Gezondheid

De energetisch morfologische bloedtest of emb bloedtest

Published

on

Het menselijk bloed stroomt dagelijks 7000 keer rond door het lichaam en bereikt elke afgelegen uithoek. Het bevat een uiterst waardevolle lading aan voedingsstoffen, waaronder vitaminen en mineralen, die de organen en cellen nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Soms kunnen energetische belastingen de waardes in het bloed verstoren en bijdragen aan gezondheidsklachten. Voor mensen die op zoek zijn naar een alternatieve aanpak voor gezondheidsproblemen vallen bloedtesten onder ‘natuurgerichte geneeswijzen’.

Eén van deze testmethoden is de EMB test, waarbij bloed wordt afgenomen en vervolgens onderzocht om energetische belastingen aan te tonen. Hoewel deze testmethode niet wetenschappelijk onderzocht is en de reguliere bloedtesten niet vervangt, kan het wel een meerwaarde bieden bij het geven van adviezen over bijvoorbeeld het nemen van een B12 supplement bij een B12-tekort. Maar weet je niet waar jouw klachten vandaan komen? Is het dan voldoende om alleen de EMB test af te nemen?

In dit artikel gaan we dieper in op de EMB test en de waarde ervan in de natuurgerichte geneeskunde.

Wat meet een Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB test)?

Een Energetisch Morfologische Bloedtest, ook wel bekend als een EMB test, is een bloedonderzoek dat energetische verstoringen en belastingen kan meten. Hierbij wordt met behulp van een vingerprik een paar druppels bloed afgenomen. De test is wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd en kan voedingstekorten en energetische belastingen in het lichaam aan het licht brengen. De test kan zowel energetisch als morfologisch worden gevalideerd en biedt waardevolle en bruikbare informatie over de waarde van mineralen, vitaminen en voedingsbestanddelen, evenals afvalstoffen in het bloed.

Het vasculaire systeem, dat door onze bloedvaten stroomt en elke afgelegen uithoek van ons lichaam bereikt, is van onschatbare waarde. De EMB-test kan mogelijk ijzertekort, b12-deficiëntie en andere voedingstekorten en mogelijke infecties aan het licht brengen. Het is een benadering van een bloedonderzoek waarbij energetische belastingen worden aangetoond.

De uitslag van de EMB test kan complementair worden bekeken en biedt waardevolle informatie over mogelijke verstoringen en belastingen die ten grondslag kunnen liggen aan klachten en ziektes. De test kan worden gebruikt als aanvulling op reguliere bloedonderzoeken en biedt een meerwaarde door adviezen te geven, zoals het nemen van een b12-supplement of het opsporen van mogelijke voedingstekorten.

Het is belangrijk om te weten dat de EMB test niet wetenschappelijk is onderzocht en ook niet het reguliere bloedonderzoek vervangt. Het is daarom raadzaam om de uitkomsten van de EMB-test te bespreken met een gekwalificeerde specialist in de reguliere gezondheidszorg. Elke cel in ons lichaam heeft een cel-eigen energetische waarde en dit kan worden gemeten met een EMB bloedonderzoek.

Doe een EMB bloedtest en zie hoe jouw gezondheid ervoor staat

Als je wilt weten hoe het gesteld is met jouw gezondheid, kan een EMB bloedtest uitkomst bieden. EMB staat voor Energetisch Morfologische Bloedtest en wordt afgenomen via middel van een vingerprik. De test laat zien hoe het gesteld is met de waardes van voedingsbestanddelen en afvalstoffen in het bloed en kan inzicht geven in mogelijke deficiënties.

Het bloed is niet alleen het middelpunt van ons afweersysteem, maar bereikt ook elke afgelegen uithoek van ons lichaam. Via onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks zo’n 7000 keer rond en fungeert het als temperatuurregelaar en middelpunt van onze gezondheid.

De EMB bloedtest is een testmethode waarbij zowel energetisch als morfologisch gevalideerd wordt gekeken naar het bloed. Hierbij kunnen energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan klachten, zoals last van je darmen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties. De EMB test geeft inzicht in deze verstoringen en belastingen en kan zo bepaalde infecties aan het licht brengen.

De EMB test is echter geen reguliere bloedtest en vervangt ook niet het reguliere onderzoek dat in de reguliere zorg wordt uitgevoerd. De beschreven testmethode is als zodanig niet wetenschappelijk onderzocht en de uitkomsten van deze onderzoeksmethode kunnen dan ook niet worden gebruikt ter vervanging van de verzorging van de reguliere gezondheidszorg.

Desalniettemin kan de EMB test wel een meerwaarde bieden en adviezen geven die worden gegeven op basis van de uitkomsten van de test. Zo kan bijvoorbeeld een b12 supplement worden aangeraden bij een b12 deficiëntie. Ook kan er worden gekeken naar welke mogelijke voedingstekorten er zijn en hoe deze kunnen worden aangevuld.

Als je niet weet waar bepaalde klachten vandaan komen, kan het afnemen van een EMB bloedtest tijdens een consult met een cliënt voldoende zijn om de test uit te voeren. Met de test kunnen waardevolle ladingen in het bloed worden gedetecteerd en kan er vanuit een complementaire bril gekeken worden naar mogelijke verstoringen en belastingen ten grondslag aan de klachten.

Wat te doen aan tekorten?

Als je tekorten hebt aan bepaalde voedingsstoffen, is het belangrijk om hier actie op te ondernemen. Dit kan door middel van voedingssupplementen of door je dieet aan te passen en voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan de betreffende voedingsstoffen. Het is ook verstandig om regelmatig je bloedwaardes te laten controleren om tekorten op tijd op te kunnen sporen en aan te pakken. 

Werkt de energetisch morfologische bloedtest?

Ons bloed is een waardevolle lading die elke dag orgaan tot orgaan en cel naar cel stroomt en ons voorziet van essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Maar soms kunnen we uit balans raken, wat kan leiden tot verschillende gezondheidsklachten. Het is dan belangrijk om te weten wat er aan de hand is, en daar kan de EMB-test een uitkomst bieden.

De EMB-test is een testmethode waarbij we de waarden in het bloed kunnen onderzoeken en energetische belastingen kunnen aantonen die ten grondslag liggen aan de klachten. We kunnen de bloedtest afnemen tijdens een consult, wat voldoende is om de test uit te voeren. De bloedtest geeft ons inzicht in hoe het gesteld is met de waardes in het bloed en of er eventuele tekorten zijn.

Hoewel deze beschreven testmethode als zodanig nog niet wetenschappelijk is onderzocht, kan het wel een meerwaarde hebben bij het geven van adviezen. Zo kunnen we bijvoorbeeld adviseren om een b12 supplement te nemen bij een b12 deficiëntie. Dit kan vergeleken worden met de verzorging van de reguliere gezondheidszorg, waar bloedtesten ook worden gebruikt om tekorten op te sporen.

Als je niet weet waar je klachten vandaan komen, kan een bloedtest uitkomst bieden. Het geeft ons inzicht in de waarden in het bloed en kan helpen om weer in balans te komen. Hoewel deze test onder de ‘natuurgerichte geneeswijzen’ valt, kan het een uiterst waardevolle toevoeging zijn voor een integrale benadering van gezondheidsproblemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Trending

Exit mobile version