Gezondheid

Coolsculpting: Alles over cryolipolyse voor ongewenst vet

Published

on

CoolSculpting® is een non-invasieve behandeling die ontworpen is om ongewenst vet te verminderen door de vetcellen te bevriezen en te verwijderen zonder chirurgische ingrepen. De behandeling is beschikbaar in CoolSculpting klinieken en is uitgevoerd door specialisten op dit gebied.

CoolSculpting® en CoolSculpting® Elite zijn de twee varianten van deze behandeling en de specialisten in de kliniek zullen een individueel behandelplan opstellen op basis van jouw specifieke behoeften.

Bij de eerste afspraak bieden de klinieken vaak een gratis consult om te bespreken welke resultaten je kunt verwachten en hoe de behandeling werkt. CoolSculpting Elite is een verbeterde versie van de behandeling die het mogelijk maakt om tot 80% van de vetlaag te verminderen en betere resultaten te behalen.

Het is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en is veilig en effectief gebleken voor het verminderen van vet. Na de behandeling kan je direct weer jouw normale activiteiten hervatten en het lichaam zal de vetcellen op een natuurlijke wijze afvoeren in de weken en maanden na de behandeling. 

Wat is CoolSculpting?

CoolSculpting is een niet-chirurgische behandeling om hardnekkige vetcellen op een veilige en snelle manier te verwijderen. Het is een niet-invasieve methode die gebruik maakt van gecontroleerde koeling om vetophopingen te verminderen. CoolSculpting is ontwikkeld door de Harvard Medical School en wordt aangeboden in verschillende klinieken over de hele wereld.

De behandeling is door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurd voor het verwijderen van vetcellen op specifieke gebieden van het lichaam, zoals lovehandles en een dubbele kin. CoolSculpting is geschikt voor mensen die zich storen aan hardnekkige vetrolletjes die niet verdwijnen door middel van dieet of lichaamsbeweging.

De behandeling is pijnloos en er is geen hersteltijd nodig. Tijdens de behandeling kan je gewoon jouw dagelijkse bezigheden blijven uitvoeren. Een gratis consult met een specialist helpt je bij het ontwikkelen van een gepersonaliseerd behandelplan dat afhankelijk is van jouw persoonlijke wensen en verwachtingen.

Over het algemeen duurt een CoolSculpting behandeling één tot twee uur, afhankelijk van het aantal gebieden dat wordt behandeld. Vaak is één behandeling voldoende, maar sommige patiënten hebben meerdere behandelingen nodig. Het afsterven van de vetcellen begint direct na de behandeling en de resultaten van CoolSculpting worden in de komende twee tot vier maanden zichtbaar. Na zes maanden zijn de vetcellen permanent afgevoerd door het lichaam op een natuurlijke wijze.

CoolSculpting is een veilige en effectieve behandeling die zorgt voor betere lichaamscontouring zonder operatie of hersteltijd. Het proces van het afsterven van de vetcellen gebeurt op een gecontroleerde manier en de vetcellen verdwijnen vanzelf. CoolSculpting is dus een geschikte oplossing voor mensen die op zoek zijn naar non-invasive lichaamscontouring zonder invasieve procedures zoals liposuctie.

Liposuctie of CoolSculpting, wat is het verschil?

Liposuctie en CoolSculpting zijn twee populaire methoden voor het verwijderen van hardnekkig vet. Beide behandelingen zijn effectief, maar er zijn belangrijke verschillen tussen de twee. Liposuctie is een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd onder algemene verdoving.

Het houdt in dat er kleine incisies in de huid worden gemaakt en dat een buisje wordt gebruikt om vetweefsel weg te zuigen. Liposuctie wordt vaak gebruikt voor grotere vetophopingen en kan een meer uitgesproken resultaat bieden in een kortere tijd.

CoolSculpting daarentegen is een niet-chirurgische behandeling die gebruik maakt van bevriezing om vetcellen te verwijderen. Een applicator wordt op het te behandelen gebied geplaatst, waardoor het vetweefsel wordt afgekoeld.

Tijdens de behandeling kan je tintelingen en een gecontroleerde koeling ervaren, maar er is geen verdoving nodig. De vetcellen worden geleidelijk afgevoerd op een natuurlijke wijze door het lichaam, wat betekent dat er geen ontstekingsproces is. Het duurt meestal enkele maanden voordat de resultaten van CoolSculpting merkbaar zijn.

CoolSculpting is FDA-goedgekeurd en is veilig en effectief gebleken voor het verwijderen van hardnekkig vet op probleemgebieden zoals lovehandles en een dubbele kin. Het is ook een geschikte behandeling voor mensen die geen chirurgische ingreep willen ondergaan of die geen tijd hebben voor herstel.

De behandeling duurt meestal tussen één en twee uur, afhankelijk van het aantal gebieden dat wordt behandeld, en er is geen hersteltijd nodig. Na de behandeling kan je direct terugkeren naar jouw dagelijkse bezigheden.

Het is belangrijk om een vrijblijvend consult te plannen met een gecertificeerde CoolSculpting-arts om te bepalen of CoolSculpting een geschikte behandeling voor jou is. Afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften, kan je ervoor kiezen om meerdere behandelingen te ondergaan om de gewenste resultaten te bereiken. Het is ook belangrijk om gezond te blijven en te bewegen om de resultaten op de lange termijn te behouden.

Over het algemeen kan je verwachten dat de vetcellen definitief worden verwijderd met CoolSculpting, waardoor je een beter gevormd lichaam krijgt en de contouren zonder te verslappen worden verbeterd. CoolSculpting is een niet-invasieve en veilige manier voor lichaamscontouring die wordt aangeboden in CoolSculpting-klinieken en CoolSculpting Elite-clinics over de hele wereld.

Werkt coolsculpting door vet bevriezen echt?

Ja, coolsculpting werkt door vetcellen te bevriezen, waardoor deze op een natuurlijke wijze door het lichaam worden afgevoerd en permanent worden verwijderd. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat coolsculpting een effectieve methode is voor het verminderen van hardnekkig vet op bepaalde lichaamsdelen. Het is belangrijk om te weten dat coolsculpting een niet-invasieve behandeling is en geen chirurgische ingreep vereist.

Een niet-chirurgische en niet-invasieve behandeling

CoolSculpting is een niet-chirurgische en niet-invasieve behandeling die goedgekeurd is door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) om hardnekkig vet te verminderen. Bij een CoolSculpting behandeling wordt gebruik gemaakt van gecontroleerde koeling om de vetcellen te bevriezen. Vervolgens worden deze vetcellen op een natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd.

Een CoolSculpting behandeling duurt ongeveer één tot twee uur en is pijnloos. Tijdens de behandeling kan je  ontspannen en jouw dagelijkse bezigheden doen, zoals het lezen van een boek of het kijken van een film. Na de behandeling kan je direct weer verder met jouw normale activiteiten.

Een behandeling bij een CoolSculpting kliniek begint met een vrijblijvend consult waarin jouw persoonlijke behandelplan wordt besproken. Afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en doelen, kan een behandeling bestaan uit één of meerdere sessies.

Bewegen en gezond zijn belangrijk

Bewegen en gezond eten zijn belangrijk om de resultaten van de behandeling te optimaliseren. Het afsterven van de vetcellen vindt geleidelijk plaats in de maanden na de behandeling en je kunt verwachten dat je na ongeveer twee tot vier maanden de beste resultaten ziet.

Geschikt voor mensen met hardnekkige vetophopingen

CoolSculpting is geschikt voor mensen met hardnekkige vetophopingen die ondanks een gezonde levensstijl en regelmatige lichaamsbeweging niet verdwijnen. Het is ook geschikt voor mensen die liever geen chirurgische ingreep willen ondergaan of die geen tijd hebben voor een lange hersteltijd.

Een vrijblijvend consult

CoolSculpting Centers bieden de nieuwste technologie, zoals de CoolSculpting® Elite, waarmee twee gebieden tegelijkertijd behandeld kunnen worden. Daarnaast bieden ze aanvullende behandelingen, zoals Emsculpt, om de spieren te versterken en het lichaam te contouren zonder te verslappen.

Als je geïnteresseerd bent in CoolSculpting, kan je een afspraak maken voor een vrijblijvend consult bij een CoolSculpting clinic om te zien of de behandeling geschikt is voor jou. Met de FDA-goedkeuring en bewezen resultaten is CoolSculpting een veilige en effectieve manier om jouw lichaamscontour te verbeteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Trending

Exit mobile version