Gezondheid

De geneeskrachtige werking van verse gemberthee

Published

on

Gemberthee is een van de meest populaire kruidentheeën die er zijn. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege de geneeskrachtige eigenschappen die het biedt.

Gember is al eeuwenlang een populaire remedie tegen allerlei aandoeningen, van misselijkheid tot buikpijn. En uit onderzoek is gebleken dat het daadwerkelijk effectief is. Gember is een kruid dat wordt gebruikt in veel culturen over de hele wereld.

Het is afkomstig uit ZuidAziatische landen en staat bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Gember is rijk aan antioxidanten, wat betekent dat het helpt bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Het bevat ook antiinflammatoire eigenschappen, wat betekent dat het helpt bij het verminderen van pijn en ontstekingen in het lichaam. Er zijn verschillende soorten gemberthee.

De meest voorkomende is kantenklare thee, wat een goede optie is als je geen tijd of zin hebt om je eigen thee te maken. Er is ook een versie die gemaakt wordt van verse gemberwortel. Deze thee heeft veel meer geneeskrachtige eigenschappen, omdat de wortel meer van de actieve ingrediënten bevat dan de kantenklare variant.

De geneeskrachtige eigenschappen van gemberthee zijn onder andere: het verlichten van spijsverteringsstoornissen, zoals misselijkheid, buikpijn en diarree.

Het kan ook helpen bij het verminderen van hoofdpijn, vermoeidheid en stress. Gemberthee bevat ook stoffen die helpen bij het verminderen van ontstekingen, wat kan helpen bij het verlichten van pijn. Gemberthee is ook een goede manier om vocht in het lichaam te houden. Het bevat veel vitamine C, wat een essentieel bestanddeel is voor een gezond immuunsysteem.

Daarnaast bevat gemberthee ook kalium, wat essentieel is voor het behouden van een gezonde bloeddruk.

Gember

Verse gemberthee maken is super eenvoudig

Allereerst heb je een gemberwortel nodig. Deze kun je kopen bij je plaatselijke supermarkt of kruidenwinkel. Je kunt ook gesneden gember kopen, maar verse gemberwortel is beter omdat het meer van de actieve ingrediënten bevat.

Vervolgens kun je de gemberwortel in kleine stukjes snijden. Voeg vervolgens een halve theelepel kaneel toe aan de stukjes gember. Vervolgens kun je het mengsel in een kopje gekookt water doen.

Laat het mengsel een paar minuten trekken en je kunt het vervolgens drinken.

Gemberthee is een uitstekende remedie tegen veel gezondheidsklachten. Het bevat veel vitamines en mineralen die helpen bij het verlichten van pijn en ontstekingen, het verbeteren van de spijsvertering, het verminderen van stress en het verbeteren van het immuunsysteem.

Het is een goede optie voor iedereen die op zoek is naar een natuurlijke manier om zichzelf beter te voelen.

Twee simpele gemberthee recepten

Ingrediënten recept 1:

 1. 1 theelepel verse gemberwortel, gesneden
 2. ½ theelepel kaneel
 3. 1 kopje kokend water

Bereidingswijze recept 1:

 1. Snijd de gemberwortel in kleine stukjes.
 2. Voeg de kaneel toe aan de stukjes gember.
 3. Voeg het mengsel toe aan het lauwwarme water.
 4. Laat het mengsel een paar minuten trekken.
 5. Giet het mengsel door een zeef.
 6. Geniet van je verse gemberthee.

Ingrediënten recept 2:

 1. 1 stuk verse gemberwortel van ongeveer 2cm
 2. ½ citroen
 3. 1 kopje kokend water

Bereidingswijze recept 2:

 1. Snijd de gemberwortel in twee stukjes van 1 cm.
 2. Voeg de gemberwortel toe aan het kokende water. 
 3. Laat het een paar minuten trekken.
 4. Giet de thee in een kop en knijp de citroen er boven uit.
 5. Geniet van je verse gemberthee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Trending

Exit mobile version