Begrippen

Compound oefeningen

Published

on

Compound oefeningen zijn krachtoefeningen waarbij meerdere spiergroepen en gewrichten tegelijkertijd worden betrokken. In tegenstelling tot isolatieoefeningen, die zich richten op het werken van één specifieke spiergroep, stimuleren compound oefeningen de samenwerking van verschillende spieren om een beweging uit te voeren.

Het uitvoeren van compound oefeningen biedt verschillende voordelen. Allereerst zorgen ze voor een efficiënte en effectieve training, omdat ze meerdere spiergroepen in één oefening aanspreken. Hierdoor kan je in een kortere tijd meer spieren trainen en meer calorieën verbranden.

Daarnaast stimuleren compound oefeningen functionele kracht, omdat ze de bewegingspatronen nabootsen die je in het dagelijks leven tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan squats, deadlifts en push-ups, waarbij je meerdere spiergroepen tegelijkertijd gebruikt om bewegingen zoals tillen, duwen en trekken uit te voeren.

Het trainen met compound oefeningen kan ook helpen bij het opbouwen van spiermassa en kracht. Doordat meerdere spiergroepen betrokken zijn, worden de spieren uitgedaagd om samen te werken en samen sterker te worden. Bovendien kunnen compound oefeningen de aanmaak van groeihormonen stimuleren, wat gunstig is voor spiergroei en herstel.

Lees ons artikel over compound oefeningen om alles te weten te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Trending

Exit mobile version