Gezondheid

Zijn dadels gezond? De gezondheidsvoordelen van dadels

Published

on

Dadels zijn een gezonde keuze binnen een uitgebalanceerd dieet. Zowel verse als gedroogde dadels zijn opgenomen in de Schijf van Vijf, wat betekent dat ze als fruit worden beschouwd.

Het regelmatig consumeren van fruit, zoals dadels, kan het risico op hart- en vaatziekten en diabetes type 2 verminderen.

Dadels zijn rijk aan vezels en kalium, en verse dadels bevatten ook vitamine C. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een goede gezondheid en welzijn.

Hoeveel dadels per dag?

Dadels bevatten een aanzienlijke hoeveelheid suiker, waarbij gedroogde dadels meer suiker bevatten dan verse. Daarom wordt aanbevolen om niet meer dan 20 gram gedroogd fruit per dag te consumeren, wat neerkomt op ongeveer drie dadels.

Het algemene advies voor fruitconsumptie is om dagelijks 200 gram te eten, en daarbij verschillende soorten fruit af te wisselen voor een gevarieerd voedingspatroon.

Niet in de schijf van vijf

Gesuikerde dadels en dadelstroop vallen niet binnen de Schijf van Vijf. Dit komt doordat sommige gedroogde dadels extra gesuikerd zijn en dadelstroop, net als andere soorten stroop, voornamelijk uit suiker bestaat en weinig vezels bevat.

Hoewel deze producten niet worden aanbevolen als deel van een dagelijks voedingspatroon, is er ruimte om ze zo nu en dan te consumeren buiten de richtlijnen van de Schijf van Vijf om.

1 Comment

  1. nicole orriens

    21 September, 2023 at 05:12

    Ik eet eigenlijk nooit dadels, maar als ik dit zo lees ga ik ze toch eens proberen. Dankjewel voor de inspirerende post!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Trending

Exit mobile version