Fitness

Armspieren trainen

Published

on

Armspieren trainen is een belangrijk onderdeel van bodybuilding. De armen, bestaande uit de biceps en triceps, zijn een van de meest populaire spiergroepen om te trainen, en een gedefinieerde en gespierde arm is een must-have voor elke bodybuilder. Hieronder bespreken we enkele van de beste oefeningen voor het trainen van de armen en hoe je deze oefeningen het beste kunt uitvoeren.

De beste oefeningen

Een van de beste oefeningen voor het trainen van de biceps is de curl. Deze oefening kan worden uitgevoerd met een barbell, dumbbells of een ez-bar. Het is belangrijk om een goede vorm aan te houden tijdens deze oefening, met de rug recht en de ellebogen dicht bij het lichaam. Het is ook belangrijk om de juiste gewichten te gebruiken, niet te zwaar of te licht.

Mooi getatoeëerde vrouw aan het fitnessen

De hammer curl

Een andere effectieve oefening voor de biceps is de hammer curl. Deze oefening is vergelijkbaar met de normale curl, maar wordt uitgevoerd met dumbbells en met de handpalmen naar binnen gericht. Dit maakt de brachioradialis, een spier in de onderarm, actiever en helpt bij het versterken van deze spier.

De dip en de pushdown

Voor de triceps zijn de dip en de pushdown twee van de beste oefeningen. De dip wordt uitgevoerd door op de dipstang te gaan zitten met de armen gestrekt en het lichaam naar beneden te bewegen. De pushdown wordt uitgevoerd door een pushdown bar of een band te gebruiken en deze naar beneden te duwen. Het is belangrijk om de ellebogen dicht bij het lichaam te houden tijdens deze oefeningen.

De skull crusher

Een andere oefening voor de triceps is de skull crusher. Deze oefening wordt uitgevoerd met een barbell of een ez-bar en bestaat uit het buigen van de ellebogen om de gewichten naar het hoofd te brengen en vervolgens weer terug te trekken. Het is belangrijk om de juiste vorm aan te houden tijdens deze oefening, met de rug recht en de ellebogen dicht bij het lichaam.

Het is belangrijk om afwisseling te hebben in de oefeningen die je doet voor het trainen van de armen, zodat de spieren gedwongen worden om te groeien en te versterken. Het is ook belangrijk om voldoende rust te geven aan de armen tussen trainingen, zodat de spieren tijd hebben om te herstellen. Bovendien is het belangrijk om progressie bij te houden, door het verhogen van het gewicht of het aantal reps dat je doet. Dit zal helpen bij het blijven uitdagen van de spieren en zorgen voor verdere groei.

Voeding

Een ander belangrijk aspect van armstraining is voeding. Om spieren te laten groeien en herstellen, moet je voldoende eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten consumeren. Het is ook belangrijk om voldoende water te drinken om de spieren gehydrateerd te houden en om afvalstoffen te verwijderen na een training.

In samenvatting, armspieren trainen is een belangrijk onderdeel van bodybuilding. Oefeningen zoals de curl, hammer curl, dip, pushdown, en skull crusher zijn effectief voor het trainen van de armen. Het is belangrijk om afwisseling te hebben in de oefeningen, progressie bij te houden en voldoende rust te geven aan de armen tussen trainingen. Voeding speelt ook een belangrijke rol in het proces van spiergroei en herstel. Door deze factoren in acht te nemen, kun je een efficiënt programma volgen voor het trainen van de armen en de resultaten zien die je wilt bereiken.

Belangrijke spieren

  1. Biceps (Biceps brachii)
  2. Triceps (Triceps brachii)
  3. Brachioradialis (in de onderarm)
  4. Forearm flexors and extensors (onderarm spieren)
  5. Deltoids (schouderspieren)
  6. Pectoralis major ( borstspieren)
  7. Latissimus dorsi (rugspieren)
  8. Teres major (rugspieren)
  9. Trapezius (schouderspieren)
  10. Rhomboids (rugspieren)

Dit zijn de belangrijkste spieren die betrokken zijn bij arm training, hoewel andere spieren ook betrokken kunnen zijn bij specifieke oefeningen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de armen spieren verbonden zijn met andere delen van het lichaam, zoals de rug, schouders en borst. Trainen van een andere spiergroepen kan ook bijdragen aan de versterking van de armen.

Wat zijn de beste oefeningen voor het trainen van de armen?

De curl, hammer curl, dip, pushdown, en skull crusher zijn effectieve oefeningen voor het trainen van de armen.

Hoeveel rust moet ik geven aan mijn armen tussen trainingen?

Het is belangrijk om voldoende rust te geven aan de armen tussen trainingen, zodat de spieren tijd hebben om te herstellen. De meeste mensen hanteren één rustig voor het herstel van de spieren. Dus als je bijvoorbeeld om maandag je bovenlichaam traint, dan train je op dinsdag je onderlichaam. Op dinsdag hebben jouw armen dus de tijd om te rusten en te helen.

Hoe kan ik progressie bijhouden tijdens het trainen van mijn armen?

Progressie bijhouden kan worden gedaan door het verhogen van het gewicht of het aantal reps dat je doet tijdens de oefeningen.

Wat is de rol van voeding bij het trainen van de armen?

Voeding speelt een belangrijke rol bij het proces van spiergroei en herstel. Het is belangrijk om voldoende eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten te consumeren en voldoende water te drinken.

Is het belangrijk om afwisseling te hebben in de oefeningen voor armstraining?

Ja, het is belangrijk om afwisseling te hebben in de oefeningen voor armstraining, zodat de spieren gedwongen worden om te groeien en te versterken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Trending

Exit mobile version