterol

Published

on

Een te hoog cholesterol kan leiden tot hart- en vaatziekten, wat een van de meest voorkomende doodsoorzaken is in de wereld. Veel mensen die te maken hebben met verhoogd cholesterol krijgen vaak statines voorgeschreven door hun arts. Hoewel statines kunnen helpen bij het verlagen van de cholesterolspiegel, hebben ze ook bijwerkingen en zijn ze niet geschikt voor iedereen.

Gelukkig zijn er ook natuurlijke manieren om de cholesterolspiegel te verlagen, zoals het gebruik van magnesium olie. Magnesium olie kan de goede HDL cholesterol verhogen en de slechte LDL cholesterol verlagen. Tegelijkertijd activeert magnesium speciale enzymen die zorgen voor een gezonde cholesterolspiegel. Het lichaam heeft cholesterol nodig, maar overtollig cholesterol kan gevaarlijk zijn.

Het lichaam regelt de cholesterolspiegel op geheel natuurlijke wijze, en soms is het nodig om hierbij te ondersteunen. Als je medicatie gebruikt of langdurige stress hebt, kan het reguleren van de cholesterolspiegel een uitdaging zijn. Het gebruik van magnesium olie kan hierbij helpen. 

Wat zijn statines?

Statines zijn geneesmiddelen die vaak worden voorgeschreven om een verhoogde cholesterolspiegel te verlagen. Statines remmen de aanmaak van cholesterol en verminderen zo het risico op hart- en vaatziekten. Helaas kunnen statines ook bijwerkingen hebben, zoals spierkrampen en een verhoogd risico op infectiehaarden in het lichaam. Daarnaast hebben statines ook invloed op het magnesiumgehalte in het lichaam.

Magnesium is een essentieel mineraal dat onder andere nodig is voor de werking van speciale enzymen die zorgen voor de afbraak van het slechte LDL-cholesterol. Daarom kan langdurig gebruik van statines leiden tot een tekort aan magnesium, wat kan worden opgelost met extra magnesium via de voeding, supplementen of magnesiumolie. Ook kan het gebruik van statines zorgen voor een verlaagde aanmaak van co-enzym Q10, wat kan worden aangevuld met supplementen.

Daarnaast kan het gebruik van statines zorgen voor een verlaagde productie van vitamine K2, wat belangrijk is voor de gezondheid van de bloedvaten. Het is dus belangrijk om voldoende magnesium en vitamines binnen te krijgen en het magnesiumgehalte regelmatig te controleren wanneer je statines gebruikt. Neem bij twijfel altijd contact op met een arts.

Wat is magnesium?

Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij vele processen in ons lichaam, waaronder de regulatie van de bloeddruk, het handhaven van een gezonde hartfunctie en het ondersteunen van de botdichtheid. Het speelt ook een belangrijke rol bij de aanmaak van energie, de werking van de spieren en het zenuwstelsel en de synthese van DNA en eiwitten. Magnesium kan worden verkregen via de voeding en in supplementvorm, zoals magnesiumolie, en kan ook via de huid worden opgenomen.

Voldoende magnesium kan bijdragen aan het verlagen van het cholesterolgehalte, het reguleren van de cholesterolspiegel op een natuurlijke wijze en het verminderen van de bijwerkingen van medicatie zoals statines en lisdiuretica. Bij een magnesiumtekort kan het gebruik van magnesiumsuppletie daarom worden overwogen. Het is echter belangrijk om bij langdurig gebruik en bij gebruik in combinatie met andere medicijnen contact op te nemen met een arts of specialist om mogelijke interacties te bespreken en de magnesiumstatus te controleren.

Statines en een hoog cholesterol

Statines zijn medicijnen die vaak worden voorgeschreven bij een verhoogd cholesterolgehalte. Deze medicatie werkt door het remmen van een enzym dat cholesterol produceert in de lever. Statines kunnen bijwerkingen hebben zoals spierpijn, krampen en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast kan langdurig gebruik leiden tot een toxische belasting van het lichaam. Om deze bijwerkingen te verminderen, kan gebruik van magnesium worden overwogen.

Magnesium verlaagt namelijk op geheel natuurlijke wijze de cholesterolspiegel in het lichaam en regelt het nodige peil. Het zorgt ook dat calcium op de juiste manier wordt gebruikt in celmembranen. Wanneer er voldoende magnesium in het lichaam aanwezig is, worden speciale enzymen geactiveerd die zorgen voor een goede HDL-cholesterol.

Onderzoeken hebben aangetoond dat slechts 10% van de bevolking voldoende magnesium binnenkrijgt. Bij een magnesiumtekort is er een verhoogde kans op een hoog cholesterolgehalte en een beroerte. Als je statines of andere medicatie gebruikt, is het belangrijk om bij gelijktijdig gebruik van magnesiumsuppletie contact op te nemen met jouw arts. Er zijn onderzoeken naar gedaan die de voordelen van een hoog gehalte magnesium in het lichaam bij een verhoogd cholesterolgehalte ondersteunen.

Wat kan ik doen om een hoog cholesterol te verlagen?

Een hoog cholesterolgehalte kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je cholesterolgehalte te verlagen.

Allereerst is het belangrijk om gezond te eten. Een dieet dat rijk is aan groenten, fruit, volkorenproducten en magere eiwitten, en arm aan verzadigd vet en transvetten kan helpen om het cholesterolgehalte te verlagen. Het verminderen van de inname van voedingsmiddelen die rijk zijn aan cholesterol, zoals vlees, eieren en zuivelproducten, kan ook helpen.

Daarnaast kan het gebruik van magnesiumolie de magnesiumspiegel in het lichaam verhogen. Magnesium speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de cholesterolspiegel en kan helpen om de goede HDL-cholesterol te verhogen en de slechte LDL-cholesterol te verlagen. Het gebruik van magnesium via de huid kan ook helpen om het cholesterolgehalte te verlagen en tegelijkertijd speciale enzymen te activeren die zorgen voor een gezond celmembraan.

Ook vitamine D en vitamine C kunnen helpen om het cholesterolgehalte te verlagen en de gezondheid van het hart te ondersteunen. Het vermijden van statines, die vaak worden voorgeschreven bij een hoog cholesterolgehalte, is aan te raden omdat deze medicijnen bijwerkingen kunnen hebben. Slechts 10% van de mensen die statines gebruiken, ondervindt een verlaging van het cholesterolgehalte.

Als je medicatie gebruikt, zoals thiazidediuretica of ACE-remmers, dan is het belangrijk om je cholesterolgehalte regelmatig te controleren en de medicatie te blijven gebruiken zoals voorgeschreven. Langdurige stress kan ook een verhoogd cholesterolgehalte veroorzaken, dus het is belangrijk om stress te verminderen en een gezonde levensstijl te handhaven.

Ten slotte is het belangrijk om regelmatig je cholesterolgehalte te laten controleren en tijdig contact op te nemen met een arts als je veranderingen opmerkt. Zorg dat je voldoende calcium binnenkrijgt, want calcium zorgt voor een goede werking van het hart en de bloedvaten. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je cholesterolgehalte op een natuurlijke manier binnen de nodige peil begrensd blijft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Trending

Exit mobile version